X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    Witam z rana nadal w dwupaku ale noc była przerażająca i juz nie jest mi do śmiechu
    Mała chyba przekrecila sie całkiem w druga stronę a była idealnie ułożona do porodu
    Wczoraj gdy sie położyliśmy nagle złapał mnie bardzo śliny ból brzucha az normalnie myślałam ze rodze mała zaczęła sie strasznie rzucać a brzuch przybrał nienaturalny kształt było widać jak sie przekreca ja płakałam Czarek patrzył sie przerażony nagle wszystko ustalało tylko kształt dziwny brzucha pozostał falowanie ręka wyczuć ze mała leży w poprzeg cały grzbiet było czuc całe plecki az nie do uwierzenia położyłam sie wiec tak jak zawsze Czarek przyłożył rękę i ruchy były juz z drugiej strony brzucha wiec zamieniłam sie z Czarkiem na miejsca w łóżku zeby to sprawdzić i rzeczywiście nóżki ma teraz po prawej stronie a nie po lewej Jestem ciekawa czy ona tylko zmieniła pozycje lewego boku na prawy czy całkiem sie przekrecila głowa w bok lub górę jutro mam ktg i badania wiec zapytam czy to możliwe

Kochana miałam taką noc jak Ty że myślałam że dziecko które wiecznie mi kopało lewą strone całą ciżę ułozone główkowo... mnagle czułam kopnięcia i to bardzo szybkie z prawej strony i się wystraszyłam że coś nie tak ,ale było ok.
    Odpoczywaj póki co ,jak cie złapie to cie złapie nie zamrtwiaj się na zapas

Miriam lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No więc Oliwier póki co bez objawów po szczepiennych. Zobaczymy po kolejnych dawkach. Zawsze się modle żeby było ok. bacznie go obserwuje wtedy śpi 2 noce ze mną

Miriam lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Więc może i ja się pochwalę Naszym klocuszkiem :****

Oto ja i mój brzusio <3
    oraz walentynkowe serducho <3

Ależ rośniemy - intensywnie... a apetyt w 9 miesiącu to chyba osiągnie swoje maximum :)))

2a6a25f.jpg

... mam stresa przed dzisiejszą wizytą :/ olbrzymiego stres !!!
    (dlatego też bawię się grafiką - to mnie relaksuje...)

mam nadzieję że Misiek ma się dobrze i że wyniki będziemy mieli równie idealne :(
    chociaż biorąc pod uwagę moje ostatnie dołki i łagodzenie ich smakołykami ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2014, 10:53

nutka, magdalena, Limerikowo, Lalita2710, Paulina1986 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A szczęściara znów milczy i trzyma w niepewności nas :)

• Kaja Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    A szczęściara znów milczy i trzyma w niepewności nas :)

Ta czeka na lanie :-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam kiedy walizke pakowalas ?????

mhsvanlih0qhtdnx.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sylwestra :D

• Kaja Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli bawilas sie z walizka szkoda ,ze bez szampana ;-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam picolo :D Czarek skręcał komode dla małej a ja pakowalam walizki :D pózniej byliśmy u sąsiadów :D i nawet gdzieś do 2 w nocy wytrzymałam :D

Kaja, Lalita2710 lubią tę wiadomość

• Kaja Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam pytam bo nie wiem kiedy mam sie za to zabrać bo jak ja sie gdzieś wybieram np.urlop to na ostatnia chwilkę i chaotyczne ,a mój m mi juz powiedział,że jak sie porzadnie nie spakuje to mi nic nie przywiezie ;-) bo zawsze cos zapomnę i wtedy jecze hehehe , ale tak juz mam nie lubie sie pakować :-/

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam np wyjazd na ponad 3 lata do Fracji wylot o 7 rano , a ja o 5 rano otwieram szafę , a na ziemi walizka i siup wszystko do niej tak wyglada moje pakowanie nie lubie nielubie strasznie !!!!!!!no a jak juz bylam na miejscu to oczywiście polowa nie potrzebna bo tam gdzie mieszkalam nie jest Zima i ani sniegu buhhahahaaaahH

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    Miałam picolo :D Czarek skręcał komode dla małej a ja pakowalam walizki :D pózniej byliśmy u sąsiadów :D i nawet gdzieś do 2 w nocy wytrzymałam :D

Hehehe moj dzis skręcił kolyske , ale łacina sypal , ze to dla debili jest zrobione 4 śrubki na sam koniec mu dały popalić , ale sie nasmialam hehehehehe

Miriam lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam Ty kochana masz już 39tc matko jak to ci zlecialo !!!!!!!!!!!! Ale czad !!!?

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesciara wes wychyl sie z zakrzaka bo co ty myslec jak cie nie ma ??? Rodzisz!!!!!????

mhsvanlih0qhtdnx.png

• haybeauti Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam nie denerwuj się. Mała może się poprostu ułożyła a drugim boku a że ma już ciano to bardzo bolało.
    Mój synuś potrafi takie sztuczki z moim brzuchem robić że szok , nie ukrywam, że to niemiłosiernie boli np. potrafi zrobić dwie górki na brzuchu a pępek jak zawsze jest wystający zapada się w dół - mąż mówi wtedy do synka: "syńciu nie rób z mamy wielbłąda" jak on tam taką pozę zrobił to nie mam pojęcia.

evas lubi tę wiadomość

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak już monolog prowadzę to tak z innej beczki !!!! Wiecie co mam problem ktoś mi zapalił moja sunie kurna menda jedna sie puscila z kimś tylko dziura w plocie została , a ja z problemem zostalam buuuu , a gdzie tu Ojca szukac tego , ktory ja zapalił !!!!!wszyscy sie śmieją , ze razem na porodowke pojedziemy ona do lecznicy , a ja do szpitala , ale mnie to nie śmieszy bo jak mi zostawi 15szt w miocie co ja z nimi zrobię???????

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haybeauti wrote:
    Miriam nie denerwuj się. Mała może się poprostu ułożyła a drugim boku a że ma już ciano to bardzo bolało.
    Mój synuś potrafi takie sztuczki z moim brzuchem robić że szok , nie ukrywam, że to niemiłosiernie boli np. potrafi zrobić dwie górki na brzuchu a pępek jak zawsze jest wystający zapada się w dół - mąż mówi wtedy do synka: "syńciu nie rób z mamy wielbłąda" jak on tam taką pozę zrobił to nie mam pojęcia.

No to pozy podobne mój też wyczynia tak napina , ze az boli!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

• magdalena Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zozol wrote:
    No właśnie nie zmieniałam żadnych kosmetyków już od dawna, z resztą ręce smaruję czym innym a brzuch pośladki i piersi też innym.

zozol może to coś pokarmowego lepiej sprawdzić u doktorka.

dqpri09knl7nzqjn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja zabierz sie juz za pakowanie zawsze cos dorzucić możesz jak sobie cos przypominasz :) ja tak robiłam :) no wczoraj to tak dała popalic ze az na naszych oczach popekalam koło pępka pierwszy raz widziałam jak skóra pęka i robią sie rostepy :( teraz tez sie wygina i boli bardzo boli

Co do piesków może nie bedzie ich. 15 tylko np 3 może po sąsiadach sie rozejda

• magdalena Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam nie zazdroszczę ale może to coś zapowiada? :)
    no a szczęściara się nie odzywa?

dziewczyny z tymi szczepionkami można oszaleć ja się jeszcze nie zdecydowałam ale miriam wezmę Twoje opinie pod uwagę miałaś w przedszkolu najlepszą obserwację.

ja dziś od rana zła:( gazu od wczoraj nie mamy i nawet kawy nie można się napic a pogoda lipna :( :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2014, 12:07

dqpri09knl7nzqjn.png
‹‹ 1292 1293 1294 1295 1296 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ