X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ogólnie też mam dobry tylko czasem się zdarza że po śniadaniku albo po kolacji troszke ponad norme, ale póki co mierze po każdym posiłku przez 2 tyg, a później moge co drugi dzień.
    ale diete niestety mam a ledwo 6 kg od początku przytyłam, ciekawe jak będzie teraz.

Boże miej nas w swojej opiece. ,,<3 LENKA <3 - moje malutkie serduszko" <3

km5stv737gu3576a.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lusia22 wrote:
    ja ogólnie też mam dobry tylko czasem się zdarza że po śniadaniku albo po kolacji troszke ponad norme, ale póki co mierze po każdym posiłku przez 2 tyg, a później moge co drugi dzień.
    ale diete niestety mam a ledwo 6 kg od początku przytyłam, ciekawe jak będzie teraz.
    ja niby też mam stosować diete ale jem wszystko normalnie i wszystko jest w normie :)

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja dopiero zaczęłam także troszke się pilnuje ale po 33 albo 34 tyg pozwole sobie na więcej ;-)

Boże miej nas w swojej opiece. ,,<3 LENKA <3 - moje malutkie serduszko" <3

km5stv737gu3576a.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lusia22 wrote:
    no ja dopiero zaczęłam także troszke się pilnuje ale po 33 albo 34 tyg pozwole sobie na więcej ;-)
    powodzenia kochana ja dzisiaj mam mega ochote na big maca :)

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam ogromną ochotę na pikantnego kurczakburgera z mcdonalda :)

• aher Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny! :) Nie odzywałam się bo długo po porodzie byliśmy w szpitalu bo mała miała zapalenie dróg moczowych i dostawała antybiotyk. Później doszła jeszcze fototerapia. Zabrali mi ją na inny oddział i bardzo cierpiałam psychicznie i emocjonalnie, ale od tygodnia jesteśmy w domu i już w trójkę cieszymy się sobą.

Dziś dopiero mój termin porodu a Kornelia zaraz będzie miała 3 tygodnie :)

Żałuję, że nie jestem w stanie Was nadrobić... Muszę zerknąć na listę ciężarówek i zorientować się kto tam na podium a kto już rozpakowany :)

Aaaa i tu znajdziecie mój opis porodu :)
    https://bellybestfriend.pl/forum/po-narodzinach/rozpakowane-mamy-i-ich-skarby,350,108.html

kaaasiaczek_, Ancia77, paula22, Lula_w, juicca, ;oniqa, Matylda36, Blondi22 lubią tę wiadomość

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • milola86 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na koniec dnia witam się z wami;)

magdziunia, ale miałaś przeżycie, nie zazdroszczę, ale to daje nadzieję,że poród dla ciebie moze będzie łagodny, tego ci życzę;)

Ja po wizycie, ostatniej już u mojej gin.Jak to określiła, wszystko co mogła zrobić dla nas w tej ciąży zostało już zrobione.Teraz co tydz mam chodzić na KTG do szpitala, jak dotrwam to w 38 tyg zrobić USG, a w razie jakichkolwiek niepokojów, objawów zbliżającego się porodu, kierować się na szpital.
    Zbadała mnie i okazało się że szyjka zgładzona....ale rozwarcia nie ma, więc mam nadzieję,że jeszcze do 38 tyg wytrzyma i wtedy, niech się dzieje wola nieba;))

Zamówiłam dziś wózek(jednak JEDO), odebraliśmy łóżeczko, pokupowałam jakies ostatnie pierdółki i chyba pozostaje tylkoo czekać;)

;oniqa, juicca, Matylda36, Blondi22, Lalita2710, paula22, Effcia28 lubią tę wiadomość

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

Bóg mówi prosto o krzywych liniach naszego życia...
    Adaś Ewa Róża i Piotr-moje maleńkie aniołki
  • Ancia77 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milola kochana niech maluszek dotrwa do 38 tyg i mozesz rodzic. Nic sie nie działo a jednak moze u mnie tez sie cos dzieje he he chyba lepiej zaczne pakowac ta torbe ;)

iv092n0amkzp6vtf.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milola super że zakupki się udały :)

milola86 lubi tę wiadomość

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • milola86 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancia, powiem ci ze byłam zdziwiona, ze szyjki juz nie ma, bo ani nie pobolewał mnie brzuch, no moze raz albo dwa razy, twardnienia też rzadko się zdarzają, ogólnie zero oznak.zobaczymy co bedzie dalej

A ty się lepiej pakuj;))

Ancia77 lubi tę wiadomość

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

Bóg mówi prosto o krzywych liniach naszego życia...
    Adaś Ewa Róża i Piotr-moje maleńkie aniołki
  • kotek27 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierwsze ktg mam za tydzień w piątek, ale to zapewne ze względu na cukrzyce ciążowa lekarz woli wysłac i miec czyste sumienie. Tak to sobie tłumacze, bo z dzieckiem wszystko ok, szyjka też zamknięta...

82dox1hp47sulw8a.png
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie znowu zaczely meczyc bole jak na @ i jakos tak slabo sie czuje i mla naciska na krocze ze czasami to az boli tam

a.png
    a.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może już blisko :) daj znać rano.
    A może powinnaś pogadać z małą jak z kobitką i przetłumaczyć że już czas :)

Blondi22 lubi tę wiadomość

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • inezz Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi Na pewno robi sobie miejsce na lepsze wyjście:)
    Spokojnie- to już niedługo!

km5szbmhlbn8250p.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://tierras-de-colores.blogspot.com/2014/01/moja-kochana-inspiracja.html

No więc moja recenzja jest zdecydowanie na tak jeśli chodzi o aparat.
    Asiulka nie wiem czy czytasz czy tu jeszcze zaglądasz.
    Mogę aparat ci polecić.

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czytam cały czas:) i zaglądam:) zdjęcia genialne a synuś przesłodki:) w poniedziałek idziemy kupić ten aparacik:)dziękuje za opinie:)

• Lula_w Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 19:47

• Ancia77 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczynki
    U mnie noc przespana mimo chodzenia ciaglego do wc ale jestem wypoczeta . I znowu mamy weekand tak to szybko leci. Miłego dnia wam kochane zycze ja zmykam na miasto :)

iv092n0amkzp6vtf.png
  • magdziunia111123 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lula_w wrote:
    A co tu dzisiaj taki spokój? :)
    Blondi z Magdziunią może już na porodówce :)

Ja się melduję w dwupaku, w końcu u mnie może coś rusza, coraz częściej boli okresowo i brzuch twardnieje :) Ostatnie zakupy apteczne zrobione teraz czekam na kuriera, można rodzić :) A teraz uciekam z m na zakupy i sobie pospacerować troszeczkę :)

ja sie melduje mnie chyba porodowka po raz kolejny tak szybko nie czeka bo mam teraz calkowity spokoj nic sie nie dzieje ..blondi rodzisz?

jd7r1di.png
  • inezz Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziunia Ale miałaś przejścia! Przynajmniej porodówke masz już oswojoną;)
    Skoro była taka konkretna akcja to pewnie ta prawdziwa już niedługo:)

Ja dzisiaj jestem jakaś do niczego.. Szwagierka jeszcze mnie wczoraj nastraszyła, że jak brzuch mi sie obniżył, to już niedługo..A właściwie to już odczułam to w zeszłym tygodniu. Ciekawe co powie gin na wizycie w piątek. Przede wszystkim chciałabym żeby córcia miała czas podrosnąć w brzuszku, żeby była silniejsza.

km5szbmhlbn8250p.png
‹‹ 1087 1088 1089 1090 1091 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ