X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęściara czekam :) na zdjęcia. ;) brałas zzo? Ogólnie to gdzie ty rodziłas bo nawet nie wiem :D

szczessciara lubi tę wiadomość

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęściara Wielkie Gratulacje dla Ciebie dzielnej mamusi, która tak sprawnie z córeczką przebrnęła prze poród :) Super :*

ggfxf7q.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka potwierdzam że skurcze mogą być przyczyną braku wapnia, wiem po sobie jak tylko zaczęłam dodatkowo pić szklankę mleka dziennie problem ze skurczami się skończył.
    Gratulacje dla nowej mamusi :)
    Miriam czekamy na Ciebie wtorek tuż tuż :)
    co do mojej wysypki cholestazę wykluczam całkowicie nie swędzą mnie dłonie ani stopy a to jest główny objaw, poza tym w nocy nie swędzi.
    Nie zmieniałam kosmetyków ani proszków i płynów do prania. Poczytałam trochę w necie i doczytałam że wysypki-szczególnie pokrzywki są bardzo częstą dolegliwością w ciąży szczególnie od ok 34 tyg. ciąży. Jutro idę do gin to na pewno mu o tym wspomnę zobaczymy co powie.
    dla zainteresowanych: http://parenting.pl/portal/wysypka-w-ciazy

Miriam, szczessciara lubią tę wiadomość

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza u Nas było tak, że jak tylko Mikołaj poczuł rękę M na brzuchu to było takie combo, że czasem myślałam, że mi przebije brzuch nogą. A teraz? Gdy tylko go widzi jest taki banan na buzi, że nawet mi się udziela. I krzyczy o swojemu jakieś "Aaa", "Łaaa" itp. z uśmiechem :)

• moni_c Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczessciara wrote:
    dzisiaj o godzinie 6 dostałam skurczy i odpadł mi czop razem z krwią pojechałam na ip i o równej 12 przyszła moja córeczka na świat :) nacinali mnie , później wiecej napisze

gRATULACJE :D wróżba ma się sprawdziła :D

mc1d28t.png
    zabawa.gif
    20100828580113.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde tak teraz czytam o tej cholestazie i mnie w nocy strasznie stopy swedxa wstaje je kreować średnio dwa razy w nocy ale myślałam ze to może przez wysuszenie skory do tego są gorące w nocy
    Ale chyba nie potrzebnie sie nakrecam

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni_c wrote:
    gRATULACJE :D wróżba ma się sprawdziła :D
    A ja kiedy :D

• nutka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczessciara wrote:
    dzisiaj o godzinie 6 dostałam skurczy i odpadł mi czop razem z krwią pojechałam na ip i o równej 12 przyszła moja córeczka na świat :) nacinali mnie , później wiecej napisze
    A jednak! Gratuluję! Szybciutka jesteś, tylko pozazdrościć!;) Ucałuj Maleńką od nas wszystkich i odpoczywajcie;)

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sla.s wrote:
    Makcza u Nas było tak, że jak tylko Mikołaj poczuł rękę M na brzuchu to było takie combo, że czasem myślałam, że mi przebije brzuch nogą. A teraz? Gdy tylko go widzi jest taki banan na buzi, że nawet mi się udziela. I krzyczy o swojemu jakieś "Aaa", "Łaaa" itp. z uśmiechem :)

A teraz też tak już jest, od dawna w sumie mała lezie do ręki ojca. Ale na samym początku, na te pierwsze, ledwo wyczuwalne ruchy musiał długo poczekać, żeby je poczuć.

moni_c lubi tę wiadomość

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    Kurde tak teraz czytam o tej cholestazie i mnie w nocy strasznie stopy swedxa wstaje je kreować średnio dwa razy w nocy ale myślałam ze to może przez wysuszenie skory do tego są gorące w nocy
    Ale chyba nie potrzebnie sie nakrecam
    Gdzieś ostatnio czytałam, że często jest tak że w ciąży stopy nadmiernie się wysuszają i właśnie swędzą itp. Więc jak ręce cię nie swędzą to myślę, że nie ma co panikować;)
    Zresztą Ty jutro rodzisz, to już nie masz kiedy panikować;)

Miriam lubi tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • moni_c Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    Moni ,a ona miała być Labladorka ,a wyrosło nam Nowofunland :-) nie ma to jak oszustwo w Polsce :-)

haha :D dobrze, że niedzwiedzia nie sprzedali :D kiedyś była jakaś historia, że facet kupił ładnego szczeniaczka z którego wyrósł niedźwiedź polarny :D

mc1d28t.png
    zabawa.gif
    20100828580113.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się uparły na tego 28 marca, Miriam. A mi się wydaje, że obydwie w kwietniu urodzimy.

Miriam lubi tę wiadomość

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęściara - serdeczne gratulacje córeńki :) Jak widać, dziewczyna zdecydowana, nie da sobie w kaszę dmuchać :)

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    walabia wrote:
    Ale się uparły na tego 28 marca, Miriam. A mi się wydaje, że obydwie w kwietniu urodzimy.
    Tak my na kwiecień czekamy ;)

• moni_c Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    A ja kiedy :D

hmm dziś w nocy lub jutro nad ranem :D
    a jak się nie sprawdzi to w niedzielę :D

Miriam lubi tę wiadomość

mc1d28t.png
    zabawa.gif
    20100828580113.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No zobaczymy jaka wróżka. Ciebie mam nadzieje ze sie sprawdzi :)

• moni_c Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak weźmiesz na poważnie, to gwarantuję Ci dzisiaj lub jutro akcję porodową :D Podświadomość działa cuda :P

Miriam, szczessciara lubią tę wiadomość

mc1d28t.png
    zabawa.gif
    20100828580113.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurde az mnie ciary przeszły :) i takie podniecenie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam ja wczoraj wieczorem zrobiłam 20 przysiadÓw ... może to pomogło

Miriam, Paulina1986, weronikabp, Kaja lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam nie brałam żadnego znieczulenia , z 4 cm rozwarcia tak szybko się zrobiło pełne nawet niewiedziałam kiedy , nawet nie czułam jak malutka wychodziła :)

walabia, Miriam, Tusia84, Paulina1986, Ewelina, magdalena, weronikabp, Kaja, Lalita2710, Limerikowo lubią tę wiadomość

‹‹ 1296 1297 1298 1299 1300 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ