SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 01:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    Jutro pogadam. Czarkiem poważnie na ten temat powiem mu jeszcze raz dosadnie co myśle na ten temat ! Bo dziś juz nie mam siły na kolejna awanturę :/

Mam jednak nadziej ze dotrze cos do nich... A co do przyjazdów co tydzień mam nadzieje ze to sie tak nie skończy bo szpakuje siebie i mała i sama wyjadę do babci lub polecę do mamy bo tego nie wytrzymam :/ jedyna nadzieja w tym ze 170km to jednak sporo i szkoda im bedzie kasy na paliwo

Kotek, powiem Ci jedno, co to za wymysly, ze ty masz uciekac z małą z wlasnej chaty :) Kobieto, to ty masz stawiac granice, a nie uciekac, myslisz, ze twoi tesciowie to zrozumieja? Nie, oni maja Cie gdzies, wiec ty tez miej ich tak samo w d...teraz jestes odpowiedzialna za mala i siebie, wiec bez paniki i lęku mowisz jakie masz oczekiwania! Jesli twoj mezulek nie umie zadzialac, to przejmij inicjatywe. Informujesz tesciowa przez telefon, ze w tym i w tym czasie mozecie ich zaprosic, koniec kropka! Oni maja sie dostosowac, ty chcesz odpoczac, miec czas dla dziecka i siebie...jak ich teraz nie nauczysz, to ci wejda na glowe! Szkoda tylko, ze maz jakos tak malo ogarnia...

monalisa, kotek27 lubią tę wiadomość

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam trzymam kciuki za ciebie i rozmowę z m lub z treściami. Kurcze współczuję wez zrób tak jak lolka83 pisze. Postaw na swoim w końcu nie oni wam jeść dają i was utrzymują.Porodowi Zojki stawilas czoła, a gburowatym teścia nie? To twoje gniazdo i niech się dostosuja jak do nich goście zjeżdżają to napewno oni ustalają termin, a nie goście. Albo spakuj Zojke i ewakuacja do babuni, napewno by się ucieszyła :) i tam odnalazly byście spokój i zrozumienie :)

lolka83 lubi tę wiadomość

bontbhr.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnej niedzieli życzę

monalisa lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Makcza Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia89 urodziła. Witamy na świecie kolejnego Franka :)

lolka83, Paulina1986, Lalita2710, Galanea, Kaja, juicca, weronikabp, lineczka, zozol, Effcia28, monalisa, kambel lubią tę wiadomość

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to Gratulacje :)

• Kaja Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza wrote:
    Tusia89 urodziła. Witamy na świecie kolejnego Franka :)

Gratuluję !!!!witamy Franka na Naszym swiecie !!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla Tusi i Franka :))

• Matylda36 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia gratulacje!!! :-)

A u nas dzisiaj 2 miesiące mijają od narodzin naszej księżniczki. Aż trudno uwierzyć, że tyle czasu już minęło ;-)a z każdym dniem kocham ją jeszcze bardziej :-)

Lalita2710, MariaAntonina, juicca, weronikabp, Kaja, zozol, Effcia28 lubią tę wiadomość

Mama najcudowniejszych skarbów :-)
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja kruszynka też dziś ma 2 miesiące :)

Miriam współczuję takich teściów

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia gratuluję serdecznie i zdrówka życzę :)

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia gratulacje dla was szczęśliwych rodziców :) duzo siły i szybkiego powrotu do aktywności kochana

bontbhr.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla Tusi i punktualnego Francia;* teraz czekamy na relacje i kolejne slodkie zdjatko slodziaczka;*

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mąż Tusi do nas napisał. Myślę, że warto, żebyście wszystkie przeczytały:
    Tusia89 wrote:
    Witam piękne Panie!
    Mam na imię Tomek i dostałem ustne upoważnienie od mojej żony Tusi żeby napisać na forum... Nasz upragniony i długo wyczekiwany synek Franek przyszedł na świat dziś o godz. 13:30 (o czym już pewnie pisała jej przyjaciółka "Mycha"). Jego waga to 4370g (jakiż słodki to ciężar!) a długość 54cm. Urodzony...siłami natury! Tusia jest bardzo obolała i słaba...w wyniku nacięcia straciła dużo krwi, dodatkowo ciśnienie jej drastycznie spadło do 80 na 60. Dostaje kroplówki, o karmieniu piersią i opiece samodzielnej nad naszym Pucolkiem nie ma narazie mowy :( Byłem prawie cały czas z nią (oprócz 3h na początku, przy rozwarciu 4cm gdy położna kazała mi jechać do domu i wyciągnąć nogi) i stwierdzam,że cud jaki dokonuje się przy każdych narodzinach nowej, maleńkiej istoty jest nie do opisania! Nie żałuję ani jednej godziny, ani jednej minuty i sekundy spędzonej z żoną, w tej ważnej dla nas i Franka chwili. Przydałem się chociażby do tego żeby miała kogo potrzymać za rękę, żeby miała w kogo wbijać swoje paznokcie i żeby miała kogo zbluzgać, uwiesić się na kimś przy barierce czy po prostu żeby miał kto jej podać łyk wody... Niestety stchórzyłem przy propozycji obcięcia pępowiny, pomimo,że ostatnie 9 miesięcy mówiłem sobie,że to zrobię (chyba niczym nieuzasadniona obawa,że "zrobię mu w ten sposób krzywdę" sprawiła,że tego nie zrobiłem...). I nie piszę tego żeby czekać na pochwały...nieee! próbuję po prostu przekonać niezdecydowanych przyszłych tatusiów, że jest to niewiarygodne przeżycie, które niesamowicie zżywa z dzieciątkiem i sprawia,że zakochujemy się w nim momentalnie. Przepowiedzcie Waszym facetom, że są Wam potrzebni w tej wyjątkowej chwili! Ech, rozpisałem się niesamowicie...zastanawiacie się czemu? Sam nie wiem. Nie miejcie mi tego za złe... nie miejcie za złe Tusi,że dała mi w drodze wyjątku hasło do Waszego forum...chciała się w Wami podzielić tą radosną nowiną. To tyle. Pozdrawiam.
    Mąż Tusi ;)

P.S 1: notatki ze Szkoły Rodzenia, które miałem w głowie w sytuacji stresowej...kompletnie się nie przydały ;)
    P.S 2: Acha! Walabio...kiedyś Tusia pokazała mi zdjęcie twojego męża z Waszym Frankiem...zdjęcie to zrobiło na mnie powalające wrażenie...i wywołało ogromną zazdrość... Może niedługo i ja wrzucę swoje...? (...o ile żona pozwoli :D )
    P.S 3: naturalnie moja szanowna małżonka jak tylko dojdzie do siebie i wróci do domku (penie ok. czw-pt) to rozwinie dalej temat swojego porodu...i zapewne wtedy dopiero mi sie dostanie za to co tu naskrobałem :D

eta, lolka83, MariaAntonina, lineczka, Matylda36, Kaja, Bea_tina, zozol, evas, Martynika, monalisa, Paulina1986, nutka, magdalena, Lalita2710, juicca, Tusia84, maja89waw, Effcia28 lubią tę wiadomość

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno, Tusia z czerwcówek jeszcze ma czas.:)

Gratuluję więc drugiej Tusi i jej małemu Frankowi!;)

monalisa, Tusia84 lubią tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w ten Wielki Tydzień i trzymam kciuki ,za te które idą w tym tyg na cc !!!!!!

monalisa lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia89 , a tak Tomku mężu i Tatusiu dziękujemy za info i ucaluj swoje dwa skarby od ciotek :-) ....
    Oby mój mąż dał się na mówić , aby być zemna :-) jak na razie jest na Nie , ale pytam co jakis czas :-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiu gratuluję tak fajnego i wrażliwego Męża:) gratuluję całej Rodzince :)

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się deszczowo:)

Tusia super relacja męża! Gratulacja dla całej trójeczki! Teraz czekamy spokojnie, na uzupełnienie porodu przez dzielną mamusie:)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jednak nie urodziłam tej nocy, może dobrze, bo była to jedna z najcięższych nocy do tej pory. W środę rano mam się zgłosić do szpitala, ciekawe, czy coś ruszy do tej pory.

weronikabp, magdalena lubią tę wiadomość

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza Wasza Helenka czeka chyba na swieta co ???
    Jak Ona czeka my tez poczekamy na Was hehehe

Makcza lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

‹‹ 1352 1353 1354 1355 1356 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ