III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, mam takie pytanie : jak chodze to czuje ucisk na dole, tak jakby Malenstwo mialo wyskoczyc zaraz - raz mam takie uczucie, raz jest ok - nie moge pokonywac duzych dystansów, bo czuje straszny dyskomfort
Jak myslicie, moze to byc cos powaznego czy raczzej nie? Zastanawiam sie czy nie wybrac sie jutro rano na oddzial polozniczy, aby lekarz to sprawdzil, bo wizyte mam dopiero we wtorek .... ? -
Pasia kochany synek, bardzo sie ciesze Twoim szczesciem.
Dzisiaj mialam lekkoego pietra, rano bylam na jodze, potem pojechalam do pracy i maly mocno napieral glowka.
Poza tym mialam dziwne jakby skurcze.
Na szczescie minelo, falszywy alarm, ale zaczynam pakowac torbe do szpitala, tam na wszelki wypadek.pasia27 lubi tę wiadomość
-
xcarolinex wrote:Dziewczyny, mam takie pytanie : jak chodze to czuje ucisk na dole, tak jakby Malenstwo mialo wyskoczyc zaraz - raz mam takie uczucie, raz jest ok - nie moge pokonywac duzych dystansów, bo czuje straszny dyskomfort
Jak myslicie, moze to byc cos powaznego czy raczzej nie? Zastanawiam sie czy nie wybrac sie jutro rano na oddzial polozniczy, aby lekarz to sprawdzil, bo wizyte mam dopiero we wtorek .... ?
Miałam identycznie i to już dość dawno, jakoś po 20 tyg. Wtedy zaczeła mi sie delikatnie skracać szyjka i musiałam mocno ograniczyć aktywność. Zrezygnowałam z gimnastyki i dłuższych spacerów podczas których mocno twardniał mi brzuch i uczucie jakby miał mi zaraz "spaść".
Lekarz zalecił zażywać magnez i odpoczywać. No i minęło. Myśle, że spokojnie możesz poczekać do wizyty.xcarolinex lubi tę wiadomość
-
Lalita2710 wrote:No Nienormalna ost poznałam babkę ,która jest w 7 m-ce i też nie czuje ruchów. Nie była osobą grubszą więc nie było to z kuli brzucha i też mówiła że ma przodujące łożysko.
Ja mam np na tyłozgięciu i czuję ruchy od 18 tygodnia.
nie mam stwierdzonego przodującego łożyska, ani na przedniej ścianie
-
xcarolinex wrote:Dziewczyny, mam takie pytanie : jak chodze to czuje ucisk na dole, tak jakby Malenstwo mialo wyskoczyc zaraz - raz mam takie uczucie, raz jest ok - nie moge pokonywac duzych dystansów, bo czuje straszny dyskomfort
Jak myslicie, moze to byc cos powaznego czy raczzej nie? Zastanawiam sie czy nie wybrac sie jutro rano na oddzial polozniczy, aby lekarz to sprawdzil, bo wizyte mam dopiero we wtorek .... ?
ja takich doznań nie doświadczyłam. Ale jeśli ci nie przejdzie i będziesz czuła dalej dyskomfort zawsze możesz pojechać sprawdzić dla swojego spokoju. Obserwuj się i oszczędzaj
xcarolinex lubi tę wiadomość
-
Dzieki Dziewczyny - chyba jednak wybiore sie dla spokoju do szpitala, bo we wtorek i tak mamy tylko usg i wizyte ... na ktorej i tak lekarz nic nie bada tylko z Toba rozmawia..eh... Ja juz mialam kilka takich epizodów wczesniej szybko odeszlo i sie nie matwilam, a teraz to taki dyskomfort, ze juz musialam z pracy zrezygnowac, a mialam zostac jeszcze 3 tyg... No coz, pojde i sprawdze, mam nadzieje, ze trafi mi sie lekarz co mnie nie zignoruje
иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Rika to dobrze, że już lepiej się czujesz.
Mi na takie bóle pomaga magnez - może bierz profilaktycznie sobie, to nie będzie cię bolało, gdyby jednak odpukać miało znowu zacząć.
Hmmmm....ciekawe co tm u Agi i Dzejkej....
Tak milczą, żadnych informacji .....
U mnie przygotowania do malowania - mąż dociera gipsówkę, bo musiał pare pęknięć na ścianach zlikwidować , bo pękają na potęgę w tej wielkiej płycie , no i pierwsza warstwa farby dziś zostanie położona. Pożegnamy się z blado żółtym kolorkiem w sypialni hehe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2013, 09:10
Rika lubi tę wiadomość
-
Jak myslicie, moze to byc cos powaznego czy raczzej nie? Zastanawiam sie czy nie wybrac sie jutro rano na oddzial polozniczy, aby lekarz to sprawdzil, bo wizyte mam dopiero we wtorek .... ? -
Patti synus jest sliczniutki i znowu ciemne wloscki ahhh
Moja Vivien pewnie lysa jak kolanko wyjdzie hihihi ja blond i moj maz jak byl dzieckiem tez bialy blondynek
Rika kurcze jak czytalam o bolych okresowych odrazu pomyslalam ze zaraz sie rozpakujesz...
ale kurcze ty masz jeszcze 6 tygodni!! Nie spiesz sie tak
Ale ciesze sie ze juz troszku lepiej i pamietaj o oszczedzaniu sie.
Co do picia wody ja staram sie chociaz te 2-3 litry w siebie wlac,zalezy od dnia nieraz wiecej nieraz troszku mniej.
Wczoraj z mezem ostatnie zakupy meblowe zrobilismy... kupilismy lozeczko i materacyk dla Vivien.A jutro bedzie skladal lozeczko,komode z przewijakiem.
A w nastepnym tygodniu zacznie sie juz pomalu woielkie pranie i prasowanie
Rika, mała mi, patti lubią tę wiadomość
-
Patti słodki ten Twój maluszek
Ja też odczuwam ucisk na dole, czasami to wręcz jest takie uczucie kłucia ale nie trwa to za długo. Więc tak jak dziewczyny piszą nie ma co się martwić ale jak nie daje Ci to spokoju zgłoś się na IP.patti lubi tę wiadomość
-
Ella wrote:Pasia kochany synek, bardzo sie ciesze Twoim szczesciem.
Dzisiaj mialam lekkoego pietra, rano bylam na jodze, potem pojechalam do pracy i maly mocno napieral glowka.
Poza tym mialam dziwne jakby skurcze.
Na szczescie minelo, falszywy alarm, ale zaczynam pakowac torbe do szpitala, tam na wszelki wypadek.
Ella co do ucisku na dole ja nic narazie takiego nie czuje ale to pewnie dlatgeo ze Vivien nie jest jeszcze gleboko osadzona glowka.. co u ciebie moze wlasnie byc odwrotnie.
Jak bylam na szkole rodzenia z mezem to akurat byl tez ten temat ze jak glowka osadza sie w kanale rodnym to wlasnie mozna czuc takie cisniecie,dyskomfort na dole -
Patti śliczny bobasek ja też bym powiedziała że w normie, nie za duży
Co do wody to ja też sama z siebie piję ok 3L samej wody dziennie, czasem trochę mniej, ale generalnie jedna butelka w pracy, jedna w domu schodzi. No i przez to cały czas biegam do łazienki, ale już przywykłampasia27, patti lubią tę wiadomość
-
Adka wrote:Patti słodki ten Twój maluszek
Ja też odczuwam ucisk na dole, czasami to wręcz jest takie uczucie kłucia ale nie trwa to za długo. Więc tak jak dziewczyny piszą nie ma co się martwić ale jak nie daje Ci to spokoju zgłoś się na IP.
Adka ty już po terminie i dalej nic?