III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja musze zrobic badanie krwi morfologie i krzrpliwosc krwi jak chce miec zewnatrzoponowe no ale ciekawe jak jak jestem w szpitalj no chyba ze wyjde yo zrobie to ale w poniedzialek chce porozmawiac z pania anestezjolog zobaczymy co powie. Dzisiaj mala sie malo ruszala na ktg i kazali mi pomasowac sutki zaczelam to robic jak mala po chwili zaczela szalec masakra jeszcze nigdy tak nie kopala zaczynam od dzisiaj masowac jntensywnie moze mnie ruszy cos
kotek27, Effcia28 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczynki, ah... poryczałam się
http://www.dziennikzachodni.pl/artykul/3307226,rodzice-malej-lilki-mowia-o-bledach-w-czasie-porodu-wideo,1,2,id,t,sm,sg.html#galeria-material
koleżanka ze szkolnych lat...
Jak mi jej szkoda
A przede wszystkim małej Lilki.
Przeczytajcie... -
JEDRNA5 wrote:Dziewczynki, ah... poryczałam się
http://www.dziennikzachodni.pl/artykul/3307226,rodzice-malej-lilki-mowia-o-bledach-w-czasie-porodu-wideo,1,2,id,t,sm,sg.html#galeria-material
koleżanka ze szkolnych lat...
Jak mi jej szkoda
A przede wszystkim małej Lilki.
Przeczytajcie... -
Cześć dziwczynki,
Widzę, że spokój na forum, jedynie Blondi trzyma nas wszystkie w niepewności.Mniejmy nadzieję ze niedługo będzie już po wszystkim.
Która nastąpna?
U mnie spokój i cisza, żadnych objawów niestety.Tak jak kiedyś myślałam,ze urodzę przed terminem, tak teraz zupełnie odwrotnie-chyba Nina tak łatwo nie da się wypędzić z brzuszka...Zobaczymy
Perełka, chyba teraz Twoja kolej;) -
takie babskie przeczucie, poza tym tydzień temu na badaniu dr powiedziła że szyjka już zgładzona, więc tylko rozwarcia brakowało, no i opuścił mi się brzuszek.dopiero co odstawiłam luteinę i magnez, więc jeszcze moze się coś rozkręci, ale na razie żadnych symptomów...
chyba idę poskakać na piłce;)pillow, Ancia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPillow mnie też strasza ze szybciej urodze ale pewnie jak przyjdzie czas porodu to bedą musieli nam wywoływać
Moja sąsiadka leżała całą ciąże praktycznie bo też poród przedwczesny jej groził i w 39tyg urodziła.
Jak czytam te niektóre historie to chce już być po wszystkim - tylko żeby synus był zdrowy! mnie mogą nacinać itp. tego się nie boję
W środę idę do lekarza ,badanie gbs ma mi zrobić i pomiar szyjki, usg. Jeśli powie że nic się nie dzieje to chyba zacznę troszkę chodzić po mieszkaniu bo póki co kanapa,wc,łóżko,wc i tak w kółko -
Milola86 Chyba masz rację, jestem następną
nie wiedziałam, że tak szybko będę pierwsza. Akusia jest przede mną, ale od dawna się nie udziela. Ja też niedawno skończyłam brać luteine i magnez, nawet zaczęłam pić ta herbatkę z liści malin. W nocy mam lekkie skurcze i czuje napieranie na krocze. Mała się rusza i to mocno, ale dziś jakąś leniwa jest...lekko się przeciaga...troszkę to mnie martwi. Ale pamiętam, że któraś z dziewczyn pisała, że przed porodem ruchy są mniejsze, więc może to to.
-
Perełka, masz rację z tymi ruchami, to mi położna tak powiedziała i też juz się tym nie przejmuję.Moja MAŁA też rusza się już inaczej, choć wczoraj wieczoram jeszcze stać ją było na niezłe wygibusy;)
Ja też czułam dziś w nocy twardnienie, ale to tylko raz...
Mam pytanie odnośnie GBS
Na moim wyniku jest napisane:
Steptococcus b-hem gr.F-WZROST LICZNE
ale
Steptococcus agalactiae-BRAK WZROSTU
Czyli w końcu mam paciorkowca groźnego dla dziecka i będę miął przed porodem antybiotyk, czy nie, bo z tego co wiem badanie ma na celu wykrycie paciorkowca ale z gr B a nie F?? -
A moje dziecko chyba nie wie co to odpoczynek, nie miałam ani jednego dnia czy nocy spokojnych, zawsze musi gdzieś nóżką, rączką machnąć, przewrócić się z boczku na boczek, rozepchnąć. Jeśli już następuje cisza, to na chwilę, pewnie sen, a później znów jest rozpychanie, przepychanie.
Może się teraz w brzuchu wyszaleje, to po przyjściu na świat będzie grzecznie odpoczywać i się troszkę uspokoiMama najcudowniejszych skarbów -
Moze Natalka przygotowywuje sie do przyjścia na swiat ze sie tak nic nie rusza moze to cisza przed burza .
Lalita powiedz mimile razy mam mssowac brodawki i uciekać te miejsca na dloniach dziennie bomi nie chce zaladowac sievta strona bo korzystam z neta z komorki