X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia od początku co tydzień robimy zdjecia w jednym miejscu hehe tylko kolor ściany i meble się zmieniły hehe, myślę że u niego w pokoju przynajmniej na początku czesto bede miała cycki na wierzchu :p

Limerikowo, Bea_tina, Miriam, juicca lubią tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez na 3trym caklowiecie sie postosunkowalo z godzinami spania, jak w 1trym spalam ile sie dalo i wczesne o 22 hop do wyrka z powrotem, w 2trym spanie do popoludnia w dni wolne plus drzemka po polud do 2h, tak 3trym wczesna pobudka i do 1 w nocy moge balowac ;---)))))))))))
    f2w3pc0zzgl2xzuk.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2014, 10:23

Bea_tina lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie mamuśki!

Czerwcówki witamy, zgadzam się, że zaraz pół dnia zajmie mi nadrabianie waszych postów! Sądząc po czerwcowym temacie hihi:) I dobrze!:D

Ja ruchów nie liczę, jedynie faktycznie jesli mały jakoś nie szaleje. Co do tej pory się zdarza! Ale mam nadzieje, że wszystko jest ok:) Lekarz w zasadzie nic mi nie mówił, więc spodziewam się, że też tego nie praktykuje.

Dziewczyny, coś zastó(u)?j robicie! Nie będę wskazywać palcami, ale sio sio do szpitali i to w podskokach:D!!

Dzis kolejny dzień i piękna pogoda, zapewne znowu będziemy sie wylegiwać na słoneczku:) Trzeba korzystać, bo od soboty znowu ochłodzenie:(

Miłego dnia!

Miriam, magdalena, szczessciara, evas, Limerikowo lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, słuchajcie, co do tych ruchów - oczywiście ich zupełny brak przez cały dzień to powód do wizyty na IP, a jak jest z intensywnością?

Czy na to też powinno zwracać się baczną uwagę? Mój maluch do tej pory był bardzo ruchliwy, wypinał kolana tak, że niemalże mogłam je złapać palcami.

To już trzeci dzień, gdy odczuwam tylko delikatne przesuwanie, czasem gwałtowniejsze podskoki, ale porównując do tego, co było wcześniej zrobiło się bardzo... hmm, subtelnie i rzadko. Choć nie mogę powiedzieć, żeby się nie ruszał. Mnie się wydaje, że mały po prostu obrócił się kończynami do wewnątrz, a do brzucha przyciska plecy i dlatego mniej go czuję, ale zastanawiam się, czy taka zmiana intensywności też powinna być powodem do niepokoju? Co mówią Wasi lekarze?

• Martynika Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaczej też się zachowuje, rano nie obudził się nawet po śniadaniu, a zawsze przesypiał ze mną noce, a potem "wstawał" na śniadanie. Byłam już na serio zaniepokojona i potrząsnęłam parę razy brzuchem. Wtedy jakby się ocknął, poszalał trochę i znowu cisza na jakiś czas. Potem znów parę razy popodskakiwał, jak czekałam na pobranie krwi, a teraz nic. Ciekawa jestem, czym to jest spowodowane i czy przywiązywać do tego wielką wagę, czy po prostu dać spokój, gdy rusza się nadal regularnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2014, 10:41

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez czasem mała ma bardziej leniwy dzień ale trzeba tez zwrócić uwagę na to ze jest im coraz ciasniej i już nie dają rady tak fikac :) tylko raczej przeciąganie ale czasem kopniak tez sie zdarzy :)

Limerikowo lubi tę wiadomość

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika, wiesz, lepiej może sprawdzić?? Mimo wszystko, jest to troche niepokojące, lepiej dmuchać na zimne!

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja witam ze spacerku ehhh pieknie pieknid na dworze korzystać koleżanki bo podobno weekend ma byc deszczowy :-/

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Martynika Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poobserwuję się jeszcze i podejmę jakąś decyzję. Właściwie to jestem prawie pewna, że jest plecami do zewnątrz, bo czuję na brzuchu jednolite, duże wybrzuszenie, a nie hasające w różnych miejscach rączki i nóżki. Połażę dzisiaj trochę po Ikei, może się obróci przodem do świata i nie będzie niepokoić matki ;).

Miriam lubi tę wiadomość

• mirka14 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już pierwszy spacer dzisiaj zaliczyłam, teraz śniadanko :)

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martynika ja też miałam tak że w 28 tygodniu nastąpiła zmiana, mała rusza się teraz całkiem inaczej niż wcześniej, ruchy nie są już takie gwałtowne, właśnie raczej czuję jak się przeciąga, tylko czasami kopie i wtedy to już naprawdę boli ale to zazwyczaj raz czy dwa razy dziennie ma takie "napady" większej aktywności

Martynika lubi tę wiadomość

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo nasze maluchy to już całkiem spore kluski i mało miejsca maja :) wyobraz sobie ze w brzuchu nasz kg czy dwa cukru :) jak to tam sie mieści :)

Martynika, Lissa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie u mnie to już 3 kg

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A oto mój synuś!

00d40846af105d6fmed.jpg

f8e768735bee96bcmed.jpg

Miriam, walabia, NataliaK, olala81, Bea_tina, czekajajaca, magdalena, szczessciara, Ancia77, juicca, haybeauti, saszka, Limerikowo, evas, doris85, aiwlys, agata86, Kaja, Martynika, Paulina1986, Nusiaa, fizjo, kaja1991, Lissa, kotek27 lubią tę wiadomość

• mirka14 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooooooooo piękności :)

Marysia0312 lubi tę wiadomość

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo wrote:
    Walabia od początku co tydzień robimy zdjecia w jednym miejscu hehe tylko kolor ściany i meble się zmieniły hehe, myślę że u niego w pokoju przynajmniej na początku czesto bede miała cycki na wierzchu :p

kozgo wygladasz bosko:-)

dqpri09knl7nzqjn.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysiu Michalek sliczny jest twoj syneczek:-)

dqpri09knl7nzqjn.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak w ogole to dzien dobry pogoda nas rozpieszcza piekne sloneczko tez zaraz ide na spacer i przeglad do dentysty zobaczymy co powie? dziewczyny alez jestem rozpieszczana u rodzicow dobrze mi tu he he ale na dluzsza mete chyba odbiloby sie to rozpieszczanie na mojej wadze!

Miriam lubi tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • juicca Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaki słodki dzieciaczek ;) kochane cudo :) Michaś :) :D

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michaś cudny:) ja odnośnie ruchów to bardzo mało czułam i dopiero tak od 30 tyg czuje mocne wypychania i kopniaki więc jak widać u każdego troche inaczej:)

qb3cpiqv120x7xhb.png
‹‹ 1236 1237 1238 1239 1240 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ