III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Suzy Lee wrote:Dziewczyny, tak kompletnie z innej beczki, bo mamy palącą sytuację, a nie znam się kompletnie na tapetach... wiecie może jak pozbyć się najmniejszym kosztem trzech pasów tapety w różowe kwiatki w pokoju, który ma byc dla mojego synka?? Są dwa pasy obok siebie i jeden na innej ścianie.
-
Suzy Lee wrote:Z tymże to oznacza malowanie całego pokoju... a może da się zamalować tapetę, albo nakleić na te pasy jakies inne, chlopiece?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2013, 16:14
-
Patuska1992 wrote:Dziewczyny biorę się za mycie podłóg na kolanach może coś pomoże heehe trzymajcie kciuki.
Pasiu Synuś cudny buziaki dla was
Patuska nie przemeczaj sie za bardzo zebys ty tez sily na porod miala,bo kto bedzie za ciebie parlanilorak lubi tę wiadomość
-
vivien wrote:Mala mi to jeszcze chyba tylko cztery zostalyscie na polu rodzenia w sierpniu
ty,anilorak,patuska i Adka
nie licze juz Aggi i DzejKej bo one juz pewnie rozpakowane
Na samą myśl ciarki mnie przechodzą. Z jednej strony już nie mogę się doczekać, bo mocno ciąży brzusio, a z drugiej jakiś taki dziwny strach przed spotkaniem z dzieckiem i życiową rewolucją. Mam nadzieję, że jakoś naturalnie wszystko się wszystko ułoży -
иιєиσямαℓиα wrote:Dziewczyny proszę o radę: czy takie 2 torby wystarczą do szpitala?
http://allegro.pl/torba-sportowa-fitness-turystyczna-outhorn-tanio-i3400246945.html
jedna dla mamy druga dla małego
ładnie wyglądaja ale mysle że to za mała torba... ja mam taką na 70 szeroką i dość pojemną... musisz tam zmieścić troche rzeczy same ręczniki zajmną duzo miejsca...иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
Suzy Lee wrote:Dziewczyny, tak kompletnie z innej beczki, bo mamy palącą sytuację, a nie znam się kompletnie na tapetach... wiecie może jak pozbyć się najmniejszym kosztem trzech pasów tapety w różowe kwiatki w pokoju, który ma byc dla mojego synka?? Są dwa pasy obok siebie i jeden na innej ścianie.
aby całkiem ściągnąć należy dobrze zmoczyć :)duzym pędzlem jak do malowania ścian i ruchami jak bys malowała ... -
Patuska1992 wrote:Dziewczyny biorę się za mycie podłóg na kolanach może coś pomoże heehe trzymajcie kciuki.
Poszukaj hip opener yoga, to lepiej zadziala niz meczenie sie na kolanach.
Poza tym slyszalam, ze masaz stop i kosek moze przyspieszyc porod, szczegolnie zrobiony przez specjaliste refleksologa.
-
MADZIULA13 lubi tę wiadomość
-
иιєиσямαℓиα wrote:Dziewczyny proszę o radę: czy takie 2 torby wystarczą do szpitala?
http://allegro.pl/torba-sportowa-fitness-turystyczna-outhorn-tanio-i3400246945.html
jedna dla mamy druga dla małego
Moim zdaniem wystarczą. I dobrze że je pokazałaś to też sobie zamówię U nas na zajęciach SR położna zaleciła spakowanie się w 3 reklamówki 1 do porodu 2 po porodzie 3 dla dzidzi wszyscy byliśmy w szoku ale u nas na porodówce to niektóre panie wchodziły z torbami na kółkach i oczywiście musiały się przepakować. Położna powiedziała, że na porodówkę zabieramy tylko rzeczy dla rodzącej jak się dzidzia urodzi to ubierają w sterylne ubranka oddziałowe i dopiero później tatuś przynosi ubranka domowe A co do ręczników to mamy wziąć jeden mały i papierowe bo te nie podrażniają i nie mają bakterii.
Także moim zdaniem takie torby wystarczą w zupełnościиιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny jestem zakochana w moim synusiu i dziekuje Bozi ze wszystko dobrze z nim.
A tak streszczajac ten dzien to ok 9,30odeszly mi wody,myslalam ze wydzieliny duzo ale lecialo po nogach i jak siadlam na kobelku siku to moj zauwazyl czop na dywaniku hehe to sie zebralismy ja sie dopakowalam a moj polecial po stroj ten zielony do porodu do sklepu medycznego obok zeby sie pozniej nie stresowac.dojechalismy do szpitala,na izbie wywiad zadzwonili po ginka przyszedl zbadac a ze mnie dalej lecialo hehe przyjal na oddzial i poszlam na usg szczegolowe.zrobili test maninga chyba i wyszlo malo punktow wiec sie strasznie martwilam co z malym.eh
Pozniej podlaczyli do ktg i kazali liczyc ruchy bylo ich mniej ale wody jeszcze mial sporo wedlug usg..mialam delikatne skurcze ale prawie niewyczuwalne..spokojnie zjadlam obiad i moj pojechal do domku bo skoro bez rozwarcia to muslalam ze potrwa .zawolali na badania i ordynator powiedzial ze podadza kroplowke z oxytocyny czy sie godze no to ja ze ok.przeszlam na strone porodowki.byly 3boksy i mega wypasione rozowe fotele hehe.podlaczyli kroplowke i zadzwonilam po mojego.ok 16stej puscili kroplowke moj przyjechal pobrali krew i zaczelo sie..skurcze czeste a dwlikatne bez rozrarcia.szyjka zgladzonaиιєиσямαℓиα, anilorak, rubi67, mała mi, kaaasiaczek_, Selena, patti lubią tę wiadomość
-
Chodzilam po korytarzu moj za nami z kroplowka i zaczely sie bolesne skurcze.bylam siku chcialam kupke zrobic bo lewatywy nie robili ale nic z tego hehe.zawolali na zapis skurczy i juz z fotela nie schodzilam.nie wiem ktora byla godzinka ale co chwile patrzeli malego tetno. I czestotliwosc skurczy.pozniej przyszedl ordynator i kazal dac gaz rozweselajacy i nawet bylo momentami smiesznie hehe bi zartowalismy z poloznymi ale jak byl skurcz to masakra.wdychalam ten gaz i czekalam na koniec.dali jeszcze rozkurczowy zaszczyk co szyjke mial rozluznic..nie czulam juz nic..o 20,02 zaczely sie skurcze parte takie na kupe jakby i o 20,2)12urodzilam synka.pamietam ze byly 3parcia ale jak moj powiedzial ze glowka i ze czarne wloski to sie zmobilizowalam i dalam czadu!!nacieli mnie ale i tak peklam z drugiej stronki.meh.a pozniej lozysko.
Dokoncze pozniej bo ide na cycka heeh
Obowiazki wzywaja kobitkiиιєиσямαℓиα, anilorak, MADZIULA13, justa24, rubi67, mała mi, blueberry, m_f, marzycielka29, kaaasiaczek_, Selena, vivien, Nina82, patti lubią tę wiadomość
-
a ja siedze biedna bez internetu.Pisze z telefonu. Dziekuje za rady odnosnie toreb
Pasiu Kacperek jest przesłodki i taki śliczny . Zakochałam się .
Pasia jak sie czujesz? Jak długo trwał twój poród?
Zajrze do was jak mi naprawia neta bo na tel. nie za fajnie sie piszepasia27 lubi tę wiadomość