X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pillow wrote:
    Matyldo jeszcze trochę i Ty też będziesz miała przy sobie Malutką :) Jak się czujesz? Nadal przebywasz w szpitalu?

Już niedługo tak, będę miała swoją wielką chwilę :-)
    Czuję się nie najgorzej, chociaż ciężko :-), ale nie mam co narzekać. Nie mogę się już Małej doczekać.
    Na szczęście jestem już w domu, więc pod tym względem jestem bardzo zadowolona ;-)

pillow, ;oniqa lubią tę wiadomość

Mama najcudowniejszych skarbów :-)
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;oniqa wrote:
    Blondi =)

Blondi22 napisała że czop zszedł więc czekają na akcję Porod z Iza :-) rozwarcie nadal na luzne 2

pillow, ;oniqa lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi trzymamy kciuki :) Izuś ciocie z ovufriendu czekają na Ciebie :)

• magdalena Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdziunia jak masz potrzebę to się oczyść poprzez łzy, a on dzidzię sie nie martw będzie dobrze! trzymaj sie.

no Blondi cioteczki czekają na powitanie nowej dzidzi.:)

JEDRNA5 lubi tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haybeauti wrote:
    Dziewczyny czy 100/56 to nie trochę za niskie ciśnienie? Bo od jakiegoś czasu zaczęłam sama sobie mierzyć bo u lekarza zawsze miałam wzorcowe (ale wydaje mi się, że to przez stres bo zawsze przed wizytą trochę się denerwuje).
    Całą ciąże takie miałam :) wszystko ok

haybeauti lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdziunia111123 wrote:
    lalita wlasnie ja caly czas mam energie chociaz teraz to hormony ze mnie prze lzy splywaja ja przy nim naprawde moglam sie wyspac i nic oprocz cycka i przebrania pampersa nie trzeba robic nawet jak sie wybudzil to nie plakal tylko zerkal swoimi pieknymi oczetami dookola a dzis jak sie dowiedzialam ze on na naswietlania idzie i nie bedzie przy mnie to sie poplakalam a on tak sie usmiechal i takie minki robil jakby chcial mnie pocieszyc. ja wiem ze to dobrze ze jest naswietlany chce zeby jaknajszybciej byl zdrowiusienki ale caly czas sie zastanawiam czy to on tak placze i lzy mi sie cisna ze nie moge go pocieszyc przytulic byc

Kochana;D też tak miałam ,kryzys był jak wróciłam do domu.
    Na początku też tylko wstawałam cyc+ pampers co 3 h równo /24 h jak w zegarku :)) Aż w pewnym momencie organizm i mózg powiedział ,holaaa 3 dni przed porodem nie spałaś 3 dni po ( z powodu innych dzieci w sali ,które wyły 24/h) bo mój też aniołek... i organizm padł... Nie życzę ci kochana ,ale wiem że może być takie coś. Bo w chwili obecnej adrenalina dobrze działa czujesz się pobudzona nie zmęczona. Ale jesteśmy tylko ludźmi kochana

dqprepoku4out2uw.png

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi 3 mamy kciukasy:))

dqprepoku4out2uw.png

• Ancia77 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda36 wrote:
    Ancia77 a może już z synusiem Was wypuszczą? Czy jeszcze za wcześnie na jego wyjście według lekarzy?

Matylda mysle ze wyjde jeszcze w dwupaku bo nic nie mowia cisnienie juz sie ustabilizowalo nic wiecej sie nie dzieje . Takze maly sobie jeszcze posieci troszke w brzuszku :)

Matylda36 lubi tę wiadomość

iv092n0amkzp6vtf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zagladam :) myslałam,ze Blondi juz rozpakowana :) czekamy dalej i trzymamy kciukasy :)

• inezz Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też czekam na wieści

I sama zaczynam się denerwować patrząc w kalendarz.
    Na pewno byłoby mi łatwiej, gdyby nie myśl, że i M w terminie porodu ma wyjazd, z którego nie może zrezygnować i mój gin wyjeżdża na narty, a ja nie wiem jak sobie sama poradzę w nowej sytuacji..

km5szbmhlbn8250p.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    od Blondi info ,ze Bez efektu podali jej 6 ml oxy i miala skurcze co 3 min i to na próbę jej dali teraz ma czekac az sie samo rozkreci akcja porodowa!!!!

Miriam, ;oniqa lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja przekaż Blondi żeby sama jeszcze brodawki pobudzała ( rozkręci oksy w organizmie ) i niech uciska te miejsce na dłoni między
    zdjecia_wywolanie_porodu01.jpg
    też pobudza oksy i po schodach niech chodzi;))

Kaja lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

• aher Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się wieczorowo i przynoszę nowinę, że madzia123 wczoraj pojechała na izbę i w nocy miała cc. Krzyś waży 3450g i mierzy 56cm :):)

pillow, juicca, Lalita2710, Miriam, Effcia28, Perełka, ;oniqa, Kaja, Ancia77, Marysia0312, kaaasiaczek_, inezz, Kocur, JEDRNA5, Iwo123, kotek27, magdalena lubią tę wiadomość

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • aher Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdziunia111123 wrote:
    czesc kochane. my dalej w szpitalu moj maly dostal zoltaczki i nawet nie mam go przy sobie bo jest na naswietlaniach a mielismy juz wyjsc do domku:-( nie wiem co ze soba zrobic tak sie zmartwilam bo ma bilirubine na poziomie 17 i nie moge przywyknac ze nie mam go przy sobie a jak gdzies ktosb placze to ja sie wsluchuje czy to moj maluszek i serducho peka

Magdziunia doskonale Cię rozumiem. Miałam podobną sytuację z tym, że mi zabrali córę na całe 2 tygodnie. Serce pęka szczególnie w pierwszym dniu, w kolejnych już jest lepiej bo psychicznie oswajamy się z nową sytuacją. Straszne jest to oddzielenie i świadomość, że inne kobiety zajmują się naszym dzieckiem i że ono być może gdzieś tam płacze i nikt go nawet nie przytula i być może wcale na ten płacz nie reaguje. Bądź silna! Najważniejsze jest zdrowie maluszka, bilirubina szybko spadnie i wrócicie do domku.

monalisa lubi tę wiadomość

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Aher to faktycznie na tak długo też bym nie dała rady.
    Ja myślałam że tylko naświetlenia na moment i zpoworotem do mamy wraca dziecko...

dqprepoku4out2uw.png

• aher Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mojej córy poza żółtaczką była infekcja dróg moczowych i dostawała antybiotyk więc zabrali mi ją w ogóle na inny oddział i wołali mnie tylko do karmienia. Bilirubina u nas wynosiła 14, mała była dwa dni i dnie noce naświetlana z przerwami tylko na karmienie i spadła do 7. Oj ciężki to był czas... dobrze, że wszystko już za nami.

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • magdziunia111123 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki dziewczynki. licze na to ze u nas tez bilirubina spadnie szybciutko tylko.u nas to az 17 . wlasnie tak jak o tym mowisz asher wsluchuje sie czy moje dzieciateczko nie placze bo noworodki sa zaraz obok i slychac a jak tylko ktos zaplacze to juz chetnie bym tam biegla go przytulac i calowac. byl u mnie na karmienie jak sie wtulil w moja dlon to sie poplakalam ze on nie chce tam wracac i te oczka wpatrzone. momentalnie sie uspokoil jak go dotknelam nic nie musialam robic

jd7r1di.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdziunia111123 wrote:
    dzieki dziewczynki. licze na to ze u nas tez bilirubina spadnie szybciutko tylko.u nas to az 17 . wlasnie tak jak o tym mowisz asher wsluchuje sie czy moje dzieciateczko nie placze bo noworodki sa zaraz obok i slychac a jak tylko ktos zaplacze to juz chetnie bym tam biegla go przytulac i calowac. byl u mnie na karmienie jak sie wtulil w moja dlon to sie poplakalam ze on nie chce tam wracac i te oczka wpatrzone. momentalnie sie uspokoil jak go dotknelam nic nie musialam robic

Piękne uczucie ,gdy dziecko człowiek ledwo dotknie albo usłyszy mamy głos i już wie że to ta jedyna najukochańsza:))

dqprepoku4out2uw.png

• ;oniqa Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane chyba zaczne malować te dłonie i brodawki zeby mala już wyszła. :)

Effcia28 lubi tę wiadomość

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2014, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrząc na suwaczek oniqa to w sumie to u Ciebie nie zaszkodzi :-)

;oniqa lubi tę wiadomość

Mama najcudowniejszych skarbów :-)
‹‹ 1118 1119 1120 1121 1122 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ