Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 05:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana gratulacje dla Ciebie i Tobiaszka ze nie dał mamie cierpieć tylko tak szybko wyskoczył:)

Mona :) lubi tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahaha, kto tu pisał, że jak Dorjana się bawi w kolorki w postach to to NA PEWNO JESZCZE NIE PORÓD? :D

Nie mogę się doczekać dokładnego opisu, rewelacja :).

nutka, Karola:), sunset, evas lubią tę wiadomość

• nutka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana gratuluję;) Zaczęłam czytać twój pamiętnik od początku i tak bardzo się cieszę, że już masz maluszka przy sobie;) A tak źle się wydawało na początku, po tej pierwszej wizycie!;)Gratuluję i niech zdrowo rośnie!

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • juicca Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Dorjana ;) ojacie taki szybki poród zazdroszczę

Zdrówka dla Was ;)

Dominika 11.04 2012(18tyg) Aniołek 11.02 2013(7tyg)

3jvz3e5ek8iil2ca.png

https://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5ek8iil2ca.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    Hahahaha, kto tu pisał, że jak Dorjana się bawi w kolorki w postach to to NA PEWNO JESZCZE NIE PORÓD? :D

dorjana potrafi robić perfekcyjnie kilka rzeczy na raz i wychodzi jej to świetnie :) :) :) nawet pisać w kolorkach przy akcji porodowej he he także dziewczyny jak widać każda ma inaczej, każda ma inny próg bólu itp.
    ale poród super! chyba jest numer 1:) <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2014, 12:05

zozol lubi tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratulacje Dorjana,
    ja wczoraj miałam intensywny dzień byliśmy na targach ogrodniczych i kwiaty na balkon zakupione jak mąż je powiesi to będzie cudnie, kareta dla księżniczki też kupiona co prawda w innym kolorze niż chcieliśmy ale też piękna,
    firanki wyprasowane i powieszone a ja wymęczona jakbym maraton przebiegła :)

zozol, magdalena, evas lubią tę wiadomość

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirka pochwal sie wozem Eweliny:-)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • excella Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina wrote:
    Dziewczyny, wiecie moze, czy ilość włosków u maluszka ma zwiazek z naszymy objawami typu zgaga? Tak z małżem rozmawialismy i mam podejżenia, ze bedzie maly lysolkiem, bo ja ani zgagi ani nic;)

E tam, to zwykły zabobon. Ja w życiu zgagi nie miałam a pierwszy synek urodził sie z długimi czarnymi włosami :)
    Później gdzieś wyczytałam, ze to przez zgage albo przez to ze w czasie ciąży przytulałam sie do włochatego psa. U mnie.by pasowało to drugie :)

• zozol Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mirka14 wrote:
    gratulacje Dorjana,
    ja wczoraj miałam intensywny dzień byliśmy na targach ogrodniczych i kwiaty na balkon zakupione jak mąż je powiesi to będzie cudnie, kareta dla księżniczki też kupiona co prawda w innym kolorze niż chcieliśmy ale też piękna,
    Mirka ja też już zaopatrzyłam mój balkon w kwiaty i pomidorki koktajlowe. Truskawki i poziomki przezimowały z zeszłego roku w stanie idealnym więc już kwitną tylko szkoda ze w tym roku ich nie będę mogła jeść :(

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:

Ja tak napisałam :) i powiem ze jestem w niezłym szoku bo ja nie byłam wstanie napisać nawet smsa do mamy ze rodze tak sie wilam z bólu ;)

Martynika, Tusia84 lubią tę wiadomość

• magdalena Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mirka14 wrote:
    gratulacje Dorjana,

pochwal się jakie kwiaty kupiłaś?

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaję mi się ze na poród Dorjany tak szybki i mało bolesny składa się kilka czynników;)
    -Dorjana jest mamą wysportowaną ;)) mięśnie brzucha mimo że w okresie ciąży się rozleniwiają ,to na pewno pomogło;)
    - Tobiaszek drobniutki 2780 kg i 50 cm :D więc takiego bobasa łatwiej wypchnąć :D
    Niż np mojego grubasa 3640 :P 57cm

Ale to dobrze ;)) fajnie tyle jak Tobiaszek to ja się urodziłam

Nalka, Elle lubią tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita to juz wiem dlaczego ja tak cierpiałam 3900 wychodowalam 53cm wiec to ze mało co z bólu nie umarłam to wina kg Zojki :)
    Hehe no ale warto było tyle cierpieć :)

juicca, Lalita2710 lubią tę wiadomość

• evas Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam Zojka to całkiem spora kluseczka. Mój drugi synuś miał 3800 ale był długi aż 60 cm, więc nie był grubaskiem i też szybciutko wyskoczył.

Miriam lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    Wydaję mi się ze na poród Dorjany tak szybki i mało bolesny składa się kilka czynników;)
    -Dorjana jest mamą wysportowaną ;)) mięśnie brzucha mimo że w okresie ciąży się rozleniwiają ,to na pewno pomogło;)
    - Tobiaszek drobniutki 2780 kg i 50 cm :D więc takiego bobasa łatwiej wypchnąć :D
    Niż np mojego grubasa 3640 :P 57cm

Ale to dobrze ;)) fajnie tyle jak Tobiaszek to ja się urodziłam
    Mam nadzieję, że Twoja teoria jest prawdziwa, bo to by oznaczało, że czeka mnie równie szybki poród co Dorjanę.:D Córka skromnej wagi i tłumaczenie niektórym, że "tak, jestem w 34 tygodniu ciąży". Miriam mi dokucza, że jestem w 14. :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2014, 21:07

Miriam, Judi2014 lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj pierwszy porod syn 3980 i 61 cm okropny porod zakonczony kleszczami i reanimacja syna, a corka 3860 i 51 cm po dwukrotnym masazu szyjki macicy bbbrrryyy na sae wspomnienie ciertki mam. Mam nadzieje ze ten porod bedzie sprawniejszy

Judi2014 lubi tę wiadomość

bontbhr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka nie dokuczam zazdroszczę :) mniej do z rzucania i brak rozstępów ;)

Nalka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monalisa wrote:
    Moj pierwszy porod syn 3980 i 61 cm okropny porod zakonczony kleszczami i reanimacja syna, a corka 3860 i 51 cm po dwukrotnym masazu szyjki macicy bbbrrryyy na sae wspomnienie ciertki mam. Mam nadzieje ze ten porod bedzie sprawniejszy
    Oj tez miałam masaż szyjki dwa razy brrr az mną zatrzeslo
    Trzymam kciuki zeby ten 3 porod to był pikus :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam a Tobie rozstepy sie pojawily?
    Nalka,powiedzialam ci cos ostatnio,slowa dotrzymam jak nie przestaniesz sie uzalac nad losem malego brzuszka :D
    Dziewczyny csiii... masaz szyjki jest napewno przyjemny jak laskotanie... csiiii niektore sa przeeeeed... ;-)

evas lubi tę wiadomość

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nigdy nie miałam masażu szyjki:P więc nie wiem jak to jest :D

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
‹‹ 1380 1381 1382 1383 1384 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ