Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 03:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś powiedziała mi ze zle pieluchy zmieniam :| :O
    Ludzie litości ona na teatrach jechała 30 lat temu ja pracując w żłobku zle pieluchy zmieniam nie no szok normalnie :/ rozumiem ze gdyby powiedziała ze zle karmie to może i tak ale pieluchy :?

Pozatym nawet gdy karmie w sypialni to przylazi ja cyce na wierzchu a ta stoi i sie lampi czuje sie jak małpa w zoo :/ dziś to chyba jeszcze jedna uwaga to wybuchne chociaż staram sie być miła

monalisa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 03:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia z ta rycyna to nie taki głupi pomysł tylko nie mam :( a do apteki nie mam jak wyjść. :(
    Lecz na święta tez maja zamiar przyjechać chociaż powiedziałam ze no kurde wolała bym nie to dostałam odp " jak to swieta to rodzinny czas my z synem i wnuczka będziemy je spędzać. " wiec jak wleje ten olejek do barszczu :> Czarek i tak go nie je a ja nie moge a teściowa z tesciem o kibel sie zabija :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2014, 04:01

Kaja, agata86, Paulina1986, Lalita2710, monalisa, Galanea, MoniaT lubią tę wiadomość

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam cholera, a Czarek nie slyszy zlotych rad? Moze mu powiedz co i jak, bo faktycznie tylko sie stresujesz, a teraz to nie za zbytnio pora na to. Co za ludzie. Ściskam Cie mocno i mam nadzieje, ze jakos przetrwasz:*

1usapiqvs8bdmaac.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weź mi nic nie mów na temat Czarka to taka dupa wołowa ze szok :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam to dobry sposob, mowie Ci ;-) postaw Czarka do pionu, rozumie sie rodzicow ale kurde tekst ze z synem i wnuczka chce spedzic swieta to troche przegiecie, a Ty to co? Mleczna krowa?

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam jak cos to ja mu powiem o co kaman;) tylko daj go na forum hihi:-)

A tak apropo to witam sie mamuski weekendowo:-)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rodzić dziewczyny rodzić - zaglądam codziennie z nadzieją kibicowania akcji porodowej, a tu ciszzzza:)

Martynika lubi tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey hey wiesz co ja bym jej na temat zmienia pieluchy powiedziała ,że Źle zmieniasz ohhh kurde to daj jej jednego pampersa i niech ci pokaże na Czarku bo swojej córki nie bedziesz jako towar pokazowy dawała ,a podczas karmienia zaklucz sie w pokoju i tyle ,albo napisz kartke strefa tylko dla Nowej Mamy i jej córki jak to takie tępe ....u nas każda ciotka czy kuzynka miała spokój przy karmieniu i przewijaniu to ich czas zrobiły swoje i przyszły noooooo prócz jednej ta to te cycki wywalala wszedzie gdzie sie dało bo mówiła ze to normalne od ludzi zalezy

Miriam lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia spokojnie, najblizszy termin to 14, takze dziewczyny maja jeszcze czas:-) a Ewelina juz zapewne zestresowana, nie ma jej co poganiac;) ale nie ukrywam, dawno nie bylo takich emocji;)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    Rodzić dziewczyny rodzić - zaglądam codziennie z nadzieją kibicowania akcji porodowej, a tu ciszzzza:)

Spokojnie kochana zaraz sie zacznie akcja porodowka :-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Ewelina Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie mi koleżanka napisała, że 15 jest pełnia, a wtedy podobno rodzi się najwięcej dzieci :D. OBY!

Bea_tina, Kaja, Miriam, magdalena, Martynika, monalisa lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68384.png
  • MariaAntonina Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina wrote:
    Właśnie mi koleżanka napisała, że 15 jest pełnia, a wtedy podobno rodzi się najwięcej dzieci :D. OBY!

No mój na bank będzie z 15.04. Bo cc.ale może chciałby szybciej??? Jednak z drugiej strony wiem ze mój gin będzie i wszystko na spokojnie.a tak to nie wiem co by się działo, kto by miał dyżur.

Będę cierpliwa;)

Ewelina jakby co to we wtorek damy rade.

aniołek 13.11.2012 r.

GUSTAW 15.04.2014 r. Godz..10.12 waga 3730 miara 56 cc-39 tydzien.

Ciąża trwała od 15.07.2013 do 15.04.2014. 274 dni.
  • MariaAntonina Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wielki tydzień =wielkie emocje...;)

Bea_tina, Kaja lubią tę wiadomość

aniołek 13.11.2012 r.

GUSTAW 15.04.2014 r. Godz..10.12 waga 3730 miara 56 cc-39 tydzien.

Ciąża trwała od 15.07.2013 do 15.04.2014. 274 dni.
  • zozol Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina wrote:
    Mój ginekolog i położna potwierdzają! Już teraz mają nawał na porodówce i mówią że do pełni zawsze tak jest. :)

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja lezalam na porodowce to położne tez szykowaly sie na pełnie :) wiec chyba cos w tym jest :)

• magdalena Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam powinnaś zareagować z teściową bo wejdzie Ci na głowę:(
    trzymaj się dzielnie!

weronikabp lubi tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • juicca Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina wrote:
    oo tak rodzi sie więcej dzieci ;) ja w pełnie rodziłam to był taki sajgon na porodówce hehe , nawet położne mówiły " no to się zaczyna " hehe

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany, Miriam, ja Cię podziwiam, że w ogóle się zgodziłaś na przyjazd teściowej. Z takimi relacjami, to chyba wolałabym mieć w domu kurz, brud, a jedzenie zamawiać na telefon...

Miałam ostatnio rozmowę z mężem (po poruszeniu tego tematu na szkole rodzenia) odnośnie odwiedzin rodziny po porodzie, itd. Powiedziałam mu, że boję się tego, że po poinformowaniu jego rodziny, teściowie zwalą nam się na głowę (nie z noclegiem na pewno, ale i zwykłych odwiedzin też nie chcę :P). I że nie bardzo to widzę. Oraz że to my ustalimy termin odwiedzin.

Mąż rozumie to, że mam silną potrzebę poczucia intymności i niezależności i przystał na taką propozycję, chyba wie, że byłabym wściekła, gdyby to wyszło inaczej. Zgodziłam się tylko na jedno - jego mama wraca do Polski z ponad trzymiesięcznych prac sezonowych w Hiszpanii na przełomie maja i czerwca. Ustaliliśmy, że jeżeli do tego czasu urodzę, to będzie mogła po drodze (ląduje w Warszawie) zajrzeć do wnuczka. ZAJRZEĆ.

;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2014, 15:03

monalisa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika kto tu mówi o pozwoleniu na przyjazd poprostu info dostałam ze jadą i juz i ja tu najmniej do gadania mialalam :/
    Bilans na ta chwile
    Awantury wywołane z mojej strony wybuchem agresji w stosunku do teściów 2
    Moj płacz a raczej wycie do poduszki 2
    Az poszłam do sąsiada po papierosa jak Zoja spała chociaż nie paliłam cała ciąże to nie wytrzymałam :/ oczywiście zakręciło mi w głowie i puściłam pawia ale to akurat dobry znak bo palić nie mam zamiaru od nowa

Ale kurde to nic nie daje te moje krzyki i nerwy mówienie do nich to tak "mów do słupa słup jak dupa "
    A i na swieta tez przyjadą. :/ chociaż powiedziałam wyraźnie ze no ich nie chce tu

A ten moj Czarek to takie ciele wołowe ze szok nie spodziewałam sie tego :(
    Na słowa mamusi ze "nie zabronicie nam odwiedzać wnuczki w swieta " odpowiedział no nie :/ wrrr szlak mnie trafia jeszcze tylko dziś i jutro dam radę dam radę .....
    A na swieta to chyba ucieknę z mała i nikomu nie powiem gdzie to może zrozumieją ..,

monalisa, nutka lubią tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    A na swieta to chyba ucieknę z mała i nikomu nie powiem gdzie to może zrozumieją ..,

Tak sobie pomyślałam, że to nie głupie... naprawdę. Wszyscy traktują Cię jak powietrze, a to Ty jesteś MATKĄ, osobą decyzyjną, a nie dodatkiem do dziecka.

Musisz jakoś postawić na swoim, bo inaczej ten temat będzie się ciągnął jak tasiemiec i będzie tylko gorzej, a Ty stracisz nerwy.

‹‹ 1350 1351 1352 1353 1354 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ