III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Walabia od początku co tydzień robimy zdjecia w jednym miejscu hehe tylko kolor ściany i meble się zmieniły hehe, myślę że u niego w pokoju przynajmniej na początku czesto bede miała cycki na wierzchu :p
Limerikowo, Bea_tina, Miriam, juicca lubią tę wiadomość
-
Mi tez na 3trym caklowiecie sie postosunkowalo z godzinami spania, jak w 1trym spalam ile sie dalo i wczesne o 22 hop do wyrka z powrotem, w 2trym spanie do popoludnia w dni wolne plus drzemka po polud do 2h, tak 3trym wczesna pobudka i do 1 w nocy moge balowac ;---)))))))))))
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2014, 10:23
Bea_tina lubi tę wiadomość
-
Witajcie mamuśki!
Czerwcówki witamy, zgadzam się, że zaraz pół dnia zajmie mi nadrabianie waszych postów! Sądząc po czerwcowym temacie hihi:) I dobrze!
Ja ruchów nie liczę, jedynie faktycznie jesli mały jakoś nie szaleje. Co do tej pory się zdarza! Ale mam nadzieje, że wszystko jest ok:) Lekarz w zasadzie nic mi nie mówił, więc spodziewam się, że też tego nie praktykuje.
Dziewczyny, coś zastó(u)?j robicie! Nie będę wskazywać palcami, ale sio sio do szpitali i to w podskokach:D!!
Dzis kolejny dzień i piękna pogoda, zapewne znowu będziemy sie wylegiwać na słoneczku:) Trzeba korzystać, bo od soboty znowu ochłodzenie:(
Miłego dnia!Miriam, magdalena, szczessciara, evas, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
No właśnie, słuchajcie, co do tych ruchów - oczywiście ich zupełny brak przez cały dzień to powód do wizyty na IP, a jak jest z intensywnością?
Czy na to też powinno zwracać się baczną uwagę? Mój maluch do tej pory był bardzo ruchliwy, wypinał kolana tak, że niemalże mogłam je złapać palcami.
To już trzeci dzień, gdy odczuwam tylko delikatne przesuwanie, czasem gwałtowniejsze podskoki, ale porównując do tego, co było wcześniej zrobiło się bardzo... hmm, subtelnie i rzadko. Choć nie mogę powiedzieć, żeby się nie ruszał. Mnie się wydaje, że mały po prostu obrócił się kończynami do wewnątrz, a do brzucha przyciska plecy i dlatego mniej go czuję, ale zastanawiam się, czy taka zmiana intensywności też powinna być powodem do niepokoju? Co mówią Wasi lekarze? -
Inaczej też się zachowuje, rano nie obudził się nawet po śniadaniu, a zawsze przesypiał ze mną noce, a potem "wstawał" na śniadanie. Byłam już na serio zaniepokojona i potrząsnęłam parę razy brzuchem. Wtedy jakby się ocknął, poszalał trochę i znowu cisza na jakiś czas. Potem znów parę razy popodskakiwał, jak czekałam na pobranie krwi, a teraz nic. Ciekawa jestem, czym to jest spowodowane i czy przywiązywać do tego wielką wagę, czy po prostu dać spokój, gdy rusza się nadal regularnie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2014, 10:41
-
nick nieaktualny
-
Poobserwuję się jeszcze i podejmę jakąś decyzję. Właściwie to jestem prawie pewna, że jest plecami do zewnątrz, bo czuję na brzuchu jednolite, duże wybrzuszenie, a nie hasające w różnych miejscach rączki i nóżki. Połażę dzisiaj trochę po Ikei, może się obróci przodem do świata i nie będzie niepokoić matki .
Miriam lubi tę wiadomość
-
martynika ja też miałam tak że w 28 tygodniu nastąpiła zmiana, mała rusza się teraz całkiem inaczej niż wcześniej, ruchy nie są już takie gwałtowne, właśnie raczej czuję jak się przeciąga, tylko czasami kopie i wtedy to już naprawdę boli ale to zazwyczaj raz czy dwa razy dziennie ma takie "napady" większej aktywności
Martynika lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
Miriam, walabia, NataliaK, olala81, Bea_tina, czekajajaca, magdalena, szczessciara, Ancia77, juicca, haybeauti, saszka, Limerikowo, evas, doris85, aiwlys, agata86, Kaja, Martynika, Paulina1986, Nusiaa, fizjo, kaja1991, Lissa, kotek27 lubią tę wiadomość
-
tak w ogole to dzien dobry pogoda nas rozpieszcza piekne sloneczko tez zaraz ide na spacer i przeglad do dentysty zobaczymy co powie? dziewczyny alez jestem rozpieszczana u rodzicow dobrze mi tu he he ale na dluzsza mete chyba odbiloby sie to rozpieszczanie na mojej wadze!
Miriam lubi tę wiadomość