X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2013, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa24 wrote:
    pasia a co sadzisz własnie o tych odwiedzinach w szpitalu.. bo ja najprawdopodobniej bede rodzić w szpitalu ktory znajduje sie bardzo blisko naszego mieszkania i juz tez usłyszalam ze odwiedziny i te sprawy a ja szczerze srednio sobie to wyobrażam..poród naturalny to duzy wysilek a po cesarce wiem jak sie człowiek czuje teraz gdybym miała byc drugi raz nacinana w to samo miejsce to aż mi ciarki przechodzą bo słyszałam ze za drugim razem bardziej boli ..więc wole miec cisze i spokój tylko ja i mój mąz najlepiej :)
    Justa. No wlasnie tez bym nie chciala zbytnich pielgrzymek w szpitalu..wiadomo bol,stres,szok..moj jak bedzie to mysle ze wystrczy..skocze sie umyc i ogarnac..bede grzecznie prosila odwiedzajacych zeby przyszli na spokojnje jak wrocimy do chalpy..

DzejKej lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2013, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agga84aa wrote:
    Matko, u mnie dzis też wielkie upały się szykują. Przez nie pół nocy nie spałam, jestem zła na wszystko i wszystkich bo od rana dosłownie się topię i nie wiem co ze soba zrobić.

Pasia, może faktycznie masaz brpdawek zadziałał i cos się rozkręci?:)

Nienormalna, no trzymam kciuki za to, żeby udało się znaleźć ten stan zapalny i żeby cie to uspokoiło. Będzie dobrze!

Rika, 70 km to nie koniec świata - dacie radę dojechac na czas:)

Aga dzisiaj tez.masowalam namietnie i nicooooo.moze co poleci znowu jutro o ile to byl jakis.kawalek czegos haha no ale raczej tak..czekamy..

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2013, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała mi wrote:
    Rika,

No to zaszaleliście z tą Legnicą :)
    Choć jest duże prawdopodobieństwo, że z Wrocławia do Legnicy dojedziesz szybciej niż z Wrocka do Wrocka :)
    Pamiętam moje pierwsze dni w tym mieście - ruszam do roboty samochodem, 10 km do rynku z domu a ja jadę, jadę, jadę - ostatecznie 1h 10 min i jestem u celu :/
    Pracując na górnym śląsku, trasę Sosnowiec- Częstochowa ( 65km) pokonywałam w 45min :)
    To był dla mnie ogromny szok!!!
    mala mi a ja z czestochowy tralala :-) hehe

mała mi lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2013, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa24 wrote:
    a jak to jest z tą siarka z sutkow? bo ja narazie nic nie mam jedyne co to owszem piersi są większe i Przestaszewskim brodawki ciemniejsze a tak po zatym nic...ale to hcyba nieświadczy o tym że mogłabym miec problemy z pokarmem później? ja nastawiam sie na karmienie piersią bo to jest najzdrowsze dla dzidziusia i podobno najwiecej wartości ma to pierwsze mleko.
    justa ja pierwszy wyciek mialam ok 20tyg i teraz tez mam przy nacisnieciu albo pomaranczowe jaskrawe albo wodniste albo robi sie mleczne ale czy ma sie teraz w ciazy wycieki czy nie to o niczym nie swiadczy w pozniejszym karmieniu.mozesz nie miec pozniej a w czasie porodspu wydziela sie ten hormon i pokarm sie pojawia.tak czy siek nastawienie jest strasznie wazne.podejscie i spokoj.no strees.

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2013, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anilorak wrote:
    Dzięki dziewczyny za swoje opinie :) Chyba nie będę się jeszcze za w czasu tym stresować i zastanawiać, bo wszystko zależy kiedy się urodzi, a sobie gdybać mogę ;)
    Dzisiaj mam wizytę, to zobaczymy czy śpieszy mu się na świat, czy raczej dobrze mu w brzuszku u mamusi ;)

Anilorak ja tez bym sie nie wloczyla z takim maluszkiem nigdzie..

Koniecznie daj znac co tam ciekawego na wizycie.czekamy na wiesci :-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2013, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xcarolinex wrote:
    Haha, skad ja to znam?! U nas na oddziale ZAWSZE znajdzie sie taki pacjent, a jeszcze smieszniejsze jest to, ze to bardzo czesto sa ludzie ok lub nawet po 30!! A szczegolnie jak rodzina jest u nich w odwiedzinach, to wtedy wszystko ich najbardziej boli, non stop cos chca choc maja rece i nogi, wzywaja personel non stop jakby to byl hotel... pff!

Jesli u nas wszystko pojdzie z planem i nie bedzie komplikacji, to nikt nawet nie zdarzy nas odwiedzic, bo w Anglii wysylaja Cie do domu tego samego dnia po porodzie :P

no dokładnie. Ludzie potrafią zatruć życie :)
    Ale przecież nie są sami , inni obok też cierpią, też ich boli, też są zmęczeni ;)

A ja się zastanawiałam dlaczego księżna Kate po porodzie wyszła z tym małym do domu od razu po porodzie :). Teraz już wiem dlaczego hehe :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2013, 15:57

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2013, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dziewczyny :) to która pierwsza :P? Nic się nie rozkręca u żadnej :)?
    Cicho bo Dzejkej nie ma :), może to już :).

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2013, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    No to jestem :)
    Ale uuuuuupał, wymiękam, wróciłam mokrusieńka jak z basenu :)

Suzy jeśli to był ten rotawirus (odmiana jelitówki) to już chyba mam to za sobą, bo bóle minęły.
    Laryngolog pobrała mi tylko wymaz z nosa, bo twierdzi, że coś podejrzanie w środku wygląda. Mam płukać zatoki i nos zestawem Sinus Rinse który mam do tego celu , jak ja tego nie lubię. Wlewasz wodę pod ciśnieniem jedną dziurką , leci do góry i wylatuje drugą dziurką nosa :)
    Internistka i laryngolog twierdzą, że dobrze że mam antybiotyk. Muszę zrobić powtórnie CRP po antybiotyku - jeśli się zbije to znaczy, że był jakiś stan zapalny infekcyjny. Jeśli nie oznacza to, że stan zapalny spowodowany jest jakąś chorobą autoimmunologiczną np. zapaleniem stawów albo tymi przeciwciałami ANA2 które mam i na które biorę te leki w ciąży. To są zupełnie inne stany zapalne i innymi lekami się je wycisza np. sterydami.
    Internistka stwierdziła, że nie jestem jedyną pacjentką w ciąży, która ma podniesione CRP i nie ma praktycznie żadnej tego przyczyny, czasami po prostu tak bywa.
    Trochę mi ulżyło, pozostaje tylko czekać.

Nienormalna ja ci po prostu wspolczuje wloczyc sie ciagle po lekarzach..kazdej z nas ciezarnej.nie dosc ze stres sam w sobie to jescze latanie i martwienie sie..ehh

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2013, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nienormalna teraz to jest przerypane u mnie bo wiadomo chociaz nie boje sie samego porodu to jednak sa obawy zeby wszystko bylo dobrze z maluszkiem ..bo to najwazniejsze..codziennie doszukuje sie nowych objawow,sprawdzam wszystko,wsluchuje sie w swoje cialo i czekam hehe no bo co robic gdy o aktywnosci mozna zapomniec w takim upale..na pewno organizm wysle jasne sygnaly poczatku tej chwili ale kiedy to bedzie?hmmm mimo tego ze przed terminem to troche sobie wmawiam ze urodze przed a nie po..ale co z tego..to tylko moje gadanie..hehe

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2013, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do tych rozkow to wiadomo ze cena nie zawsze idzie z jakoscia i funkcjonalnoscia..czasem mi sie zdarza ze kupie faja drozsza rzecz i wcale nie jest lepsza od tej nie firmowej..uwazam ze skoro twn za 19becik odpowiada tobie to nawet lepiej kupic 2na zmiana za 40 niz jeden za 50.tym bardziej ze to tez nie na tak dlugo..najwyzej pozniej mozna.go uzywac rozlozony jako podkladzic do wozka czy do lozeczka :-)

иιєиσямαℓиα, DzejKej lubią tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • patti Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2013, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ,ale sie rozpisalyscie,siedze juz ponad godzine ,zeby nadrobic:-)

wczoraj wyszlismy cali i zdrowi ze szpitala o 17.00.straszny upal, maly co chwila chce ssac piers z pragnienia hehe, dopiero o 23 w nocy mi zasnal w na dluzej niz godz.norma jest ,ze budzisie co 1,5 godz.
    przegrzal sie w tym szpitalu i dlatego byl tez w domu niespokojny- dostal potowek ,ale dzis juz lepiej ,teraz sobie spi na golaska bez pieluchy wietrze mu pupe,bo jednka dziala ten upal na jego skorke.

co do kremow z cynkiem -stosuje bambino ale zauwazylam ,ze wlasnie zle sie po nim zmywa kupka i musze zrezygnowac-co proponujecie?
    czyszcze pupe wacikami z woda, nie stosuje chusteczek.
    pepuszek przemywam gotowymi gazikami ze spirytusem ,kapie w normalnych plynach.

dziewczyny, czekam na kolejne rozpakowania -ciekawe jak tam dzej kej ???

Kaja ,pisalas o depresji poporodowej czy baby blues -u mnie juz 2 kobitki plakaly na sali, ale glownie przez to ze dzieci zalapaly infekcje i beda musialy dluzej byc w szpitalu ,a mowie wam to nic przyjemnego tam byc jeszzce w pare osob na sali.

Co do plamien i krwi -ja po tescie na oksytocyne mialam lekkie krwawienie i tak jakby glut z krwia -moze to byl ten czop?
    polozna mowila ,ze to pewnie przez badanie ,a jednak juz sie cos wtedy rozkrecalo ,wiec lepiej kontrolowac czy plamienie jest po badaniu czy poczatkiem porodu

иιєиσямαℓиα, Blondi22, vivien, mała mi lubią tę wiadomość

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2013, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patti co do tych kremow to pisaly dziewczyny o Alantan albo alantan + ja mysle ze Bepanten tez jest swietny w tubce i bardzo wydajny i jego zakupie.
    A czym smarujesz buzke?a dostalas rozpiske na jakies witaminki do synka?z tego co wiem to kaza kupic wit d+k?

patti lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2013, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patti, ja po powrocie ze szpitala miałam problem z Jasiem też z powodu temperatury, bo na oddziale było chyba milion stopni.. A w domu zimno, bo to były te zimne dni. Dopiero w środku nocy pamiętam mi przyszło do głowy, że może mu zimno i opatuliłam go i dopiero zasnął :D

Ja używam Bambino i nie zauważyłam, żeby się ciężko po nim zmywało pupę. Patti, a malutki robi już normalne kupy czy jeszcze takie ze smółką? bo ta smółka sama w sobie się ciężko myje..

patti lubi tę wiadomość

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2013, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    Nienormalna teraz to jest przerypane u mnie bo wiadomo chociaz nie boje sie samego porodu to jednak sa obawy zeby wszystko bylo dobrze z maluszkiem ..bo to najwazniejsze..codziennie doszukuje sie nowych objawow,sprawdzam wszystko,wsluchuje sie w swoje cialo i czekam hehe no bo co robic gdy o aktywnosci mozna zapomniec w takim upale..na pewno organizm wysle jasne sygnaly poczatku tej chwili ale kiedy to bedzie?hmmm mimo tego ze przed terminem to troche sobie wmawiam ze urodze przed a nie po..ale co z tego..to tylko moje gadanie..hehe

życzę ci żebyś urodziła trochę przed terminem, zawsze to chyba lepiej :)
    Wierzę ci, że się martwisz, bo ja martwię się całą ciążę, to co dopiero będzie przed porodem .... będę się stresować oj będę.

pasia27 lubi tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • patti Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2013, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia -tak cos tam jest o witamoinkach ale to chyba od 8 doby zycia- przychodzi polona do mnie w tym tyg to z nia obgadsam temat.
    buzki jeszcze nie smaruje, kazda polozna mowi co innego, zapytam tej ktora mnie odwiedzi niebawem

m_f -faktycznie mial zielone kupki, dzis zaczely mu sie zolte.no ale pupke mial czerwona lekko dlatego wietrze -mysle ,ze to przez ten upal.jak to jest z sikaniem, jak czesto siusia taki malutki 3 dobowy noworodek?nie chce zeby mi sie odwodnil czy cos

dzwonia tu do mnie babcie ,zeby go dopajac woda.zauwazylam ,ze jak jest spragniony to sie po prostu budzi, pije troszke i idzie dalej spac wiec mysle ,ze mu wystarcza -przeciez poczatkowy pokarm to woda.prawda jest ,ze czesciej sie budzi na krotkie ssanie.

pasia27, m_f lubią tę wiadomość

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• patti Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2013, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m_f wrote:
    Patti, ja po powrocie ze szpitala miałam problem z Jasiem też z powodu temperatury, bo na oddziale było chyba milion stopni.. A w domu zimno, bo to były te zimne dni. Dopiero w środku nocy pamiętam mi przyszło do głowy, że może mu zimno i opatuliłam go i dopiero zasnął :D

Ja używam Bambino i nie zauważyłam, żeby się ciężko po nim zmywało pupę. Patti, a malutki robi już normalne kupy czy jeszcze takie ze smółką? bo ta smółka sama w sobie się ciężko myje..

bambino ten z tlenkiem cynku, nie pielegnacyjny?

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2013, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzej kej co tam z wami? Kazda juz cisnie kciuki za Ciebie albo Agee hehe bo blokujecie liste haha

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • polska_dziewczyna Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2013, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    polska dziewczyno jak twoja Roksanka :)?
    Ile już waży :)?

półtora tygodnia temu ważyła 890 gram... a twoje dzieciątko ile?? jestem ciekawa:)

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2013, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polska_dziewczyna wrote:
    półtora tygodnia temu ważyła 890 gram... a twoje dzieciątko ile?? jestem ciekawa:)

w 26 tc na badaniu ważył 1kg :)
    lekarz nazwał go pulpecikiem ;)
    hehe

polska_dziewczyna lubi tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • mała mi Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2013, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    mala mi a ja z czestochowy tralala :-) hehe

Pasia,

Częstochowa to super miasto i fajni ludzie. Zawodowo nie jeżdzę tu już od 2 lat, ale nadal wspominam z ogromnym sentymentem. Ale może po macierzyńskim będzie szansa zmienić region i wrócę na stare śmieci ;)

pasia27 lubi tę wiadomość

lh84fwn15ak64cb2c.png]

n59y9vvjpvlwuosg.png

‹‹ 116 117 118 119 120 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ