X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • vivien Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2013, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anilorak wrote:
    Jestem już po wizycie i jak na razie puszczam koleżanki z listy do porodu, bo na razie u mnie się nie zapowiada. Szyjka znowu trochę skrócona, ale rozwarcia nie ma. Michaś przystopował trochę z wagą, ma teraz ok 3kg, a już się bałam, że będę rodzić nie wiadomo jakiego klocka ;) Następna wizyta za 2 tygodnie. Lekarz teraz się wybiera na urlop, ale kazał mi bardzo kontrolować ciśnienie, bo niby od dłuższego czasu miałam ok, ale na początku ciąży miałam podwyższone, więc powiedział, ze gdybym miała już takie 130/90, to mam od razu jechać na IP.

No to super wizyta udana ;) i ze Michas troszku przystopowal z waga :P
    Ciekawa jestem czy do nastepnej wizyty u lekarza wytrwasz w dwupaku :P

anilorak lubi tę wiadomość

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2013, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    Vivien... rewelacyjne te zdjęcia! I sukienka faktycznie śliczna, na mnie jakoś wszystkie podobne które mierzyłam dotychas wyglądają jakbym była w kwiecistym lub kolorowym worku na ziemniaki :/ Jakoś nie moge dopasować.

Na odwodnienie wskazuje również wolniej wracającą skóra na brzuszku.

Suzy Lee znam ten bol naprawde uwiez mi ze dlugo tez szukalam pasujacej mi w fasonie i kolorach sukienki a jak juz znalazlam nawet nie wachalam sie troche za nia zabulic ;)

Maz sie zawsze ze mnie nabija ze takich rzeczy jak ja sobie wymysle jeszcze nie wyprodukowali :P :P :P

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2013, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jestem zawiedziona :)
    wszystkie wracacie z wizyt i mówicie , że jeszcze nie ten moment ;) i że przepuszczacie inne w kolejce ;). Ja się tak nie bawię :)

vivien piękna ta sukienka na prawdę :)

vivien lubi tę wiadomość

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2013, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MADZIULA13 wrote:
    Vivien, rewelacyjna sesja:-) pięknie wygladasz, mamunia pierwsza klasa. Mala Vivien bedzie miala super pamiątkę. Jeszcze tylko ta sesja po porodzie i bedzie cudnie:-D

Madziu dokladnie jeszcze sesja naszej malej ksiezniczki i album Vivien bedzie kompletny ;)

• vivien Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2013, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adka wrote:
    Vivien cudna sesja :) ,y dzisiaj byliśmy u lekarza i nic nie wskazuje na poród. Pytałam o te opuchnięte uda i powiedział, ze to woda i jedyne rozwiązanie problemu to poród ;)
    Jak do środy nie urodzę to mam iść do szpitala na ktg, a 7 dni po terminie kładą do szpitala. No mam nadzieje ze tak długo to nie będziemy czekać :)

Chociaż dzisiaj okropnie się czuje, mam podwyższoną temperaturę, boli mnie głowa, rano miałam rozwolnienie i do tego co jakiś czas mi zimno. Mam nadzieje, ze to nie przeziębieni.

tu jest napisane o masażu
    http://www.rodzicpoludzku.pl/Porod/Gdy-minal-termin-porodu.html

Kobitki co sie z wami dzieje na wiosne sie rozszalaly i rodzily za wczesnie a w lato moda jest chyba na dluzsze noszenie ciazy :) ;)

Adka zycze ci abys nie musiala sie juz dlugo meczyc z ta woda w nogach :/

Adka lubi tę wiadomość

• anilorak Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2013, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2015, 17:45

vivien lubi tę wiadomość

• Adka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2013, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    dziewczyny jestem zawiedziona :)
    wszystkie wracacie z wizyt i mówicie , że jeszcze nie ten moment ;) i że przepuszczacie inne w kolejce ;). Ja się tak nie bawię :)

vivien piękna ta sukienka na prawdę :)

иιєиσямαℓиα akurat Ciebie nie puszczamy ;) niech Tymuś jeszcze siedzi w rezydencji ;)

vivien dzięki. Masakryczne uczucie. Dobrze, ze mala mi poleciła mi fajny żel a ja jak go widzę w sklepie to zabieram wszystko co na półce ;)

vivien, mała mi lubią tę wiadomość

• vivien Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2013, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anilorak wrote:
    No też się nad tym zastanawiam :) ale tylko Michaś to wie :)

Anilorak ostanio maz mnie pocieszyl,mam nadzieje ze i ja cie tymi slowami pociesze:
    "Juz jestesmy blizej niz dalej :P :P :P"

A wiec glowa do gory teraz to juz tylko z gorki ;)

anilorak lubi tę wiadomość

• mała mi Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2013, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivien wrote:
    Ja przed chwilka dostalam zdiatka od fotografa z sesji hihi
    Jak juz wczoraj obiecalam wklejam kilka egzemparzy :P
    bardzo nam sie podobaja,napewno bedzie super pamiatka na pozniejsze lata :)

http://www.iv.pl/images/61193526416107151709.jpg
    http://www.iv.pl/images/50866388117727093328.jpg
    http://www.iv.pl/images/97249652293997302031.jpg
    http://www.iv.pl/images/85828013870531964103.jpg

Vivien,
    Piękna sesja, cudownie wyglądacie.
    A ja mam identyczną sukienkę w kwiatki, też mam w niej fotkę, ale nie tak ładną i profesjonalną ;)
    Poniżej link:
    http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/43b4483f7fea27b8.html

vivien, иιєиσямαℓиα lubią tę wiadomość

lh84fwn15ak64cb2c.png]

n59y9vvjpvlwuosg.png

• vivien Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2013, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adka wrote:
    иιєиσямαℓиα akurat Ciebie nie puszczamy ;) niech Tymuś jeszcze siedzi w rezydencji ;)

vivien dzięki. Masakryczne uczucie. Dobrze, ze mala mi poleciła mi fajny żel a ja jak go widzę w sklepie to zabieram wszystko co na półce ;)

Adka a probowalas ze zmiennym prysznicem :zimno-cieplym na pobudzenie krazenia?
    A wlasnie i klade sie na bok i staram sie podkladac kilka poduszek pod nogi zeby byly wyzej niz glowa zeby krew splynela.
    Mi troche pomogly ale kazdy ma tam jakies swoje metody ;)

• DzejKej Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2013, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie odzywalam sie, bo troche smutna jestem.
    Cieszylam sie, ze mam duzo wod plodowych a okazało sie, ze jest ich w gornej granicy. Oczywiscie juz sie naczytałam co to moze powodowac: cukrzyca ciazowa, choroba matki, wady pldu, albo przyczyna nieznana. Oczywiscie jestem cala spanikowana. W poniedzialek musze isc na oddzial do szpitala jesli nie urodze do tego czasu.
    Nadal ZERO rozwarcia :(
    Jutro mam termin u lekarki mojej, a pojutrze znowu w szpitalu i potem w weekend chyba dalej codziennie szpital.
    Myslalam caly czas, ze u nas wszystko super, a tu te głupie wody. Jestem przerazona, ze moja malutka moglaby byc chora.
    Plakac mi sie chce i mam dosc ciazy.
    Zdaniem lekarza nie ma medycznych powodow do wywoływania.
    Mezowi nic nie mowie, zeby go nie martwic, ale jestem załamana.
    Za długo juz po terminie jak dla mnie...

• vivien Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2013, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała mi wrote:
    Vivien,
    Piękna sesja, cudownie wyglądacie.
    A ja mam identyczną sukienkę w kwiatki, też mam w niej fotkę, ale nie tak ładną i profesjonalną ;)
    Poniżej link:
    http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/43b4483f7fea27b8.html

Dziekuje ci slicznie :) Mala mi guscik mamy podobny ;) ;)
    Slicznie wygladasz w sukienusi :)

mała mi lubi tę wiadomość

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2013, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny mam pytanko z innej beczki. Możecie polecić jakiś dobry i skuteczny krem na mega mega popękane pięty i zrogowaciałą skórę na piętach?
    Ja zawsze z nią walczę używając takiej specjalnej żyletki z rosmanna , ale mam już tego dosyć ,poza tym boję się skaleczeń...Znacie jakiś taki cudowny krem?

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • mała mi Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2013, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;oniqa wrote:
    mała mi widze że jestes ze sląska mam pytanie w jakim szpitalu bedziesz rodzić jak bys mogła później opinie napisać bo ja się zastanawiam w którym ja chce rodzić mam jeszcze dużo czasu ale wolałabym duzo wczesniej wiedzieć :)

Hej,
    Podobnie jak Agga wybrałam szpital Zakonu Bonifratrów w Bogucicach. Mam nadzieję, że mnie przyjmą, jeśli nie to zapewne w Sosnowcu.
    Agga jest pierwsza na liście do porodu, chociaż coś tu się kiełbasi z kolejnością ;) Mimo, że między nami 2 tyg różnicy to może jeszcze spotkamy się w szpitalu :)
    Oczywiście, obiecuję podzielić się wrażeniami

иιєиσямαℓиα, ;oniqa lubią tę wiadomość

lh84fwn15ak64cb2c.png]

n59y9vvjpvlwuosg.png

• vivien Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DzejKej wrote:
    Cieszylam sie, ze mam duzo wod plodowych a okazało sie, ze jest ich w gornej granicy. Oczywiscie juz sie naczytałam co to moze powodowac: cukrzyca ciazowa, choroba matki, wady pldu, albo przyczyna nieznana. Oczywiscie jestem cala spanikowana. W poniedzialek musze isc na oddzial do szpitala jesli nie urodze do tego czasu.
    Jutro mam termin u lekarki mojej, a pojutrze znowu w szpitalu i potem w weekend chyba dalej codziennie szpital.
    Myslalam caly czas, ze u nas wszystko super, a tu te głupie wody. Jestem przerazona, ze moja malutka moglaby byc chora.

DzejKej kochana napewno sie martwisz jak kazda z nas o swoje malenstwo i pragniesz aby ksiezniczka zdrowa i cala przyszla na swiat.
    A nie bylo by rozwiazaniem pojsc moze do innego szpitala zeby zobaczyc co oni sadza na ten temat???
    Moze wtedy bylabys spokojniejsza.

Nie martw sie napewno chca dla ciebie i dla malej dobrze,moze po prostu masz za wygodny hotelik zeby mala go opuszczala :)
    Glowa do gory!!!

• anilorak Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Q

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2015, 17:47

vivien lubi tę wiadomość

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2013, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i jeszcze jedno. Dostałam dziś 10kg paczkę używanych ubranek - pchną lumpeksem :/. W czym mogę je wyprać? Mogę najpierw w zwykłym proszku a potem bliżej porodu tym proszkiem specjalnym dla dzieci?

pasia27 lubi tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2013, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że dużo robi wizualnie do takich sukienek dobra fryzura... teraz na to wpadłam... żeby nie wyglądać jak w koszuli nocnej, czy coś... hm... bo kurcze, mierzyłam na prawdę boską, zwiewną, lekką, miętową sukienkę, ale z brzuchem wyglądałam w niej jak owinięta w prześcieradło... Może gdybym była pomalowana troszkę i uczesana to by to się zmieniło... No ale mniejsza o to.

Mi mały ostatnio tak daje czadu... w sensie, że tak wyraźnie czuję te jego kolanka, łokcie i rączki, że zaczęłam się dzisiaj zastanawiać, czy z moimi wodami płodowymi wszystko dalej w porządku... czy gdzie ich nie ubyło.I upodobał sobie skubaniec moje prawe żebra...

vivien, иιєиσямαℓиα, pasia27 lubią tę wiadomość

• vivien Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2013, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anilorak wrote:
    Pocieszenie to niby jest :) Chociaż dzisiaj w poczekalni powiedziałam, że będę tęsknić za moim brzuszkiem, mąż się dziwnie na mnie popatrzył, a ja dodałam, że będę tęsknić, ale nie w momencie kiedy mam się obrócić z boku na bok :D

Anilorak to samo mowilam do mojego meza i do mojego taty ze napenwo bede tesknic za ruchami malej jak juz bedzie przy nas
    Jak by nie patrzec jest to jedyne w swoim rodzaju uczucie ktorego nie chacialabym nikomu oddac!
    Uczucie nie do opisania,ze czuje sie ta kochana mala istotke jak sie przekreca,prezy i kopie <3 <3 <3 <3

anilorak, иιєиσямαℓиα, mała mi lubią tę wiadomość

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2013, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DzejKej wrote:

spokojnie dzejkej. Rozumiem w 100% twoje obawy też bym się martwiła. Może tak jak radzi viven spróbuj w innym szpitalu.... Przecież nie możesz w nieskończoność chodzić w ciąży to logiczne, a skoro ciąża donoszona to po co ją przenosić , według mnie mogliby ci wywołać ten poród. Przynajmniej byłabyś spokojnijesza. Głowa do góry dzejkej. Trzymam kciuki. Dawaj nam znać bo my się tutaj martwimy o ciebie.

qb3ctgf6zex9o3p8.png
‹‹ 118 119 120 121 122 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ