Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • Elle Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monalisa wrote:
    Dziewczyny pomóżcie leci mi 34 tc idziś rano w toalecie zobaczyłam kawałek czopu. Wszystko bylo by ok gdyby nie fakt ze czop jest z "żywą krwią" . W poprzednich ciążach nie bylo takiej krwi. Czy któraś z was miała taki czop na kila tygodni przed porodem?

Monalisa - ja to nie pomogę, niestety, bo u mnie nic się nie dzieje. Ale wydaje mi się, że czop może wychodzić na kilka tygodni "przed". Nie wiem tylko, czy jak jest z "żywą" krwią, to jest OK, kurcze... A może możesz zadzwonić do swojego gin?

iv09mg7y9aya90me.png
  • Elle Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monalisa wrote:
    Właśnie czekam w poczekalni do położnej ale mnie nerwy ponoszą

Nie doczytałam tego posta - kochana - trzymam kciuki, żeby wszystko było OK! Daj znać, co i jak! Buziaki! :*

iv09mg7y9aya90me.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monalisa ja też czytałam, że może wyjść kilka tygodni przed ale się nie znam, trzymam kciuki bo sama mam stresa przed przedwczesnym porodem, szczególnie po wczorajszej wizycie na IP

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elle mi kochana w poprzednich ciążach to odchodził 4 tyg przed porodem ale bez krwi. Właśnie położna mnie pod ktg zaraz podłączy bo są napięcia brzuszka.

bontbhr.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ja wczoraj byłam u gina na badaniu usg szyjki i nic się nie działo robił tylko usg szyjki bardzo delikatnie wprowadza głowice. Na samą myśl o IP w brzuchu mi się przewraca

bontbhr.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina wrote:
    Mirka pochwal sie wozem Eweliny:-)

Kolor miał być taki jak twój ale nie było w sklepie a ja już nie mam siły jeździć więc wybrałam szary
    9ea546b37226a0a4.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2014, 11:41

Bea_tina lubi tę wiadomość

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • BiB Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mirka14 wrote:
    Kolor miał być taki jak twój ale nie było w sklepie a ja już nie mam siły jeździć więc wybrałam szary
    9ea546b37226a0a4.html

Świetny kolorek :)

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena wrote:
    pochwal się jakie kwiaty kupiłaś?

trzy piękne fuksje i dwie pelargonie teraz czekają na powieszenie :)
    40dc62d3e4c4fca1.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2014, 11:44

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • mirka14 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BiB dzięki :)

Aniołeczek 08.05.2013
    jwzh2b5.png
    mbm7spn.png
  • Elle Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monalisa wrote:
    Elle mi kochana w poprzednich ciążach to odchodził 4 tyg przed porodem ale bez krwi. Właśnie położna mnie pod ktg zaraz podłączy bo są napięcia brzuszka.

Daj znać po koniecznie! Trzymam kciuki, żeby wszystko było OK :*

iv09mg7y9aya90me.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena wrote:
    elle to czekanie jest okropne prawda tym bardziej jak już przekroczy się 40 tc. wiesz Miriam robiła chyba wszystko i nic nie ruszyło więc sama nie wiem czy się wysilać ale usiedzieć też ciężko ja wczoraj mało robiłam a nogi mi spuchły:(
    co radzisz????

Dokładnie tak termin miałam na 1 kwietnia a juz chyba ze dwa tyg przed terminem robiłam wszystko zeby urodxuc przed urodzinami teściowej ktore są albo 26 albo 28 marca nie pamietam juz i nic kompletnie nic mnie nie ruszało ani piłka ani wiesiolek liście malin sex zmywanie podłogi na 4 okna mykam długie spacery i nic koniec końców urodziłam 4 kwietnia 3 dni po terminie po dwuch masażach szyjki a 3 kwietnia kompletnie nic nie robiłam tylko byłam na ktg zaliczyłam drugi masaż szyjki i lezalam plackiem w domu ;)

magdalena, Limerikowo lubią tę wiadomość

• Elle Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    Dokładnie tak termin miałam na 1 kwietnia a juz chyba ze dwa tyg przed terminem robiłam wszystko zeby urodxuc przed urodzinami teściowej ktore są albo 26 albo 28 marca nie pamietam juz i nic kompletnie nic mnie nie ruszało ani piłka ani wiesiolek liście malin sex zmywanie podłogi na 4 okna mykam długie spacery i nic koniec końców urodziłam 4 kwietnia 3 dni po terminie po dwuch masażach szyjki a 3 kwietnia kompletnie nic nie robiłam tylko byłam na ktg zaliczyłam drugi masaż szyjki i lezalam plackiem w domu ;)

Tak, ja dokładnie pamiętam Twoje starania, żeby szybciej urodzić :) Ja osobiście w to nie wierzę, więc nic nie robię ;)

Wiesz, Miriam - ja to już nawet na ten masaż szyjki się piszę, oby tylko nie musieli wywoływać... Jeśli ktg dzisiaj wyjdzie OK, to bardzo możliwe, że moja gin zrobi mi ten masaż. Na ostatnim ktg (też w szpitalu) po jej badaniu (chociaż to JESZCZE nie był masaż szyjki ;)) na drugi dzień odszedł mi kawałek czopa. Akcji to nie przyspieszyło, jak widać, ale coś ruszyło. Tak więc takie działania mogą coś pomóc. Wiem, że masaż szyjki cholernie boli (tak słyszałam, bo jeszcze nie miałam), ale jestem gotowa się poświęcić, żeby się wreszcie coś zaczęło dziać...

iv09mg7y9aya90me.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :-D
    U nas w porzadeczku....
    Tylko jestem padnieta....
    Misio uczy mamusie czym jesrvprawdziwa miłość <3
    Nigdy w życiu nie byłam taka zakochana <3
    Dosłownie świata poza nim nie widzę!!!!
    Jest CAŁYM SENSEM MOJEGO ŻYCIA!!!!

Napisałam zeszłej nocy wspaniałego posta o bólu porodowym i moich przeżyciach....
    Tak się starałam....
    Naprawdę ciężko mi jest pisać na tym telefonie :-/
    ... Tym bardziej dumna byłam ze tak dużo napisałam :-P
    A na końcu moj giga Paluch zamiast zapisz kliknął usuń :'(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2014, 14:39

walabia, Lalita2710, Tusia84, Nalka, Limerikowo, magdalena, Kaja, weronikabp, Galanea, juicca lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elle wrote:
    Tak, ja dokładnie pamiętam Twoje starania, żeby szybciej urodzić :) Ja osobiście w to nie wierzę, więc nic nie robię ;)

Wiesz, Miriam - ja to już nawet na ten masaż szyjki się piszę, oby tylko nie musieli wywoływać... Jeśli ktg dzisiaj wyjdzie OK, to bardzo możliwe, że moja gin zrobi mi ten masaż. Na ostatnim ktg (też w szpitalu) po jej badaniu (chociaż to JESZCZE nie był masaż szyjki ;)) na drugi dzień odszedł mi kawałek czopa. Akcji to nie przyspieszyło, jak widać, ale coś ruszyło. Tak więc takie działania mogą coś pomóc. Wiem, że masaż szyjki cholernie boli (tak słyszałam, bo jeszcze nie miałam), ale jestem gotowa się poświęcić, żeby się wreszcie coś zaczęło dziać...

Ja mimo 2 masaży i tak miałam podana oxytocyne :/ bo skurcze były co 2-3 minuty a postępu brak :/ i masaż nie pomógł :) za to Zzo uważam za błogosławieństwo chociaż byłam mega przeciwna i lekarz położna i Czarek namawiali mnie 2h i ta ocytocyna nie była taka straszna przy znieczuleniu :D

Limerikowo lubi tę wiadomość

• Elle Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    Ja mimo 2 masaży i tak miałam podana oxytocyne :/ bo skurcze były co 2-3 minuty a postępu brak :/ i masaż nie pomógł :) za to Zzo uważam za błogosławieństwo chociaż byłam mega przeciwna i lekarz położna i Czarek namawiali mnie 2h i ta ocytocyna nie była taka straszna przy znieczuleniu :D

No właśnie - masz rację. Ja też się tak zapieram przeciw temu wywoływaniu, a co ma być to i tak będzie i może się okazać, że jak przyjdzie co do czego, to zmienię zdanie.

Dzisiaj będę już wiedziała więcej. Jestem bardzo ciekawa, co tam u mojej małej słychać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2014, 15:45

Miriam lubi tę wiadomość

iv09mg7y9aya90me.png
  • Elle Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana wrote:
    Witajcie :-D
    U nas w porzadeczku....
    Tylko jestem padnieta....
    Misio uczy mamusie czym jesrvprawdziwa miłość <3
    Nigdy w życiu nie byłam taka zakochana <3
    Dosłownie świata poza nim nie widzę!!!!
    Jest CAŁYM SENSEM MOJEGO ŻYCIA!!!!

Napisałam zeszłej nocy wspaniałego posta o bólu porodowym i moich przeżyciach....
    Tak się starałam....
    Naprawdę ciężko mi jest pisać na tym telefonie :-/
    ... Tym bardziej dumna byłam ze tak dużo napisałam :-P
    A na końcu moj giga Paluch zamiast zapisz kliknął usuń :'(

Dorjana - jak miło czytac takie posty! :D Bardzo się cieszę Twoim szczęściem :)

Jak znajdziesz chwilkę, czas i siły to spróbuj nam jeszcze raz opisać swoje przeżycia porodowe - może wredny telefon tym razem będzie współpracował :/

Jestem bardzo ciekawa! Ściskam :*

iv09mg7y9aya90me.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.znaczkijakrobaczki.pl/2013/05/anty-bzzz.html

Fajna strona i opisane preparaty przeciw komarom.

U mnie plaga u koleżanki plaga;/ jak wiadomo zimy nie było ,a więc w większości miejsc będzie plaga
    sory że post podkreślony ,ale żeby był widoczny

weronikabp lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    miriam pamietam twoje poczynania;) dlatego nie wie. czy jest sens robic cos na sile? wiem, ze dziecko przyjdzie na swiat kiedy bedzie chcialo tylko nastawilam sie ze na majowke sie rozpakujemy.

Miriam lubi tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monalisa wrote:
    Paula ja wczoraj byłam u gina na badaniu usg szyjki i nic się nie działo robił tylko usg szyjki bardzo delikatnie wprowadza głowice. Na samą myśl o IP w brzuchu mi się przewraca
    monalisa ja nie mam pojecia czy to ok daj znac co powiedzieli na ip?

dqpri09knl7nzqjn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dlatego właśnie ja odpuszczam malinkę , wiesiołki i inne cuda na kiju, dopuszczam jedynie sex i schody-które mam w domu :D Ostatnio w M jak Mama był artykuł o liściach malin i podobno nie ma to żadnego wpływu na przyspieszenie porodu, jedyne co to powoduje że sciana macicy jest mocniejsza. Tak więc tego,tak jak miałam kupić tak stwierdziłam co ma być to będzie :D

magdalena, Miriam, weronikabp lubią tę wiadomość

‹‹ 1382 1383 1384 1385 1386 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ