III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Vivien, piekne zdjecia! Wygladacie jak modele z gazety dla przyszlych szczesliwych matek
Nie wiem czy jest sens isc do innego szpitala. Jestem zla, bo moja lekarka zawsze zadowolona byla z ilosci moich wod plodowych, a teraz co? Nagle gorna granica? Kurcze nigdy bym nie pomyslała, ze mozna miec za duzo wod.
Tak bardzo boje sie o moja malenka ;(vivien lubi tę wiadomość
-
DzejKej wrote:Nie odzywalam sie, bo troche smutna jestem.
Cieszylam sie, ze mam duzo wod plodowych a okazało sie, ze jest ich w gornej granicy. Oczywiscie juz sie naczytałam co to moze powodowac: cukrzyca ciazowa, choroba matki, wady pldu, albo przyczyna nieznana. Oczywiscie jestem cala spanikowana. W poniedzialek musze isc na oddzial do szpitala jesli nie urodze do tego czasu.
Nadal ZERO rozwarcia
Jutro mam termin u lekarki mojej, a pojutrze znowu w szpitalu i potem w weekend chyba dalej codziennie szpital.
Myslalam caly czas, ze u nas wszystko super, a tu te głupie wody. Jestem przerazona, ze moja malutka moglaby byc chora.
Plakac mi sie chce i mam dosc ciazy.
Zdaniem lekarza nie ma medycznych powodow do wywoływania.
Mezowi nic nie mowie, zeby go nie martwic, ale jestem załamana.
Za długo juz po terminie jak dla mnie...
Oj, nie smucimy się i nie czytamy dr Google. Nie ma mowy o żadnej chorobie i komplikacjach. Wszystko jest w porządku i córeczka niebawem pojawi się na świecie i będzie piękna i zdrowa !!! Skoro lekarz stwierdził, że nie ma powodów do wywoływania porodu to znaczy, że wszystko jest w porządku i tej wersji proszę się trzymać !DzejKej lubi tę wiadomość
-
Nienormalna, problem w tym, ze wywolanie porodu tez ma wady (porod nie przebiega tak plynnie i zwieksza sie ryzyko roznych powiklan) i jesli nie ma medycznych wskazan to lepiej jest czekac.
Jutro musze porozmawiac z lekarka o tych wodach plodowych, a poki co to sie pomodle za moja malutka. -
DzejKej wrote:Vivien, piekne zdjecia! Wygladacie jak modele z gazety dla przyszlych szczesliwych matek
Nie wiem czy jest sens isc do innego szpitala. Jestem zla, bo moja lekarka zawsze zadowolona byla z ilosci moich wod plodowych, a teraz co? Nagle gorna granica? Kurcze nigdy bym nie pomyslała, ze mozna miec za duzo wod.
Tak bardzo boje sie o moja malenka ;(
DzejKej co szpital to moze inne maja zdanie na temat tej samej sytuacji i moze dla innego szpitala bylabys przypadkiem zeby wywolywac jednak porod..
nie wiem jak by nie patrzec jezeli masz zle przeczucie sprawdz to moze
Polozna mi wczoraj powiedziala ze mozna zbadac stan wod plodowych pobierajac od dolu igla ze strzykawka,to jest rutynowe badanie i nie zagraza dziecku niczym.
Pobieraja wody,badaja i wiedza wiecej -
DzejKej wrote:Mała Mi, w sumie to masz racje. Napewno bedzie wszystko dobrze. Ehh... Niech juz sie w koncu cos rozkreci!!!!!!
Oczywiście, że będzie dobrze! Na wczorajszą wizytę poszłam sobie na luzie, a tu mi pani dr wyjeżdza, że rozwarcie mam na 1 palec i dziecko się chyba wczesniej urodzi. A ja jakoś tak sobie wbiłam do głowy, że do szpitala jadę 24.08 koniec kropka i wczesniej nie chcę. Powiedziałam jej tylko, że nie chciałabym mieć wywoływanego porodu, bo ponoć to nie dobrze. I otrzymałam informację, że z medycznego punktu widzenia wcale tak nie jest, to kwestia psychiki kobiety, która już jest zmęczona i zaczyna stresować i denerwować, że coś jest nie tak. Więc na pewno w Twoim przypadku w grę wchodzi stres i zniecierpliwienie, co jest oczywiście wytłumaczalne -
Nienormalna
no to ładna waga 1 kg to już coś… nasze pociechy teraz zaczną przybierać na wadze…… co do kremu na piety to ja używam z Avonu.. jednak popękanych piet nie mam … więc idź do apteki tam ci doradzą na pewno…jeśli chodzi o ciuszki to ja bym wyprała je normalnie do porodu zdążą wywietrzeć i wypierzesz dzidziusiem lub lovelą… i będzie dobrze…
Suzy Lee
Upss.. przepraszam teraz przejrzałam dokładniej posty i rzeczywiście…nie każdy na finiszu … przynajmniej będzie z kim pisać jak większość odejdzie…
Vivien
Pamiatka będzie na pewno też będziemy robić sesje z mężęm…. Ślicznie wyglądasz…
DZejkej
Nie martw się może wód brakuje bo już po terminie… wysłużyły się :)dzidzią na pewno wszystko w porządku… bądź dobrej mysli kochana…
иιєиσямαℓиα, vivien lubią tę wiadomość
-
Nienormalna najlepiej wyprać teraz w normalnym proszku, a tak miesiąc przed porodem w dziecięcym. Potem powinny poleżeć Tzn nie prać przed samym porodem. Ja dzisiaj kupiłam w lumpeksie 6 pajacyków za 9 zł
Vivien świetna pamiątka
DzejKej zaufaj lekarzowi, jutro z nim pogadaj a na razie spokój!pasia27, иιєиσямαℓиα, vivien lubią tę wiadomość
-
DzejKej wrote:Nie odzywalam sie, bo troche smutna jestem.
Cieszylam sie, ze mam duzo wod plodowych a okazało sie, ze jest ich w gornej granicy. Oczywiscie juz sie naczytałam co to moze powodowac: cukrzyca ciazowa, choroba matki, wady pldu, albo przyczyna nieznana. Oczywiscie jestem cala spanikowana. W poniedzialek musze isc na oddzial do szpitala jesli nie urodze do tego czasu.
Nadal ZERO rozwarcia
Jutro mam termin u lekarki mojej, a pojutrze znowu w szpitalu i potem w weekend chyba dalej codziennie szpital.
Myslalam caly czas, ze u nas wszystko super, a tu te głupie wody. Jestem przerazona, ze moja malutka moglaby byc chora.
Plakac mi sie chce i mam dosc ciazy.
Zdaniem lekarza nie ma medycznych powodow do wywoływania.
Mezowi nic nie mowie, zeby go nie martwic, ale jestem załamana.
Za długo juz po terminie jak dla mnie...
DzejKej nie przejmuj sie tak bardzo, to koncowka ciazy wiec pewnie juz sie nie mozesz sie doczekac i zaczynaja Cie takie czrne mysli nachodzic.
Moja szwagierka miala ciaze przenoszona ponad tydzien a w UK to nawet 2 tygodnie czekaja zanim zdecyduja sie na wywolanie porodu.
Ciesz sie tymi ostatnimi dniami. Moj znajomy ostatnio mi powiedzial, zebym trzymala malego w srodku jak dlugo sie tylko da, bo potem nie bede miala czasu na nic.
Glowa do gory, jak sie martwisz to pogadaj z mezem, bo szkoda dusic w sobie, a rozmowa na pewno Ci pomoze.
-
DzejKej mój lekarz też mówił że pod koniec wód płodowych ubywa tzn nie są już produkowane" = myślę że gdy by zagrażało to życiu Maleńkiej na pewno byś została w szpitalu.
ja dzis zaobserwowałam nadzwyczaj aktywność mojego dziecka. czuje go wyraźniej jak nigdy dotąd i też mnie to martwi;/ -
Vivien super zdjecia, slicznie wygladasz, tak jak pisza dziewczyny modelowa ciezarna.
Tez mam zamiar sie wybrac na sesje, widzialam pakiet, sesja przed porodem, 1 miesiac po, 6 i 12 miesiecy. Do tego dostajemy plytke ze zdjeciami i jedno zdjecie z kazdej sesji powiekszone i oprawione.vivien lubi tę wiadomość
-
Nienormalna jestem.z wieczora postanowilam sie wylonic z norki i wylazlam na spacer i plotki z kolezanka hehe.no i co z tego jak jest duszno..ciezko mi sie oddycha ale moze sen bedzie ciut lepszy..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2013, 23:13
иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
Dzej kej kurde sama rozumiem jakiego masz nerwa bo sama codziennie sie martwie jak wyczuje mniej ruchow..ja juz ostatnio.powiedzialam lekarzowi ze.mam obawy chociaz wod spok i ze chce urodzic to powiedzial ze on pomoze ale COS sie musi zaczac..wiec sama czekam..
Ale powiem ci ze lepiej porozmawiaj konkretnie z lekarka bo bez przesady..skonczysz sie psychicznie..a nikt mi tez nie powie ze siedzenie dziecka.w brzuchu bo mu dobrze do 45tyg jest dobre..moze masaz szyjki by ci zrobila?to sie chyba stosuje nieinwazyjnie..hmm ja bede o to meczyc lekarza w srode jak sie nic.nie ruszy.. -
иιєиσямαℓиα wrote:a i jeszcze jedno. Dostałam dziś 10kg paczkę używanych ubranek - pchną lumpeksem . W czym mogę je wyprać? Mogę najpierw w zwykłym proszku a potem bliżej porodu tym proszkiem specjalnym dla dzieci?[/QUOTE
ja tez.tak wlasnie zrobilam ze od razy wypralam w proszku dla.nas a pozniej juz w platkach mydlanych i ciuszki leza i przechodza domowymi bakteriami hehe prasowalam tylko raz oczywiscie he na gotowoиιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość