X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde powiem tak ze zaczynam srac po gaciach sorry za wyrażenie ale zaczynam sie obawiać porodu i tego ze może pójść cos nie tak :/ a od kilku dni zaczęłam zastanawiać sie nad cc chociaż wcześniej byłam strasznym przeciwnikiem cc na życzenie teraz jakoś zmieniam zdanie docierają do mnie jakieś same złe informacje o tym ze cos komuś stało sie przy porodzie do tego często wchodzę na forum po poronieniu bo tam zaczęła sie moja historia z ovu i czytam o porodach martwych dzieci i zaczynam wpadac w panikę ! Jeszcze co chwila w tv jakaś informacja o błędach szpitalnych jak tak dalej pójdzie to osiwieje do porodu

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zasadzie mi kopa w dupę bo od tego siedzenia w domu w głowie mi sie poprzewraclo!

• Makcza Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam, tak jakby cesarka była w 100% wolna od powikłań, daj spokój. Trza rodzić, a wcześniej być dobrej myśli! :)

haybeauti, magdalena lubią tę wiadomość

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    Zasadzie mi kopa w dupę bo od tego siedzenia w domu w głowie mi sie poprzewraclo!
    Miriam wystawiaj tyłeczek zaraz tu zrbimy z dziewczynami porządek.
    A tak serio to ja też od jakiegoś czasu myślę o tych przejściach i cały czas chodzi mi po głowie. staram się wtedy zająć czymś by nie myśleć ale nie bardzo mi to wychodzi. A teraz jak leżakuje to już masakra
    ja już na temat porodów nic nie czytam a jak coś jes w telewizji to zmieniam kanał. tyko przyjemne i miłe rzeczy :) może też spróbuj ?

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Próbuje ale cieżko mi to wychodzi same te informacje wpadają do mnie 2 dni temu koleżanka dzwoniła jest jakoś w 30 tyg i zaczęła opowiadać jak jej bratowa 3 dni temu urodziła martwe dxiecko bo przenosila i mówiła to z taki spokojem jak gdyby nigdy nic ja sie poryczalam i rozlacxylam w nocy brzuch mnie bolal i do Czarka mówiła ze chyba zaraz urodze a ta szurnieta poszła do znajomych i powiedziała ze mam depresję bo sie w domu zamknelam i płacze całymi dniami co nie jest prawda i od wczoraj milion telefonów od znajomych czy mam depresję i czy przypadkiem krzywdy dziecku nie zrobię poprostu wariatke ze mnie zrobiła
    Od poniedziałku zaczynam 2 tyg praktyk w szkole podstawowej to mózg czymś innym zajmie

• olala81 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zawsze chcemy tego czego nie możemy mieć, ja muszę mieć cesarkę i chociaż od początku ciąży myślałam o cc na życzenie, to teraz kiedy muszę ją mieć i zbliża się coraz bardziej, ja częściej myślę o porodzie naturalnym i pewnie gdybym miała wybór to bym się na niego zdecydowała.

01582n0ast4hm7dp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pogadam o moich obawach. Moim gin i cos czuje ze chyba zdecyduje sie na jego propozycje zeby położyć mnie w szpitalu zanim zacznie sie cała akcja i tam sobie spokojnie poczekam pod dobra opieka i mie będę sie martwić i panikowac

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam kopne ci w tyłek!! Nie myśl o żadnym CC.
    Dasz radę urodzisz normalnie za 4 tygodni :)) Dasz sobie rade :))
    Bez problemu :))))

Jeśli musi być cc to musi ,ale bez tego nie ma po co go robić pamiętaj że wszystkie włókna w brzuchu są nacinane... więc co natura daje to daje dasz radę.

Miriam lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam znam twoje obawy, po śmierci Dominika tez sie tyle historii naczytalam, ze powiedzialam nigdy wiecej! A jak ktos zaczyna opowiadac to nie jestem w stanie sluchac:( a to co juz wiem to masakra, trudno sie takich zlych mysli pozbyc:(
    Dlatego ciesze sie z cc to jest jedyny pozytyw cc. Ale czasami mysle ze moze by sprobowac naturalnie? Ale z drugiej strony moze lepiej "zwykla" cesarka niz pozniej z komplikacjami. No ale ja jeszcze mam sporo czasu do namyslu, nie to co Ty!

1usapiqvs8bdmaac.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam obawy zawsze jakieś będę ale pozytywne nastawienie jest potrzebny przy porodzie sn i cc :) więc teraz wystawiaj tyłek hi hi i głowa do góry.
    ja nie czytam złych rzeczy a tym bardziej nie wchodzę nigdzie na forum jesli mnie nie dotyczy np. starania, powikłania itp. za bardzo bym przeżywała :( no niestety.
    chociaż wczoraj też mnie panika ogarnęła ale to dlatego tez to wszystko jest dla nas nowe :)

haybeauti lubi tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Oliwkowa Koleżanka

Wysłany: 26 lutego 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny.
    Dziś dzwoniłam do mojego ginekologa. Powiedział że takie CRP to w ciąży normalka.
    Więc nie mam czym się przejmować :)
    A na internecie różnych rzeczy się naczytałam.

Miriam, nie przejmuj się. Na tym etapie każda z nas panikuje i boi się o swoje dzieciątko.
    Cesarki mają wiele skutków negatywnych. Ja jestem zdania że puki się da to będę rodzić naturalnie.
    Choć też mam wiele obaw. Ostatnio śniło mi się, że mała jest kilka razy owinięta pępowiną i cały czas się tego boję...
    Trzeba być dobrej myśli, z samego strachu nie pomożemy dziecku przyjść na świat :)

8p3o3e3kc7iuw0y0.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena ma rację ;) ja też tak staram się robić.
    Miriam pogadaj z lekarzem on na pewno ci podpowie i doradzi :)

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • MariaAntonina Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam

Miriam wiem ze nie jest łatwo, a koniec ciąży obciąża psychikę najbardziej, ale szukanie złego w tym wszystkim nie jest dobre.

Czytanie różnych rzeczy ...zabraniam , masz zdrowego dzidziusia i wszystko się ułożyło więc glowa do góry. Naprawdę teraz to juz tylko z górki ;)

jako kobieta która przeżyła 2cesarki apeluje byś nie odbierała sobie tej radości rodzenia naturalnie, a bol kochana jest i tu i tu jazdy na swój sposób. Pi co obciążać swój organizm cc, to naprawdę nie jest takie super.

Ja do dziś nie mogę pogodzić się z tym ze nie mogłam urodzić naturalnie..Nie boje się bolu . Bo kazda kobieta która decyduje się na dziecko powinna być świadoma ze poród to nieodłączny element miłości który sami stworzyliśmy.

Jesteś silna dasz radę i maleństwo też.;)

Bea_tina, magdalena lubią tę wiadomość

aniołek 13.11.2012 r.

GUSTAW 15.04.2014 r. Godz..10.12 waga 3730 miara 56 cc-39 tydzien.

Ciąża trwała od 15.07.2013 do 15.04.2014. 274 dni.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje dziewczyny za wsparcie <3 kochane jesteście <3

Chodzi o to ze nie boje sie bólu tylko ze może małej cos sie stać ze np pępowina ja udusić może ze cos przeoczyć mogę a tak to umowie sie na 37 tydzień i z głowy wiem wiem przesadzam i we wtorek czuje ze mój lekarz wybije mi ten pomysł z głowy tymbardziej ze przez te trzydzieści pare tyg myślałam tylko i wyłącznie o porodzie naturalnym eh wymyślam i uzalam sie nad sobą na koniec

Wysłany: 26 lutego 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam jak coś pójdzie nie tak to w konieczności wylądujesz na stole.Ale póki co to myśl o naturalnym zdrowym porodzie.

Zajmij się szykowsniem wszystkiego dla małej i tym jak to będzie kiedy wyjedziecie na 1 spacerek. Jak latem razem będziecie się prazyc na słońcu. Oczywiście w granicach rozsądku...;)

A jakimiś idiot... Się nie przejmuj, opowiadanie innym o rzekomej depresji to chamstwo. I widać ze ta osoba nie ma serca i nie rusza nią nic prócz szerzenia plot.

Miriam lubi tę wiadomość

aniołek 13.11.2012 r.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko już mam gotowe ;) a od tego siedzenia w domu mi sie w głowie poprxewraco :) Antonina masz racje ! Wspólne spacery teraz o tym muszę myśleć ;)

MariaAntonina lubi tę wiadomość

Wysłany: 26 lutego 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam szanse na cc w moje urodziny, co myślicie o tym.

Urodzić w inny dzień..:/???

aniołek 13.11.2012 r.

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam a nie masz jakis ksiazek do wsiakniecia? Faktycznie siedzenie w domu moze do szalu foprowadzic, ja ratuje sie ksiazkami:-) i nie rodzicielstwo tylko zwykle obyczajowe z biblioteki;)

Maria antonina, jesli masz taka okazje to czemu nie:-) nadzwyczajny prezent urodzinowy:-)

Moj maluch bedzie pierwsza osoba w rodzinie z maja:-) u mnie pol rodziny to marzec i kwiecien;)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonina fajnie tak w urodziny taki prezent :) hehe :)

Książki już wszystkie przeczytane :( jakie posiadam w domu

Pocieszam sie tym ze jutro już czwartek piątek i weekend z mężem a od poniedziałku 2 tyg praktyk w podstawoce wiec sie oderwe trochę od myślenia :)

Wysłany: 26 lutego 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    10 kwietnia są moje urodziny a 11 kwietnia mój N mi się oswiadczyl;)

Mielibyśmy prezent dla nas dwoje...tymbardxiej ze on chce by się rodził w moje urodziny a ja no nie wiem:/????

aniołek 13.11.2012 r.

‹‹ 1203 1204 1205 1206 1207 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ