III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
czesc kochane. my dalej w szpitalu moj maly dostal zoltaczki i nawet nie mam go przy sobie bo jest na naswietlaniach a mielismy juz wyjsc do domku:-( nie wiem co ze soba zrobic tak sie zmartwilam bo ma bilirubine na poziomie 17 i nie moge przywyknac ze nie mam go przy sobie a jak gdzies ktosb placze to ja sie wsluchuje czy to moj maluszek i serducho peka
-
magdziunia111123 wrote:czesc kochane. my dalej w szpitalu moj maly dostal zoltaczki i nawet nie mam go przy sobie bo jest na naswietlaniach a mielismy juz wyjsc do domku:-( nie wiem co ze soba zrobic tak sie zmartwilam bo ma bilirubine na poziomie 17 i nie moge przywyknac ze nie mam go przy sobie a jak gdzies ktosb placze to ja sie wsluchuje czy to moj maluszek i serducho peka
Kochana nie martw się zniknie mu. Dobrze że jest naświetlany ,a nie że wypuszczają cie bez naświetleń. Koleżanki dziecko było naświetlane ,a i tak wychodziło z 12 ...na poziomie. Nic je nie było.
Odpocznij w tym czasie zdrzemnij się. (ja przez 1 tydzień miałam tyle siły energii adrenaliny w sobie..) że szok aż po tyg nastąpił spadek hormonów i padłam... -
haybeauti wrote:Dziewczyny czy 100/56 to nie trochę za niskie ciśnienie? Bo od jakiegoś czasu zaczęłam sama sobie mierzyć bo u lekarza zawsze miałam wzorcowe (ale wydaje mi się, że to przez stres bo zawsze przed wizytą trochę się denerwuje).
ja wczoraj u lekarza miałam 100/60 już któryś raz z rzędu i lekarz mówił że lepiej jak w ciąży jest niskie ciśnienie niż wysokie, także chyba nie masz się co martwić. u mnie przez całą ciąże najwyższe było 124/70 i to tylko raz. -
Hej,
Ja po wizycie usg, i pierwszym ktg. Wszystko w porządku, co bardzo mnie uspokoiło. Ktg mam zalecone co tydzień, mimo że wszystko w porządku
Dziś gin pobrał ten wymaz na paciorkowca, wynik do odebrania za 7 dni, mam nadzieję, że będzie negatywny...
;oniqa, Perełka lubią tę wiadomość
-
Nusiaa wrote:Hej dziewczyny
dawno nie pisałam na forum bo po prostu nie miałam czasu. Chciałam się zapytać czy któraś z Was brała pod koniec II trymestru leki : GYNALGIN , PROXACIN , DALACIN -w kremie. Mam troche złe wyniki moczu i ostatnio coś w wymazie się pokazało dlatego dostałam te leki ,mam brać je niby krótko bo max 10 dni ale tak się boję o moją Małą czy jej to nie zaszkodzi . Ogólnie dziecko jest troszkę większe wagowo , przezierność i wszystkie badania są bardzo dobre tak dla ścisłości .
Jestem załamana od kilku dni przez to . Za chwilę wchodzę w III trymestr i dlatego piszę tutaj bo jesteście już pod koniec i chce zasięgnąć waszej opinii (mam nadzieję ,że mnie podniesiecie na duchu).(( dziękuję z góry za odpowiedź .
Nusiaa, kozgo lubią tę wiadomość
-
lalita wlasnie ja caly czas mam energie chociaz teraz to hormony ze mnie prze lzy splywaja ja przy nim naprawde moglam sie wyspac i nic oprocz cycka i przebrania pampersa nie trzeba robic nawet jak sie wybudzil to nie plakal tylko zerkal swoimi pieknymi oczetami dookola a dzis jak sie dowiedzialam ze on na naswietlania idzie i nie bedzie przy mnie to sie poplakalam a on tak sie usmiechal i takie minki robil jakby chcial mnie pocieszyc. ja wiem ze to dobrze ze jest naswietlany chce zeby jaknajszybciej byl zdrowiusienki ale caly czas sie zastanawiam czy to on tak placze i lzy mi sie cisna ze nie moge go pocieszyc przytulic byc