X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • yennefer Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    No my juz w domku z Kacperkiem!musielismy zostac dzien dluzej w szpitalu bo podwyzszone.mial crp i zoltaczke ale jest sliczny.wstawie foteczki i opisze porod w wolnej chwili jak tatus ponosi hehe.porod to nie zla jazda!!!!!!!!!!!!!
    4dziesiatki takze zdrowy chlopak 53cm i 3190g!jestem taka szczesliwa!!

Pasia gratulacje!! Super! Czekamy na relacje z tej niezłej jazdy i zdjęcia Kacperka :)

82do20mm8gkktux6.png
  • Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivien wrote:
    Stokrotko a czemu?Bo swieto jest czy jakies inne powody?

No wiesz vivien swieto zmarlych i maz mi caly czas mowi, ze koledzy beda ze zniczami przchodzic dla zartu... Wole nie rodzic w swieto wszystkich zmarlych:)

relgi09k52jutqx1.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasia a jak ty się czujesz w ogóle? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2013, 21:15

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka, moja siostra urodziła 1.11.2010.. Mieli na cmentarz iść po obiedzie, ona stanęła przy kuchence, żeby ugotować.. i odeszły jej wody :D 2 godziny później już malutki był na świecie :P

A koleżanka urodziła 30.10 i urządzali małej w zeszłym roku drugie urodziny. No i zdmuchnęła świeczki i kazała sobie bić brawo, i tak kilka razy pod rząd. I następnego dnia poszli na cmentarz i co tylko zapalili znicza, to mała zdmuchiwała i biła sobie brawo :D

Stokrotka84 lubi tę wiadomość

• maja2024 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla rozpakowanych mamusiek :) Nareszcie się ruszyło bo mały zastój tu był a w sierpniu sporo dziewczyn oby tak dalej :)

msayah2.png
    0sbo70a.png
    eiktyx8d7h9nb2ik.png
  • Nina82 Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka84 wrote:
    Ja mam nadzieje, ze moj Antos nie urodzi sie 1 listopada, bo mam termin na 3go. Niech sie urodzi albo przed 1szym albo po:)

Stokrotka, ja mam termin na 31 października - więc życzenie to samo ;-)

iv0915nmtn0pw8ol.png

3jgx3e3kcagyktpu.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasja Serdeczne Gratulacje :) Witaj Kacperku ;)
    Ja wiem ze wirus nie jest grozny itd..tylko jedt to upierdliwe strasznie gin pow ze niema opcji zeby sie tego pozbyc na zawsze..i jak jest na ustach to ok..czyli nic nowego ;)
    Maly jest slodki ;) bawil sie pepowina mina mojego M bezcenna zakochany na zaboj :) Wazy 950 gram wody wporzadku szyjka dluga ..noi lozysko..niby nisko ale w normie a w szpitalu powiedzoeli ze sie podnioslo..jak pow o tym gin to powiedzial ze no niby tak ze troche sie podnioslo ale jest nisko ale w normie zeby sie tym nie martwic teraz.I ze mlody rozwija sie prawidlowo :) i zeby pic duzo wody i tu byl smiertelnie powazny ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2013, 22:10

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • justa24 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    No my juz w domku z Kacperkiem!musielismy zostac dzien dluzej w szpitalu bo podwyzszone.mial crp i zoltaczke ale jest sliczny.wstawie foteczki i opisze porod w wolnej chwili jak tatus ponosi hehe.porod to nie zla jazda!!!!!!!!!!!!!
    4dziesiatki takze zdrowy chlopak 53cm i 3190g!jestem taka szczesliwa!!
    Super gratuluje pasiu, fajnie że juz masz maluszka całego i zdrowego u swojego boku..jak nabierzesz sił to napisz jak tam Ci poszło:P

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• justa24 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka84 wrote:
    Ja mam nadzieje, ze moj Antos nie urodzi sie 1 listopada, bo mam termin na 3go. Niech sie urodzi albo przed 1szym albo po:)
    stokrotko to mamy podobnie..mój termin porodu to 31 pażdziernik i też wolałabym nie rodzić 1 ani 2 no ale cóż to wszystko zalezy od naszych dzieciaczków kiedy zechcą przyjść na świat .:)

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• Antolka Ekspertka

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien Dobry dziewczyny :)
    Pasia, Gratuluje serdecznie maleństwa.
    Jak czytam jak dziewczyny rodzą, to już odliczam dni do swojego porodu :)

Mnie od wczoraj swędzi całe, calutkie ciało. NIe wiem od czego. Ani nic nowego nie jadłam, ani nie zmieniałam balsamu czy proszku do prania :(
    Jak nie przejdzie do wieczora to umre w nocy, albo zadrapie się!

mhsvj44jngo177cq.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka84 wrote:
    No wiesz vivien swieto zmarlych i maz mi caly czas mowi, ze koledzy beda ze zniczami przchodzic dla zartu... Wole nie rodzic w swieto wszystkich zmarlych:)

tak myslalam ze o to chodzi :P jak by nie patrzec troche glupia data ale niestety to nie my decydujemy kiedy beda gotowe na WIELKIE wyjscie ;)

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj wieczorem zrobilam sobie juz pierwsze terminy na Akupunture ;)
    zaczynam za dwa i pol tygodnia.
    Za dwa tygodnie moge tez juz zaczac pic herbatke z malin i wtedy zaczne tez brac tabletki z wiesiolka ;)

Ach i polozna ktora byla u mnie wczoraj zaproponowala mi nasiadowki z ziolek zeby rozluznic muskulature na dole :P

Pytalam sie tez o pranie kiedy zaczac i bylam zdziwiona bo kazala mi najlpiej juz zaczac.. bo miala ostatnio kilka przypadkow ze dzieci rodzily sie w 36tyg a rodzice jeszcze w rosole byli... :/

• anilorak Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    C

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2015, 19:25

• justa24 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,my wylądowaliśmy w nocy w szpitalu:(obudzilam męża ze strasznym bolem brzucha i do tego twardym.Przestraszylam sie no i pojechaliśmy,na izbie trafilam na swojego lekarza prowadzacego,ponoć byly to skurcze macicy ktore tak bolesne moga prowadzic do skracania sie szyjki i do przedwczesnego porodu. odezwe sie potem bo cala noc nie spałam.

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• Antolka Ekspertka

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anilorak wrote:
    Nie chcę Cię straszyć, ale pod koniec ciąży takie swędzenie, to może, ale oczywiście nie musi być objawem cholestazy. Kiedy masz wizytę u lekarza?

Mam 27.08.
    Wczoraj wieczorem swedziało mnie intensywniej. Teraz jest ciut łagodniej, ale ciągle mnie swędzi. Nawet w uchu :(
    To cóż ja biedna mam zrobić? :(

mhsvj44jngo177cq.png
  • anilorak Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    X

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2015, 19:25

• anilorak Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    X

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2015, 19:26

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 13:13

• vivien Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa24 wrote:
    Hej dziewczyny,my wylądowaliśmy w nocy w szpitalu:(obudzilam męża ze strasznym bolem brzucha i do tego twardym.Przestraszylam sie no i pojechaliśmy,na izbie trafilam na swojego lekarza prowadzacego,ponoć byly to skurcze macicy ktore tak bolesne moga prowadzic do skracania sie szyjki i do przedwczesnego porodu. odezwe sie potem bo cala noc nie spałam.

Justa ty nas tu nie strasz!Odpoczywaj duzo i daj znac jak bedziesz wiedziala cokolwiek wiecej.Masz jakas wizyte kontrolna na dniach z powodow tych skurczy?
    Moze za bardzo sie przez ostatnie dni przemeczalas.. i za duzo robilas.

• anilorak Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    X

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2015, 19:27

vivien, Rika lubią tę wiadomość

‹‹ 156 157 158 159 160 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ