III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
weronikabp, Bea_tina, Kaja, szczessciara, Nalka, Lalita2710, Dorjana, lusia22, blueberry, Miriam, monalisa, ;oniqa, moni_c, NataliaK, nutka, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Elle wrote:Dziewczyny, a ja tak z innej beczki - czy macie już fotelik samochodowy? Ja najchętniej chciałabym z tą bazą, ale zupełnie się na tym nie znam. Możecie coś polecić?
Jesli chcesz najbezpieczniejszy to weź sobie maxi cosi z baza izofix. Ale jeśli chcesz dopasować do wózka, to można normalnie do swojego typu wózka(np 3w1) dokupić samą bazę.
Juicia ślicznotek pięknotek:*
Witam ze słonecznego niemal rana:D -
Tylko do bazy isofix musisz mieć odpowiedni samochód . Np. nasz stary Nissan z lat 90tych nie ma takiej opcji i fotelik będzie mocowany wyłącznie pasami. W takiej sytuacji lepiej wziąć lepszy. My kupiliśmy Maxi-cosi, ale ten wyżej, jeżeli chodzi o bezpieczeństwo, chyba cabrio (nie mogę sprawdzić, bo leży na razie spakowany w komórce w nowym mieszkaniu).
Juicca, cudny synek, gratuluję!juicca, monalisa lubią tę wiadomość
-
Juicca cudowny jest Dawidek;))) buziaki dla Was;)
Powiem wam byłam wczoraj w Parku mój Oliwier zaniedługoo 4 m-ce i tak mi smutno że robi się tak szybkooo duży , to takie cudowne mieć maluszka przy sobie.
Aż marzy się o 2 ciąży dużo kobietek było z maluchami i w 2 ciąży;)) cudowne to;)) gdyby ludzie się nie starzeli:D mogłabym non stop być w ciąży haha:DDorjana, pillow, juicca, szczessciara, paula22 lubią tę wiadomość
-
Wiadomo wiąże się to ze stresem czy wszystko z dzieckiem ok. itd
Ale naprawdę jest to piękny czas , pięknie jak maluch jest mały i słodki.
Jak bedziemy stare będzie tego brakować. Przynajmniej mnie...
Czuję się taka dumna z bycia mamą kocham to uczucie. ( Ale dalej dla mężą jestem żoną kochanką i przyjacielem) nie zanidbuję tego staram sięjuicca, lusia22 lubią tę wiadomość
-
Miriam ja Cię podziwiam z tą twoją werwą do sprzątania ostatnio, ja nie wiem gdzie podział się mój syndrom wicia gniazda i ta energia przed porodem u mnie to było chyba jakieś przedwczesne, od tygodnia nie mam na nic siły, właśnie powycierałam kurze i padam po prostu na twarz, boli mnie brzuch a gdzie tu mycie podłóg itd. jeszcze półtora tygodnia temu robiłam po prostu wszystko a teraz jakby cała energia gdzieś ze mnie uleciała.
-
Martynika wrote:Tylko do bazy isofix musisz mieć odpowiedni samochód . Np. nasz stary Nissan z lat 90tych nie ma takiej opcji i fotelik będzie mocowany wyłącznie pasami. W takiej sytuacji lepiej wziąć lepszy. My kupiliśmy Maxi-cosi, ale ten wyżej, jeżeli chodzi o bezpieczeństwo, chyba cabrio (nie mogę sprawdzić, bo leży na razie spakowany w komórce w nowym mieszkaniu).
Juicca, cudny synek, gratuluję!
Martynika, my też mamy samochód bez isofixa, ale można dokupić do maxi cosi tzw. easy base 2. Ta baza jest właśnie do samochodów bez isofixa. Sama baza jest montowana pasami i na nóżce, a do tego "wklikuje" się foteli -
Elle najlepiej z wózkiem jedz kupic tzn ze stelażem aby pasował. Maxi cosi ponoć pasuja do większości wózków i jest bezpieczny lecz cena jest wygórowana w tej cenie mozesz kupić tej samej jakości i tańszy. Musisz się wybrać do marketu z wozkami i fotelikami (moze nie będziesz musiala ciągnąć swojego stelaża bo bedzie na miejscu w markecie) sprzedawca ci doradzi i pamiętaj o atestech i testach na bezpieczeństwo, najlepsze są z pasami pieciopunktowymi
-
nick nieaktualny
-
Ja polecam foteliki Recaro- można również z bazą kupić. Czytałam dużo o fotelikach, przeglądałam różne testy i ten ma bardzo dobre oceny i był w zasięgu naszego portfela. Zamawiałam tydzień temu w sklepie tosia.pl i są w promocji za 630-700zł(w zależności od koloru) razem z bazą już. Na stronie producenta wychodzi ok 900-1000zł za to samo, u nas w stacjonarnym sklepie były ostatnio w promocji za 800. A tutaj poczekałam i oszczędziłam jeszcze trochę Po więcej informacji o fotelikach polecam stronę fotelik.info
Tam są testy, opisy, porady itp.
I w porównianiu z maxi-cosi to recaro ma 5 za bezpieczeństwo, a resztę ocen(komfort, czyszczenie itp) 4, natomiast maxi-cosi ma same 4;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2014, 14:55
monalisa lubi tę wiadomość