X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    ciekawe co z Blondi? Ależ ona trzyma nas w napięciu:)

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • BiB Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haybeauti wrote:
    Witam :)
    ciekawe co z Blondi? Ależ ona trzyma nas w napięciu:)

Rucia pisała na liście ciężarówek, że Blondi jeszcze nie urodziła..

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratulacje dla madzi ;-)

blondi trzymam kciuki za ciebie i maleństwo, żeby szybko wszystko poszło ;-)

Boże miej nas w swojej opiece. ,,<3 LENKA <3 - moje malutkie serduszko" <3

km5stv737gu3576a.png
  • kotek27 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulację dla Madzi, i ściskam kciuki za Blodni-oby już była mała Izunia na świecie!! :))

82dox1hp47sulw8a.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja musze zrobic badanie krwi morfologie i krzrpliwosc krwi jak chce miec zewnatrzoponowe no ale ciekawe jak jak jestem w szpitalj no chyba ze wyjde yo zrobie to ale w poniedzialek chce porozmawiac z pania anestezjolog zobaczymy co powie. Dzisiaj mala sie malo ruszala na ktg i kazali mi pomasowac sutki zaczelam to robic jak mala po chwili zaczela szalec masakra jeszcze nigdy tak nie kopala zaczynam od dzisiaj masowac jntensywnie moze mnie ruszy cos :D

kotek27, Effcia28 lubią tę wiadomość

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam was co do Blondi na ta chwilke nic nie wiem !!!! troche przeginaja z tym przetrzymywaniem tego porodu ehhhh trzeba czekac !!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GRATULUJE NOWO NARODZONYM DZIECIOM I ZYCZE ABY TE SŁODKI SZKRABY CHOWAŁY WAM SIE ZDROWO !!!!!!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, ah... poryczałam się

http://www.dziennikzachodni.pl/artykul/3307226,rodzice-malej-lilki-mowia-o-bledach-w-czasie-porodu-wideo,1,2,id,t,sm,sg.html#galeria-material

koleżanka ze szkolnych lat...
    Jak mi jej szkoda :(
    A przede wszystkim małej Lilki.
    Przeczytajcie...

• kotek27 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JEDRNA5 wrote:
    Dziewczynki, ah... poryczałam się

http://www.dziennikzachodni.pl/artykul/3307226,rodzice-malej-lilki-mowia-o-bledach-w-czasie-porodu-wideo,1,2,id,t,sm,sg.html#galeria-material

koleżanka ze szkolnych lat...
    Jak mi jej szkoda :(
    A przede wszystkim małej Lilki.
    Przeczytajcie...
    Przeczytałam ;( straszne, że ludzi spotyka taka tragedia. Tak bardzo chcę jak każda z Was zapewne, by mój maluch był już na świecie. Cały i zdrowy!

82dox1hp47sulw8a.png
  • pillow Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 12:07

• milola86 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziwczynki,
    Widzę, że spokój na forum, jedynie Blondi trzyma nas wszystkie w niepewności.Mniejmy nadzieję ze niedługo będzie już po wszystkim.

Która nastąpna? ;)

U mnie spokój i cisza, żadnych objawów niestety.Tak jak kiedyś myślałam,ze urodzę przed terminem, tak teraz zupełnie odwrotnie-chyba Nina tak łatwo nie da się wypędzić z brzuszka...Zobaczymy

Perełka, chyba teraz Twoja kolej;)

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

Bóg mówi prosto o krzywych liniach naszego życia...
    Adaś Ewa Róża i Piotr-moje maleńkie aniołki
  • pillow Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k

• milola86 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    takie babskie przeczucie, poza tym tydzień temu na badaniu dr powiedziła że szyjka już zgładzona, więc tylko rozwarcia brakowało, no i opuścił mi się brzuszek.dopiero co odstawiłam luteinę i magnez, więc jeszcze moze się coś rozkręci, ale na razie żadnych symptomów...

chyba idę poskakać na piłce;)

pillow, Ancia77 lubią tę wiadomość

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pillow mnie też strasza ze szybciej urodze ale pewnie jak przyjdzie czas porodu to bedą musieli nam wywoływać :)
    Moja sąsiadka leżała całą ciąże praktycznie bo też poród przedwczesny jej groził i w 39tyg urodziła.
    Jak czytam te niektóre historie to chce już być po wszystkim - tylko żeby synus był zdrowy! mnie mogą nacinać itp. tego się nie boję
    W środę idę do lekarza ,badanie gbs ma mi zrobić i pomiar szyjki, usg. Jeśli powie że nic się nie dzieje to chyba zacznę troszkę chodzić po mieszkaniu bo póki co kanapa,wc,łóżko,wc i tak w kółko :)

• pillow Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k

• Perełka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milola86 Chyba masz rację, jestem następną ;-) nie wiedziałam, że tak szybko będę pierwsza. Akusia jest przede mną, ale od dawna się nie udziela. Ja też niedawno skończyłam brać luteine i magnez, nawet zaczęłam pić ta herbatkę z liści malin. W nocy mam lekkie skurcze i czuje napieranie na krocze. Mała się rusza i to mocno, ale dziś jakąś leniwa jest...lekko się przeciaga...troszkę to mnie martwi. Ale pamiętam, że któraś z dziewczyn pisała, że przed porodem ruchy są mniejsze, więc może to to.

3jvzzbmhcbd62wxk.png
  • milola86 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perełka, masz rację z tymi ruchami, to mi położna tak powiedziała i też juz się tym nie przejmuję.Moja MAŁA też rusza się już inaczej, choć wczoraj wieczoram jeszcze stać ją było na niezłe wygibusy;)
    Ja też czułam dziś w nocy twardnienie, ale to tylko raz...

Mam pytanie odnośnie GBS
    Na moim wyniku jest napisane:
    Steptococcus b-hem gr.F-WZROST LICZNE

ale

Steptococcus agalactiae-BRAK WZROSTU

Czyli w końcu mam paciorkowca groźnego dla dziecka i będę miął przed porodem antybiotyk, czy nie, bo z tego co wiem badanie ma na celu wykrycie paciorkowca ale z gr B a nie F??

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

• ;oniqa Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcue kochane chyba taki dzien bo moja kruszynka tez prawie wogóle sie nie rusza ns ktg musiałam poszczypac brodawki to sie wydzielila oksytocyna to mala zaczela sie ruszać i dopiero teraz tez coś sie ruszyła a tak to cisza

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moje dziecko chyba nie wie co to odpoczynek, nie miałam ani jednego dnia czy nocy spokojnych, zawsze musi gdzieś nóżką, rączką machnąć, przewrócić się z boczku na boczek, rozepchnąć. Jeśli już następuje cisza, to na chwilę, pewnie sen, a później znów jest rozpychanie, przepychanie.

Może się teraz w brzuchu wyszaleje, to po przyjściu na świat będzie grzecznie odpoczywać i się troszkę uspokoi :-D

Mama najcudowniejszych skarbów :-)
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze Natalka przygotowywuje sie do przyjścia na swiat ze sie tak nic nie rusza moze to cisza przed burza .

Lalita powiedz mimile razy mam mssowac brodawki i uciekać te miejsca na dloniach dziennie bomi nie chce zaladowac sievta strona bo korzystam z neta z komorki

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
‹‹ 1119 1120 1121 1122 1123 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ