III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyOj Magdalena znam twoj ból u nas wszystko elektryczne i kiedys 2 dni prądu nie było i nic nie działało nawet wody w kranie nie było
A co do szczepień to najlepiej pogadać z pediatra ale takim zaprzyjaźnionymi ktory nie bedzie wciskał szczepionki na sile bo ma profity z tegomagdalena lubi tę wiadomość
-
Miriam- Ty jutro urodzisz;)
Dziewczyny dziś miałam w nocy skurcz łydki;( Nie miałam takich skurczy od dobrych kilku lat. Kiedyś jak miałam to wystarczyło zaczęcie brania magnezu, ale teraz od ponad 2 tygodni biorę magnez dwa razy dziennie;/ Macie jakieś pomysły co może pomóc? -
nick nieaktualny
-
Kaja wrote:Jak już monolog prowadzę to tak z innej beczki !!!! Wiecie co mam problem ktoś mi zapalił moja sunie kurna menda jedna sie puscila z kimś tylko dziura w plocie została , a ja z problemem zostalam buuuu , a gdzie tu Ojca szukac tego , ktory ja zapalił !!!!!wszyscy sie śmieją , ze razem na porodowke pojedziemy ona do lecznicy , a ja do szpitala , ale mnie to nie śmieszy bo jak mi zostawi 15szt w miocie co ja z nimi zrobię???????
Z jednej strony współczuję kłopotu, ale z drugiej- nic tylko bardziej pilnować na przyszłość;( Jak nasza suczka ma cieczkę to na smyczy cały czas, nie ma żebyśmy ją na spacerze puścili... Rozważaliśmy sterylizację, ale lekarz powiedział, że może stracić opiekuńcze usposobienie i na razie nie ryzykujemy. -
nick nieaktualny
-
mamuśki, ja już po wizycie:) Nie miałam internetu to dopiero teraz piszę
Z małym wszystko ok, lożysko przodujące, ale dość wysoko ułożone, wody płodowe ok. Lekarz zobaczył badania prenatalne, powiedział, że wszystko ładnie wygląda, mówiłam mu, że wydaje mi się że mało waży, ale powiedział, że po pierwsze, to waży odpowiednio, a po drugie, ta waga też może być zakłamana i mam nie świrować przez 2 tygodnie "przytyłam" 0,5kg:) Jestem zaskoczona bardzo pozytywnie, na chwilę obecną jestem +12 kg, także wielkiej tragedi nie ma, szału może też, ale jest ok. Mówiłam mu o lekko wyższym ciśnienu, ale no powiedział, że to wszystko jest normalne, i że dobrze, że się w granicach mieszczę(130/80). Na następnej wizycie(10.04) da mi już skierowanie na cc(szpital wymaga) no i w sumie tyle:) mam tylko zrobić gbs, a żdnych innych badań mi nie zlecił.
Widze, że dwupaki adal atakują jeszcze jest mała szansa na szczesciare:P Ale zaraz pewnie napisze, że jest cała i w pakunku:Pmagdalena, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
nutka wrote:Dziewczyny dziś miałam w nocy skurcz łydki;( Nie miałam takich skurczy od dobrych kilku lat. Kiedyś jak miałam to wystarczyło zaczęcie brania magnezu, ale teraz od ponad 2 tygodni biorę magnez dwa razy dziennie;/ Macie jakieś pomysły co może pomóc?
Ja miałam skurcze w okresie dojrzewania i umiałam sobie z nimi radzić - trzeba było napiąć mięśnie i przyciągnąć piętę do łydki, a palce stopy jakby zadrzeć do góry. Ból potworny, ale przez parę sekund i przechodziło. Po latach, z 3 tyg. temu dopadł mnie w nocy skurcz. Spróbowałam zniwelować go starym sposobem i... myślałam, że się przekręcę! Ból masakryczny, aż jęczałam. Musiałam poczekać, aż sam przejdzie, a potem przez 3 dni ledwo mogłam chodzić. I przykra wiadomość jest taka, że jest to jedna z ciążowych dolegliwości i jeśli coś ma ją załagodzić, to właśnie magnez. A jak nie działa - trzeba przetrwać. Tak jak moje drętwienie ręki. -
nick nieaktualnyMakcza normalnie juz myślałam ze urodze tak sie wyginala brzuch prxybral dziwne kształty ja wylam. Bólu mała przekrecila sie na bak z jednej strony na druga brzucha Czarek do mnie powiedział patrz patrz ja w lusterku a tu normalnie skóra pękała i czerwony rostep koło pępka w lusterku widziałam to jak z jakiegoś filmu o kosmitach normalnie
-
Miriam mój Łukasz się też przekręcił na drugą stronę, z prawej na lewą. Dziś mi to lekarz potwierdził. I nie powiem, też jakoś dziwnie odczuwałam brzuch, myślałam nawet, że się głową do góry przekręcił, ale teraz pod sercem czuje jego pupcie:) A rano najczęsciej to go całego mogę wyczuć, tak się wypręża mały skubaniec:) Z tym, że mój jest jeszcze "mały" z Zoja już kawał baby:P
-
Miriam to faktycznie noc jak z horroru, ale już tylko kilka dni i Zojka będzie z drugiej strony,
Magdalena mój znajomy pediatra mówił że nie warto szczepić na rotawirusy bo ja chciałam zaszczepić z racji tego że pamiętam jak mój siostrzeniec to przechodził, tragedia poprostu, ale lekarz twierdzi że rota mutuje jak grypa i szczepionka przed wirusem wcale nie chroni
Nutka tak jak Makcza pisze trzeba mięsień rozciągnąć boli ale pomaga, i jeszcze duuuużo czekolady też podobno działa
Beatina dobrze że po wizycie wszystko ok, następna wizyta 10 to szybko ja się zastanawiam czy ja też będę miała teraz częściej.
Ja dzisiaj z rana zaliczyłam dentystę i się okazało że pół zęba mi odpadło i 180 zł poszło w zęba, a o 16.00 wizyta u gina, ciekawe ile będę ważyć ba mojej wadze już nie wieżęmagdalena lubi tę wiadomość
-
Moja Helena też siedzi po prawej stronie cały czas (konsekwencje - prawa ręka zdrętwiała, prawa noga spuchnięta, kilka rozstępów na prawym biodrze i po prawej stronie brzucha), ale czasem widać, jak przechodzi na lewą - najczęściej jest to połączone ze skurczem B-H, ale nie zawsze. I mnie to nie boli, w ogóle nie boli mnie, jak się rusza. Wczoraj wieczorem natomiast czułam ruchy tak nisko, jakby już wychodziła, lekko bolesne, kłujące. Czyżby wstawiała główkę w kanał rodny? To się dzieje chyba dopiero podczas porodu? Czy może być wcześniej?
-
Bea_tina super wieści widzisz dobrze lekarz powiedział, że z wagą nie ma się co fiksować chociaż rozumiem Cię cieszę się jakbym to ja była po wizycie a moja za godzinkę;/
no i dziewczyny Miriam przecież mam czajnik elektryczny który tatuś sprezentował szkoda że wczoraj mnie nie olśniło kawusia zaliczona zaraz grzeję wodę żeby się umyć niestety wynajmujemy mieszkanka z piecykiem gazowym.
;/Miriam lubi tę wiadomość
-
Jak już ten skurcz jest to wiem, co robić, żeby minął ale jednak i tak boli. Teraz mnie jeszcze trochę boli, ale daję radę chodzić.
Chciałabym coś zrobić, żeby wcale ich nie było, ale już doczytałam- nie tylko magnez(który biorę) ale też potas i wapń. Wyczytałam już które produkty są bogate w nie i zaczęłam od szklanki mleka, ale później zjem jeszcze kilka rzeczy które były wypisane i muszę przez tydzień tak dawać radę. Jak nie pomoże, to może lekarz zleci wapń i magnez w tabletkach? Za tydzień wizyta to się dowiem;) -
nutka wrote:Miriam- Ty jutro urodzisz;)
Dziewczyny dziś miałam w nocy skurcz łydki;( Nie miałam takich skurczy od dobrych kilku lat. Kiedyś jak miałam to wystarczyło zaczęcie brania magnezu, ale teraz od ponad 2 tygodni biorę magnez dwa razy dziennie;/ Macie jakieś pomysły co może pomóc?
Ja mialam raz 3 tyg temu , obudzilam sie z nieprawdopodobnym bolem i krzykiem , co oczywiscie obudzilo meza . ja nie bylam w stanie sie ruszyc a on zaczal delikatnie masowac to miejsce i OD RAZU PRZESZLO , naprawde jak reka odjal wiec w razie czego jest alternatywa
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Kochane ona nie jest domowym nie trzymamy jej w domu bo 1 sama nie usiedzi za ciepło jej to jest pies , który kocha zimę , a po 2 jest tak osloniona od przodu domu , ze sprzodu domu nie widac , ze mamy psa siedzi na tyłach domu gdzie nikt nie ma dostepu prócz dzikich zwierząt bo za duze zalesienie , ale jakoś skubaniec ja wyczail wiec cóż nastepnym razem styrylizacja sprzodu i stylu heheheheh
-
podczytalam Wasze info o swedzeniach brzuszka i innych okolic
nie wpadlam na to ze J&J oliwka moze mnie potencjalnie uczulic choc stosuje ją fakt od poczatku pojawienia sie brzuszka na zmiane z bio oil i oliwka Nivea baby oraz kremami dla mam
w sumie tam gdzie oliwka nie smarowalam tez popjawily sie mini krostki - rece, uda, ramiona, dekolt; swedzace, bilurbina sprzed 2 tyg w normie, wiec chyba jakas pokrzywka dopadla mnie po 30tyg
na szczescie sytuacje ratuje z zapasow Fenistil gel