X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • polska_dziewczyna Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    to białko ostrej fazy. Jego poziom ponad normę świadczy o jakimś stanie zapalnym w organizmie. Ale jestem po antybiotyku i dalej rośnie sobie, więc ciężko stwierdzić dlaczego to rośnie. A jak rozmawiałam z ginką to wszelkie stany zapalne i infekcje to ryzyko porodu przedwczesnego
    AH teraz juz wiem przedwczesny poród hmmm... a na dzidzie to jakos negatywnie wpływa?? mam nadzieje że nie

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woow, gratulacje dla rozpakowanych, zdrówka dla Dzidziusiów i siły dla Was, Mamusie! :*

pasia27 lubi tę wiadomość

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polska_dziewczyna wrote:
    AH teraz juz wiem przedwczesny poród hmmm... a na dzidzie to jakos negatywnie wpływa?? mam nadzieje że nie
    mam nadzieję, że nie wpływa negatywnie, chociaż kto wie

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    No my juz w domku z Kacperkiem!musielismy zostac dzien dluzej w szpitalu bo podwyzszone.mial crp i zoltaczke ale jest sliczny.wstawie foteczki i opisze porod w wolnej chwili jak tatus ponosi hehe.porod to nie zla jazda!!!!!!!!!!!!!
    4dziesiatki takze zdrowy chlopak 53cm i 3190g!jestem taka szczesliwa!!

Pasiu BARDZO sie ciesze ze juz jestescie w domku!! Usciskaj Kacperka od internetowych ciotek ;) :P
    Duzo zdrowka dla was :* :* :*
    Gratulacje!!!!

anetta28, pasia27 lubią tę wiadomość

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivien wrote:
    Mala Mi bardzo sie ciesze ze wizyta udana i z Leonkiem wszytsko jest ok.
    Skoro brzuszek sie obnizyl to juz jak by nie patrzec jeden krok do przodu jestes :)

Jeszcze okolo dwa tygodnie ;) ale ze chlopcy lubia sie spieszyc moze byc i wczesniej :P

Odpoczywaj i zbieraj sily na porod :)

A ja słyszałam, że właśnie chłopcy się nie śpieszą, zwłąszcza Ci pierwsi i często rodzą się po czasie i w sumie i ja urodziłam po termienie i pare moich kolezanek :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja urodziłam Jasia prawie 3 tygodnie przed terminem ;)

vivien, patti lubią tę wiadomość

• Adka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 gratulacje :)

• Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam nadzieje, ze moj Antos nie urodzi sie 1 listopada, bo mam termin na 3go. Niech sie urodzi albo przed 1szym albo po:)

anetta28 lubi tę wiadomość

relgi09k52jutqx1.png
  • xcarolinex Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, ale fajnie wkoncu kolejka ruszyla :P

Nam zostalo 6tygodni i juz sie nie moge doczekac!! :)

Pasia, musisz zmienic suwaczek :P

pasia27, Stokrotka84 lubią tę wiadomość

gg64wn1511ap0yj7.png

www.ourlittlerosie.blogspot.com
  • mała mi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    A ja słyszałam, że właśnie chłopcy się nie śpieszą, zwłąszcza Ci pierwsi i często rodzą się po czasie i w sumie i ja urodziłam po termienie i pare moich kolezanek :)

Ja też tak słyszałam, choć jak widać po naszych portalowych mamach reguły nie ma:)

lh84fwn15ak64cb2c.png]

n59y9vvjpvlwuosg.png

• Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasiu jeszcze raz wszystkiego dobrego dla Ciebie i Kacperka:) odpoczywaj kochana

relgi09k52jutqx1.png
  • mała mi Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasiu, wielkie gratulacje! Czekałyśmy tu na Was z niecierpliwością. Wspaniale, że już w domku w komplecie. Kacperek ma piękne wymiary, idealne!

Lalita2710, pasia27 lubią tę wiadomość

lh84fwn15ak64cb2c.png]

n59y9vvjpvlwuosg.png

• vivien Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:

A ja znowu dookola mam rodzinke i znajomych co rodzili dziewczynki przewaznie po terminie ;) bo musza sie upiekszyc przed przyjsciem :P

Na forum jak sie nie myle jak narazie tylko jeden chlopczyk przyszedl po terminie ;) od Patti ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2013, 19:52

• vivien Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka84 wrote:
    Ja mam nadzieje, ze moj Antos nie urodzi sie 1 listopada, bo mam termin na 3go. Niech sie urodzi albo przed 1szym albo po:)

Stokrotko a czemu?Bo swieto jest czy jakies inne powody?

• vivien Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xcarolinex wrote:
    Kurcze, ale fajnie wkoncu kolejka ruszyla :P

Nam zostalo 6tygodni i juz sie nie moge doczekac!! :)

Bedziesz maiala wczesniej porod??
    To moze nasze dzieciaczki przyjda razem ;) bo moj termin tez punktualnie za 6 tygodni ;)

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivien wrote:
    Stokrotko a czemu?Bo swieto jest czy jakies inne powody?
    Bo pewnie chodzi o święto zmarłych. Ciężko w ten dzień zorganizować dziecku przyjęcie urodzinowe, bo wszyscy na cmentarzach :)
    Ja ma na 6.11 i też może się tak zdarzyć, że będzie 01.11 ;)
    Mi to już różnicy nie robi :). Planowałam już przy pierwszym , bo chciałam na styczeń , w konsekwencji miał być 06.02. A wyszło niestety inaczej...
    Teraz liczy się dla mnie tylko to, żeby przyszedł zdrowy i bez problemu na ten świat, żeby poród był szybki i łatwy :) i żebyśmy wszyscy w 3 wspominali ten dzień z radością :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2013, 20:23

Stokrotka84 lubi tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • xcarolinex Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivien wrote:
    Bedziesz maiala wczesniej porod??
    To moze nasze dzieciaczki przyjda razem ;) bo moj termin tez punktualnie za 6 tygodni ;)
    W 39tc wywolany porod bedziemy miec - oczywiscie o ile Malenstwo nie zdecyduje sie wykluc wczesniej :P

Jeszcze nie tak dawno bylo odliczanie do pierwszego usg, potem polowkowego, a teraz odliczanie do porodu!! ;)
    Vivien termin masz jakos ok 25 wrzesnia, tak? Bo jesli u nas nic sie nie zmieni, to do szpitala stawimy sie chyba 26 wrzesnia :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2013, 20:23

gg64wn1511ap0yj7.png

www.ourlittlerosie.blogspot.com
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak patrzyłam na listę ciężarówek , to niedługo jak skończy się październik to wszystkie znane mi portalowe mamy z III trymestru już będą rozpakowane i zostanę tutaj sama. Są owszem dalej dziewczyny, ale was znam dłużej bo udzielacie się już tutaj na ovu od jakiegoś czasu :)

Poza tym to oczywiste , że jak się już mamy rozpakują to nie mają czasu na takie duperaele jak pisanie na forum ;). W ciązy każda ma czas i się tu udziela , a potem obowiązki wzywają :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2013, 20:28

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xcarolnex A jakie są powody ,kiedy lekarze mówią że poród będą wywoływać wcześniej ,jakie powody muszą powstać?
    Wybacz że pytam ,ale jestem w 1 ciąży.

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Adka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2013, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u mnie jakaś masakra, zachcianki mam jak w I trymestrze :)
    Najpierw mi się chciało konserwowej papryki ale ustąpiły jej miejsca śledzie w sosie musztardowym ;)
    Chociaż spać jeszcze nie idę i papryka też ma szansę ;)

vivien ja też słyszałam, że dziewczynki po terminie przychodzą na świat. Moja mama też mnie urodziła po terminie. Więc może coś w tym jest, że muszą wyczuć dobry moment :)
    Nie mogę doczekać się jutrzejszego KTG i spotkania z lekarzem, może coś się już ruszyło ;)

иιєиσямαℓиα zaraz dziewczyny przejdą z II trymestru a my pewnie będziemy zaglądać, żeby zobaczyć co u Ciebie, Vivien i innych dziewczyn :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2013, 20:44

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

‹‹ 155 156 157 158 159 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ