Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczęściara no mała mogłaby się już zlitować nad Tobą :) życzę porodu szybkiego oczywiście :)

szczessciara lubi tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczessciara wrote:
    Kaja ja tylko czekam aż malutka wyjdzie , ale ona widocznie jest uparta po mnie :D no cóż muszę czekać , chciałabym żeby dziś wyszła bo są urodziny mojej ś.p babci która zmarła 10 dni po moich narodzinach :(
    Kochana to co ty tutaj jeszcze robisz? jazda na spacerek :)

życie trochę jest niesprawiedliwe jedne chcą żeby dzidzi zostało w brzuszku a inne się modlą żeby już wyszły :)
    no ale coż, co zrobić taki mamy klimat ;)

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    Kochana ja we wtorek miałam 23 mm rozwarcie na 1,5 palca i od środy robię wszystko zeby urodzic skacze na pilce jem liscie malin wiwsiolka sprzatam myje okna itdi nic sie nie dzieje wiec myśle ze jeden wyjazd do sklepu nie powinien zaszkodzić chociaż nigdy nie wiadomo

Welurka pojechała do sklepu gdy ja byłam już w szpitalu martwiła się co u mnie i że sama jest na polu bitwy :D na drugi dzień wody jej odeszły;P była w Ikei:D

szczessciara, Miriam lubią tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no, to byłby po prostu hit tego forum, gdyby Miriam urodziła w urodziny Teściowej.

• haybeauti Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita mam do Ciebie pytanko. często wchodzę na twój blog i strasznie mi się podoba kolor twoich włosów. Możesz zdradzić jaką farbę masz na włosach.
    p.s. chrupcio ma czaderskie ciuszki

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A widzisz, coś już teraz kojarzę;P Haha! Oby nie;)

A przypomniało mi się o wadze pisałyscie: ja przytyłam te 5kg, w które nie możecie uwierzyć.:P Ale 3 lata temu przytyłam bez powodu 20 więc mam spokojnie nadmiar;P Gdybym teraz tyła szyciej to nawet zapewne lekarz by mi zwrócił uwagę i kazał się pilnować. Na szczęście nie tyję dużo i nie pilnuję się zbyt mocno, ale jak nagle mi zacznie isć w góre to dla swojego dobra bedę musiała zwolnić tempo;) Więc nie myślcie sobie,że wszystkie kłamią. Zresztą widziałyście na zdjęciach że kluska ze mnie trochę (nawet bardzo tak szczerze)... Mam 168cm wzrostu i teraz właśnie na osatniej wizycie 99kg.;/ Kiedyś ważyłam 67 ale jak poznałam mojego męża to w ciągu roku przybyło mi 20kg, potem przez 3 kolejne do 94...:( Dlatego po porodzie będę miała do zrzucenia wiecej niż wy;)

weronikabp lubi tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutka to witaj w klubie ja też mam 168cm wzrostu i na ostatnim ważeniu u lekarza było 98kg teraz już chyba dobiję do setki a taki miałam ambitny plan zakończyć ciążę z max 90kg, a zaczynałam od 82kg, no ale rzeczywistość brutalnie zmieniła moje plany :)

nutka lubi tę wiadomość

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wczoraj byli u mnie znajomi i znowu się nasłuchałam, ale ty masz nogi spuchnięte, a ręce masakra, a ten brzuch taki wielki, ogromny nooooo, wszystko od koleżanki 42 kilogramowej, miło było nie powiem ;)

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka dasz rade po porodzie. Ja szybko zgubimy po pierwsze ciąży wygladalam jak bym wcale nie rodzila. Wazylam 49kg, przytyłam 30kg po corce tezprawie 30kg na + . Zostalo mi 16 kg na plusie i niestety juz nigdy tego nie zgubilam. Ale nie bylam gruba mierze 171 cm i przed ta ciąża ważyłam 67 kg. Musze powiedzieć ze zawsze wygladalam jak "przeszczep krematoryjny" w rodzinie Zabikowo na mnie wołali :/ Teraz mam zamiar po porodzie jak tylko bede juz w stanie to zapisac sie spowrotem na siłownię, fitness, basen i bieganie jak bylo dotychczas, mąż się zadeklarował ze będzie sie zajmował dzieckiem.

Dorjana, NataliaK, weronikabp lubią tę wiadomość

bontbhr.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli sie zmotywujesz kochana i zawezmiesz to szybciutko zgubisz ,a pamiętajmy ze karmienie cycem wspomaga odchudzanie. Damy rade choc moj maz mowi ze kochanego ciał nigdy zawiele hehe Latwo mu mówić.
    Mirka , a ta znajoma to chyba nigdy w ciąży nie byla i nie wiej jak to jest i że jej uwagi nie na miejscu, a i poczekaj jak ona będzie w ciąży i skomentujesz jej figurę ;)

bontbhr.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no nie była ostatnio mi powiedziała że ona to karmić piersią nie zamierza, bo to nienaturalne i obrzydliwe, i sprowadza kobietę do roli karmnika,a co najśmieszniejsze to ona będzie odciągać swój pokarm i karmić nim dziecko z butelki, ja rozumiem że można nie chcieć karmić piersią to decyzja matki i nikt nie powinien się w to wtrącać, ale żeby twierdzić że to nienaturalne :D

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • juicca Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mały przebrany i nakarmiony ( udało się po cycu zasnąc ;) )

W niedzielę , odpadł mi czop śluzowy , zadzwoniłam do szpitala co mam robic , stwierdzili ze mam czekać , no więc czekałam...
    Wieczorem poszliśmy o 22 leżec , aczkolwiek do 24 rozmawialiśmy( jeszcze mówiłam że mogłby mi zawory puścić to bym wiedziała co i jak , i usnelismy , ale długo nie pospalam , o 00.30 obudziałam sie i stwierdziłam że chyba sie posikałam... a Tu oo wody

Pojechaliśmy na IP tam stwierdzono odejscie wód , zaraz pod ktg ,od 4 nad ranem skurcze co 6-7 min przed 7 rano podano mi oxy i zaczęło się co 2 min po 20 sekund , prysznic piłka , Stymulator Tense , gaz , co chwile badania na skurczu , żeby sprawdzic jak rozwarcie. bardzo długo robiło mi się rozwarcie od godz 19.10 miałam parte , masakra skurcze cały czas dosłownie aczkolwiek były krótkie i dlatego tez tak długo i ciezko to postepowało.o 20.00 skurcz połozna nacięła krocze a lekarz naciska na powłoki brzuszne żeby mały mógł w końcu wyjśc na ten Świat.Mój mąż cały czas przy mnie był, w chwili gdy Dawidek był juz z Nami , zaczęliśmy płakać jak dzieci. Mąz całuje mnie i mówi kochanie mamy Syna , dałaś mi najwiekszy skarb Dawidka. Synusia wzieli na badania , mierzenia itp a ja od tej chwili jestem najszczęsliwszą osobą pod słońcem ;) Bo mam kochanego męża który mnie wspierał i najcudowniejszego Synka ;)

szczessciara, mirka14, haybeauti, lusia22, Paulina1986, nutka, Lalita2710, weronikabp, Tusia84, Kaja, Nalka lubią tę wiadomość

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juicca wrote:

W niedzielę , odpadł mi czop śluzowy , zadzwoniłam do szpitala co mam robic , stwierdzili ze mam czekać , no więc czekałam...
    Wieczorem poszliśmy o 22 leżec , aczkolwiek do 24 rozmawialiśmy( jeszcze mówiłam że mogłby mi zawory puścić to bym wiedziała co i jak , i usnelismy , ale długo nie pospalam , o 00.30 obudziałam sie i stwierdziłam że chyba sie posikałam... a Tu oo wody

Pojechaliśmy na IP tam stwierdzono odejscie wód , zaraz pod ktg ,od 4 nad ranem skurcze co 6-7 min przed 7 rano podano mi oxy i zaczęło się co 2 min po 20 sekund , prysznic piłka , Stymulator Tense , gaz , co chwile badania na skurczu , żeby sprawdzic jak rozwarcie. bardzo długo robiło mi się rozwarcie od godz 19.10 miałam parte , masakra skurcze cały czas dosłownie aczkolwiek były krótkie i dlatego tez tak długo i ciezko to postepowało.o 20.00 skurcz połozna nacięła krocze a lekarz naciska na powłoki brzuszne żeby mały mógł w końcu wyjśc na ten Świat.Mój mąż cały czas przy mnie był, w chwili gdy Dawidek był juz z Nami , zaczęliśmy płakać jak dzieci. Mąz całuje mnie i mówi kochanie mamy Syna , dałaś mi najwiekszy skarb Dawidka. Synusia wzieli na badania , mierzenia itp a ja od tej chwili jestem najszczęsliwszą osobą pod słońcem ;) Bo mam kochanego męża który mnie wspierał i najcudowniejszego Synka ;)

super no nie powiem trochę się umęczylaś przy tylu godzinach skurczy partych ale masz już swoje szczęście i to jest najważniejsze :)
    jeszcze raz gratulacje dla Ciebie no i tatusia!

juicca lubi tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • juicca Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem troche chaotycznie opisany poród , ale i tak Miriam wam ładnie wszystko relacjonowała ;) więc wiecie co i jak ;)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

• juicca Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a Ty szcześciara nie obijaj się ;)

Widzę że Miriam na liśćie ciężarówek , juz na podium stoi ;) rodz w każdej chwili , no oprócz tego 28.03 haha

3jvz3e5ek8iil2ca.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juicca ja się nie obijam :D , moja córunia to poprostu leń :D nic tylko czekać :D

juicca lubi tę wiadomość

• haybeauti Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęściara a może masz bardzo punktualną córcię. wybije 40 tydz. i wtedy wyjdzie :)

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juicca wrote:

JUICCA dzięki za relację. rozumiem że nie każda ma siłę jeszcze wysłać sms w takiej sytuacji. A ty nie dość że tyle wytrzymałaś to jeszcze o nas nie zapomniałaś
    SZACUN ;)

juicca lubi tę wiadomość

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wyszła ode mnie firma sprzątająca, która czyściła kanapy, fotele, krzesła,dywan i nie mam gdzie się podziać i co ze sobą zrobić. Ewakuuję się do teściowej na kawę, całe szczęście moja jest naprawdę fajna, mimo że mieszkamy w jednym mieście;)

Dorjana a masz u siebie takie sklepy jak Textil Market tam są takie koszule do karmienia po ok 30 zł, rozpinane po bokach.

Dorjana, Nalka lubią tę wiadomość

01582n0ast4hm7dp.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ... oooo dzięki za odpowiedź Olala81 :D
    Textil Market ... nie słyszałam :/
    muszę sprawdzić jeszcze, ale nie kojarzę :/

... właśnie sprawdzam gdzie mogę znaleźć te sklepy... i wychodzi że w okolicznych miasteczkach są :))
    ... aż dziw że w Opolu nie mamy :/
    ... ale podjadę w tygodniu do Niemodlina albo Lewina :))
    <3 Dziękuję Ci serdecznie za podpowiedź <3

‹‹ 1271 1272 1273 1274 1275 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ