Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni_c wrote:
    Kaja my jutro setyrlizujemy bo nasza ma ciażę urojoną :/. Dziecko płacze, pies wyje i drapie... poza tym nie wyobrażam sobie cieczki i raczkującego malucha :D

Nasza ma garaż i budę gdzie sama se wchodzi gdzie jej sie podoba na pobyt w domu wyrabia może 5 min i stoi przy drzwiach i che wyjść wiec porblem dziecko dom sama je nam rozwiązała , a tak to ona za wielka i wlochata :-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni ,a ona miała być Labladorka ,a wyrosło nam Nowofunland :-) nie ma to jak oszustwo w Polsce :-)

moni_c lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam ja mialam pierwsze 3 rozstępy w okolicach pępka i smaruje maścią,oliwka,parafina i wielkie G z tego rozstępy sie i tak pojawiają no nie sa to jak to ,któraś określiła Rowy Tektoniczne ,ale gladnie czerwone piekne roztepy pod brzuchem :-/ no trudno wisi mi to sa i nic znimi juz nie zrobię ehhhhh oby Roczek był tylko zdrowy !!!!

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedys ktoś mi opowiadał historie o kupnie psa od ruskich na stadionie dziesięciolecia miał to być owczarek kaukaski u weterynarza okazał sie niedźwiedziem. :O nie wiem miłe w tym prawdy ale znając ruskich to możliwe :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie na brzuchu nie miałam na udach mi sie Robiły ale brzuch był czysty do wczoraj

• Makcza Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    Kiedys ktoś mi opowiadał historie o kupnie psa od ruskich na stadionie dziesięciolecia miał to być owczarek kaukaski u weterynarza okazał sie niedźwiedziem. :O nie wiem miłe w tym prawdy ale znając ruskich to możliwe :)

Miriam, ta historia to urban mit, ma z 50 lat już :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2014, 13:31

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni_c wrote:
    Kaja my jutro setyrlizujemy bo nasza ma ciażę urojoną :/. Dziecko płacze, pies wyje i drapie... poza tym nie wyobrażam sobie cieczki i raczkującego malucha :D

Mówisz serio?? nasza też ma ,ale 2 weterynarzy poweidziało że pierw musi jej przejść ciąża urojona i potem przed cieczką dopiero można streylizować

monalisa lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    Ja wlasnie na brzuchu nie miałam na udach mi sie Robiły ale brzuch był czysty do wczoraj

Ehh to ja mam na pod brzuchem , ale gin mnie pocieszyl ze moje bede pozniej niewidoczne , ale ma pacjetke , która ma gorsze roztepy niż ja typowe rowy i to na calym brzuszku i na udach i ramionach , a ja sie pytalam jakim cudem , a on , ze ona bardzo ssczupla i skóra zero elastyczności biedna ta dziewczyna wiec cieszę sie tymi co mam heheh , ale innych niechce juz !!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LIST GOŃCZY!!!!!!

POSZUKIWANA SZCZESCIARA KTO KOLWIEK WIDZIAL KTO KOLWIEK WIE CZY ONA RODZI ???

walabia, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• olala81 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza wrote:
    Moja Helena też siedzi po prawej stronie cały czas (konsekwencje - prawa ręka zdrętwiała, prawa noga spuchnięta, kilka rozstępów na prawym biodrze i po prawej stronie brzucha), ale czasem widać, jak przechodzi na lewą - najczęściej jest to połączone ze skurczem B-H, ale nie zawsze. I mnie to nie boli, w ogóle nie boli mnie, jak się rusza. Wczoraj wieczorem natomiast czułam ruchy tak nisko, jakby już wychodziła, lekko bolesne, kłujące. Czyżby wstawiała główkę w kanał rodny? To się dzieje chyba dopiero podczas porodu? Czy może być wcześniej?
    Mój mały wstawił sie już 2 tygodnie temu, akurat miałam usg i lekarz potwierdził, a dziś w nocy chyba chciał już wyjść, tak szalał i cisnął juz tam na dole, ze myślałam, że poryczę się z bólu, fatalna noc, jestem wykończona a chciałam dziś tyle rzeczy zrobić ale na nic nie mam siły po tej nocce.

01582n0ast4hm7dp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No szczęściara to juz przegina zero odzewu bedzie lanie jak nic

• Kaja Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    No szczęściara to juz przegina zero odzewu bedzie lanie jak nic

Przyspieszymy dla niej Lany Poniedziałek za to milczenie :-)

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może ona rodzi :D a my tu jej lanie szykujemy :) he he dziś miała termin z om wiec może teraz stęka na porodowce ;)

nick nieaktualny, Nalka, nutka, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej, a może rodzi, no dajcie jej spokojnie przeć hihi:D Bo do tej godziny na pewno już nie śpi, więc kto wie, może dostaniemy info, że już jest z kropciakiem:)

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde jest 14:30 a ja juz. 6 telefonów odebrałam czy juz urodziłam ludzie halo do 1 kwietnia jeszcze trochę

Limerikowo lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam dobrą radę. Jeśli jeszcze tego nie zrobiłyście. Nagrajcie filmik jak dzidzia rusza się w brzuchu! Ja teraz kiedy widzę mój taki filmik to aż łza się kręci. Naprawdę jest to takie emocjonalne, że w tym brzuchu kiedyś szalał i wariował mój pączuś, który teraz już jest taki duży. A tak niedawno wydawałoby się usłyszałam ten pierwszy krzyk, pierwszy raz go przytuliłam, pierwszy raz poczułam to ciałko na swoich piersiach.
    Jedno z pierwszych zdjęć Mikołaja:
    2f526906a0e3d558med.jpg
    A to już taki facet!:
    b27e9468cd4ae6c1med.jpg
    zdjęcie na śmieszka
    04538806ca68d937med.jpg
    zdjęcie na "ziomka" w za dużych ciuszkach
    1de65234aa10277emed.jpg
    i zdjęcie na pierwszym spacerze w nosidełku

<3 <3 <3

Bea_tina, Makcza, walabia, nick nieaktualny, nick nieaktualny, zozol, nutka, Paulina1986, Lalita2710, haybeauti lubią tę wiadomość

• lusia22 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaki cudny, a drugie zdjęcie super ;-)

Boże miej nas w swojej opiece. ,,<3 LENKA <3 - moje malutkie serduszko" <3

km5stv737gu3576a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzisiaj o godzinie 6 dostałam skurczy i odpadł mi czop razem z krwią pojechałam na ip i o równej 12 przyszła moja córeczka na świat :) nacinali mnie , później wiecej napisze

nick nieaktualny, Makcza, nick nieaktualny, Bea_tina, nick nieaktualny, Dorjana, nick nieaktualny, Nalka, milola86, walabia, evas, doris85, Modelka, Matylda36, olala81, nick nieaktualny, Niesmiala, zozol, Tusia84, nutka, kambel, Lissa, Karina1989, Paulina1986, mirka14, magdalena, juicca, Kaja, Lalita2710, Effcia28, maja2024, azi, Limerikowo, Martynika, haybeauti, kotek27, ;oniqa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratuluje <3

• Makcza Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczessciara, jak szybko poszło! I na dodatek równo w terminie! Czyli Twój nick nie jest przypadkowy :) Gratulacje, super :)

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
‹‹ 1294 1295 1296 1297 1298 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jakie suplementy i witaminy warto przyjmować w ciąży? Poradnik dla przyszłych mam

Ciąża to czas szczególnych potrzeb organizmu, w którym odpowiednia podaż witamin i minerałów odgrywa kluczową rolę dla zdrowia mamy i prawidłowego rozwoju dziecka. Jakich składników nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy i kiedy warto sięgnąć po suplementy? W artykule wyjaśniamy, które witaminy i minerały są najważniejsze w ciąży, jak wybierać bezpieczne preparaty oraz jak zaplanować suplementację zgodnie z aktualnymi rekomendacjami specjalistów.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ