III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
zozol wrote:Mirka urlop macierzyński będzie trwał od dnia porodu do końca umowy. Pracodawca nie ma obowiązku przedłuzyć umowy, z chwilą zakończenia stosunku pracy staniesz się osobą bezrobotną, ale z prawem do zasiłku macierzyńskiego. w styczniu obowiązek wypłaty zasiłku macierzyńskiego przejmie ZUS, będzie wypłacał przez cały okres wynikający z kodeksu pracy jako czas urlopu macierzyńskiego, wniosek składasz do pracodawcy a ten po ustaniu stosunku pracy przekazuje wszelką dokumentację do właściwego ZUS-u. Po zakończeniu pobierania zasiłku macierzyńskiego możesz się zarejestrować w PUP jako bezrobotna.
-
Dziewczyny od kilku dni mam wysypkę taką pokrzywkę, miała któraś z was ten problem? Zaczęło się od pośladków i bioder potem brzuch i teraz mam na rękach-najwięcej na rękach i najbardziej swędzi. Wizytę mam w piątek póki co smaruję się fenistilem.
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyzozol wrote:Dziewczyny od kilku dni mam wysypkę taką pokrzywkę, miała któraś z was ten problem? Zaczęło się od pośladków i bioder potem brzuch i teraz mam na rękach-najwięcej na rękach i najbardziej swędzi. Wizytę mam w piątek póki co smaruję się fenistilem.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
monalisa ja sie do tej pory zastanawiam co dodatkowo szczepic.
Cała dawka na torawirusy to koszt 500 zł
pneumokoki 1000
nie wiem skad taka cena samych rota(oczywiście to jest rozbite na raty).
Z jednej strony myśle o samych rota, a jak maluch pojdzie do przedszkola zaszczepic na pneumo, ale znowu pneumo sa duzo bardziej grozniejsze niz rota no i nie ukrywam, zwariowac mozna!monalisa lubi tę wiadomość
-
zozol wrote:Dziewczyny od kilku dni mam wysypkę taką pokrzywkę, miała któraś z was ten problem? Zaczęło się od pośladków i bioder potem brzuch i teraz mam na rękach-najwięcej na rękach i najbardziej swędzi. Wizytę mam w piątek póki co smaruję się fenistilem.
miałam identycznie na początku ciąży. Okazało się, że uczulił mni żel pod prysznic, który też stosowałam wcześniej przed ciążą, ale dopiero w ciąży mnie uczulił.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2014, 21:37
Mama najcudowniejszych skarbów -
monalisa wrote:Bea tina to chodzi wlasnie o pneumo +rota zle opisalam bratowa mowila ze za te szczepionki wydali wlasnie 1300 zl
A no to jak razem to ok, ale to jest podzielone na 'etapy' 6 tygodni, 12 tygodni, pol roku i rok. Takze jednorazowo to wychodzi pierwsze dwie po 500 a dwie ostatnie po 250. Tak u nas jest. -
nick nieaktualnyJa na Rota nie będę szczepic przynajmniej tak teraz mowię nad pneumo sie zastanawiam
Co do szczepionki na Rota to ona nie zabezpiecza przed rotawirusem tylko dziecko lżej przechodzi i to tylko dwa szczepy bodajże wystarczy ze wirus zmutuje i szczepionka i tak nie działa a dxieci często po szczepieniach na Rota loduja w szpitalach z większym odwodnieniem niz bez szczepień w pracy jak przychodził Rota wirus to i dxieci szczepione i nie szczepione go przechodziły i szczerze mowicac nie wiem ktore gorzej zauważyłam ze dxieci po szczepieniach dużo dłużej miały biegunki niz te bez szczepienia wiec póki co jestem na nie a traz jeszcze te afery poszczepienne brrrmonalisa, haybeauti, alexast lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Zozol ja myślę, że najlepiej udać się do lekarza.. bo to może być zwykłe uczulenie ale może to być też cholestaza ciążowa.. na oddziale jak byłam leżała jedna dziewczyna z tą przypadłością.. szczególnie, że to właśnie dotyka ciężarne w III trymestrze ok 30 tyg.
-
zozol wrote:Dziewczyny od kilku dni mam wysypkę taką pokrzywkę, miała któraś z was ten problem? Zaczęło się od pośladków i bioder potem brzuch i teraz mam na rękach-najwięcej na rękach i najbardziej swędzi. Wizytę mam w piątek póki co smaruję się fenistilem.