X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To najważniejsze =)

kaaasiaczek_ lubi tę wiadomość

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu położnych w bogucicach wiele.
    Ale wiem ,która to Kasia Żak.
    http://studionarodzin.pl/poznajmy-sie/ patrząc na zdjęcia bardzo wspomnienia wracają. Ja znam 4 położne z Bogucic imion nie pamiętam (bo mam sklerozę) ale każda ,która była przy mnie była cudowna...na prawdę...

P.S Moge ci wysłać zdjęcia z porodu i moją ulubioną położną p Anete:))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2014, 13:23

;oniqa, kaaasiaczek_ lubią tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • kaaasiaczek_ Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam nadzieje, że też będę miała tyle szczęścia co Ty i również na takie położne trafię. :)

qb3ci09kgez1zp78.png
  • pillow Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ks :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2015, 12:07

kaaasiaczek_, ;oniqa, juicca, Effcia28, szczessciara, JEDRNA5 lubią tę wiadomość

• Perełka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi trzymamy kciuki- i czekamy na dobre wieści:) to się dziewczyny zaczęły mobilizować- każda po kolei rodzi,....i na mnie niedługo przyjdzie czas:)

Kaja lubi tę wiadomość

3jvzzbmhcbd62wxk.png
  • Perełka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pillow wrote:
    Oniqa, powodzenia! Tak patrzę na naszą listę ciężarówek i z dziewczyn, które udzielają się tu wkrótce mamusiami zostaną madzia123, Perelka, oniqa, ancia77, milola, inezz, JEDRNA, asienka28... i uwaga... ZACZYNAMY MARZEC!!!! :D później kolej na nas :D
    Jak to napisałaś Pillow, to aż musiałam sprawdzić na liście i kurcze faktycznie- jestem druga ( wśród udzielających się) i trzeci ( wśród zapisanych)....aaaaa, masakra...jak to szybko idzie. Nie muszę dodawać, że jak ostatnio patrzyłam to byłam daaaaleko na tej liście, a to już:P

pillow lubi tę wiadomość

3jvzzbmhcbd62wxk.png
  • pillow Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k

Perełka lubi tę wiadomość

• Nusiaa Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) dawno nie pisałam na forum bo po prostu nie miałam czasu. Chciałam się zapytać czy któraś z Was brała pod koniec II trymestru leki : GYNALGIN , PROXACIN , DALACIN -w kremie. Mam troche złe wyniki moczu i ostatnio coś w wymazie się pokazało dlatego dostałam te leki ,mam brać je niby krótko bo max 10 dni ale tak się boję o moją Małą czy jej to nie zaszkodzi . Ogólnie dziecko jest troszkę większe wagowo , przezierność i wszystkie badania są bardzo dobre tak dla ścisłości .

Jestem załamana od kilku dni przez to . Za chwilę wchodzę w III trymestr i dlatego piszę tutaj bo jesteście już pod koniec i chce zasięgnąć waszej opinii (mam nadzieję ,że mnie podniesiecie na duchu). :((( dziękuję z góry za odpowiedź .

cab360a44b.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana teraz czas szybko leci

Perełka, Martynika lubią tę wiadomość

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perełka wrote:
    Blondi trzymamy kciuki- i czekamy na dobre wieści:) to się dziewczyny zaczęły mobilizować- każda po kolei rodzi,....i na mnie niedługo przyjdzie czas:)

nooo widzę ,że pełna mobilizacja tutaj tylko sie nie pchajcie wszystkie na raz hihi po koleii ;-) i
    zycze zdrowych maluszków i szybkich porodów takich exspresso jak miała moja kuzynka 1 stycznia
    !!!!!!!!

Perełka lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałyście dziewczyny :
    http://www.fakt.pl/gdzie-zamieszka-trynkiewicz,artykuly,440750,1.html
    Najgorsze że takich jak on ma ok 14 w tym roku wyjść;/

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Nusiaa Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;oniqa - niby tak ale wyszedl mi streptococcus gr. B i na to mi dlatego dał dalacin w kremie. Przeczytałam na wikipedii ,że przy porodzie może przejść na dziecko ( ale chyba jakby był nie wyleczony) i boję się o to by teraz się do niej nie dostał ;(

Mój ginek. mowi ,że im wcześniej jest coś wykryte i wyleczone tym mniejsze ryzyko ,że dostanie się do dziecka. Leccz to mnie WOGÓLE NIE POCIESZA

Mam ochotę siedzieć i ryczeć z tego wszystkiego

magdziunia111123 lubi tę wiadomość

cab360a44b.png
  • inezz Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusiaa Ja miałam gynalgin w globulkach, ale dostałam je dopiero po 30 tyg, bo są silne. No i się nie sprawdziły do brania co kilka dni (żeby było bezpieczniej), bo przy takiej częstości aplikowania- niestety tylko zaostrzyły infekcję:( A tak to zapodaje prawie całą ciążę MACMIROR COMPLEX- fajnie działa i ponoć jest bezpieczny.

Oniqa Żeby tylko wszystko było dobrze! Najważniejsze, że jesteś pod stałą kontrolą. Ja mam wizytę dopiero za 2 tyg i pewnie na rzęsach będę stawać nie raz z nerwów, czy wszystko jest ok

A u Blondi nie wiedziałam, że już się ruszyło..Bo czasem wiecie jak jest- wywołują a wywołać nie mogą. W takim razie tym mocniej trzymam kciuki.

Co do listy, to faktycznie zaczyna się zaskakująco szybko skracać. Tylko Kochane Marcóweczki nie pospieszajcie Lutówek, bo jeszcze NASZ miesiąc się nie zaczął;)

pillow, Perełka, Effcia28, ;oniqa, kaaasiaczek_ lubią tę wiadomość

km5szbmhlbn8250p.png
  • Nusiaa Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inezz dziękuję za info. przeczytałam na kafeterii ,że duzo kobiet ma to dziadostwo ale gdy sie zacznie odpowiednio wczesnie leczyc to mozna go zwalczyc i Malenstwu nic nie bedzie . Kamien z serca :( :)

cab360a44b.png
  • Nusiaa Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane oczywiście trzymam kciuki za Was i życzę szczęśliwych rozwiązań. Będę śledzić jakie duże urodziły się Wasze pociechy :)

cab360a44b.png
  • pillow Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k

• juicca Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My marcówki , oczywiście Was nie pośpieszamy ;) najpierw Wy Lutowe w kolejce ;) ale luty kilka dni krótszy i Marzec :D

szczerze zaczyna to do mnie docierać że już nie długo ;) a pamietam te upały gdy musiałam 7 tyg leżec plackiem a tu juz końcówka ;)

Lula gratulacje dla Was;)
    Blondi może juz tuli córcię ;)

Perełka, Inezz, Madzia123 Oniqa Milola czekamy teraz Wasza kolej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2014, 14:30

pillow, Perełka, ;oniqa lubią tę wiadomość

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • Perełka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusiaa wrote:
    Hej dziewczyny :) dawno nie pisałam na forum bo po prostu nie miałam czasu. Chciałam się zapytać czy któraś z Was brała pod koniec II trymestru leki : GYNALGIN , PROXACIN , DALACIN -w kremie. Mam troche złe wyniki moczu i ostatnio coś w wymazie się pokazało dlatego dostałam te leki ,mam brać je niby krótko bo max 10 dni ale tak się boję o moją Małą czy jej to nie zaszkodzi . Ogólnie dziecko jest troszkę większe wagowo , przezierność i wszystkie badania są bardzo dobre tak dla ścisłości .

Jestem załamana od kilku dni przez to . Za chwilę wchodzę w III trymestr i dlatego piszę tutaj bo jesteście już pod koniec i chce zasięgnąć waszej opinii (mam nadzieję ,że mnie podniesiecie na duchu). :((( dziękuję z góry za odpowiedź .
    Kochana, musisz wierzyć, że lekarz jak zapisał te leki to wie co robi. Jesli nie jesteś przekonana co do tego, to proponuję iść do drugiego gina i skonsultować tą decyzję- wiesz...co dwie głowy to nie jedna:P Ja nie brałam tych leków, więc nie mogę Ci doradzić z własnego doświadczenia. Ale wiem jedno- nie możesz się zamartwiać, bo dzieciątko też to czuje:) Będzie dobrze- trzymam kciuki byś pozbyła się bakterii ( bo to bakteria, tak?) i żebyś już niczym do końca ciąży się nie martwiła, prócz wyboru koloru ciuszków dla maluszka i rodzaju wózka:P Pozdrawiam

3jvzzbmhcbd62wxk.png
  • Nusiaa Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perełka paciorkowiec to jest. Oby tak było i żebym niczym już nie musiała się zamartwiać bo mam już dość :((

Dziękuję Wam za wsparcie ;)

cab360a44b.png
  • Ancia77 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kochane dopiero dzis mam dostep do neta . Gratulacje dla sla i dla luli :) Wiec ja nadal w szpitalu we wtorek cisnienie mialam 171 / 106 naszczescie unormowali mi je takze czekamy do poniedzialku jesli bedzie wszystko dobrze to wyjdziemy po weekandzie. Szyjka zamknieta skrocona w polowie lekkie skurcze na ktg wychodza ale kazali sie nie przejmowac. Z synciem wszystko dobrze rosnie sobie prawidłowo wszystkie przepływy dobre , łożysko wporzadku i wody tez . Takze mam nadzieje ze nas w poniedz wypuszcza :)

pillow, Matylda36, ;oniqa lubią tę wiadomość

iv092n0amkzp6vtf.png
‹‹ 1116 1117 1118 1119 1120 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ