III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasiu położnych w bogucicach wiele.
Ale wiem ,która to Kasia Żak.
http://studionarodzin.pl/poznajmy-sie/ patrząc na zdjęcia bardzo wspomnienia wracają. Ja znam 4 położne z Bogucic imion nie pamiętam (bo mam sklerozę) ale każda ,która była przy mnie była cudowna...na prawdę...
P.S Moge ci wysłać zdjęcia z porodu i moją ulubioną położną p Anete:))Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2014, 13:23
;oniqa, kaaasiaczek_ lubią tę wiadomość
-
pillow wrote:Oniqa, powodzenia! Tak patrzę na naszą listę ciężarówek i z dziewczyn, które udzielają się tu wkrótce mamusiami zostaną madzia123, Perelka, oniqa, ancia77, milola, inezz, JEDRNA, asienka28... i uwaga... ZACZYNAMY MARZEC!!!!
później kolej na nas
pillow lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny
dawno nie pisałam na forum bo po prostu nie miałam czasu. Chciałam się zapytać czy któraś z Was brała pod koniec II trymestru leki : GYNALGIN , PROXACIN , DALACIN -w kremie. Mam troche złe wyniki moczu i ostatnio coś w wymazie się pokazało dlatego dostałam te leki ,mam brać je niby krótko bo max 10 dni ale tak się boję o moją Małą czy jej to nie zaszkodzi . Ogólnie dziecko jest troszkę większe wagowo , przezierność i wszystkie badania są bardzo dobre tak dla ścisłości .
Jestem załamana od kilku dni przez to . Za chwilę wchodzę w III trymestr i dlatego piszę tutaj bo jesteście już pod koniec i chce zasięgnąć waszej opinii (mam nadzieję ,że mnie podniesiecie na duchu).(( dziękuję z góry za odpowiedź .
-
Perełka wrote:Blondi trzymamy kciuki- i czekamy na dobre wieści:) to się dziewczyny zaczęły mobilizować- każda po kolei rodzi,....i na mnie niedługo przyjdzie czas:)
nooo widzę ,że pełna mobilizacja tutaj tylko sie nie pchajcie wszystkie na raz hihi po koleiii
zycze zdrowych maluszków i szybkich porodów takich exspresso jak miała moja kuzynka 1 stycznia
!!!!!!!!Perełka lubi tę wiadomość
-
;oniqa - niby tak ale wyszedl mi streptococcus gr. B i na to mi dlatego dał dalacin w kremie. Przeczytałam na wikipedii ,że przy porodzie może przejść na dziecko ( ale chyba jakby był nie wyleczony) i boję się o to by teraz się do niej nie dostał ;(
Mój ginek. mowi ,że im wcześniej jest coś wykryte i wyleczone tym mniejsze ryzyko ,że dostanie się do dziecka. Leccz to mnie WOGÓLE NIE POCIESZA
Mam ochotę siedzieć i ryczeć z tego wszystkiego
magdziunia111123 lubi tę wiadomość
-
Nusiaa Ja miałam gynalgin w globulkach, ale dostałam je dopiero po 30 tyg, bo są silne. No i się nie sprawdziły do brania co kilka dni (żeby było bezpieczniej), bo przy takiej częstości aplikowania- niestety tylko zaostrzyły infekcję
A tak to zapodaje prawie całą ciążę MACMIROR COMPLEX- fajnie działa i ponoć jest bezpieczny.
Oniqa Żeby tylko wszystko było dobrze! Najważniejsze, że jesteś pod stałą kontrolą. Ja mam wizytę dopiero za 2 tyg i pewnie na rzęsach będę stawać nie raz z nerwów, czy wszystko jest ok
A u Blondi nie wiedziałam, że już się ruszyło..Bo czasem wiecie jak jest- wywołują a wywołać nie mogą. W takim razie tym mocniej trzymam kciuki.
Co do listy, to faktycznie zaczyna się zaskakująco szybko skracać. Tylko Kochane Marcóweczki nie pospieszajcie Lutówek, bo jeszcze NASZ miesiąc się nie zacząłpillow, Perełka, Effcia28, ;oniqa, kaaasiaczek_ lubią tę wiadomość
-
My marcówki , oczywiście Was nie pośpieszamy
najpierw Wy Lutowe w kolejce
ale luty kilka dni krótszy i Marzec
szczerze zaczyna to do mnie docierać że już nie długoa pamietam te upały gdy musiałam 7 tyg leżec plackiem a tu juz końcówka
Lula gratulacje dla Was;)
Blondi może juz tuli córcię
Perełka, Inezz, Madzia123 Oniqa Milola czekamy teraz Wasza kolejWiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2014, 14:30
pillow, Perełka, ;oniqa lubią tę wiadomość
-
Nusiaa wrote:Hej dziewczyny
dawno nie pisałam na forum bo po prostu nie miałam czasu. Chciałam się zapytać czy któraś z Was brała pod koniec II trymestru leki : GYNALGIN , PROXACIN , DALACIN -w kremie. Mam troche złe wyniki moczu i ostatnio coś w wymazie się pokazało dlatego dostałam te leki ,mam brać je niby krótko bo max 10 dni ale tak się boję o moją Małą czy jej to nie zaszkodzi . Ogólnie dziecko jest troszkę większe wagowo , przezierność i wszystkie badania są bardzo dobre tak dla ścisłości .
Jestem załamana od kilku dni przez to . Za chwilę wchodzę w III trymestr i dlatego piszę tutaj bo jesteście już pod koniec i chce zasięgnąć waszej opinii (mam nadzieję ,że mnie podniesiecie na duchu).(( dziękuję z góry za odpowiedź .
-
Witam kochane dopiero dzis mam dostep do neta . Gratulacje dla sla i dla luli
Wiec ja nadal w szpitalu we wtorek cisnienie mialam 171 / 106 naszczescie unormowali mi je takze czekamy do poniedzialku jesli bedzie wszystko dobrze to wyjdziemy po weekandzie. Szyjka zamknieta skrocona w polowie lekkie skurcze na ktg wychodza ale kazali sie nie przejmowac. Z synciem wszystko dobrze rosnie sobie prawidłowo wszystkie przepływy dobre , łożysko wporzadku i wody tez . Takze mam nadzieje ze nas w poniedz wypuszcza
pillow, Matylda36, ;oniqa lubią tę wiadomość