X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • anilorak Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    X

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2015, 19:31

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

• anilorak Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    C

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 07:36

• niania Koleżanka

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie mamuśki i gratuluje coraz większych brzuszków :)
    mam pytanie czy w waszym przypadku sprawdzilo się przytulanie parę dni przed owulacją na poczęcie dziewczynki, a te z was które kochały się tylko tuż przed nią spodziewa się narodzin synka?
    jak to u was bylo:)

Niania ..
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zasada jest taka Niania:)
    Kobieta ma w sobie komórkę X , mężczyzna X i Y.
    plemniki z komórką X( kobieta) są wolne ,ale bardzo wytrzymałe.
    plemniki z komórką Y (chłopy) są szybkie ,ale mniej wytrzymałe.
    Więc formalnie kilka dni przed ovu powinna wyjść dziewczynka.
    A dzień przed ovu w dniu ovu i dzień po chłopak.

Wszystko zależy kiedy ma się ovu. Ja uprawiałam przytulanie przed bo myślałam że mam normalnie w dniu 14...dc ,a potem okazało się że 19 dnia cyklu mam ovu i parę godzin po niej współżyliśmy i wyszedł synuś.

Na chłopski rozum tłumaczenie:))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2013, 11:27

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • marzycielka29 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to u mnie powinien być facio ale to się dziś zobaczy ja po cichu liczę na córcię bo synusia już mam ale co będzie to będzie oby tylko całe i zdrowe a będę mega szczęśliwa :)

иιєиσямαℓиα, Lalita2710, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość

iv09io4p2pxzv5ij.pnghttps://www.suwaczki.com/tickers/iv09io4p2pxzv5ij.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niania to jest moim zdaniem loteria...

ostatnio w szkole rodzenia gadalismy kiedy wspolzylismy i co nosimy w brzuszku.
    Okazalo sie ze byly 3-4 dziewczyny co obserwowaly sie tak jak ja ze robily testy owu i wiedza kiedy mialy owu i jedna wspolzyla w dniu owu i ma chlopaka,druga i trzecia wspolzyly 3 dni przed owu bo chcialy dziewczynki a nosza pod serduszkiem... chlopczykow i czwarta tak jak i ja wspolzyla trzy,dwa i w dzien owu i ma dziewczynke ;) ;) a wiec nie zawsze da sie przewidziec plec dziecka.
    Zawsze jest loteria 50 na 50 :)

Polozna ze szkoly rodzenia miala wlasnie odrotna teorie jak ty lalita.
    Ona mowila ze ktotko przed owu i w dniu owu jest wieksza szansa na dziewczynke a kilka dni przed na chlopczyka,i badz tu madry tyle tych teori ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2013, 11:42

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anilorak wrote:
    Czyli znowu zapeszyłam :/ No ale może faktycznie ten śluz to jakiś znak :)

kurcze a ja juz chcialam tez napisac ze Patuska cos nam ucichla a tutaj nagle post od Patuski ze jeszcze w dwupaku.

Ach jednak jak jest cisza to zaraz podejzenie pada ze na porodowce ktos juz lezy :P

• niania Koleżanka

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam wlaśnie o tej większej wytrzymałości "dziewczynek" ale chciałam się dowiedzieć jak to jest w praktyce;);)

Niania ..
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anilorak wrote:
    Czyli znowu zapeszyłam :/ No ale może faktycznie ten śluz to jakiś znak :)
    no chyba zapeszyłyśmy ;)
    Patuska oby to był dobry znak :)
    Trzymamy kciuki

anilorak lubi tę wiadomość

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niania ja ci tylko moge pwiedziec jak bylo u mnie ;)
    a spodziewam sie na 1000 dziewczynki bo juz widzielismy na USG muszelke malej :P

ja wspolzylam przed w trakcie i po owu wiem tez ze dwa dni po pierwszym wspolzyciu mialam owu wykazana na tescie :)

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anilorak wrote:
    иιєиσямαℓиα, ja w zasadzie z zatokami nie mam teraz problemów, więc mnie to nawet zdziwiło, że to zatoki. I nie mam żadnych zaleceń. Za dziecka to ja miałam problemy, a laryngolog to był lekarz, którego co chwilę musiałam odwiedzać. U mnie pojawiał się katar, a potem zatykały mi się uszy. Masakra... dopiero jak usunięto mi 3 migdał, to miałam spokój.
    Z tego co słyszałam to prostowanie przegrody nie jest takie straszne, więc musisz sobie to przemyśleć.
    A tak przy okazji właśnie tego tematu, to moja mama jak była panienką, to dostała w nos piłką do kosza na lekcji wf-u. Opuchlizna masakryczna, a laryngolog, że nie ma złamania, wszystko jest ok. Po czasie niestety okazało się, że nos musiał być uszkodzony, bo teraz jest krzywy i to widać "gołym" okiem. I po latach ta sama pani laryngolog mówi, że jest krzywa przegroda i nos kwalifikuje się do zabiegu... ręce opadają. Teraz to moja mama się już woli męczyć i nie zdecyduje się.

mi chyba kolega z przedszkola uszkodził, bo mama mówiła, że zwalił na mnie półkę z zabawkami i mama cały czas powtarza, że była głupia bo tego nie sprawdziła prześwietleniem, a nochal miałam nieźle rozwalony :). Mam nawet na niechlubną pamiątkę jakieś zdjęcie jak nos był w trakcie gojenia

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niania wrote:
    Witam wszystkie mamuśki i gratuluje coraz większych brzuszków :)
    mam pytanie czy w waszym przypadku sprawdzilo się przytulanie parę dni przed owulacją na poczęcie dziewczynki, a te z was które kochały się tylko tuż przed nią spodziewa się narodzin synka?
    jak to u was bylo:)

u mnie współżycie na 3 godziny przed owulacją (teoretycznie, bo mam bóle owulacyjne i 3h po <3 miałam ból jajnika). W efekcie chłopczyk :)

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivien wrote:
    kurcze a ja juz chcialam tez napisac ze Patuska cos nam ucichla a tutaj nagle post od Patuski ze jeszcze w dwupaku.

Ach jednak jak jest cisza to zaraz podejzenie pada ze na porodowce ktos juz lezy :P
    hehe :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2013, 12:06

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny rany w ciąży dezynfekujecie wodą utlenioną czy spirytusem?
    Spirytus to w końcu alkohol....

Ja już nic nie dotykam....kurde tak się znowu skaleczyłam , że nie mogłam zatamować krwawienia o.O. Biorę ten clexan i z dala od wszelkiego ostrego! Cholera jasna podkusiło mnie tą golarkę do skórek rozmontować i żyletką się zacięłam tym razem w dużego palca u ręki ;).
    Jak bum cyk cyk nic nie ruszam ostrego!
    Wszystko przez mojego męża, bo prosiłam go żeby to mi rozmontował :/. W efekcie mam wycharatany kawał skóry :). Co za sierota :/
    Duży palec u stopy się goi ;) to dla odmiany teraz u ręki o.O hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2013, 12:07

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • anilorak Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    X

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 07:36

• Antolka Ekspertka

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nienormalna, Ty bidulo :)
    Ale mamy coś współnego :) Ja za to potrafię nadwyrężyć sobie nadgarstek myjąc się :),żebym to coś skomplikowanego robiła, a ja smyrałam się po ramieniu i bach... coś się stało z nadgarstkiem :)
    Ale to jest nic :) Mamy łóżeczko przy łóżku i na chwile teraźniejszą odkładamy tam telefony, okulary itp jak kładziemy się spać. Ja odkładając telefon zaklinowałam sobie rekę i nie mogłam wyjąć.:) Juz nie wspomne o tym,że w domu jedząc uzywam "ślniaka" bo za kazdym razem jak coś wkładam do ust musze się ubrudzic :)

иιєиσямαℓиα, blueberry, Adka lubią tę wiadomość

mhsvj44jngo177cq.png
  • anilorak Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    C

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 07:37

• michaela Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivien wrote:
    Niania to jest moim zdaniem loteria...

ostatnio w szkole rodzenia gadalismy kiedy wspolzylismy i co nosimy w brzuszku.
    Okazalo sie ze byly 3-4 dziewczyny co obserwowaly sie tak jak ja ze robily testy owu i wiedza kiedy mialy owu i jedna wspolzyla w dniu owu i ma chlopaka,druga i trzecia wspolzyly 3 dni przed owu bo chcialy dziewczynki a nosza pod serduszkiem... chlopczykow i czwarta tak jak i ja wspolzyla trzy,dwa i w dzien owu i ma dziewczynke ;) ;) a wiec nie zawsze da sie przewidziec plec dziecka.
    Zawsze jest loteria 50 na 50 :)

Polozna ze szkoly rodzenia miala wlasnie odrotna teorie jak ty lalita.
    Ona mowila ze ktotko przed owu i w dniu owu jest wieksza szansa na dziewczynke a kilka dni przed na chlopczyka,i badz tu madry tyle tych teori ;)
    My najprawdopodobniej trafiliśmy w dzień owu albo tuz po i jest babeczka :) Ale czy tak w rzeczywistości było? :)

иιєиσямαℓиα, vivien lubią tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• patti Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, pozniej was doczytam.teraz mam pytanko, jak wstawic fotke bezposrednio na forum zeby nie bawic sie w fotosik?gdzies byl ten temat ale nie mam sily szukac na forum

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anilorak wrote:
    No to jest najprawdopodobniej tego przyczyna. Kiedyś się właśnie nie robiło prześwietleń, lekarz tylko oglądał i zwykle mówił, że jest ok. Mój brat jak był mały, to spadł z 3 schodków, bo zahaczył parasolką o coś i też niby wszystko dobrze było, a ten garbik na jego nosie, to prawdopodobnie tego skutki.
    dokładnie, tym bardziej, że nos ma delikatne chrząstki...brrrr
    teraz dobrowolnie iść na zabieg i znowu będą nos rozwalać ;)

qb3ctgf6zex9o3p8.png
‹‹ 158 159 160 161 162 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ