X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • michaela Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    dziewczyny rany w ciąży dezynfekujecie wodą utlenioną czy spirytusem?
    Spirytus to w końcu alkohol....

Ja już nic nie dotykam....kurde tak się znowu skaleczyłam , że nie mogłam zatamować krwawienia o.O. Biorę ten clexan i z dala od wszelkiego ostrego! Cholera jasna podkusiło mnie tą golarkę do skórek rozmontować i żyletką się zacięłam tym razem w dużego palca u ręki ;).
    Jak bum cyk cyk nic nie ruszam ostrego!
    Wszystko przez mojego męża, bo prosiłam go żeby to mi rozmontował :/. W efekcie mam wycharatany kawał skóry :). Co za sierota :/
    Duży palec u stopy się goi ;) to dla odmiany teraz u ręki o.O hehe

Póki nie pijesz tego spirytusu to nic sie nie stanie :) Ja od czasu do czasu łyk wina spróbuje od męża , jak coś nowego próbuje, bo, przecież jeden łyk do krwioobiegu sie nie dostanie, to tym bardziej do dziecka, jak zapewniał znajomy policjant tyle to nawet badania krwi nie sa w stanie wykryć, maluch również:) Nie stresuj sie tym:)

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antolka wrote:
    Nienormalna, Ty bidulo :)
    Ale mamy coś współnego :) Ja za to potrafię nadwyrężyć sobie nadgarstek myjąc się :),żebym to coś skomplikowanego robiła, a ja smyrałam się po ramieniu i bach... coś się stało z nadgarstkiem :)
    Ale to jest nic :) Mamy łóżeczko przy łóżku i na chwile teraźniejszą odkładamy tam telefony, okulary itp jak kładziemy się spać. Ja odkładając telefon zaklinowałam sobie rekę i nie mogłam wyjąć.:) Juz nie wspomne o tym,że w domu jedząc uzywam "ślniaka" bo za kazdym razem jak coś wkładam do ust musze się ubrudzic :)
    hehe :)
    to już chyba taka niezdarna natura ciężarnych :)
    Bo ja też jakaś taka nieskoordynowana, wszystko z rąk leci, wypada ....no ogólnie jakoś niezdarnie mi wszystko idzie :)

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anilorak wrote:
    Ja też mam ostatnio jakieś takie wypadki, parę dni temu wbiłam sobie mały nożyk w rękę, ból masakryczny, szczypanie, na szczęście krew tak bardzo nie leciała. Potem się śmiałam z siebie, że chyba chciałam sobie linie papilarne poprawić :D No ale oczywiście zdezynfekowałam to wodą utlenioną. Taka ilość na pewno nie zaszkodzi, bez obaw. иιєиσямαℓиα ale proszę, nie rób sobie już więcej krzywdy :)

Antolka, no widzę, ze też masz przygody :) he he

postaram się na prawdę już nic sobie nie robić :)

anilorak lubi tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patti wrote:
    dziewczyny, pozniej was doczytam.teraz mam pytanko, jak wstawic fotke bezposrednio na forum zeby nie bawic sie w fotosik?gdzies byl ten temat ale nie mam sily szukac na forum

o będą zdjęcia :)
    Patti przyznam, że nie wiem jak inaczej wstawić zdjęcie na forum o.O

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • anilorak Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    X

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 07:38

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny proszę o radę: czy takie 2 torby wystarczą do szpitala?
    http://allegro.pl/torba-sportowa-fitness-turystyczna-outhorn-tanio-i3400246945.html

jedna dla mamy druga dla małego :)

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • justa24 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W nocy jeszcze zrobili mi ktg ale wyszlo ok,przepisali mi luteine i jeszcze cos ale nie pamiętam nazwy no i mam leżeć generalnie jest lepiej nie mam juz tych skurczy ale jeśtem jakaś taka słaba.Maja mi jeszcze zrobić usg.Mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze i ze Alankowi sie nie spieszy jeszcze na ten świat.

michaela, иιєиσямαℓиα, anilorak, vivien lubią tę wiadomość

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• Lilka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    hehe :)
    to już chyba taka niezdarna natura ciężarnych :)
    Bo ja też jakaś taka nieskoordynowana, wszystko z rąk leci, wypada ....no ogólnie jakoś niezdarnie mi wszystko idzie :)

Ja tez jestem niezdara jak to moj M mowi tsunami :)
    Wszystko przewracam zrzucam rozwalam obijam sie i w ogole masakra :)

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • michaela Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa24 wrote:
    W nocy jeszcze zrobili mi ktg ale wyszlo ok,przepisali mi luteine i jeszcze cos ale nie pamiętam nazwy no i mam leżeć generalnie jest lepiej nie mam juz tych skurczy ale jeśtem jakaś taka słaba.Maja mi jeszcze zrobić usg.Mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze i ze Alankowi sie nie spieszy jeszcze na ten świat.
    Jejku justa, gdzies przegapiłam wiadomość, że coś się dzieje niepokojącego u Ciebie, dobrze że to sie wszystko uspokoiło i trzymam mocno kciuki

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• maja2024 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki może któraś będzie w stanie mi coś doradzić otóż od 3 dni mam kłucie w podbrzuszu co jakiś czas oraz lekkie pobolewania wczoraj wieczorem złapał mnie jakby skurcz - nie wiem czy to był na pewno skurcz bo nigdy ich nie miałam 1 ciąża no i co jakiś czas twardnieje mi brzuch. Mój gino na urlopie i nie wiem co robić myślę, że może to te braxtony ale nie wiem czy na pewno może któraś z was miała podobnie bo już nie wiem co robić

msayah2.png
    0sbo70a.png
    eiktyx8d7h9nb2ik.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maja2024 wrote:
    Hej dziewczynki może któraś będzie w stanie mi coś doradzić otóż od 3 dni mam kłucie w podbrzuszu co jakiś czas oraz lekkie pobolewania wczoraj wieczorem złapał mnie jakby skurcz - nie wiem czy to był na pewno skurcz bo nigdy ich nie miałam 1 ciąża no i co jakiś czas twardnieje mi brzuch. Mój gino na urlopie i nie wiem co robić myślę, że może to te braxtony ale nie wiem czy na pewno może któraś z was miała podobnie bo już nie wiem co robić

wiesz ja się nie znam, bo to też moja 1 ciąża i też nie wiem które bóle są ok a które już nie. Pamiętam że ginka mi mówiła, że jak brzuch twardnieje to mciacia ćwiczy, ważne żeby bóle nie trwały często, nie były mocne i długotrwałe. Ja zawsze na jakieś dolegliwości maciciowe brałam nospę,bo mi lekarz zlecił. Jeśli bóle ci nie przejdą i będą ci bardzo dokuczać to pojedź na SOR ginekologiczny i skonsultuj to. Będziesz spokojniejsza. Ja w sumie też nie jestem świadoma jak wyglądają te skurcze braxtona.....

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • anilorak Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    X

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 07:38

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedstawiam wam Kacperka.byl z nami na forum cale 9 miesiecy w brzuszku a teraz wyglada tak :
    32a37e923fe97c79m.jpg
    17ce03b2e09bec71m.jpg
    02a815c3c9577175m.jpg
    a8a96975d7af8cf7m.jpg
    1a594ee0e3251dd4m.jpg
    38dc52db6eb4ca47m.jpg
    aaa1a7659a601182m.jpg

Selena, kasiaks, anilorak, blueberry, Adka, Stokrotka84, Suzy Lee, xcarolinex, Nina, vivien, m_f, Rika, MamaMadzia, mała mi, michaela, Lilka, patti, MADZIULA13, marzycielka29, justa24, Ella, maja2024, polska_dziewczyna, kaaasiaczek_, иιєиσямαℓиα, Lalita2710, juicca, Miriam, Kropka, Rucia, Kleopatra, Nina82, Blondi22 lubią tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Selena Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasia śliczne maleństwo :) jak tak patrze na Wasze dzieciątka to już sie swojego skarba doczekac nie moge..:) ale zleci i mi szybciutko :)

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sama nie wierze a teraz patrze na ovu a ja jutro mam termin dopiero hehe

Selena, Rika, mała mi, michaela, patti, Nina82 lubią tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • anilorak Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    X

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 07:39

• Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasie cudowny jest!!! Jaki slodziak ach... Buziaczki od forumowej cioci :)

relgi09k52jutqx1.png
  • Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa ciesze sie, ze wszystko pod kontrola. Ja mialam caly weekend skurcze, zupelnie bezbolesne, ale brzuch byl jak skala. W pon zaczely mnie te skurcze troche bolec, wiec pojechalam do gina. Zbadal mnie, zrobil usg+usg dopochwowe i wyszlo, ze wszystko ok. Nawet szyjka sie wydluzyla z 3.5cm na 4.5cm, wiec lekarz powiedzial, ze to braxtony sie zaczely. Tez zalecil zeby duzo lezec i odpoczywac. Mam brac nospe jakby bolalo. Nie martw sie, u Ciebie to tez pewnie tylko braxtony. Odpoczywaj i duzo pij:)

justa24 lubi tę wiadomość

relgi09k52jutqx1.png
  • Adka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 jeszcze raz gratulację :) mały jest cudowny :)

Ja byłam dzisiaj na KTG, skurczy brak, mała w trakcie usnęła i musiałam być dłużej podłączona. Szyjka już się skróciła ale rozwarcia jeszcze nie ma.
    No nic jak do niedzieli nie urodzę to następne KTG w poniedziałek.

иιєиσямαℓиα wystarczą. Ja tez mam takiej wielkości. Chociaż jak byłam dzisiaj na IP to była dziewczyna z jedną torbą, niewiele większą od mojej. Aż byłam zaskoczona jak ona się w to spakowała.

Ciekawe jak tam Agga?? Laura już pewnie na świecie.

vivien, anilorak lubią tę wiadomość

• Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nienormalna odpowiadajac na Twoje pyt dotyczace zatok, to ja niestety mam czesto chore zatoki. Odpukac w ciazy jeszcze mnie nie zaatakowaly, ale przed ciaza dlugo sie leczylam. Niestety u mnie zawsze konczylo sie antybiotykiem. Same inhalacje, krople i tabletki nie pomagaly, ale kazdy jest inny. Wiem, ze jest duzo antybiotykow za zatoki, ktore mozna brac w ciazy. Pytalam o to moja lekarke na ostatniej wizycie. Tak tylko przezernie, jakby cos sie znowu zaczelo... Na szczescie na razie mam spokoj.

Inhalacje mozesz spokojnie robic. Mozna pic rumianek, robic napar z niego lub tez mozesz kupic krople z aloesu w aptece. Sa bezpieczne

relgi09k52jutqx1.png
‹‹ 159 160 161 162 163 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ