Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monalisa wrote:
    Nutka dasz rade po porodzie. Ja szybko zgubimy po pierwsze ciąży wygladalam jak bym wcale nie rodzila. Wazylam 49kg, przytyłam 30kg po corce tezprawie 30kg na + . Zostalo mi 16 kg na plusie i niestety juz nigdy tego nie zgubilam. Ale nie bylam gruba mierze 171 cm i przed ta ciąża ważyłam 67 kg. Musze powiedzieć ze zawsze wygladalam jak "przeszczep krematoryjny" w rodzinie Zabikowo na mnie wołali :/ Teraz mam zamiar po porodzie jak tylko bede juz w stanie to zapisac sie spowrotem na siłownię, fitness, basen i bieganie jak bylo dotychczas, mąż się zadeklarował ze będzie sie zajmował dzieckiem.
    Moj nie ma wyjscia, 2-3 tyg po porodzie wracam na silownie ktora mam pod nosem, maz stwierdzil ze posiedzi z dzieckiem sam tyle ile trzeba bylebym juz mu tylko nie marudzila :Dprzyjemniaczek, dzis szedl z zakupami i mowi ze ciezkie a ja mu na to pomysl ze mi tak ciezko caly czas :D :D uwielbiam go gasic :D

monalisa lubi tę wiadomość

• nutka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja się nie martwię czy zrzucę, bo jestem tego pewna. Szczerze to miałam bardzo mało aktywności ostatnimi czasy, przeprowadziłam się na wioskę i mimo, że spacerowałam z psem to 30minut i wioska zwiedzona cała;) A teraz mieszkam w mieście, na 4 pietrze na dodatek, cały dzień będę spędzać z dzieckiem i nie będzie już 'NICNIEROBIENIA', do tego będą spacerki z synkiem po całym mieście, do centrum mam z godzinę drogi;P, do parku ok 40minut więc spokojnie będę miała się gdzie podziać i już nie mogę doczekać się tego czasu.:) A potem dojdzie bieganie po placach zabaw:) Więc się nie martwię, bo na pewno trochę zejdzie, to co w ciąży to na bank a i myślę, że to z przed ciąży w końcu też;)

NataliaK, monalisa lubią tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2014, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po spacerze zakupach :) zmęczona jestem okrutnie
    A wy dziewczyny nie kraczcie bo ja depresji dostanę :( lykam wlasnie kolejna tabletkę z lisci malin chwile odpocznie i na piłkę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2014, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika ja nie chce takiego hitu :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2014, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zauwazylam ze my wszystie zakladamy wersje wydarzen optymistyczna czyli 2 tyg przed terminem, aleee Miriam nie chce nic mowic, prawidlowo moze byc tez 2 tyg po terminie :D ale tu jakos nie widze przejawu zainteresowania tym tematem "po" terminie :D
    Ba, ja nawet nie dopuszczam do siebie takiej mysli :P

Miriam, Modelka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta wersja 2 tyg po jest mało realna chyba lekarz obstawia ze nie dotrwam do terminu i obstawia wlasnie 28-29 a on o urodzinach teściowej nie wie :D wiec niezle mnie zmobilizował do wcześniejszego porodu

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana ja miałam taką : http://allegro.pl/koszula-nocna-ciazowa-i-do-karmienia-m-nowe-kolory-i4024659934.html uwielbiam ją bo mogłam delikatnie pierś wyciągnąć i karmić nie musiałam z cycem na wierchu się obnażać:)) Mam szarą z różowym uwielbiam ją:))

Heybuti u mnie to ciężki temat z włosami bo ogólnie farbowałam tylko profesjonalnymi farbami. W ciąży farbowałam czekoladą z castingu:)) i ost też...
    Ale ja pierw robie odrost i na ost 5 min nakładam na całość żeby nie było różnicy kolorystycznej. Ale dziękuje:)

Miriam urodzi w poniedziałek:D zobaczysz;P

Miriam, weronikabp, Dorjana, haybeauti lubią tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile to bylo juz takich lekarzy co przewidywali porody wczesniejsze i pozniejsze i nijak sie to mialo do rzeczywistosci :D:D

Miriam lubi tę wiadomość

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Ja zauwazylam ze my wszystie zakladamy wersje wydarzen optymistyczna czyli 2 tyg przed terminem, aleee Miriam nie chce nic mowic, prawidlowo moze byc tez 2 tyg po terminie :D ale tu jakos nie widze przejawu zainteresowania tym tematem "po" terminie :D
    Ba, ja nawet nie dopuszczam do siebie takiej mysli :P

Ja się modliłam żeby nie urodzić po terminie bo po terminie dzieci szybko przybierają i mówie boże jak on tak urośnie to ja go dopiero nie urodzę:D

BYłam załamana , po koleji dziewczyny z terminów późniejszych odemnie się rozpakowywały a ja dupa nic a nic... aż nagle 1 dzień skurcz mówie strikte porodowe ale nieregularne dupa fałszywy alarm juz 2 nocy nad ranem na IP a urodziłam 3 :P równo w 40 tygodniu:)

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma co za bardzo przyśpieszać. Mi brakło 4 dni do 38 tygodnia i mała była traktowana jak wcześniak. Dłużej leżałyśmy w szpitalu przez to. Dwa tygodnie mogą być bardzo ważne dla dzidzi.

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    Dorjana ja miałam taką : http://allegro.pl/koszula-nocna-ciazowa-i-do-karmienia-m-nowe-kolory-i4024659934.html uwielbiam ją bo mogłam delikatnie pierś wyciągnąć i karmić nie musiałam z cycem na wierchu się obnażać:)) Mam szarą z różowym uwielbiam ją:))

Rany, ja tak nie cierpię koszul, nigdy nie nosiłam, a w miejscu publicznym, jakim bądź co bądź jest szpital w koszuli czuję się jak z gołą d... jak ostatnio leżałam, to pomykałam w dresach albo długich spodniach od piżamy, ale po porodzie to chyba średnio, bo dół musi mieć przewiew, nie?

No, ale ta, którą tu wrzuciłaś rzeczywiście jest fajna, bo dyskretna do karmienia, tylko dla mnie mogłaby być trochę dłuższa. Lalita, chyba wysoka babka jesteś (?), jaki brałaś rozmiar i dokąd Ci sięgał? Ja mam 177cm wzrostu, normalnie noszę Mkę, ale nie chcę, żeby mi koszula ledwo pośladki zakrywała.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2014, 17:14

Dorjana, mychowe lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    Rany, ja tak nie cierpię koszul, nigdy nie nosiłam, a w miejscu publicznym, jakim bądź co bądź jest szpital w koszuli czuję się jak z gołą d... jak ostatnio leżałam, to pomykałam w dresach albo długich spodniach od piżamy, ale po porodzie to chyba średnio, bo dół musi mieć przewiew, nie?

No, ale ta, którą tu wrzuciłaś rzeczywiście jest fajna, bo dyskretna do karmienia, tylko dla mnie mogłaby być trochę dłuższa. Lalita, chyba wysoka babka jesteś (?), jaki brałaś rozmiar i dokąd Ci sięgał? Ja mam 177cm wzrostu, normalnie noszę Mkę, ale nie chcę, żeby mi koszula ledwo pośladki zakrywała.

Nie wiem ale ja jak chodzilam do przedszkola to ostatni raz mialam koszule nocna.... nie wyobrazam sobie siebie w koszuli i tego jak kijowo bede sie czula :D dokladnie jakbym byla golutka

• Martynika Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Nie wiem ale ja jak chodzilam do przedszkola to ostatni raz mialam koszule nocna.... nie wyobrazam sobie siebie w koszuli i tego jak kijowo bede sie czula :D dokladnie jakbym byla golutka

No, bez kitu, ja też ostatnio w wieku wczesno-podtawówkowym i to, co zapamiętałam z noszenia koszuli, to że budziłam się z całą zrolowaną pod pachami.

Lalita, weź napisz prosto z mostu jak to jest z tymi portkami po porodzie. Wygłupię się, jak je ze sobą zabiorę w maju/czerwcu? Ten dół faktycznie musi mieć siatkowo-przezroczyste gacie, podpaskę i jak największy przewiew?

I napisz mi jak Ci ta koszula sięgała i jaki rozmiar :).

• Martynika Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana, poród przeboleję w tej cholernej koszuli z gołą dupą, zresztą pewnie nawet nie będę o tym myśleć, ale potem wolałabym się czuć komfortowo, dlatego dopytuję doświadczonych ;).

• Perełka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika, w szpitalu gdzie rodziłam, to nawet tych siateczkowych majtek mieć nie można. Powiem Ci, że ja po porodzie zupełnie nie zwracalam uwagi na koszulę. Miałam trzy koszule swoje w torbie a chodziłam tylko w szpitalnych i koło d... Mi latalo, co kto powie. Ale ja miałam ciężki poród i długo dochodzilam do siebie.

monalisa, doris85, Limerikowo lubią tę wiadomość

3jvzzbmhcbd62wxk.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam za takie pytania, ale ja naprawdę nie wiem. Nie pozwalali mieć siateczkowych majtek pod koszulą, ale przecież po porodzie coś tam się chyba ciągle sączy? To w co to wsiąka, skoro nie można mieć pod koszulą gaci z podpaską?

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem jakie teraz zwyczaje panują ale ja nosiłam normalne majtki bawełniane swoje.. nie siateczkowe i podkłady i nic mi nikt nie powiedział, a 2 razy dziennie chodziło się do położnej na pryskanie krocza.. rana goiła się szybko i bardzo ładnie bez problemu.. i też nie lubię koszul z racji tego że w szpitalu gorąco było to spałam w nich ale miałam też piżamę na zmianę i w niej też chodziłam.. pewnie wszystko zależy od szpitala

Limerikowo lubi tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • lusia22 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana - ja koszule kupowałam u tego sprzedawcy ,, fhu_klimex "- (link niżej), kupiłam jedną w komplecie ze szlafrokiem i drugą w innym kolorze, są naprawde bardzo fajne i po praniach nic się z nimi nie dzieje i są długie bo ja mam 178 cm wzrostu a są mi przed kolano.

http://allegro.pl/2w1-koszula-szlafrok-na-ciaze-karmienie-szary-m-i4045227423.html

odradzam te za 15-20 zł bo po jednym praniu strasznie się pęczkują.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2014, 18:50

Dorjana lubi tę wiadomość

Boże miej nas w swojej opiece. ,,<3 LENKA <3 - moje malutkie serduszko" <3

km5stv737gu3576a.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Burza idzie!:O

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Burza gdzie burza :D ja kiedys słyszałam ze jak burza idxie to pęcherze pękają i dużo dziewczyn rodzi wiec może cos aiw ruszy gdzie ta burza :D

NataliaK, lusia22, evas, Lalita2710, mychowe lubią tę wiadomość

‹‹ 1272 1273 1274 1275 1276 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ