X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    ciekawe co z Blondi? Ależ ona trzyma nas w napięciu:)

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • BiB Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haybeauti wrote:
    Witam :)
    ciekawe co z Blondi? Ależ ona trzyma nas w napięciu:)

Rucia pisała na liście ciężarówek, że Blondi jeszcze nie urodziła..

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratulacje dla madzi ;-)

blondi trzymam kciuki za ciebie i maleństwo, żeby szybko wszystko poszło ;-)

Boże miej nas w swojej opiece. ,,<3 LENKA <3 - moje malutkie serduszko" <3

km5stv737gu3576a.png
  • kotek27 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulację dla Madzi, i ściskam kciuki za Blodni-oby już była mała Izunia na świecie!! :))

82dox1hp47sulw8a.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja musze zrobic badanie krwi morfologie i krzrpliwosc krwi jak chce miec zewnatrzoponowe no ale ciekawe jak jak jestem w szpitalj no chyba ze wyjde yo zrobie to ale w poniedzialek chce porozmawiac z pania anestezjolog zobaczymy co powie. Dzisiaj mala sie malo ruszala na ktg i kazali mi pomasowac sutki zaczelam to robic jak mala po chwili zaczela szalec masakra jeszcze nigdy tak nie kopala zaczynam od dzisiaj masowac jntensywnie moze mnie ruszy cos :D

kotek27, Effcia28 lubią tę wiadomość

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam was co do Blondi na ta chwilke nic nie wiem !!!! troche przeginaja z tym przetrzymywaniem tego porodu ehhhh trzeba czekac !!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GRATULUJE NOWO NARODZONYM DZIECIOM I ZYCZE ABY TE SŁODKI SZKRABY CHOWAŁY WAM SIE ZDROWO !!!!!!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, ah... poryczałam się

http://www.dziennikzachodni.pl/artykul/3307226,rodzice-malej-lilki-mowia-o-bledach-w-czasie-porodu-wideo,1,2,id,t,sm,sg.html#galeria-material

koleżanka ze szkolnych lat...
    Jak mi jej szkoda :(
    A przede wszystkim małej Lilki.
    Przeczytajcie...

• kotek27 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JEDRNA5 wrote:
    Dziewczynki, ah... poryczałam się

http://www.dziennikzachodni.pl/artykul/3307226,rodzice-malej-lilki-mowia-o-bledach-w-czasie-porodu-wideo,1,2,id,t,sm,sg.html#galeria-material

koleżanka ze szkolnych lat...
    Jak mi jej szkoda :(
    A przede wszystkim małej Lilki.
    Przeczytajcie...
    Przeczytałam ;( straszne, że ludzi spotyka taka tragedia. Tak bardzo chcę jak każda z Was zapewne, by mój maluch był już na świecie. Cały i zdrowy!

82dox1hp47sulw8a.png
  • pillow Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 12:07

• milola86 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziwczynki,
    Widzę, że spokój na forum, jedynie Blondi trzyma nas wszystkie w niepewności.Mniejmy nadzieję ze niedługo będzie już po wszystkim.

Która nastąpna? ;)

U mnie spokój i cisza, żadnych objawów niestety.Tak jak kiedyś myślałam,ze urodzę przed terminem, tak teraz zupełnie odwrotnie-chyba Nina tak łatwo nie da się wypędzić z brzuszka...Zobaczymy

Perełka, chyba teraz Twoja kolej;)

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

Bóg mówi prosto o krzywych liniach naszego życia...
    Adaś Ewa Róża i Piotr-moje maleńkie aniołki
  • pillow Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k

• milola86 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    takie babskie przeczucie, poza tym tydzień temu na badaniu dr powiedziła że szyjka już zgładzona, więc tylko rozwarcia brakowało, no i opuścił mi się brzuszek.dopiero co odstawiłam luteinę i magnez, więc jeszcze moze się coś rozkręci, ale na razie żadnych symptomów...

chyba idę poskakać na piłce;)

pillow, Ancia77 lubią tę wiadomość

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pillow mnie też strasza ze szybciej urodze ale pewnie jak przyjdzie czas porodu to bedą musieli nam wywoływać :)
    Moja sąsiadka leżała całą ciąże praktycznie bo też poród przedwczesny jej groził i w 39tyg urodziła.
    Jak czytam te niektóre historie to chce już być po wszystkim - tylko żeby synus był zdrowy! mnie mogą nacinać itp. tego się nie boję
    W środę idę do lekarza ,badanie gbs ma mi zrobić i pomiar szyjki, usg. Jeśli powie że nic się nie dzieje to chyba zacznę troszkę chodzić po mieszkaniu bo póki co kanapa,wc,łóżko,wc i tak w kółko :)

• pillow Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k

• Perełka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milola86 Chyba masz rację, jestem następną ;-) nie wiedziałam, że tak szybko będę pierwsza. Akusia jest przede mną, ale od dawna się nie udziela. Ja też niedawno skończyłam brać luteine i magnez, nawet zaczęłam pić ta herbatkę z liści malin. W nocy mam lekkie skurcze i czuje napieranie na krocze. Mała się rusza i to mocno, ale dziś jakąś leniwa jest...lekko się przeciaga...troszkę to mnie martwi. Ale pamiętam, że któraś z dziewczyn pisała, że przed porodem ruchy są mniejsze, więc może to to.

3jvzzbmhcbd62wxk.png
  • milola86 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perełka, masz rację z tymi ruchami, to mi położna tak powiedziała i też juz się tym nie przejmuję.Moja MAŁA też rusza się już inaczej, choć wczoraj wieczoram jeszcze stać ją było na niezłe wygibusy;)
    Ja też czułam dziś w nocy twardnienie, ale to tylko raz...

Mam pytanie odnośnie GBS
    Na moim wyniku jest napisane:
    Steptococcus b-hem gr.F-WZROST LICZNE

ale

Steptococcus agalactiae-BRAK WZROSTU

Czyli w końcu mam paciorkowca groźnego dla dziecka i będę miął przed porodem antybiotyk, czy nie, bo z tego co wiem badanie ma na celu wykrycie paciorkowca ale z gr B a nie F??

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

• ;oniqa Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcue kochane chyba taki dzien bo moja kruszynka tez prawie wogóle sie nie rusza ns ktg musiałam poszczypac brodawki to sie wydzielila oksytocyna to mala zaczela sie ruszać i dopiero teraz tez coś sie ruszyła a tak to cisza

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moje dziecko chyba nie wie co to odpoczynek, nie miałam ani jednego dnia czy nocy spokojnych, zawsze musi gdzieś nóżką, rączką machnąć, przewrócić się z boczku na boczek, rozepchnąć. Jeśli już następuje cisza, to na chwilę, pewnie sen, a później znów jest rozpychanie, przepychanie.

Może się teraz w brzuchu wyszaleje, to po przyjściu na świat będzie grzecznie odpoczywać i się troszkę uspokoi :-D

Mama najcudowniejszych skarbów :-)
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze Natalka przygotowywuje sie do przyjścia na swiat ze sie tak nic nie rusza moze to cisza przed burza .

Lalita powiedz mimile razy mam mssowac brodawki i uciekać te miejsca na dloniach dziennie bomi nie chce zaladowac sievta strona bo korzystam z neta z komorki

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
‹‹ 1119 1120 1121 1122 1123 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ