Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze musze sie dopytać jej dokładnie jak to jest bo tak tylko żucila pytanie,a ja zielona. Mowila żebym sobie najpierw poczytala.
    Miriam tez tak slyszalam o tym Rotawirusie tzn.szczepionce ze ponoć łagodzi chorobę cos na zasadzie szczepień na grypę na ten szczep nie zachorujesz ale na inny juz możesz

Miriam lubi tę wiadomość

bontbhr.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozol cholesteza nasila się ponoć wieczorem i strasznie swedzi brzuch nogi ręce stopy i dłonie też. Moze proszek zmieniłaś albo płyn do płukania co?

bontbhr.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monalisa wrote:
    Bea tina to chodzi wlasnie o pneumo +rota zle opisalam bratowa mowila ze za te szczepionki wydali wlasnie 1300 zl

U mnie w przychodni 1 dawaka rota =300zł ,a trzeba dać 2 więc 600zł
    Pnemokoki zależy czy szczepionka 11 walentna czy 13...

11 walentna (11 szczepów) = 195zł x 4 (czyli 3 dawaki w odstępach co 6 tyg i 4 dawka po 1 roku..) x4=780zł

lub

13 walentna (13 szczepów) = 280zł x 4 (czyli 3 dawaki w odstępach co 6 tyg i 4 dawka po 1 roku..) = 1120

szczepionka 5w1 infarxi + hib ok 130zł więc 4 x 130zł =520zł

lub

Pentaxim 110zł =440zł

monalisa lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    U nas jest 3x300zl sam Rota doustne

kochana rota wirus ma tylko 2 dawki:))

http://leki-informacje.pl/lek/epar/1113,rotarix.html

,,Rotarix podawany jest w dwóch dawkach w odstępie 4 tygodni. Pierwsza dawka podawana jest kiedy dziecko przekroczy 6 tygodni."

dqprepoku4out2uw.png

• monalisa Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Omg Lallita ale jesteś obstukana, a ty Oliwierka szczepilas będziesz szczepic?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2014, 22:05

bontbhr.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    U mnie w przychodni 1 dawaka rota =300zł ,a trzeba dać 2 więc 600zł
    Pnemokoki zależy czy szczepionka 11 walentna czy 13...

11 walentna (11 szczepów) = 195zł x 4 (czyli 3 dawaki w odstępach co 6 tyg i 4 dawka po 1 roku..) x4=780zł

lub

13 walentna (13 szczepów) = 280zł x 4 (czyli 3 dawaki w odstępach co 6 tyg i 4 dawka po 1 roku..) = 1120

szczepionka 5w1 infarxi + hib ok 130zł więc 4 x 130zł =520zł

lub

Pentaxim 110zł =440zł
    Pozwole sobie na czerwcowych mamusiach tą informacje wkleić

bontbhr.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja szczepiłam Infarixem+hib (wówczas WZW na NFZ darmowe) ,bałam się 6w1 hexą bo miał gorsze opinie. Choć sa ludzie że szczepią.

Szczepiłam na rota i na pnemokoki prevanareem 13 :) czyli tą 13

Ceny uzależnione od przychodni. Lub od hurtowni ,w której sie np zakupuję

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2014, 22:17

dqprepoku4out2uw.png

• monalisa Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita ,a Oliwier zle nie zniósł? Musze jutro poczytać jeszcze o tych szczępionkach i przegadac z m.
    Dziękuję bardzo za informacje napewno nie jednej z nas się przyda info

bontbhr.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rozmawiałam z położną i ogólnie polecała mi zaszczepić przeciwko rotawirusom i pneumokokom.

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mamuśki w kolejny cieplutki dzień:)

Można by pomyśleć piękny dzień na poród hihi:) Ale dziewczyny, bez nacisku, na wszystko przyjdzie czas, a maluchy same dobrze wiedzą, kiedy ten czas ma nadejść:)

Miłego dnia!

weronikabp lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam ja melduje się z rana i w dwupaku :)

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I my też. Franek nie dał mi dziś pospać... :)

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam !!!!!!! I lipna pogoda dziś buuuuuu no może sie zmnienie , ale jak na razie pada lekko :-(

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do tych szczepień to ja bym wolała aby to wszystko było do PICIA a nie igły wrrr bo ja sie ich boję ,a co dopiero takie małe kuc już mnie to boli!!!!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

• moni_c Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny myślę, że jak mama histeryzuje przy szczepione, jest zestresowana itp. to dziecko też będzie :) ja spokojnie podchodziłam do tego , zdecydowałam się szczepić to jestem świadoma, że może zaboleć. Mój mimo 3 kłuć popłakał troszkę tylko przy wkłuciach :) bardziej histeryzuje przy badaniu niż przy szczepionkach ;).
    Nie bez przyczyny się mówi, spokojna mama, spokojne dziecko; szczęsliwa mama, szczęśliwe dziecko itp :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2014, 08:44

mc1d28t.png
    zabawa.gif
    20100828580113.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni_c wrote:
    Dziewczyny myślę, że jak mama histeryzuje przy szczepione, jest zestresowana itp. to dziecko też będzie :) ja spokojnie podchodziłam do tego , zdecydowałam się szczepić to jestem świadoma, że może zaboleć. Mój mimo 3 kłuć popłakał troszkę tylko przy wkłuciach :) bardziej histeryzuje przy badaniu niż przy szczepionkach ;).
    Nie bez przyczyny się mówi, spokojna mama, spokojne dziecko; szczęsliwa mama, szczęśliwe dziecko itp :)

ja też tak uważam. Moja koleżanka nie dawno urodziła pierwsze dziecko i na początku jak to młoda i nie doświadczona mama bardzo się stresowała. I mały też cały czas popłakiwał a jak już się przyzwyczaiła do nowej roli i mniej się denerwowała to nagle mały zrobił się spokojny :)

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    kochana rota wirus ma tylko 2 dawki:))

http://leki-informacje.pl/lek/epar/1113,rotarix.html

,,Rotarix podawany jest w dwóch dawkach w odstępie 4 tygodni. Pierwsza dawka podawana jest kiedy dziecko przekroczy 6 tygodni."
    Lalita jest tez w 3 dawkach na. 100 %
    Rotatix jest w 2 dawkach
    Rotateq w 3 i tu u nas jakoś częściej podają ten drugi

Lalita2710 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana nadal w dwupaku ale noc była przerażająca i juz nie jest mi do śmiechu
    Mała chyba przekrecila sie całkiem w druga stronę a była idealnie ułożona do porodu
    Wczoraj gdy sie położyliśmy nagle złapał mnie bardzo śliny ból brzucha az normalnie myślałam ze rodze mała zaczęła sie strasznie rzucać a brzuch przybrał nienaturalny kształt było widać jak sie przekreca ja płakałam Czarek patrzył sie przerażony nagle wszystko ustalało tylko kształt dziwny brzucha pozostał falowanie ręka wyczuć ze mała leży w poprzeg cały grzbiet było czuc całe plecki az nie do uwierzenia położyłam sie wiec tak jak zawsze Czarek przyłożył rękę i ruchy były juz z drugiej strony brzucha wiec zamieniłam sie z Czarkiem na miejsca w łóżku zeby to sprawdzić i rzeczywiście nóżki ma teraz po prawej stronie a nie po lewej Jestem ciekawa czy ona tylko zmieniła pozycje lewego boku na prawy czy całkiem sie przekrecila głowa w bok lub górę jutro mam ktg i badania wiec zapytam czy to możliwe

Limerikowo lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    Witam z rana nadal w dwupaku ale noc była przerażająca i juz nie jest mi do śmiechu
    Mała chyba przekrecila sie całkiem w druga stronę a była idealnie ułożona do porodu
    Wczoraj gdy sie położyliśmy nagle złapał mnie bardzo śliny ból brzucha az normalnie myślałam ze rodze mała zaczęła sie strasznie rzucać a brzuch przybrał nienaturalny kształt było widać jak sie przekreca ja płakałam Czarek patrzył sie przerażony nagle wszystko ustalało tylko kształt dziwny brzucha pozostał falowanie ręka wyczuć ze mała leży w poprzeg cały grzbiet było czuc całe plecki az nie do uwierzenia położyłam sie wiec tak jak zawsze Czarek przyłożył rękę i ruchy były juz z drugiej strony brzucha wiec zamieniłam sie z Czarkiem na miejsca w łóżku zeby to sprawdzić i rzeczywiście nóżki ma teraz po prawej stronie a nie po lewej Jestem ciekawa czy ona tylko zmieniła pozycje lewego boku na prawy czy całkiem sie przekrecila głowa w bok lub górę jutro mam ktg i badania wiec zapytam czy to możliwe
    kochana bo ona ma już dość i chce wyjść zapewne :)) trzymam kciuki żeby była główką w dół nadal :)

• Kaja Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam ona wam już mówi ,że jeszcze chwilka i was oczaruje na swiecie Naszym :-)

Ps. Moja kuzynka tez 39tc i mieli akcje poród tylko ona biedna jest bo gin kazał wyczuć sytuacje czy akcja porodowa sie zaczela i nie ma robic sobie zastrzyków Przeciwzakrzepowe , a jak tu wyczuć taka akcje jak mały tez len i niechce wyjść :-/ ehh każdą znas czeka czeka akcja poród hehehehe bedzie wesoło

Miriam lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

‹‹ 1291 1292 1293 1294 1295 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ