III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
weronikabp wrote:A ja słyszałam, że do 6 dni po terminie teraz trzymają, ja nie dam ani dnia przetrzymać, tego boję się chyba najbardziej, dlatego nie pozwolę na przetrzymanie, no way. Mam nadzieję, że moja córunia zrobi mi niespodziankę i wyjdzie na dzień Matki
Moja babcia urodziła się w Dzień Matki, a potem urodziła też w tym dniu swojego najmłodszego syna, więc zrobił jej prezent. -
weronikabp wrote:A ja słyszałam, że do 6 dni po terminie teraz trzymają, ja nie dam ani dnia przetrzymać, tego boję się chyba najbardziej, dlatego nie pozwolę na przetrzymanie, no way. Mam nadzieję, że moja córunia zrobi mi niespodziankę i wyjdzie na dzień Matki
ja boje sie tylko ,aby mnie nie cofali do domu ,a w polowie drogi mnie na maxsa wezmie !!!!!!weronikabp lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyevas wrote:A nie za wcześnie to będzie? Dzień Matki jest 26 maja. Ale piekna by była data
Moja babcia urodziła się w Dzień Matki, a potem urodziła też w tym dniu swojego najmłodszego syna, więc zrobił jej prezent. -
evas mnie tez lekarz powiedzial ,ze jak malemu by sie zechcialo juz wyjsc to ,ze po swietach lub w swieta ciaza donoszona i mozna rodzic wiec spoko u nas w Polsce sie utarlo 40 tc i rodzenie w innych krajach 38 tc i rodzisz bedz problemu!!!!!
NataliaK, weronikabp, saszka, magdalena lubią tę wiadomość
-
Kaja wrote:i na bank duzo kolezanek ktore maja 40tc sie zgodza ,ze 38tc i mialy by juz swoje maluszki w domu ,a tak chodza jeszcze !!!!!
Ooo taaak!!!
Moja siostra pierwszego synka urodziła w 39, drugiego w 39 tygodniu i jej tego bardzo zazdroszczę. Ale tu na forum to pamiętam były też dziewczyny, które lekarze nawet 2 tygodnie po terminie przetrzymywali. Więc widzę, że to zależy od szpitala/lekarza podejmującego decyzję.https://www.maluchy.pl/ci-71283.png
https://www.maluchy.pl/li-71282.png -
W szpitalu, w którym leże trzymaja 2 tyg. po terminie i jakoś się im nie śpieszy do rozwiązań. Częstsze jednak są CC. Sale operacyjną i porodową mam naprzeciwko swojej sali, wiec naogladałam i nasluchałam się juz do woli. Momentami to jestem wręcz zadowolona, że pewnie czeka mnie cc
-
Witajcie dziewczyny po świątecznej przerwie:)
Wyleniliśmy się z mężem jak mało kiedy, korzystamy póki jeszcze możemy:D
Dziś idziemy do kina, bo później niewiadomo jak to będzie:)
Wczoraj na wieczór rozpoczęłam akcję pranie! Postanowiliśmy wyprać ubranka na rozmiar 56-62, a resztę jeszcze schować. Wczoraj poprałam wszystkie łóżkowe rzeczy, prawie już suche, dziś jak coś to poprasuje, a wieczorem nastawie ubranka no i w sumie tyle z prania;P Ale radocha i tak ogromna:)
Dobrze, że już tak niewiele czasu zostało, już sie tak doczekać nie mogę, eh...
Miłego słonecznego dnia mamuśki!!evas lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyevas wrote:Weronika, Twój suwaczek wprowadza w błąd Zapominam, że Ty masz inny termin, bo z suwaczka wychodzi że masz tydzień przede mną, a mnie jeszcze nie spieszy się do porodu. Ja cały czas mówię, że jeszcze 2 miesiące, a Ty już za 4 tyg. chcesz rodzić
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2014, 09:36
-
Witam dziewczyny... może mi pomożecie...
jestem w 40 tygodniu ciąży.. od kilku dni mam wrażenie, że "posiusiuję" w majtki.. zdarza się tak raz, dwa na dzień... nie jest tego dużo, ale mam aż spodnie mokre lekko... Chyba czułabym że siusiam? czy to mogą być wody płodowe? W poprzedniej ciąży nie miałam takiego problemu a worek płodowy mi przebijali w szpitalu. -
Natalinka i zobacz kolezanka jest w/40tc i sie martwi ,kurde wkurza mnie to ,a mogła by juz miec dzidzie w domu !!!!
Dodam ze przy zakażeniu jest cisnienie 140/90 i bardzo zle samopoczucie i cale ciało opuchnięte , a jak ci sie Sącza wody to szoruj do gina !!!!!! -
Kaja - wysokie ciśnienie to gestoza. W przypadku wód chodzi raczej o zakażenie wewnątrzmaciczne. Ja tez uważam, ze w przypadku tak bezpiecznego terminu powinni przyspieszyć poród. Po co się stresowac. Odejście wód w malej ilości sprawdzają papierkiem lakmusowym. Jeśli jest czarny - odchodzą
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2014, 15:27
Tusia84, Kaja, Margotka87 lubią tę wiadomość