III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Antolka wrote:Hey Dziewczyny.
raczej nie pamiętacie mnie. Udzielałam sie troszkę w II trymestrze, pożniej miałam za dużo na głowie i nie miałam czasu, a teraz chciałabym dołączyc już w III trymestrze
hehe ja ciebie Antolka kojarzę
witaj ponownie tym razem już w III trymestrzeWiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2013, 09:05
-
agga84aa wrote:Własnie byłam w sklepie i spotkałam mame koleżanki, która kiedyś była położną. Udzieliła mi kilka wskazówek na rozpoczęcie akcji porodowej:
1) seks, seks, seks - czyli tak jak lekarz:);
2) masaż, drażnienie brodawki - skupić się na lewej piersi (nie wiem czemu);
3) mocna kawa;
4) bardzo ciepły prysznic - polewać okolice krzyża;
5) pokruszyć cos na podłodze, np. papierki i w rozkroku je zbierać - podobno wtedy główna szybko schodzi do kanału i poród szybciej przebiega;
No i wogóle powiedziała, że ona obstawia chłopaka u mnie;) hehe...
agga nie powiem ciekawe rady
ja przy koncowce rozsypie sobie cukierki na podlodze i bede zbierac w rozkroku oczywiscie co ktorys wyladuje w buzi
Ale by byly jaja jak by wyszla Laura z czyms dyndajacym miedzy nogamipasia27, mała mi, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość
-
Aga ja tez.wpadlam na ten pomysl z kucaniem rozkroku i zapytalam sie lekarza czy to cos pomoze a.on sie smial i ze moge sobie tak na chlopie pocwiczyc.hehe
Nienormalna ja sie zawsze pytam lekarza o te moje wody to ostatnio mowil ze.jest ok 100ml wiec spoko teraz.na wizycie nie powiedzial ile jest ale ze nic sie nie dzieje..boje sie o te wody bo mojego ciotka miala malowodzie i mala po urodzeniu na ciezkim leczeniu..ehh ale moja kolezanka tez miala malo wod i malego prawie nie czula i wcale jej to nie przeszkodzilo urodzic naturalnie.miala wkladany balonik na rozszerzenie i prawie caly czas przedporodowy chodzila kucala albo na malysza,chlop ja trzymal od tylu pod pachami dopoki nie pojawila sie glowka to ja polozna polozyla no lozku,rozciela i maly wyszedl..byl tylko obtarty na calym ciele ale ogolnie wszystko spoko..Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2013, 09:18
-
pasia27 wrote:Nienormalna cisza dalej haha.za duzo zapeszamy te porody i dzieciaczki sie wstydza haha
Vivien tez pamietam ze kolo 20tyg byl najwiekszy wzrost mojej wagi i Kacperka ale.jednak przystopowal.he no ale wiadomo jak z.tymi pomiarami..
Pasia,Anilorak bedziemy wiedzieli dokladnie jak sie urodza jakie duze te nasze szkraby sa
Zobaczcie jaka to musiala byc niespodzianka dla naszych rodzicow nie znali ani wagi ani plci dziecka... tylko same przypuszczeniaanilorak lubi tę wiadomość
-
agga84aa wrote:Własnie byłam w sklepie i spotkałam mame koleżanki, która kiedyś była położną. Udzieliła mi kilka wskazówek na rozpoczęcie akcji porodowej:
1) seks, seks, seks - czyli tak jak lekarz:);
2) masaż, drażnienie brodawki - skupić się na lewej piersi (nie wiem czemu);
3) mocna kawa;
4) bardzo ciepły prysznic - polewać okolice krzyża;
5) pokruszyć cos na podłodze, np. papierki i w rozkroku je zbierać - podobno wtedy główna szybko schodzi do kanału i poród szybciej przebiega;
No i wogóle powiedziała, że ona obstawia chłopaka u mnie;) hehe...
Aga mnie tez bratowa doradzila te mycie podlogi..miala umowiona cesarke wiec jej nie zalezalo ale wziela sie niechcacy za podloge na kolanach i wzielo ja wczesniej he -
agga84aa wrote:Ale fajnie, coraz nas więcej w 3 trymestrze;)
Agga ale niedlugo was troche juz ubedzie
teraz na poczatek sierpnia jest was chyba z 6 co?
Agga,DzejKej,Patuska,Pasia,Mala Mi,Anilorak jak zapomnialam o kims to zaraz mowic
zobaczcie ile was ubedzie -
Vivien Patuska ma termin na 28sierpnia ale przez ten szpital ma zagrozenie wczesniejszym porodem i do tego dochodzi juz to ze ma rozwarcie i brzusio jej opadl..polozna jej mowila.zedo 10d ni urodzi ale jej faaajnie haha
Ale powiedziala ze poczeka na mnie do 16stego i urodzimy tego samego dnia heheWiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2013, 09:27
vivien lubi tę wiadomość