X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • mała mi Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2013, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agga84aa wrote:
    Mała mi, ciążę masz już donoszoną, więc jeśli cokolwiek się zacznie to nic złego się nie stanie:) Może jednak to plamienie to po badaniu. Ja bym skontaktowała się z lekarzem na wszelki wypadek.

Nie mam prywatnego nr do lekarza, musiałabym jutro podjechać do przychodni do Katowic. Trochę się podowiadywałam od doświadczonych koleżanek i sąsiadki położnej i pewnie plamienie jest wynikiem badania.
    Jest niewielkie i pojawia się tylko podczas skurczu. Poki co dziś odnotowałam 2 wyraźne krótkie skurcze, więc nie panikuję. Wiem, że ciąża już donoszona, ale te 2 tyg wolałabym jeszcze wytrzymać, tak sobie do łepetyny wbiłam ;)

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

lh84fwn15ak64cb2c.png]

n59y9vvjpvlwuosg.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2013, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nienormalna i Polska dziewczyno... no nie wiem, czy jestem tak na finiszu :) raczej jeszcze nie bym powiedziała i jest też parę dziewczyn koło 30 i 31, nawet 32 tygodnia to też jeszcze nie taki finisz :)

Pasiu ja właśnie cały tydzień byłam pod Częstochową, to moje korzenie rodzinne od mamy i męża miasto, w samej Czestochowie mieszkalam rok na Wasowskiego w centrum, jak męża poznałam i wynajęliśmy kawalerkę do remontu, niemal z widokiem na Jasną Górę (właścicielka mieszkania była nawet naszą świadkową na ślubie). We Wrocławiu natomiast studiowałam rok na Uniwerku Wrocławskim nad rzeką, właśnie mieszkając w Częstochowie ;)

Co do wypuszczania tak wcześnie do domu w Anglii uważam to za nierozsądne, bo częśto dziecko dostaje żółtaczki w drugiej dobie życia a jak już raz wyjdziesz ze szpitala, to mama nie może już z nim być, jakoś tak.

Patti, jak on się tak budzi co 1,5h to może za mało je, w sensie albo on za mało je, albo za mało Ci leci, jak u mnie było? Normalnie noworodki mogą spać do 2,5-4h, a w nocy dla rodzica to zbawienie. Do pupy- sudocrem, linomag, z cynkiem, (alantan u nas nic nie działał), mąka ziemniaczana- rewelka. Można przemywać też rumiankiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2013, 19:45

иιєиσямαℓиα, pasia27, patti lubią tę wiadomość

• kaja1991 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2013, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane długo wykonujecie ten masaż sutków?
    na mnie on chyba nie działa;p bardzo delikatnie musze go robić bo ostatnio bardzo mni bola
    byłam dziś na ktg zeroo skórczy ;p
    wiec czekamy cierpliwie

kaja1991
    iv093e5elgj3447p.png
    3125635e9e884c2a.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2013, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny no co jest u licha ;) co to za zastój :)
    Ale Dzejkej na pewno już się coś rozkręciło - cały dzień jej nie ma :)
    No i Agga:D
    ja się wypakujecie to wszystkie na raz :)

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • ;oniqa Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2013, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała mi widze że jestes ze sląska mam pytanie w jakim szpitalu bedziesz rodzić jak bys mogła później opinie napisać bo ja się zastanawiam w którym ja chce rodzić mam jeszcze dużo czasu ale wolałabym duzo wczesniej wiedzieć :)

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2013, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika super ze juz macie alternatywe co do szpitala :)

Cos mi sie zdaje ze DzejKej na porodowce juz zostala zatrzymana bo dzis w szpitalu termin miala :P :P
    Juz niedlugo sie dowiemy ;)

Patti super ze jestes ;) synek napewno pochlania duzo czasu ale bardzo sie ciesze ze karmienie piersia sie udaje ,super!!!

иιєиσямαℓиα, patti lubią tę wiadomość

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2013, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przed chwilka dostalam zdiatka od fotografa z sesji hihi
    Jak juz wczoraj obiecalam wklejam kilka egzemparzy :P
    bardzo nam sie podobaja,napewno bedzie super pamiatka na pozniejsze lata :)

http://www.iv.pl/images/61193526416107151709.jpg
    http://www.iv.pl/images/50866388117727093328.jpg
    http://www.iv.pl/images/97249652293997302031.jpg
    http://www.iv.pl/images/85828013870531964103.jpg

иιєиσямαℓиα, Suzy Lee, Lilka, MADZIULA13, Adka, iśka, Nina, Blondi22, mała mi, juicca, polska_dziewczyna, Ella, pasia27, yennefer, Rika, patti, ;oniqa lubią tę wiadomość

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2013, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivien świetne zdjęcia :)!
    Pięknie wyglądasz :)!
    Super na prawdę, jestem pod wrażeniem, na pewno będzie piękna pamiątka :)

p.s. gdzie do licha można zakupić takie piękne letnie sukienki jaką masz na 1szym zdjęciu :)? Bo ja nie mogę żadnej znaleźć a przydałaby mi się teraz taka :)

vivien lubi tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2013, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patti, Bambino z tlenkiem cynku, ale pupę wietrz jak najczęściej, dopóki jest ciepło..

Siusiać mogą baaardzo dużo. I jeśli coś mogę doradzić, to nie dopajaj, a często przystawiaj do piersi, jak jest ciepło to nawet co godzinę, a jak bardzo duże upały - nawet częściej.. czytałam, że jeśli ciemiączko nie jest zapadnięte, a usta nie są spierzchnięte, to dziecko nie jest odwodnione.

patti lubi tę wiadomość

• anilorak Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2013, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2015, 17:44

vivien, mała mi, pasia27 lubią tę wiadomość

• anilorak Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2013, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2015, 17:45

иιєиσямαℓиα, vivien, patti lubią tę wiadomość

• agga84aa Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2013, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivien, ale laseczka z Ciebie:) Ślicznie wyglądacie, ślicznie !!

;oniqa, ja tez jestem ze Śląska i mam zamiar rodzić w Bogucicach. Tu jest kilka opinii: http://www.gdzierodzic.info/placowka/784. Poza "dobrą obsługą", oddział jest wyremontowany i robi wrażenie, nie czuję się, ze jest się w szpitalu:) Zreszta na stronce szpitala sa zdjęcia porodówki. Zobacz sobie.

Dziewczyny, muszę wam powiedzieć, że na mnie masaż brodawek działa rewelacyjnie - masowałam dzisiaj ok 5 minut i zaraz zaczęły pojawiać się skurcze i to dużo mocniejsze niż wczoraj. Oczywiście po dwóch godzinach znowy wszystko ustało.

Kaja, ja masuję dosłownie po kilka minut, bo też mnie bolą i czasem drażniące jest to smyranie po nich;)

vivien, ;oniqa lubią tę wiadomość

relg8ribvm9efdtp.png84c7918c0e711886.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2013, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivien... rewelacyjne te zdjęcia! I sukienka faktycznie śliczna, na mnie jakoś wszystkie podobne które mierzyłam dotychas wyglądają jakbym była w kwiecistym lub kolorowym worku na ziemniaki :/ Jakoś nie moge dopasować.

Na odwodnienie wskazuje również wolniej wracającą skóra na brzuszku.

иιєиσямαℓиα, vivien lubią tę wiadomość

• agga84aa Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2013, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anilorak, najwazniejsze, że wszystko ok, a mały ma całkiem fajna wagę, bo moja mała teraz w poniedziałek miała 3 kg, więc Twój skarbek jeszcze troche podrośnie:)

anilorak lubi tę wiadomość

relg8ribvm9efdtp.png84c7918c0e711886.png
  • MADZIULA13 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2013, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivien, rewelacyjna sesja:-) pięknie wygladasz, mamunia pierwsza klasa. Mala Vivien bedzie miala super pamiątkę. Jeszcze tylko ta sesja po porodzie i bedzie cudnie:-D

vivien lubi tę wiadomość

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2013, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anilorak wrote:
    No DzejKej dzisiaj wcale nie było, to dobry znak :)
    Agga dzisiaj udzielała się na forum, więc u niej na razie nic.
    Ale Patuska dawno nie pisała...

no :D

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2013, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anilorak najważniejsze że wszystko z maluszkiem w porządku :)
    jeszcze jest czas na rozwarcie ;) zrobi się na pewno :)

anilorak lubi tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2013, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agga a ja ciebie już prawie rozpakowałam hehe :)

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2013, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    vivien świetne zdjęcia :)!
    Pięknie wyglądasz :)!
    Super na prawdę, jestem pod wrażeniem, na pewno będzie piękna pamiątka :)

p.s. gdzie do licha można zakupić takie piękne letnie sukienki jaką masz na 1szym zdjęciu :)? Bo ja nie mogę żadnej znaleźć a przydałaby mi się teraz taka :)

Dziekuje :)
    Nienormalna powiem ci ze tez od kilku lat szukam wlasnie takiej sukienki i w tym roku udalo mi sie wkoncu coscik upolowac na poczatku lata w Orsay ;)

• Adka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2013, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivien cudna sesja :) ,y dzisiaj byliśmy u lekarza i nic nie wskazuje na poród. Pytałam o te opuchnięte uda i powiedział, ze to woda i jedyne rozwiązanie problemu to poród ;)
    Jak do środy nie urodzę to mam iść do szpitala na ktg, a 7 dni po terminie kładą do szpitala. No mam nadzieje ze tak długo to nie będziemy czekać :)

Chociaż dzisiaj okropnie się czuje, mam podwyższoną temperaturę, boli mnie głowa, rano miałam rozwolnienie i do tego co jakiś czas mi zimno. Mam nadzieje, ze to nie przeziębieni.

tu jest napisane o masażu
    http://www.rodzicpoludzku.pl/Porod/Gdy-minal-termin-porodu.html

иιєиσямαℓиα, vivien, anilorak lubią tę wiadomość

‹‹ 117 118 119 120 121 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ