Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • anilorak Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    X

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2015, 19:31

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

• anilorak Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    C

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 07:36

• niania Koleżanka

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie mamuśki i gratuluje coraz większych brzuszków :)
    mam pytanie czy w waszym przypadku sprawdzilo się przytulanie parę dni przed owulacją na poczęcie dziewczynki, a te z was które kochały się tylko tuż przed nią spodziewa się narodzin synka?
    jak to u was bylo:)

Niania ..
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zasada jest taka Niania:)
    Kobieta ma w sobie komórkę X , mężczyzna X i Y.
    plemniki z komórką X( kobieta) są wolne ,ale bardzo wytrzymałe.
    plemniki z komórką Y (chłopy) są szybkie ,ale mniej wytrzymałe.
    Więc formalnie kilka dni przed ovu powinna wyjść dziewczynka.
    A dzień przed ovu w dniu ovu i dzień po chłopak.

Wszystko zależy kiedy ma się ovu. Ja uprawiałam przytulanie przed bo myślałam że mam normalnie w dniu 14...dc ,a potem okazało się że 19 dnia cyklu mam ovu i parę godzin po niej współżyliśmy i wyszedł synuś.

Na chłopski rozum tłumaczenie:))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2013, 11:27

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • marzycielka29 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to u mnie powinien być facio ale to się dziś zobaczy ja po cichu liczę na córcię bo synusia już mam ale co będzie to będzie oby tylko całe i zdrowe a będę mega szczęśliwa :)

иιєиσямαℓиα, Lalita2710, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość

iv09io4p2pxzv5ij.pnghttps://www.suwaczki.com/tickers/iv09io4p2pxzv5ij.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niania to jest moim zdaniem loteria...

ostatnio w szkole rodzenia gadalismy kiedy wspolzylismy i co nosimy w brzuszku.
    Okazalo sie ze byly 3-4 dziewczyny co obserwowaly sie tak jak ja ze robily testy owu i wiedza kiedy mialy owu i jedna wspolzyla w dniu owu i ma chlopaka,druga i trzecia wspolzyly 3 dni przed owu bo chcialy dziewczynki a nosza pod serduszkiem... chlopczykow i czwarta tak jak i ja wspolzyla trzy,dwa i w dzien owu i ma dziewczynke ;) ;) a wiec nie zawsze da sie przewidziec plec dziecka.
    Zawsze jest loteria 50 na 50 :)

Polozna ze szkoly rodzenia miala wlasnie odrotna teorie jak ty lalita.
    Ona mowila ze ktotko przed owu i w dniu owu jest wieksza szansa na dziewczynke a kilka dni przed na chlopczyka,i badz tu madry tyle tych teori ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2013, 11:42

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anilorak wrote:
    Czyli znowu zapeszyłam :/ No ale może faktycznie ten śluz to jakiś znak :)

kurcze a ja juz chcialam tez napisac ze Patuska cos nam ucichla a tutaj nagle post od Patuski ze jeszcze w dwupaku.

Ach jednak jak jest cisza to zaraz podejzenie pada ze na porodowce ktos juz lezy :P

• niania Koleżanka

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam wlaśnie o tej większej wytrzymałości "dziewczynek" ale chciałam się dowiedzieć jak to jest w praktyce;);)

Niania ..
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anilorak wrote:
    Czyli znowu zapeszyłam :/ No ale może faktycznie ten śluz to jakiś znak :)
    no chyba zapeszyłyśmy ;)
    Patuska oby to był dobry znak :)
    Trzymamy kciuki

anilorak lubi tę wiadomość

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niania ja ci tylko moge pwiedziec jak bylo u mnie ;)
    a spodziewam sie na 1000 dziewczynki bo juz widzielismy na USG muszelke malej :P

ja wspolzylam przed w trakcie i po owu wiem tez ze dwa dni po pierwszym wspolzyciu mialam owu wykazana na tescie :)

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anilorak wrote:
    иιєиσямαℓиα, ja w zasadzie z zatokami nie mam teraz problemów, więc mnie to nawet zdziwiło, że to zatoki. I nie mam żadnych zaleceń. Za dziecka to ja miałam problemy, a laryngolog to był lekarz, którego co chwilę musiałam odwiedzać. U mnie pojawiał się katar, a potem zatykały mi się uszy. Masakra... dopiero jak usunięto mi 3 migdał, to miałam spokój.
    Z tego co słyszałam to prostowanie przegrody nie jest takie straszne, więc musisz sobie to przemyśleć.
    A tak przy okazji właśnie tego tematu, to moja mama jak była panienką, to dostała w nos piłką do kosza na lekcji wf-u. Opuchlizna masakryczna, a laryngolog, że nie ma złamania, wszystko jest ok. Po czasie niestety okazało się, że nos musiał być uszkodzony, bo teraz jest krzywy i to widać "gołym" okiem. I po latach ta sama pani laryngolog mówi, że jest krzywa przegroda i nos kwalifikuje się do zabiegu... ręce opadają. Teraz to moja mama się już woli męczyć i nie zdecyduje się.

mi chyba kolega z przedszkola uszkodził, bo mama mówiła, że zwalił na mnie półkę z zabawkami i mama cały czas powtarza, że była głupia bo tego nie sprawdziła prześwietleniem, a nochal miałam nieźle rozwalony :). Mam nawet na niechlubną pamiątkę jakieś zdjęcie jak nos był w trakcie gojenia

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niania wrote:
    Witam wszystkie mamuśki i gratuluje coraz większych brzuszków :)
    mam pytanie czy w waszym przypadku sprawdzilo się przytulanie parę dni przed owulacją na poczęcie dziewczynki, a te z was które kochały się tylko tuż przed nią spodziewa się narodzin synka?
    jak to u was bylo:)

u mnie współżycie na 3 godziny przed owulacją (teoretycznie, bo mam bóle owulacyjne i 3h po <3 miałam ból jajnika). W efekcie chłopczyk :)

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivien wrote:
    kurcze a ja juz chcialam tez napisac ze Patuska cos nam ucichla a tutaj nagle post od Patuski ze jeszcze w dwupaku.

Ach jednak jak jest cisza to zaraz podejzenie pada ze na porodowce ktos juz lezy :P
    hehe :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2013, 12:06

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny rany w ciąży dezynfekujecie wodą utlenioną czy spirytusem?
    Spirytus to w końcu alkohol....

Ja już nic nie dotykam....kurde tak się znowu skaleczyłam , że nie mogłam zatamować krwawienia o.O. Biorę ten clexan i z dala od wszelkiego ostrego! Cholera jasna podkusiło mnie tą golarkę do skórek rozmontować i żyletką się zacięłam tym razem w dużego palca u ręki ;).
    Jak bum cyk cyk nic nie ruszam ostrego!
    Wszystko przez mojego męża, bo prosiłam go żeby to mi rozmontował :/. W efekcie mam wycharatany kawał skóry :). Co za sierota :/
    Duży palec u stopy się goi ;) to dla odmiany teraz u ręki o.O hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2013, 12:07

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • anilorak Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    X

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 07:36

• Antolka Ekspertka

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nienormalna, Ty bidulo :)
    Ale mamy coś współnego :) Ja za to potrafię nadwyrężyć sobie nadgarstek myjąc się :),żebym to coś skomplikowanego robiła, a ja smyrałam się po ramieniu i bach... coś się stało z nadgarstkiem :)
    Ale to jest nic :) Mamy łóżeczko przy łóżku i na chwile teraźniejszą odkładamy tam telefony, okulary itp jak kładziemy się spać. Ja odkładając telefon zaklinowałam sobie rekę i nie mogłam wyjąć.:) Juz nie wspomne o tym,że w domu jedząc uzywam "ślniaka" bo za kazdym razem jak coś wkładam do ust musze się ubrudzic :)

иιєиσямαℓиα, blueberry, Adka lubią tę wiadomość

mhsvj44jngo177cq.png
  • anilorak Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    C

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 07:37

• michaela Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivien wrote:
    Niania to jest moim zdaniem loteria...

ostatnio w szkole rodzenia gadalismy kiedy wspolzylismy i co nosimy w brzuszku.
    Okazalo sie ze byly 3-4 dziewczyny co obserwowaly sie tak jak ja ze robily testy owu i wiedza kiedy mialy owu i jedna wspolzyla w dniu owu i ma chlopaka,druga i trzecia wspolzyly 3 dni przed owu bo chcialy dziewczynki a nosza pod serduszkiem... chlopczykow i czwarta tak jak i ja wspolzyla trzy,dwa i w dzien owu i ma dziewczynke ;) ;) a wiec nie zawsze da sie przewidziec plec dziecka.
    Zawsze jest loteria 50 na 50 :)

Polozna ze szkoly rodzenia miala wlasnie odrotna teorie jak ty lalita.
    Ona mowila ze ktotko przed owu i w dniu owu jest wieksza szansa na dziewczynke a kilka dni przed na chlopczyka,i badz tu madry tyle tych teori ;)
    My najprawdopodobniej trafiliśmy w dzień owu albo tuz po i jest babeczka :) Ale czy tak w rzeczywistości było? :)

иιєиσямαℓиα, vivien lubią tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• patti Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, pozniej was doczytam.teraz mam pytanko, jak wstawic fotke bezposrednio na forum zeby nie bawic sie w fotosik?gdzies byl ten temat ale nie mam sily szukac na forum

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anilorak wrote:
    No to jest najprawdopodobniej tego przyczyna. Kiedyś się właśnie nie robiło prześwietleń, lekarz tylko oglądał i zwykle mówił, że jest ok. Mój brat jak był mały, to spadł z 3 schodków, bo zahaczył parasolką o coś i też niby wszystko dobrze było, a ten garbik na jego nosie, to prawdopodobnie tego skutki.
    dokładnie, tym bardziej, że nos ma delikatne chrząstki...brrrr
    teraz dobrowolnie iść na zabieg i znowu będą nos rozwalać ;)

qb3ctgf6zex9o3p8.png
‹‹ 158 159 160 161 162 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak obliczyć dni płodne?

Czy starając się zajść w ciążę powinnaś wiedzieć kiedy występuje owulacja i kiedy są dni płodne? Czy nie wystarczy zadbać o to, żeby kochać się regularnie przez cały cykl i prędzej czy później i tak zajdziesz w ciążę? Nie zawsze. Każdego cyklu masz zaledwie 20% szans na zajście w ciążę, a pary z obniżoną płodnością mają ich dużo mniej. Warto wiedzieć jak obliczyć dni płodne i poznać wady i zalety każdej z metod.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Inozytol a kobieca płodność – wsparcie owulacji, metabolizmu i zdrowia hormonalnego kobiet

Coraz więcej kobiet w wieku rozrodczym zmaga się z zaburzeniami hormonalnymi, które utrudniają zajście w ciążę lub jej prawidłowy przebieg. Dlatego wiele par w czasie starań o dziecko decyduje się na wprowadzenie suplementacji poprawiającej kobiecą płodność. Jednym z najlepiej przebadanych składników jest inozytol, który – regulując gospodarkę hormonalną i cukrową – może zwiększyć szansę na zapłodnienie. Jak dokładnie działa i jakie inne skuteczne składniki wspierające płodność kobiet warto włączyć do codziennej suplementacji?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ