X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja też nie chce, żeby ktoś do mnie przyjeżdżał do szpitala. Powiedziałam teściom i oni zrozumieli ale moi rodzice są nieprzewidywalni. Ja mogę mówić im a oni swoje. Założę się, że i tak przyjadą i tak.
    Też bym chciała żeby do domu po tygodniu przyjechali ale jak im tak powiem to będzie obraza.
    Ze szpitala może jakoś się wykręcę najwyżej powiem że nie ma odwiedzin czy jest dużo kobiet na sali i sobie nie życzą ale z domu to nie mam pojęcia

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w szpitalu miałam taki komfort że nawet jak przyszła bratowa mojego męża z ciociami dwoma i jeszcze kilkoma innymi osobami naraz, to je po prostu wyrzucił ordynator i wytłumaczył dość szorstko że maluszek jest najważniejszy, a one noszą bakterie i wirusy a jest szczyt zachorowalności na grypę i inne, zapewne gdybym rodziła latem nie miałabym nic przeciw szybszym wizytom, ale z uwagi na ten czas i częste zmiany pogody wole uważać, tamten katar pięć lat temu skończył się szpitalem i podejrzeniem zapalenia płuc, a nie chce tego przeżywać znowu, poza tym ten czas dla nas jest bardzo ważny, tym bardziej że starszy brat też potrzebuje ogarnąć całą sytuację, a każda przychodząca i zachwycająca się noworodkiem osoba mogłaby, choć nie musi, wpływać na jego poczucie ważności w rodzinie i poczuciu zagrożenia, a bardzo mi zależy na tym, żeby odczuł że jego pozycja w naszej rodzinie się jakoś skrajnie zmieniła

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *nie zmieniła

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haybeauti wrote:
    No właśnie ja też nie chce, żeby ktoś do mnie przyjeżdżał do szpitala. Powiedziałam teściom i oni zrozumieli ale moi rodzice są nieprzewidywalni. Ja mogę mówić im a oni swoje. Założę się, że i tak przyjadą i tak.
    Też bym chciała żeby do domu po tygodniu przyjechali ale jak im tak powiem to będzie obraza.
    Ze szpitala może jakoś się wykręcę najwyżej powiem że nie ma odwiedzin czy jest dużo kobiet na sali i sobie nie życzą ale z domu to nie mam pojęcia

Ja mam ten komfort ze mama mieszka w Szwajcari i przyleci dopiero na swieta termin mam na 1 kwietnia wiec trochę czasu będę miała dla naszej trójki gorzej z tesciami ale to już Czarek ostatnio załatwił zobaczymy tylko czy to do teściowej dotarło i sie posłucha bo to różnie bywa :) co do odwiedzin w szpitalu to już przegięcie jest :/ ja z moim doktorkiem rozmawiałam na ten temat i prosiłam go ze jak cos to powie ze jest zakaz odwiedzin na oddziale a jest on ordynatorem w szpitalu w którym chce rodzic trochę musiałam sie nameczyc zeby go do tego przekonać ale sie udało słowami Czy chce pan miec moja teściowa całymi dniami na oddziale oj chyba nie :D zaczol dur śmiać i powiedział ok ;)

• haybeauti Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam dobrze że lepiej się czujesz! Ja masz ochotę na jedzenie tzn. że się poprawia.
    Z tym ordynatorem to dobry pomysł. Akurat ja też chodzę na wizyty do ordynatora. Powiem rodzicom, że lekarz powiedział że najlepiej żeby rodzice odwiedzali w domu a nie w szpitalu. :) hehe
    małe kłamstewko jeszcze nikomu nie zaszkodziło

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2014, 12:38

asienka28, Miriam lubią tę wiadomość

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No już dobrze rzucilam sie ba jedzenie jak jakiś zwierz :)

Oj takie kłamstwo to nie kłamstwo :) ale jednak takie powinny panować zasady w szpitalach np dzieci na oddziały poloznicze nie wypuszczają według mnie powinni tylko jedna osobę wpuszczać ta która rodzaca zadeklaruje a to już jej byłby wybór czy mąż teściowa teść mama czy koleżanka
    Ja sobie nie wyobrażam tłumu ludzi odwiedzających mnie i miliona pytań jak sie czuje a jak k*****wa będę sie czuła przecież to normalne ze będę zmęczona obolala ale szczęśliwa i titiriti nad mała jaka śliczna o jezu na sama myśl o tym mam drgawki

kotek27, haybeauti, Marysia0312, Matylda36, magdalena lubią tę wiadomość

• kotek27 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam dobrze, że już lepiej się czujesz :)
    Macie racje dziewczyny małe kłamstwo nikomu nie zaszkodzi.
    Ja już zapowiedziałam, że w szpitalu tylko mój partner plus ewentualnie na drugi dzień moja mama, ale bez taty. Będę obolała z mega podpaską między nogami, i nie życzę sobie teściowej, czy innych osób! :))))) Bo bym wygoniła!
    A do domu jak wrócimy to też z dwa tygodnie niech odczekają. Mój M jest strasznie gościnny, mu z kolei zapowiedziałam, że takie odwiedziny są krótkie, aby imprezy nie zaplanował robic tzn, wielkiej gościny haha
    Oj całe życie z wariatami ...

Miriam, asienka28, Perełka lubią tę wiadomość

82dox1hp47sulw8a.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam masz rację z tymi odwiedzinami. Muszę powiedzieć to mojemu lekarzowi może wprowadzi to na swój oddział.
    Muszę jeszcze jedno kłamstewko wymyślić, żeby chociaż tydzień się wstrzymali.
    Macie jakieś propozycje?

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm to zależy czy tylko na chwile czy na kilka dni jak moi bo mieszkają 200km od nas i jak sie zwala nam na głowę to na kilka dni chociaż teściowa zapowiadała miesiąc ale mój kochany mężu wybił jej to z głowy uf ;)

• kotek27 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haybeauti, nie mam konkretnego pomysłu. Też obawiam, się że jak wrócimy ze szpitala, będzie ogrom telefonów.
    Mam o tyle lepiej, że wszyscy w koło wiedzą, że jestem bardzo bezpośrednia i ciut wredna (nie kryję się z tym :)) i może uszanują żeby nie zwalac sie nam na głowę od razu.
    Wyślemy ze szpitala mms-a :)
    Wiecie, też czego się obawiam, karmienia piersią, zapewne jak każda z Was też, bardzo chciałabym karmic piersią. Boję się, że przez ten cały stres, mi się nie uda. A takie odwiedziny wszystkich po kolei, napewno mi w tym nie pomoga...

82dox1hp47sulw8a.png
  • kotek27 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    Hm to zależy czy tylko na chwile czy na kilka dni jak moi bo mieszkają 200km od nas i jak sie zwala nam na głowę to na kilka dni chociaż teściowa zapowiadała miesiąc ale mój kochany mężu wybił jej to z głowy uf ;)
    Mi chodzi o odwiedziny nawet na 2h, bo pierdu pierdu i na godzinie się nie skończy...
    A tak jak Ty piszesz o przyjeździe na kilka dni, to bym nie dała rady. Dobrze, że Twój mąż wybił to mamusi z głowy, naprawdę ufff

A wpadłam na pomysł można wymyślić depresje poporodową, chociaz znając zycie i mój nerwowy charakter to może mnie to spotkac... ;/;/

82dox1hp47sulw8a.png
  • moni_c Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kotek27 wrote:
    Haybeauti, nie mam konkretnego pomysłu. Też obawiam, się że jak wrócimy ze szpitala, będzie ogrom telefonów.
    Mam o tyle lepiej, że wszyscy w koło wiedzą, że jestem bardzo bezpośrednia i ciut wredna (nie kryję się z tym :)) i może uszanują żeby nie zwalac sie nam na głowę od razu.
    Wyślemy ze szpitala mms-a :)
    Wiecie, też czego się obawiam, karmienia piersią, zapewne jak każda z Was też, bardzo chciałabym karmic piersią. Boję się, że przez ten cały stres, mi się nie uda. A takie odwiedziny wszystkich po kolei, napewno mi w tym nie pomoga...

dziewczyny po porodzie może Wam się zmienić punkt widzenia. Piszę może, bo mi sie zmienił. Przed porododem od razu wszystkim mówiłam, że nie chcę wizyt itp, ale po porodzie, jak juz tydzień minął i przede wszystkim ściagnęli mi szew, który niemiłosiernie bolał, chiałam wszystkim sie chwalić swoim skarbem. Goście byli tak mile widziani, aż mąż był zszokowany :D haha.

kotek27, pillow, kaaasiaczek_, Ancia77, Effcia28 lubią tę wiadomość

mc1d28t.png
    zabawa.gif
    20100828580113.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogólnie tez jestem chapiasta i bezpośrednia lecz no teściowej jakoś mam taki dystans i każe czarkowi to załatwiać bo ta kobieta jest jakaś dziwna chociaż raz na weselu kogoś z ich rodziny tak sie nabąbiłam ze pocisnełam im ze ho ho za wszystkie czasy az Czarek powiedział ze chyba przegram ale co tydzień sie nie odzywala i jej przeszło

kotek27 lubi tę wiadomość

• kotek27 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni_c w moim przypadku to byłby cud :))
    Ale kto wie, może będzie tak jak piszesz ;))
    hehe

82dox1hp47sulw8a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni no masz racje ze chce sie pokazać całemu światu swój cud ale teściowa i jej rady 24h na dibe przez tydzień albo dłużej o nie nie wytrzymam tego nerwowo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2014, 13:32

Kocur, kotek27 lubią tę wiadomość

• moni_c Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A o odwiedzinach na kilka dni to się wypowiem. Wczoraj wyjechała od nas 18 letnia siostra mojego męża. Nigdy więcej. Brudzi więcej niż mój pies i nie przemówisz, by nie trzaskała drzwiami i szafkami podczas karmienia, gdy dziecko jeszcze dobrze nie zasnęło. Prośba o sprzątniecie po sobie w łazience też zlana o posprzątanie rozwalonych ciuchów (spała w salonie) też obeszła się bez echa. Miała przyjechać bez kataru, zarzekała się, że nie ma. Przyjachała i pociąga nosem. Od razu powiedziałam, żeby do malego sie nie zbliżała to focha strzeliła. Po jej wyjeżdzie mąż sam stwierdził, że ma jej dosyć i że ja byłam dzielna, że to wszystko zniosłam. ALE NIGDY WIĘCEJ! Aż mnie nawet teraz nerw bierze jak o tym pomyślę...

Ja miałam to szczęscie, ze po powrocie ze szpitala nie miałam ani mamuśki, ani teściówki. Daliśmy radę sami.
    A porosiłam jak na razie raz mamę aby przyjechała na noc, bo impreza firmowa było to sie wybrałam 2 tyg temu. Dzięki tej imprezie jakoś odżyłam i humor mi sie polepszył :D po tylu tygodniach siedzenia w domu:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2014, 13:36

mc1d28t.png
    zabawa.gif
    20100828580113.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    Moni no masz racje ze chce sie pokazać całemu światu swój cud ale teściowa i jej rady 24h na dibe przez tydzień albo dłużej o nie nie wytrzymam tego nerwowo

mam podobnie:) ogólnie kontakty z teściową są dość napięte, bo niestety uważa się ona za władcę wszystkich i wszystkiego i cokolwiek chce się zrobić po swojemu, to ona robi wielką awanturę że to na złość jej, przerabiałam to z pierwszym dzieckiem....

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w sobote się wybieramy na imprezę:P zob czy się wyśpie z piątku na sob;P wtedy się okaże...

Asienka norma... u nich..

asienka28 lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Kocur Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny ja też mam różne przygody z teściową, ale zawsze i tak stawiam na swoim. Teraz jak już wie, że nie chcę póki co odwiedzin w szpitalu to rzuca jakieś komcie przy kawce typu "to, co mama przyjedzie Ci na pewno na tydzień pomóc" albo "kąpać takie maleństwo to na prawdę nie łatwa sprawa" itd. itp. ale mam wylane. Jak teraz byłam w szpitalu to mówiłam mężowi żeby sam przyjeźdżał to do mnie napisała smsa czy na chwilkę by mogła bo się straaasznie martwi oczywiście :P no i jak urodzę, to też stwierdziła, ze przyjedzie nawet bez pozwolenia na 15 min. bo ona MUSI dziecko zobaczyć :D A co tu oglądać ja się pytam, chce sprawdzić czy do niej nie jest przypadkiem podobne :D? Póki co jestem pewna, że chcę być sama z mężem- źle znoszę ból, złe samopoczucie i nienajlepszy wygląd dlatego tak będzie najlepiej. Jakby coś się zmieniło to przekażę mężowi to ich, czyli teściów przywiezie. Moi rodzice na bank z poślizkiem dotrą i to nie małym bo oboje wychowują troje dzieci w wieku 11-14 lat i pracują na etatach no i mieszkają 100 km od nas, więc to nie tak łątwo przyjechać od razu. Z resztą zobaczymy, ale myślę, że ten pierwszy tydzień będzie dla mnie, Rysia i męża wyłącznie zarezerwowany- musimy się jakoś dotrzeć przecież :)

moni_c, kotek27, Perełka lubią tę wiadomość

2014- synek cc 36 tc
    2016- adopcja córeczki
    2019- poronienie zatrzymane 10 tc 💔
    2020- ciąża w bliźnie po cc 8/9tc 💔
    2024- córeczka cc 36 tc
    202406105056.png
  • moni_c Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teściowa też mnie wkurzała ostatnio, choć do tej pory uważałam ją za spoko babkę. Nagada coś mężowi (niby rady babci)a on jej słucha i mnie wkurza tym, bo ja uważam, je za bezsensowne bo znam lepiej swoje dziecko. W ogóle panikara sie zrobiła odkąd Aruś jest na świecie. Jednak to prawda, ze stosunek do teściowej zmienia się po urodzeniu dziecka hehe. Przynajmniej w moim przypadku :D. Dobrze, ze mieszka 300 km od nas :D

mc1d28t.png
    zabawa.gif
    20100828580113.png
‹‹ 1136 1137 1138 1139 1140 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ