III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyolala81 wrote:Wczoraj o 10.20 przyszedł na świat Oliwier. 2950kg 55cm no i dostał 10 pkt. Mamy małe problemy z karmieniem zwłaszcza w jednej piersi ale walczymy. Nie będę ukrywać że po cc nie jest fajnie. Dziś od rana wstaje ale niestety boli. No ale dany rade. Odezwę się jak zrobimy do domku.
-
moni_c wrote:Makcza ten Twój lekarz jest fajowy a jakie filmiki ma na stronie
A córeczka śliczna
Ten lekarz to taki cwaniaczek z zachowania trochę, pracuje w szpitalu, w którym zamierzam rodzić i chodzę do niego ze skierowaniem NFZ. Na pierwszej wizycie (USG III trym.) nie zrobił na mnie dobrego wrażenia, dziś zdecydowanie lepiej. Ale sprawdziłam opinie o nim na znanylekarz.pl i ma zaskakująco dobre.
-
moni_c wrote:Dziewczyny poczytałam starsze posty jak rodziłyśmy. Musiałąm się naklikać nieźle, szkoda, że nie ma opcji 'idź do strony' . Ależ to były emocje
Tak ja też załowałam że nie ma tej opcji:)) ja mam wszystko zapisane co pisałyście jak ja rodziłam:))) niesamowita pamiątka:)))Miriam lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja po wizycie.;P Pozwolę sobie przekopiować z czerwcówek, bo leń jestem;)
W ogóle to jestem bardzo zadowolona z wizyty. Miałam robione ktg dziś(dopiero o nie pytałam)- zapis prawidłowy. Fajnie tak długo słuchać serduszka. Wszystkie wyniki bardzo dobre, co najważniejsze kwas moczowy w normie- a miałam skierowanie pod względem wykrycia ew. zatrucia ciążowego. Ale jest ok, nie ma też obrzęków, a tabletki ładnie uregulowały ciśnienie(nawet u lekarza nie było tragiczne).
Miałam robione badanie na fotelu(zresztą chyba zawsze miałam) i już wtedy pan doktor stwierdził główkę na dole(nie wiem jak on to robi;P) i szyjkę zamkniętą, wszystko czyściutko i jak należy. USG zrobił krótkie- ilość wód ok, łożysko ok, szyjka ok(zastanawiałyście się kiedyś, jak lekarz bada szyjkę i że tylko przez dopochwowe niby- nie, mój zjeżdża sondą zwykłą bardzo nisko i widzi:P) dzidzia główką w dół, wielkość na oko w porządku, ruchy w porządku. Wyszłam bardzo zadowolona.
Jutro muszę się zadzwonić umówić na czwartek na usg prenatalne, do pana doktora do gabinetu chodzę na nie, mówił,że zrobi w 3D:) Bo w tej przychodni nawet nie ma jak zajrzeć na dziecko, monitor jest tylko w jedną stronę i kiedyś raz tylko próbował mi coś pokazać to musiałam się nachylać(przez co psułam obraz). A u niego jest ekranik dla mamy nad kozetką, tatusiowi wszystko pokaże;)
A u nas błyska i burza chyba idzie porządna.
Jutro będzie moja paczuszka! Jak przyjdzie to wyłożę wszystko na łóżko i zrobię zdjęcie!Miriam, magdalena, monalisa, evas lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Obawiam się, że tylko jęczenie mi pozostało...
Miriam, dziś nowy odcinek Top Geara, a nuż jak na zło wody Ci odejdą i nie obejrzycie z CzarkiemWiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2014, 21:05
Miriam lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/ci-71283.png
https://www.maluchy.pl/li-71282.png -
olala81 wrote:Wczoraj o 10.20 przyszedł na świat Oliwier. 2950kg 55cm no i dostał 10 pkt. Mamy małe problemy z karmieniem zwłaszcza w jednej piersi ale walczymy. Nie będę ukrywać że po cc nie jest fajnie. Dziś od rana wstaje ale niestety boli. No ale dany rade. Odezwę się jak zrobimy do domku.
gratulacje olala wiadoma sprawa ze to normalna operacja więc lekko nie jest ;/ trzymam kciuki za karmienie.
-
nick nieaktualnysaszka wrote:Obawiam się, że tylko jęczenie mi pozostało...
Miriam, dziś nowy odcinek Top Geara, a nuż jak na zło wody Ci odejdą i nie obejrzycie z Czarkiem -
nick nieaktualnyPewnie liczylyscie na inne fotki ale mała nadal w brzuchu wiec wrzucam takie
Tu nadal siedzi mała uparta Zojka
A tak wyglada wieloryb w przenoszonej ciazy o 3 dni
Effcia28, blueberry, Tusia84, Kaja, Niesforna, saszka, monalisa, magdalena, Lalita2710, milola86, MariaAntonina, Matylda36, moni_c, Paulina1986, evas, weronikabp, agata86, juicca, kotek27, Martynika lubią tę wiadomość