III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
anilorak wrote:Jestem już po wizycie i jak na razie puszczam koleżanki z listy do porodu, bo na razie u mnie się nie zapowiada. Szyjka znowu trochę skrócona, ale rozwarcia nie ma. Michaś przystopował trochę z wagą, ma teraz ok 3kg, a już się bałam, że będę rodzić nie wiadomo jakiego klocka Następna wizyta za 2 tygodnie. Lekarz teraz się wybiera na urlop, ale kazał mi bardzo kontrolować ciśnienie, bo niby od dłuższego czasu miałam ok, ale na początku ciąży miałam podwyższone, więc powiedział, ze gdybym miała już takie 130/90, to mam od razu jechać na IP.
Anilorak o dziwo nasze zapowiadajace sie ogromniaski okazuja sie chlopcami po 3kg..no ale wiadomo jak to z tymi pomiarami hehe
Dobrze ze wszystko ok z synkiem.ja z checia skorzystam z tej oferty wczesniejszego porodu haha ale zeby to sie jeszcze tak dalo sobie wybrac..heanilorak lubi tę wiadomość
-
dzej Kej nie martw sie, musisz sie zrelaksowac, podobno w pierwszej ciazy to norma ze sie rodzi i 2 tygodnie po terminie. Skoro cie nie zostawiaja w spzitalu to nie jest zle. Odprez sie, zrelaksuj, i nie stresuj siebie i dzieciatka. A z lekarka dokladnie sprawe obgadaj, to cie na pewno uspokoi.
NIenormalna ja mam sporo ubranek z ciuchow, wszystko zaraz po kupieniu byly prane w zwyklym proszku itd. Siedza spakowane w torbiw i czekaja az sie przeprowadzimy i kupimy proszek dla dzieci.
a jesli chodzi o krem do piet, to ja i cala moja rodzinka,a szczegoleni cicia, ktora ma strasznie twarde i pekajace piety, uzywamy kremu z FM group. Ciocia sobie niczym nie mogla z nimi poradzic, kupowala przerozne drogie i tanie i ten z FM na nia podzialal i nie chce innego uzywac.
tylko ze tam sie zamiawia tak jak w avonie, u konsultanta, ja tam naleze, ale ty raczej nie jestes z moich rejonow.
http://fmgroup.pl/site/catalog
tu sa katalogi, kremy do piet sa w tym pierszym katalogu porduktów perfumeryjnych.иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
Ella wrote:Vivien super zdjecia, slicznie wygladasz, tak jak pisza dziewczyny modelowa ciezarna.
Tez mam zamiar sie wybrac na sesje, widzialam pakiet, sesja przed porodem, 1 miesiac po, 6 i 12 miesiecy. Do tego dostajemy plytke ze zdjeciami i jedno zdjecie z kazdej sesji powiekszone i oprawione.
Ella no to nie ma na co czekac,rob termin na zdiatka a my bedziemy tutaj cierpliwie czekac na efekty sesji
Tylko nie zwlekaj za dlugo do porodu zostalo ci okolo 6 tyg tylko
-
dziewczyny chyba źle zrozumiałyście Dzejkej.
Dzejkej ty masz za dużo wód płodowych, nie za mało?
Ja nawet nie przypuszczałam, że to może być problem. Mi lekarze na badaniu zawsze mówią, że wód płodowych pod dostatkiem ...ale chyba nikt nie określa ich dokładną objętość. Jaka jest norma? do 2L?
Nigdy żaden lekarz nie powiedział mi konkretnie ile tych wód jest...To w ogóle jakoś się określa i bada ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2013, 07:45
-
pasia27 wrote:Vivien sliczna pamiatka.na prawde a.mnie sie znowu bardzo podoba ta zielona kreacja.co prawda nie lubialam zielonego koloru ale w ciazy sie duzo zmienia i mnie tez.sie.zmienilo to hehe
Pasia ja jakos sie do zielonego tez nie moglam przekonac
ale mezu mial zielona koszule a siostra pozyczyla mi sukienke
a wiec koplet do sesji pasowalpasia27 lubi tę wiadomość
-
pasia27 wrote:Anilorak o dziwo nasze zapowiadajace sie ogromniaski okazuja sie chlopcami po 3kg..no ale wiadomo jak to z tymi pomiarami hehe
Dobrze ze wszystko ok z synkiem.ja z checia skorzystam z tej oferty wczesniejszego porodu haha ale zeby to sie jeszcze tak dalo sobie wybrac..he
Pasia ja bede sie cieszyla jak bedzie tak jak u was przy koncowce lekko pond 3kg
moja mala tez sporo wazyla sobie w 20,26,30 tyg ale zobaczymy w poniedzialek jak sie miewa moja ksiezniczkaanilorak lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
DzejKej, ja mam odwrotną sytuację - wody płodowe w dolnej granicy normy. i też panikowałam i czytałam, ze tyo objaw wielu różnych chorób maleństwa, jednak lekarz dał mi do zrozumienia sto razy, że wody są w normie, jest to dolna granica, ale ciągle norma. Tak samo masz Ty - górna granica, ale ciągle jest to norma. Więc nie martw się na zapas. Moja koleżanka miała wielowodzie, czyli za dużo wód płodowych i z tego powodu miała cesarkę w 31 tyg ciąży. Jesli u Ciebie tych wód byłoby zbyt dużo, lekarze na pewno by interweniowali. Więc główka do góry i czekamy:)))
anilorak, иιєиσямαℓиα, vivien lubią tę wiadomość
-
anilorak wrote:Ja zrozumiałam, że ona ma za dużo tych wód, a nie za mało. Gdzieś mi się obiło o uszy, że to też nie jest dobrze, ale lekarze nie interweniują, to raczej nie ma tragedii.
U mnie w sumie lekarz też nic nie wspomina o tych wodach, więc myślę że jest ok, ale nawet nie wiem jak oni to sprawdzają i ile ich powinno być. Pamiętam, że Agga pisała, że lekarz podejrzewał, że ma ich za mało. Może nam coś na ten temat napisze.
Kilka dziewczyn wspominało o małowodziu odnosząc się do przypadku Dzejkej. Pisały, że wód ubywa pod koniec ciąży a tym bardziej jak jest przenoszona.
Dlatego chciałam sprostować , bo Dzejkej jednak pisała o tym, że ma ich przy górnej granicy .
Jestem ciekawa bardzo na jakiej podstawie się to określa. Na pewno zapytam o to na najbliższej wizycieWiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2013, 09:03
anilorak lubi tę wiadomość
-
Własnie byłam w sklepie i spotkałam mame koleżanki, która kiedyś była położną. Udzieliła mi kilka wskazówek na rozpoczęcie akcji porodowej:
1) seks, seks, seks - czyli tak jak lekarz:);
2) masaż, drażnienie brodawki - skupić się na lewej piersi (nie wiem czemu);
3) mocna kawa;
4) bardzo ciepły prysznic - polewać okolice krzyża;
5) pokruszyć cos na podłodze, np. papierki i w rozkroku je zbierać - podobno wtedy główna szybko schodzi do kanału i poród szybciej przebiega;
No i wogóle powiedziała, że ona obstawia chłopaka u mnie;) hehe...vivien, anilorak, pasia27 lubią tę wiadomość
-
agga84aa wrote:DzejKej, ja mam odwrotną sytuację - wody płodowe w dolnej granicy normy. i też panikowałam i czytałam, ze tyo objaw wielu różnych chorób maleństwa, jednak lekarz dał mi do zrozumienia sto razy, że wody są w normie, jest to dolna granica, ale ciągle norma. Tak samo masz Ty - górna granica, ale ciągle jest to norma. Więc nie martw się na zapas. Moja koleżanka miała wielowodzie, czyli za dużo wód płodowych i z tego powodu miała cesarkę w 31 tyg ciąży. Jesli u Ciebie tych wód byłoby zbyt dużo, lekarze na pewno by interweniowali. Więc główka do góry i czekamy:)))
też sobie na spokojnie to w ten sposób tłumaczę. Gdyby potrzebna był interwencja to lekarze by interweniowali. Dzejkej pisałaś, że masz teraz codziennie chodzić do szpitala - chcą to kontrolować, jak tylko coś wzbudzi ich niepokój czy obawy będę interweniowali. Nie martw się. Jesteś pod ścisłą kontrolą lekarską jak by nie było, pod obserwacją. Przekroczą wody granice normy, to już na pewno wyciągną malutką na świat
-
Nienormalna cisza dalej haha.za duzo zapeszamy te porody i dzieciaczki sie wstydza haha
Vivien tez pamietam ze kolo 20tyg byl najwiekszy wzrost mojej wagi i Kacperka ale.jednak przystopowal.he no ale wiadomo jak z.tymi pomiarami..иιєиσямαℓиα, vivien lubią tę wiadomość