X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2013, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasia zniknęła :D

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • DzejKej Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2013, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivien, piekne zdjecia! Wygladacie jak modele z gazety dla przyszlych szczesliwych matek :D

Nie wiem czy jest sens isc do innego szpitala. Jestem zla, bo moja lekarka zawsze zadowolona byla z ilosci moich wod plodowych, a teraz co? Nagle gorna granica? Kurcze nigdy bym nie pomyslała, ze mozna miec za duzo wod.
    Tak bardzo boje sie o moja malenka ;(

vivien lubi tę wiadomość

• mała mi Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2013, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DzejKej wrote:
    Nie odzywalam sie, bo troche smutna jestem.
    Cieszylam sie, ze mam duzo wod plodowych a okazało sie, ze jest ich w gornej granicy. Oczywiscie juz sie naczytałam co to moze powodowac: cukrzyca ciazowa, choroba matki, wady pldu, albo przyczyna nieznana. Oczywiscie jestem cala spanikowana. W poniedzialek musze isc na oddzial do szpitala jesli nie urodze do tego czasu.
    Nadal ZERO rozwarcia :(
    Jutro mam termin u lekarki mojej, a pojutrze znowu w szpitalu i potem w weekend chyba dalej codziennie szpital.
    Myslalam caly czas, ze u nas wszystko super, a tu te głupie wody. Jestem przerazona, ze moja malutka moglaby byc chora.
    Plakac mi sie chce i mam dosc ciazy.
    Zdaniem lekarza nie ma medycznych powodow do wywoływania.
    Mezowi nic nie mowie, zeby go nie martwic, ale jestem załamana.
    Za długo juz po terminie jak dla mnie...

Oj, nie smucimy się i nie czytamy dr Google. Nie ma mowy o żadnej chorobie i komplikacjach. Wszystko jest w porządku i córeczka niebawem pojawi się na świecie i będzie piękna i zdrowa !!! Skoro lekarz stwierdził, że nie ma powodów do wywoływania porodu to znaczy, że wszystko jest w porządku i tej wersji proszę się trzymać ! :)

DzejKej lubi tę wiadomość

lh84fwn15ak64cb2c.png]

n59y9vvjpvlwuosg.png

• anilorak Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2013, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2015, 17:48

• DzejKej Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2013, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nienormalna, problem w tym, ze wywolanie porodu tez ma wady (porod nie przebiega tak plynnie i zwieksza sie ryzyko roznych powiklan) i jesli nie ma medycznych wskazan to lepiej jest czekac.

Jutro musze porozmawiac z lekarka o tych wodach plodowych, a poki co to sie pomodle za moja malutka.

• vivien Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2013, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DzejKej wrote:
    Vivien, piekne zdjecia! Wygladacie jak modele z gazety dla przyszlych szczesliwych matek :D

Nie wiem czy jest sens isc do innego szpitala. Jestem zla, bo moja lekarka zawsze zadowolona byla z ilosci moich wod plodowych, a teraz co? Nagle gorna granica? Kurcze nigdy bym nie pomyslała, ze mozna miec za duzo wod.
    Tak bardzo boje sie o moja malenka ;(

DzejKej co szpital to moze inne maja zdanie na temat tej samej sytuacji i moze dla innego szpitala bylabys przypadkiem zeby wywolywac jednak porod..
    nie wiem jak by nie patrzec jezeli masz zle przeczucie sprawdz to moze

Polozna mi wczoraj powiedziala ze mozna zbadac stan wod plodowych pobierajac od dolu igla ze strzykawka,to jest rutynowe badanie i nie zagraza dziecku niczym.
    Pobieraja wody,badaja i wiedza wiecej

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • DzejKej Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2013, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi, w sumie to masz racje. Napewno bedzie wszystko dobrze. Ehh... Niech juz sie w koncu cos rozkreci!!!!!!

mała mi, pasia27, vivien lubią tę wiadomość

• DzejKej Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2013, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro pogadam z lekarka. Zobaczymy co ona powie. Ide sie troche uspokoic i spac. Jutro jak cos dam znac co mi moja lekarka powiedziała.

vivien lubi tę wiadomość

• mała mi Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2013, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DzejKej wrote:
    Mała Mi, w sumie to masz racje. Napewno bedzie wszystko dobrze. Ehh... Niech juz sie w koncu cos rozkreci!!!!!!

Oczywiście, że będzie dobrze! Na wczorajszą wizytę poszłam sobie na luzie, a tu mi pani dr wyjeżdza, że rozwarcie mam na 1 palec i dziecko się chyba wczesniej urodzi. A ja jakoś tak sobie wbiłam do głowy, że do szpitala jadę 24.08 koniec kropka i wczesniej nie chcę. Powiedziałam jej tylko, że nie chciałabym mieć wywoływanego porodu, bo ponoć to nie dobrze. I otrzymałam informację, że z medycznego punktu widzenia wcale tak nie jest, to kwestia psychiki kobiety, która już jest zmęczona i zaczyna stresować i denerwować, że coś jest nie tak. Więc na pewno w Twoim przypadku w grę wchodzi stres i zniecierpliwienie, co jest oczywiście wytłumaczalne :)

lh84fwn15ak64cb2c.png]

n59y9vvjpvlwuosg.png

• polska_dziewczyna Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2013, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nienormalna
    no to ładna waga 1 kg to już coś… nasze pociechy teraz zaczną przybierać na wadze…:)… co do kremu na piety to ja używam z Avonu.. jednak popękanych piet nie mam … więc idź do apteki tam ci doradzą na pewno…jeśli chodzi o ciuszki to ja bym wyprała je normalnie do porodu zdążą wywietrzeć i wypierzesz dzidziusiem lub lovelą… i będzie dobrze…:)

Suzy Lee
    Upss.. przepraszam teraz przejrzałam dokładniej posty i rzeczywiście…nie każdy na finiszu :)… przynajmniej będzie z kim pisać jak większość odejdzie…

Vivien
    Pamiatka będzie na pewno też będziemy robić sesje z mężęm…. Ślicznie wyglądasz…:)

DZejkej
    Nie martw się może wód brakuje bo już po terminie… wysłużyły się :)dzidzią na pewno wszystko w porządku… bądź dobrej mysli kochana…

иιєиσямαℓиα, vivien lubią tę wiadomość

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

• Kleopatra Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2013, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nienormalna najlepiej wyprać teraz w normalnym proszku, a tak miesiąc przed porodem w dziecięcym. Potem powinny poleżeć :) Tzn nie prać przed samym porodem. Ja dzisiaj kupiłam w lumpeksie 6 pajacyków za 9 zł :)
    Vivien świetna pamiątka :)
    DzejKej zaufaj lekarzowi, jutro z nim pogadaj a na razie spokój!

pasia27, иιєиσямαℓиα, vivien lubią tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Ella Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2013, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DzejKej wrote:
    Nie odzywalam sie, bo troche smutna jestem.
    Cieszylam sie, ze mam duzo wod plodowych a okazało sie, ze jest ich w gornej granicy. Oczywiscie juz sie naczytałam co to moze powodowac: cukrzyca ciazowa, choroba matki, wady pldu, albo przyczyna nieznana. Oczywiscie jestem cala spanikowana. W poniedzialek musze isc na oddzial do szpitala jesli nie urodze do tego czasu.
    Nadal ZERO rozwarcia :(
    Jutro mam termin u lekarki mojej, a pojutrze znowu w szpitalu i potem w weekend chyba dalej codziennie szpital.
    Myslalam caly czas, ze u nas wszystko super, a tu te głupie wody. Jestem przerazona, ze moja malutka moglaby byc chora.
    Plakac mi sie chce i mam dosc ciazy.
    Zdaniem lekarza nie ma medycznych powodow do wywoływania.
    Mezowi nic nie mowie, zeby go nie martwic, ale jestem załamana.
    Za długo juz po terminie jak dla mnie...

DzejKej nie przejmuj sie tak bardzo, to koncowka ciazy wiec pewnie juz sie nie mozesz sie doczekac i zaczynaja Cie takie czrne mysli nachodzic.
    Moja szwagierka miala ciaze przenoszona ponad tydzien a w UK to nawet 2 tygodnie czekaja zanim zdecyduja sie na wywolanie porodu.
    Ciesz sie tymi ostatnimi dniami. Moj znajomy ostatnio mi powiedzial, zebym trzymala malego w srodku jak dlugo sie tylko da, bo potem nie bede miala czasu na nic.
    Glowa do gory, jak sie martwisz to pogadaj z mezem, bo szkoda dusic w sobie, a rozmowa na pewno Ci pomoze.

Q82doi09kub0318v3.png
  • kaja1991 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2013, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DzejKej mój lekarz też mówił że pod koniec wód płodowych ubywa tzn nie są już produkowane" = myślę że gdy by zagrażało to życiu Maleńkiej na pewno byś została w szpitalu.
    ja dzis zaobserwowałam nadzwyczaj aktywność mojego dziecka. czuje go wyraźniej jak nigdy dotąd i też mnie to martwi;/

kaja1991
    iv093e5elgj3447p.png
    3125635e9e884c2a.png
  • Ella Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2013, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivien super zdjecia, slicznie wygladasz, tak jak pisza dziewczyny modelowa ciezarna.
    Tez mam zamiar sie wybrac na sesje, widzialam pakiet, sesja przed porodem, 1 miesiac po, 6 i 12 miesiecy. Do tego dostajemy plytke ze zdjeciami i jedno zdjecie z kazdej sesji powiekszone i oprawione.

vivien lubi tę wiadomość

Q82doi09kub0318v3.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2013, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nienormalna jestem.z wieczora postanowilam sie wylonic z norki i wylazlam na spacer i plotki z kolezanka hehe.no i co z tego jak jest duszno..ciezko mi sie oddycha ale moze sen bedzie ciut lepszy..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2013, 23:13

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2013, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivien sliczna pamiatka.na prawde a.mnie sie znowu bardzo podoba ta zielona kreacja.co prawda nie lubialam zielonego koloru ale w ciazy sie duzo zmienia i mnie tez.sie.zmienilo to hehe

vivien lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2013, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja ja ten masaz sutkow robie na zasadzie takiej ze biore wacik zmoczony woda i dokladnie przecieram brodawki.nie dosc ze mam resztki przyschnietej siary po nocy to wycieram to jeszcze tak pocieram a pozniej masuje cale piersi oliwa he

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2013, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzej kej kurde sama rozumiem jakiego masz nerwa bo sama codziennie sie martwie jak wyczuje mniej ruchow..ja juz ostatnio.powiedzialam lekarzowi ze.mam obawy chociaz wod spok i ze chce urodzic to powiedzial ze on pomoze ale COS sie musi zaczac..wiec sama czekam..
    Ale powiem ci ze lepiej porozmawiaj konkretnie z lekarka bo bez przesady..skonczysz sie psychicznie..a nikt mi tez nie powie ze siedzenie dziecka.w brzuchu bo mu dobrze do 45tyg jest dobre..moze masaz szyjki by ci zrobila?to sie chyba stosuje nieinwazyjnie..hmm ja bede o to meczyc lekarza w srode jak sie nic.nie ruszy..

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2013, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    a i jeszcze jedno. Dostałam dziś 10kg paczkę używanych ubranek - pchną lumpeksem :/. W czym mogę je wyprać? Mogę najpierw w zwykłym proszku a potem bliżej porodu tym proszkiem specjalnym dla dzieci?[/QUOTE
    ja tez.tak wlasnie zrobilam ze od razy wypralam w proszku dla.nas a pozniej juz w platkach mydlanych i ciuszki leza i przechodza domowymi bakteriami hehe prasowalam tylko raz oczywiscie he na gotowo

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2013, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuska milczy bo sie relaksuje na dzialeczce ;-)

vivien, anilorak lubią tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
‹‹ 119 120 121 122 123 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ