III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Antolka wrote:Mam 27.08.
Wczoraj wieczorem swedziało mnie intensywniej. Teraz jest ciut łagodniej, ale ciągle mnie swędzi. Nawet w uchu
To cóż ja biedna mam zrobić?
Ja ze swedzeniem tez sie zmagalam ale to bylo do 20tyg ciazy i byly to "tylko" nogi rece i plecy..
po jkaims czasie okazalo sie ze najprawdopodobniej bylam uczulona na olejek penathen.
Pomagalo mi jak kladlam sie do wanny z sola dla skory bardzo suchej i problemowej i po kilku razach pomoglo.Co jest tez wazne zeby za grubo nie nakladac olejku ani kremu na skore.
Ale jezeli to jest to co pisze aniolrak to nejlepiej skonsultowac sie z lekarzemjusta24 lubi tę wiadomość
-
anilorak wrote:Rika, no u mnie objawów na poród jak na razie brak Jak wcześniej miałam twardnienia brzucha i się mega oszczędzałam, żeby nie urodzić za wcześnie, to teraz cisza. Szkoda, że wizytę mam dopiero za tydzień, bo bym wiedziała, czy z szyjką się coś ruszyło. Tydzień temu się znowu trochę skróciła, ale rozwarcia nie było. Brzuch też nie opadł, więc na razie chyba jeszcze tu z Wami popiszę Najważniejsze, że torby już od jakiegoś czasu spakowane, więc gdyby się zaczęło, to jestem przygotowana, a mężuś przyjedzie w każdej chwili
Anilorak jeszcze tylko dwa tygodnie ci zostaly takze juz lada chwila i bedzie Michalek z wami
A widac po niektorych dziewczynach z forum ze naprawde ta chwila moze przyjsc spontanicznie...
anilorak, Rika lubią tę wiadomość
-
Rika jak dziewczyny z sierpnia sie rozpakuja to pozostaniemy kilka dziewczyn z koncowki wrzesnia na podium
jak ten czas leci!!
Jak Agga i DzejKej oficjalnie sie rozpakuja jestem juz w pierwszej 10 na liscie
Ja mialam tylko dwa,trzy razy twardnienie brzucha i jak narazie mam spokoj.
Mala jest bardzo ruchliwa.Nawet moge sie pokusic zeby powiedziec ze wiecej energi ma bardzo wczesnie rano anizeli wieczorem.
Maz sie dzisiaj rano smial ze mial masaz plecow zrobiony przez coreczke w lozku przed wstaniem.
Vivien tak pombardowala ze moje rzebra i pecherz to chyba niebieskie siniaki maja.
Rika a co do wyczuwania czesci ciala to wydaje mi sie ze teraz z tygodnia na tydzien bedziemy mogly je wyrazniej wyczuc bo dzidzie beda mialy coraz mniej meiejsca
Rika lubi tę wiadomość
-
dziewczyny witajcie,
Antolka swędzenie może być , tak jak piszą dziewczyny objawem cholestazy.
Lila cieszę się, że wizyta udany i mały ma się świetnie .
Justa nie strasz . Biedna , dostałaś jakieś leki na te skurcze? np. fenoterol? Co masz robić? Jakie masz zalecenia lekarza? Oszczędzaj się !
Dziewczyny czy używałyście w ciąży rumianek? Mi laryngolog kazała nim płukać zatoki, ale kiedyś jakaś dziewczyna mówiła, że w ciąży nie wolno pić rumianku i dostała opiernicz od ginekologa, bo piła rumianek. Ja z dystansem podchodzę do ziół w ciąży i nie piłam go , ale zastanawiam się czy można płukać zatoki?
Na wiedzę laryngologa nie za bardzo mogę liczyć, bo w pierwszej ciąży jak dostałam zapalenia zatok to kazali mi brać sinupret,i niestety straciłam ciążę, więc teraz się boję i nie słucham raczej laryngologów i podchodzę sceptycznie jak słyszę sinupret i rumianek. Tym bardziej, że w tej ciąży w marcu też miałam zapalenie zatok w pierwszych tygodniach ciąży i też polecali sinupret, ale ginekolog raczej odradził jego zażywanie w ciąży.
Wiecie coś na temat rumianku?Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2013, 09:31
-
vivien wrote:Rika jak dziewczyny z sierpnia sie rozpakuja to pozostaniemy kilka dziewczyn z koncowki wrzesnia na podium
jak ten czas leci!!
Jak Agga i DzejKej oficjalnie sie rozpakuja jestem juz w pierwszej 10 na liscie
Ja mialam tylko dwa,trzy razy twardnienie brzucha i jak narazie mam spokoj.
Mala jest bardzo ruchliwa.Nawet moge sie pokusic zeby powiedziec ze wiecej energi ma bardzo wczesnie rano anizeli wieczorem.
Maz sie dzisiaj rano smial ze mial masaz plecow zrobiony przez coreczke w lozku przed wstaniem.
Vivien tak pombardowala ze moje rzebra i pecherz to chyba niebieskie siniaki maja.
Rika a co do wyczuwania czesci ciala to wydaje mi sie ze teraz z tygodnia na tydzien bedziemy mogly je wyrazniej wyczuc bo dzidzie beda mialy coraz mniej meiejsca
A ja konsekwentnie odkładam zakupy na później. Teoretycznie oprócz jakiś tam ubranek nie mam kompletnie nic a nic. Trochę mnie to zaczyna przerażać, ale nie chcę za bardzo jeszcze tego wszystkiego kupować.
A w sumie powinnam już powoli myśleć o pakowaniu toreb, żeby tak na 36tc mieć je spakowane. A ja nawet nie mam toreb, muszę kupić jakieś, bo jedyne co mam to turystyczny plecak męża i walizkę na kółkach
Kiedy pakujecie torby do szpitala?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2013, 09:29
-
Mój mały znowu strajkuje...wrrrr
Rano o 5 jak mąż zrobił pobudkę do pracy, to przez dosłownie ułamek sekundy przestawiał mi brzuch, bo się cały ruszał , aż mąż się z tego śmiał . A potem cisza jak makiem zasiał, zero ruchów, kopniaków , szturchańców. Nie rozpieszcza mnie ten synek swoimi ruchami . Czasami zastanawiam się czy on przypadkiem nie ma jakiś problemów z motoryką , bo jakiś taki dziwnie spokojny.
A miała dzisiaj piękny sen , że wyczułam przez brzuch jego nogi po bokach i złapałam go za stopy i go tak trzymałam cały czas
heheWiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2013, 09:35
MADZIULA13 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Nienormalna daj Ty mu pospac troche Moze jest z natury leniuszkiem Moj ma czasem malo aktywne dni ale ma swoj rytm i nie bedzie kopal na zadanie wczoraj gin robil eksperyment z latarka dotykal brzucha zeby mlody otworzyl oczy..mlody oczu nie otworzyl ale bylo zabawnie niby lekarz a w bajki wierzy hihihi.
иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-70315.png
Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
-
иιєиσямαℓиα wrote:dziewczyny witajcie,
Antolka swędzenie może być , tak jak piszą dziewczyny objawem cholestazy.
Lila cieszę się, że wizyta udany i mały ma się świetnie .
Justa nie strasz . Biedna , dostałaś jakieś leki na te skurcze? np. fenoterol? Co masz robić? Jakie masz zalecenia lekarza? Oszczędzaj się !
Dziewczyny czy używałyście w ciąży rumianek? Mi laryngolog kazała nim płukać zatoki, ale kiedyś jakaś dziewczyna mówiła, że w ciąży nie wolno pić rumianku i dostała opiernicz od ginekologa, bo piła rumianek. Ja z dystansem podchodzę do ziół w ciąży i nie piłam go , ale zastanawiam się czy można płukać zatoki?
Na wiedzę laryngologa nie za bardzo mogę liczyć, bo w pierwszej ciąży jak dostałam zapalenia zatok to kazali mi brać sinupret,i niestety straciłam ciążę, więc teraz się boję i nie słucham raczej laryngologów i podchodzę sceptycznie jak słyszę sinupret i rumianek. Tym bardziej, że w tej ciąży w marcu też miałam zapalenie zatok w pierwszych tygodniach ciąży i też polecali sinupret, ale ginekolog raczej odradził jego zażywanie w ciąży.
Wiecie coś na temat rumianku?
ja też zmagałam się z bólem zatok. bałam się brać tabletki itp. Pomogło mi częste płukanie mgiełką dla dzieci, do oczyszczania nosa Physiomer.w tym czasie nic innego nie mogłam używać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2013, 10:11
-
Lilka wrote:Nienormalna daj Ty mu pospac troche Moze jest z natury leniuszkiem Moj ma czasem malo aktywne dni ale ma swoj rytm i nie bedzie kopal na zadanie wczoraj gin robil eksperyment z latarka dotykal brzucha zeby mlody otworzyl oczy..mlody oczu nie otworzyl ale bylo zabawnie niby lekarz a w bajki wierzy hihihi.
mam wrażenie, że on za dużo śpi , niech sobie spanie zostawi na po porodzie hehe
z tą latarką to niby miał otworzyć oczy pod wpływem światła tak?
-
MADZIULA13 wrote:ja też zmagałam się z bólem zatok. bałam się brać tabletki itp. Pomogło mi częste płukanie mgiełką dla dzieci, do oczyszczania nosa Physiomer.w tym czasie nic innego nie mogłam używać.
-
dziś właśnie wstałam z bólem podniebienia jakie miewam przed zapaleniem zatok i do tego trochę boli mnie głowa. Płukam już nos sinus rinse i mam umówioną wizytę do laryngologa, żeby to sprawdzić, bo ostatnio mam skrzepy krwi w nosi i sporo tego. Wiem, że w ciąży krew z nosa to normalka bo przekrwione śluzówki, ale myślałam że to tylko w 1 trymestrze się zdarza. Miałyście krew w nosie w IIIcim?
Najgorsze, że jeśli się coś zaczyna to ja przecież ledwo skończyłam brać antybiotyk na CRP
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2013, 10:19
-
anilorak wrote:Tak z rumianku, no wiesz miska zalewasz wrzątkiem 2 saszetki i głowa pod ręcznik
U mnie niestety dodatkowo był antybiotyk bo mnie masakrycznie pozamiatało. Dostałam forcid, ale ginekolog potwierdził, że to jeden z bezpieczniejszych w ciąży, więc brałam, bo sama się nie potrafiłam wyleczyć. No ale strach był.
U mnie jeszcze właśnie była taka sytuacja, że ja się pochorowałam i nie wiedziałam, że jestem w ciąży, test miałam zrobić dopiero za ok 3 dni, ale że już nie dawałam rady domowymi sposobami poszłam do lekarza. Przed wizytą rano zrobiłam test, a tu dwie krechy. Kurcze z jednej strony niesamowita radość, a z drugiej taki strach, czemu teraz akurat się musiałam rozchorować.
Ja mam przewlekłe zapalenie zatok, prawdopodobnie przez krzywą przegrodę, którą lekarz zalecał mi wyprostować operacyjnie, zastanawiam się czy tego jednak nie zrobić, bo jak w kolejnej ciąży znowu będę miała zapalenie zatok to już wolę chyba iść i wycierpieć i naprawić to jeżeli ma mi pomóc. Ty masz jakieś zalecenia lekarza co do swoich zatok?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2013, 10:45
-
No niestety dziewczyny ja dalej w dwupaku mojej małej nic nie rusza wczoraj sprzątanko generalne w mieszkaniu to tylko brzuch bolał w nocy i nic.
Tylko pojawił się śluz taki brązowawy jak na koniec okresu moze to jakiś znak.