Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczessciara wrote:
    kurcze dziewczyny dałam małą na noc do położnych bo się zachlusnęła jeszcze wodami co miała w sobie i się przestraszyłam , wolałam ją dać na tą pierwszą noc bo jestem zmęczona ale teraz mi strasznie głupio :(

Nie masz co ci być głupio! WYBIJ sobie to z głowy.

Ja też na 1 noc Oliviera oddałam 3 dni bez snu + poród 8 h...
    Nie mogłam się nim opiekować leżałam pod kroplówką bo mdlałam... więc nie miej wyrzutów sumienia

szczessciara lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    Dziewczyny slyszalyscie o tym jak facet na klatce odbierał na telefonie porod zony :) rozmowa jest na radio zet pl :)

Końcówka wzruszająca, jak ten facet mówi przez łzy "jest dziecko!" Ale babę z pogotowia, jak się wreszcie połączyli, to bym zatłukła! "Haalo! Haalo!" - taki chamski zirytowany głos.

Swoją drogą, jak oni to zrobili - widać było główkę, a kobieta założyła spodnie (słychać, jak on mówi "spodnie ściągnij") i schodziła po schodach. I na tych schodach urodziła. Czyli że przed wyjściem z domu facet musiał widzieć, że główka już wychodzi, a mimo to nie zostali w domu? Dobrze zrozumiałam?

Limerikowo, Miriam lubią tę wiadomość

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam :D rodzisz już może??? bo po 6 :P

A mi się właśnie śniło (tzn 20 min temu) ,ale karmiłam chrupa:D że dzwonisz do mnie i mówisz że jedziesz na IP i mówiłaś coś o sali niebieskiej

dqprepoku4out2uw.png

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.vivatporod.pl/pl,pomocne_materialy,ciekawostki,krag_opowiesci_porodowych,2

Dziewczyny może któraś znajdzie swoje miasto i da rade się wybrać:)))

Na fb są dokładnie o której w danym mieście:)

Ja już od rana wzruszona pięknym artykułem :
    http://mamawcentrum.blogspot.com/2014/03/porodowe-dary.html?fb_action_ids=10201671595454991&fb_action_types=og.likes&fb_source=other_multiline&action_object_map=[747916865252673]&action_type_map=[%22og.likes%22]&action_ref_map=[]&m=1

magdalena lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

• Martynika Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam, zaciskaj nogi dzisiaj :).

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2014, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena wrote:
    w 33tc 2200g +/-250g

ciekawe z tym Kręgiem Opowiesci Porodowych
    To co ona chce od wagi malutko wazy

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2014, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nadal w dwupaku :) i póki co cisza ktg na 11-12 wiec zobaczymy :)

weronikabp, Kaja, magdalena lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2014, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    Miriam, zaciskaj nogi dzisiaj :).
    Zmiana planów teściowa miała urodziny 25 :D wszystko pokicikalam moge dziś rodzic

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2014, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam czekamy na wieści ze szpitala i nie wracaj już plisss :))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2014, 09:43

Miriam lubi tę wiadomość

• kotek27 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesciara serdecznie gratuluje, super ze mialas lekki poród.
    Ja tez miło wspominam dzień porodu, i cały pobyt w szpzitalu, ach piękne sa te wspoimienia :))))

Miriam teraz czekam na wieści od Ciebie, jak wejdę kolejny raz na forum :)))

Moj babel śpi terazgrzecznie w lozeczku, w dzień bezproblemu, w nocy gorzej.

A pytanie do mam już rozpakowanych czy wasze pociechy śpią w nocy w lozeczku? Moj najlepiej by spał z nami w łóżku jak go przenosze budzi sie... Macie jakieś pomysły?

Miłego dnia.

Lalita2710, szczessciara lubią tę wiadomość

82dox1hp47sulw8a.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczęściara gratulację. Witamy twoją córunię na świecie :)
    Ale fajnie, że tak szybko urodziłaś, już się nie mogę doczekać twojego opisu. Z chęcią przeczytam :)

Ja wczoraj wreszcie spotkałam się z położną, fajna i śmieszna babeczka. Całą rozmowę sobie żartowałyśmy. Myśle, że będe z niej zadowolona.

powiedziała, że do 3 kwietnia powinnam urodzić. I oczywiście mnie pocieszyła bo powiedziała, że mam strasznie duży brzuszek i mały może ważyć więcej niż 3,3 kg. (teraz)

szczessciara lubi tę wiadomość

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc ciężarówki i te rozpakowane !!!!!

Miriam spokojnie teraz czekamy spokojnie bez spikni na resztę , ale z naciskiem na Ciebie ;-) heheheh żarcik twoja mała zdecyduje!!!!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• kozgo Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotek my Tymka po kąpieli odkładamy do lozeczka, śpiewanym lub czytany głaszczemy i tam zasypia, w nocy też do lozeczka go odkładam za to w dzien jedna drzemkę leniuchuje sobie ze mną w łóżku.

kotek27, magdalena lubią tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    Zmiana planów teściowa miała urodziny 25 :D wszystko pokicikalam moge dziś rodzic

Haha,dobra jesteś,a 25 minął sobie niepostrzeżenie,nie wiedząc,że miał spłatać Ci psikusa ;).

Miriam lubi tę wiadomość

• kotek27 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo wrote:
    Kotek my Tymka po kąpieli odkładamy do lozeczka, śpiewanym lub czytany głaszczemy i tam zasypia, w nocy też do lozeczka go odkładam za to w dzien jedna drzemkę leniuchuje sobie ze mną w łóżku.
    To super macie, u nas tez na początku nie było problemu, teraz stał sie jakiś nerwowy i odkladany do lozeczka budzi sie po 15 minutach,zazwyczaj tak jest w nocy, w dzien ,epiej, moze kolki sie zaczynaja oby nie...
    Leos zasypia przy piersi najczęściej przy karmieniu... Jak karmie na lezaco, wtedy Bach go na ręce i do lozeczka :)

82dox1hp47sulw8a.png
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kotek27 wrote:
    Szczesciara serdecznie gratuluje, super ze mialas lekki poród.
    Ja tez miło wspominam dzień porodu, i cały pobyt w szpzitalu, ach piękne sa te wspoimienia :))))

Miriam teraz czekam na wieści od Ciebie, jak wejdę kolejny raz na forum :)))

Moj babel śpi terazgrzecznie w lozeczku, w dzień bezproblemu, w nocy gorzej.

A pytanie do mam już rozpakowanych czy wasze pociechy śpią w nocy w lozeczku? Moj najlepiej by spał z nami w łóżku jak go przenosze budzi sie... Macie jakieś pomysły?

Miłego dnia.

U nas odwrotnie, w nocy córcia śpi pięknie, w dzień już gorzej. Musi dobrze zasnąć bym mogła ją przenieść.

kotek27 lubi tę wiadomość

Mama najcudowniejszych skarbów :-)
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja idę zaraz na moje pierwsze ktg (i mam nadzieję, że nie ostatnie). Mała rozrabiała przez ostatnie 2 godziny, więc na badaniu pewnie będzie spałą... No nic, i tak się cieszę. I biorę czekoladę na pobudzenie.

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój lekarz ma jakąś dziwną metodę, bo mi nic nie mówił, że powinnam chodzić na ktg? tylko jak nie urodzę to następna wizyta 7.04.

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • haybeauti Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jest tu jakaś dziewczyna która jest po 37 tyg. i nie chodzi na ktg?

bhyw20mmdnokd5bw.png
    20110716580116.png
  • Elle Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haybeauti - ja co prawda jeszcze nie jestem w 37ym, ale pytałam moją gin o ktg i powiedziała mi, że będzie mnie wysyłać po 38ym tygodniu, a zasada podobno jest taka, że wcześniej chodzą te dziewczyny, które mają cukrzycę ciążową. Ale z tego co dziewczyny piszą tu na forum, to niekoniecznie.

Mi akurat tego ktg nie brakuje ;), więc nawet się cieszę, że tak jest jak jest. Za to usg brakuje mi baaaaaardzo :D

iv09mg7y9aya90me.png
‹‹ 1299 1300 1301 1302 1303 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ