X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już mam problem ze sprzątaniem a niestety przy moim psie odkurzać i myć podłogi muszę co najmniej co drugi dzień, do tego jeszcze pranie i prasowanie ubranek dziecięcych, chociaż to już prawie kończę, co jest cudem bo mała ma chyba więcej ubranek niż ja :), mam nadzieję że jak już urodzę to mąż częściej będzie pomagał teraz mu nie ględzę bo siedzi w pracy od rana do wieczora więc też musi kiedyś odpocząć,

a co do spania z dzieckiem to mi mąż ostatnio powiedział że on chyba się nie będzie mógł powstrzymać żeby małej do nas nie brać, i coś mu się wydaje że strasznie ją rozpuści, już teraz wiadomo że to najważniejsza kobieta w jego życiu :), dobrze że ja jestem na drugim miejscu :)

Bea_tina, kotek27, agata86 lubią tę wiadomość

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirka zawsze to lepsze drugie niż trzecie za teściową!

1usapiqvs8bdmaac.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dokładnie dlatego napisałam że na szczęście jestem druga, córce miejsca mogę ustąpić :)

Bea_tina lubi tę wiadomość

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam, wspaniale, że się odezwałaś! Mała urocza w tych grochach :) A spadek wagi niewiarygodny! To tylko Ty jesteś w stanie przytyć 30, a w tydzień 25 zrzucić. Jak to możliwe? Brzuch 10 kg, a reszta? Woda? Mnie się drugi podbródek zrobił, a to najgorsze dla urody... ech...

Miriam lubi tę wiadomość

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dziś termin z USG, a na badaniu nie wyszedł żaden progres od zeszłego tygodnia. Jak do tej pory nie urodzę, to w środę mam się zgłosić do szpitala na badanie wydolności łożyska - jak ok, to jeszcze odeślą do domu, a jak nie, to... wywoływanie. Tylko nie to!

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam a właśnie co do kg to proszę o sposób na nie który wykorzystałaś :D, chętnie skorzystam po porodzie :D

weronikabp, Miriam lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam no cudna ta Twoja Zoja, śliczna, cieszę się, że wszystko dobrze już, podobnie jak Natalia chcę już moją Polę przytulić, ach marzę o tej chwili :))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2014, 14:59

NataliaK, Miriam lubią tę wiadomość

• mirka14 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam Zojka cudna, nie daj się teściowej :), a co do wagi też mam nadzieję na taki cud jak u ciebie bo jestem okropnie spuchnięta

Miriam lubi tę wiadomość

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam bosko !!!!! :-) mała różowa dama

Miriam lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miram a teściowej wsyp do bułki cos na sraczke hihi będzie ci wc okupowac hihi żarcik ale jak co to olej kobitke masz super córkę i to najważniejsze !!!!!

Miriam lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• MariaAntonina Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza wrote:
    Ja mam dziś termin z USG, a na badaniu nie wyszedł żaden progres od zeszłego tygodnia. Jak do tej pory nie urodzę, to w środę mam się zgłosić do szpitala na badanie wydolności łożyska - jak ok, to jeszcze odeślą do domu, a jak nie, to... wywoływanie. Tylko nie to![/QUOTE

Makcza 15 schodzisz z 3miejsca razem ze mną... To oczywiście opcja ostateczna, w weeken podziałaj z mezem lub ze schodowym spacerkiem..;)

Ja od 2dni czuje się jak zdechły kot. Do wtorku to kiepsko to widzę.. Czuje ze małemu juz tam w dole grawitacja przeszkadza.;)

No nic innego nie pozostaje jak czekać.odliczac i do przodu, byle po było dobrze.:P

aniołek 13.11.2012 r.

GUSTAW 15.04.2014 r. Godz..10.12 waga 3730 miara 56 cc-39 tydzien.

Ciąża trwała od 15.07.2013 do 15.04.2014. 274 dni.
  • zozol Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam Zojka śliczna i to ubrano jakie piękne.
    A u mnie raczej szykuje się cc, mały pupą w dole i jest dość spory (2,88 kg) więc raczej się nie odwróci.

Miriam lubi tę wiadomość

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• zozol Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aa i od dziś odpoczywam od pracy bo rozpoczęłam chorobowe :)

juicca, Bea_tina, Miriam lubią tę wiadomość

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• olala81 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej nie mam pojęcia ile na kg bo nie mam wagi, ale dziś założyłam dżinsy sprzed ciąży:) hip hip hurra, teraz trzeba by stracić tą nadwyżkę która właśnie się przypałętała przed ciążą. Do południa mały mi jadł co godzinę a teraz jak chcę żeby się obudził, to śpi już 3 godziny, zaraz muszę go wybudzić:(

papillon lubi tę wiadomość

01582n0ast4hm7dp.png
  • juicca Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęsciara , lusia Miriam śliczne Wasze pociechy :) kochane kruszynki

Miriam lubi tę wiadomość

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza wrote:
    Miriam, wspaniale, że się odezwałaś! Mała urocza w tych grochach :) A spadek wagi niewiarygodny! To tylko Ty jesteś w stanie przytyć 30, a w tydzień 25 zrzucić. Jak to możliwe? Brzuch 10 kg, a reszta? Woda? Mnie się drugi podbródek zrobił, a to najgorsze dla urody... ech...
    Makcza pisałam z tel i zle wpisalam wagę :/ nie 71 tylko 81 71 było by zbyt pięknie :D

• Makcza Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    Makcza pisałam z tel i zle wpisalam wagę :/ nie 71 tylko 81 71 było by zbyt pięknie :D

Miriam, to w zasadzie dobra wiadomość, bo znaczy, że jesteś człowiekiem, a nie cyborgiem :) A 15 kg to i tak super wynik. Oby los był dla mnie równie łaskawy.

A jak tam teściówka? :)

Miriam lubi tę wiadomość

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam Zoja cudna :)
    My dzis po wizycie wszystko dobrze. Chociaż ja szlam jak na ścięcie bez entuzjazmu wszystko przez tego wirusa. Kurcze w trakcie badania myskalam ze narobie tak mi jezdzilo po jelitach.
    Wiec ktg ok puls 160-140 tak sie wachal. Napiecia maicy nawet do 60 wskazywala skala, szyjki tez bez zmian. Natomias coreczka zrobia niespodziankę jak tylko gin przyłożył usg to pokazala nam bułeczkę i odrazu iskierki w oczach sie mi pokazały. Mala waży 1780 gram wymiary o tydzien do przodu :) Ale jestem szczęśliwa matko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2014, 22:19

nutka, Miriam, Paulina1986 lubią tę wiadomość

bontbhr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wytrzymam albo laktacja mi zaniknie albo wybuchne

Wdech wydech wdech wydech

Makcza to o moja odp na pytanie o teściowej

monalisa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    Nie wytrzymam albo laktacja mi zaniknie albo wybuchne

Wdech wydech wdech wydech

Makcza to o moja odp na pytanie o teściowej

Miriam wez jej tam dolej jakiejs rycyny do jedzenia albo do picia to sie przymknie. A Ty masz swoj rozum i wiesz dobrze jak ma byc,ona juz swoje odchowala.

Miriam lubi tę wiadomość

‹‹ 1349 1350 1351 1352 1353 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ