X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • milola86 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie nie ;) nie czuję lęku, obawy przed bólem. jedyne na czym mi zależy, to tylko żeby mała dobrze to zniosła i nic jej się nie stało przy porodzie, o siebie się nie martwię.Może zacznę się bac jak poczuję pierwsze skurcze porodowe ;D

Lalita2710, Effcia28 lubią tę wiadomość

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

Bóg mówi prosto o krzywych liniach naszego życia...
    Adaś Ewa Róża i Piotr-moje maleńkie aniołki
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja mam tak samo jak na razie jak Ty;)
    ale przy bólach mogę spanikować

milola86 lubi tę wiadomość

lprktv73nye615w2.png
  • Ancia77 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj milola to Cie podziwiam bo mnie juz lęk ogarnia duzy mam nadzieje ze dam rade! u nas w szpitalu tez nie trzeba brac ubranek. Ja tez sie juz czwartlu nie moge doczekac zobacze co tam u mojego małego ile wazy :)

iv092n0amkzp6vtf.png
  • milola86 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancia, nic się nie martw, ja na razie bohaterka, a tak jak pisałam przy skurczach mój swiatopogląd może diametralnie ulec zmianie ;D

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

• juicca Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wy juz macie tak bliziutko :)strach strachem a potem to juz tylko wielka radość :D

szczessciara lubi tę wiadomość

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny aby zaczął sie poród to zawsze musi wyleciec ten czop? to taki pierwszy poważny objaw porodu?

• Ancia77 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juicca Tobie tez szybko zleci po 30 tyg szybko leci :)

iv092n0amkzp6vtf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia nie zawsze tak jest. Czasem czop odpada nawet na porodówce. :)

Marysia0312 lubi tę wiadomość

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancia Milola... powiem wam z mojego doświadczenia i obserwacji...

Nie ma co się bać... ja sie nie bałam...miałam ciężki poród ale 8h i syn na świecie (szkoła rodzenia mi dużo dała) bo radziłam sobie ze skurczami bólem...

kolezanka rodziła 16 h ponad bardzo się bała i ciągle o ty mówiła i dla niej 16h było męczarnią i mówi boże ja tyle nie spałam...

a ja do niej mówie dziewczyno ja 3 doby nie spałam 3 doby miałam skurcze i żyje...

zdrowym podejściem jest DAM RADĘ WIEM ŻE BĘDZIE BOLAŁO.. jedne powiedzą szybko poszło... nie było źle drugie powiedzą boże myślałam że bd mnije boleć... każda w trakcie porodu mówi że nue da rady ale daje

magdziunia111123, ;oniqa, milola86, paula22, Ancia77 lubią tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia0312 wrote:
    dziewczyny aby zaczął sie poród to zawsze musi wyleciec ten czop? to taki pierwszy poważny objaw porodu?
    niekoniecznie niektore długo chodza bez czopu

dqprepoku4out2uw.png

• magdziunia111123 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    Ancia Milola... powiem wam z mojego doświadczenia i obserwacji...

Nie ma co się bać... ja sie nie bałam...miałam ciężki poród ale 8h i syn na świecie (szkoła rodzenia mi dużo dała) bo radziłam sobie ze skurczami bólem...

kolezanka rodziła 16 h ponad bardzo się bała i ciągle o ty mówiła i dla niej 16h było męczarnią i mówi boże ja tyle nie spałam...

a ja do niej mówie dziewczyno ja 3 doby nie spałam 3 doby miałam skurcze i żyje...

zdrowym podejściem jest DAM RADĘ WIEM ŻE BĘDZIE BOLAŁO.. jedne powiedzą szybko poszło... nie było źle drugie powiedzą boże myślałam że bd mnije boleć... każda w trakcie porodu mówi że nue da rady ale daje
    wlasnie takie podejscie bardO duzo daje im bardziej sie boimy tym bardziej nasza psychika nas blokuje i wtedy trwa i trwa w nieskonczonosc.
    powiem wam ze ja pomyslalam o porodzie w ten sposob ze tylko ja moge dac to swojemu dziecku spokojny i malonerwowy porod postarac sie aby to byla super chwila dla nas. w kazdej sytuacji znajdzie sie ktosc kto moze mnie zastapic w jego wychowaniu zabawie we wszystkim,ale nikt nie urodzi mojego dziecka za mnie wiec jestem mu w tej chwili najbardziej potrzebna

inezz, milola86, Matylda36, Ancia77, haybeauti lubią tę wiadomość

jd7r1di.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane:)
    I ja sie witam w dwupaku, byłam na ostatnich zakupach żeby mąż nie musiał póxniej chodzić bo pewnie by złe rzeczy mi kupił:) teraz zjadłam sniadanko i ide odpoczywac bo znów ból pleców i podbrzusza, no ale to juz u mnie norma bo to końcówka, wczoraj zauwazyłam że jeszcze bardzoej mi opadł brzuch, nic tylko czekać na rozwój sytuacji :)

Co do czopa mojej siostrze wogóle nie odpadł jedynie 3 dni przed porodem miała śluz jak białko kurze i tyle.

Jak ostatnio gin ważył moją niunie to ważyła 3040 no ale tam jest ta tolerancja.

W sumie to bym juz mogła rodzic nie obraziłabym się :)

co do mojego progu tez jest niski ale wiem że będe się darła i płakała ale jak później dostane Natalke na klatke piersiową to wszystko mito wynagrodzi i szybko zapomne o tym bólu co przechodziłam :)

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • milola86 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lalita, magdziunia, takie podejscie jest najlepsze i też tak myślę jak wy ;) wiem że poród to nie wizyta u kosmetyczki i do przyjemności należeć to nie będzie, ale tak jak magdziunia mówisz, nikt nas w tym nie wyręczy.to wyjątkowe i tak trzeba o tym myśleć ;)

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

• aher Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi czop wypadł w momencie kiedy zaczeły odchodzić wody, ale na to nie ma reguły. Czasem wypada długo przed porodem a czasem w jego trakcie.

Dziewczyny poród boli, nie ma co ukrywać, ale każda z nas da radę. Grunt to dobre nastawienie - to naprawdę pomaga. Ja przed porodem czytałam książkę 'Poród naturalny' - tam właśnie było o emocjach i naszym nastawieniu i mimo bólu starałam się podejść do tego tak, że to być może jedyny raz w życiu, że nie rodzi się codziennie i potraktowałam to jako wyjątkowe, piękne doświadczenie. Nie tylko narodziny dziecka, ale też narodziny mamy :) Poród dużo wniósł do mojej psychiki i wspominam go dobrze. Wiem, że teraz jestem silniejsza :)

milola86, Matylda36, paula22, Ancia77, juicca, kotek27, ;oniqa, Marysia0312, marzycielka29 lubią tę wiadomość

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w czw jak byłam na usg na Mała już 3kg ważyła, powiedział mi, że mam łożysko II stopnia, ilośc wód płodowych w normie, tez zauważyłam, ze bebzolek w dole... I się zaczyna :) stresik,że teraz to tak naprawdę w kazdy momencie wszystko się moze zacząc :)
    a termin o tydzien sie przesunał.
    Szczerz, już bym ją chciała mieć w domku :D
    A blondi milczy...
    Czyżby to już :D

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się nie bałam wiedziałam że będzie boleć.
    Ja miałam pecha że mój organizm był wycieńczony po 3 dniach bóli.
    I mówiłam dziewczyny rzeczy o których wstyd mówić ( po jak o tym pomyślałam czułam się jak jakaś wyrodna matka)
    mówiłam że chcę umrzeć ,że go nie urodzę ,że mają mi go wyjąć bo ja go nawet nie chcę... że chcę cc , że chcę znieczulenie... hormony + zmęczenie daję coś czego nie da się opisać... są kobiety które klną ,mówią do męża że ma wyp... że po co zrobił jej to dziecko że ona kolejnego nie chcę...

Więc mimo mojego super nastawienia... i tego że od pęknięcia wód od 13.30 do 17.30 było super... po 7 cm zaczeło się taki teksty... bo o 19.30 jak zaczełam faze parcia i było 10 cm.. to już było ok chocirz w tym momencie co chwile słabłam (odlatywałam ) ,ale jak położyli dziecko na piersiach...
    nie czuło się bólu nie myślało się o tym wszystkim.

I dalej uważam że mój poród był dobry:))

magdziunia111123, kotek27, ;oniqa lubią tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

• magdziunia111123 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no blondi kochana jesli juz to trzymam kciuki:-* i przesylam buziaki. duzo sily

jd7r1di.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja osobiście jestem niewytrzymała na ból i to bardzo ale chciałam tego dzieciątka, wiem, że będzie bolec i tak jak pisała milola to nie wizyta u kosmetyczki ale przecież rodzimy nie co chwile. nie nastawiam się na bezbolesny poród bo taki nie istnieje ale też nie myślę, że będzie zaraz milion komplikacji. musi boleć bo ten ból zmusza do wypchnięcia dziecka. trochę poboli i przestanie a potem to już będziemy miec dziecko, które jest najpiekniejszym cudem;)

Ancia77 lubi tę wiadomość

lprktv73nye615w2.png
  • Ancia77 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lalita i madziunia wiem ze macie racje ale strach jest ogromny! ale damy rade musimy. Ja dzis miałam wielka ochote na loda z bita smietana maz zakupil i wlasnie go wcinam pycha malemu chyba tez smakuje bo wierzga na wszystkie strony ;)

Lalita2710, haybeauti, paula22 lubią tę wiadomość

iv092n0amkzp6vtf.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BLONI DASZ RADĘ :) TRZYMAMY KCIUKI
    (Blondi chyba rodzi bo zawsze z rana się odzywała?)

Wiecie ja najbardziej boje się, że zabraknie mi sił i będą musieli używać sprzętu lub cc. A o bólu jakoś nie myślę nie wiem dlaczego? może dlatego że to pierwszy poród?

U mnie z tym progiem bólu to różnie bywa: u dentysty nie położę się bez znieczulenia a raz miałam takie bóle kręgosłupa (z racji problemów z kręgosłupem), że zastrzyk z ketonala forte mi nie pomógł a że nie chciałam się faszerować chemią więc tydzień chodziłam z takim bólem aż do wizyty u rehabilitanta, który sam zawiózł mnie do przychodni po proszki bo stan był poważny. bolało oczywiście ale bez przesady:) więc sama nie wiem do póki nie urodzę

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
‹‹ 1089 1090 1091 1092 1093 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ