X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2013, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojojo ale słodziaszek z niegoooo:))))) boziu aż już zazdroszczę że masz synusia przy sobie;)))

patti lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • xcarolinex Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2013, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam takie pytanie : jak chodze to czuje ucisk na dole, tak jakby Malenstwo mialo wyskoczyc zaraz - raz mam takie uczucie, raz jest ok - nie moge pokonywac duzych dystansów, bo czuje straszny dyskomfort :/
    Jak myslicie, moze to byc cos powaznego czy raczzej nie? Zastanawiam sie czy nie wybrac sie jutro rano na oddzial polozniczy, aby lekarz to sprawdzil, bo wizyte mam dopiero we wtorek .... ?

gg64wn1511ap0yj7.png

www.ourlittlerosie.blogspot.com
  • Ella Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2013, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasia kochany synek, bardzo sie ciesze Twoim szczesciem.
    Dzisiaj mialam lekkoego pietra, rano bylam na jodze, potem pojechalam do pracy i maly mocno napieral glowka.
    Poza tym mialam dziwne jakby skurcze.
    Na szczescie minelo, falszywy alarm, ale zaczynam pakowac torbe do szpitala, tam na wszelki wypadek.

pasia27 lubi tę wiadomość

Q82doi09kub0318v3.png
  • mała mi Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2013, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xcarolinex wrote:
    Dziewczyny, mam takie pytanie : jak chodze to czuje ucisk na dole, tak jakby Malenstwo mialo wyskoczyc zaraz - raz mam takie uczucie, raz jest ok - nie moge pokonywac duzych dystansów, bo czuje straszny dyskomfort :/
    Jak myslicie, moze to byc cos powaznego czy raczzej nie? Zastanawiam sie czy nie wybrac sie jutro rano na oddzial polozniczy, aby lekarz to sprawdzil, bo wizyte mam dopiero we wtorek .... ?

Miałam identycznie i to już dość dawno, jakoś po 20 tyg. Wtedy zaczeła mi sie delikatnie skracać szyjka i musiałam mocno ograniczyć aktywność. Zrezygnowałam z gimnastyki i dłuższych spacerów podczas których mocno twardniał mi brzuch i uczucie jakby miał mi zaraz "spaść".
    Lekarz zalecił zażywać magnez i odpoczywać. No i minęło. Myśle, że spokojnie możesz poczekać do wizyty.

xcarolinex lubi tę wiadomość

lh84fwn15ak64cb2c.png]

n59y9vvjpvlwuosg.png

• mała mi Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2013, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patti wrote:
    04853574

Patti, cudowny synuś i nie wygląda na pulpecika :)Taki w sam raz.
    Na zdjęciach chyba wszystkie noworodki wyglądają na większe.
    Jeszcze raz ogromne gratulacje :)

patti, patti lubią tę wiadomość

lh84fwn15ak64cb2c.png]

n59y9vvjpvlwuosg.png

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2013, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patti gratulacje :)
    Tomuś przesłodki :)

patti lubi tę wiadomość

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2013, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    No Nienormalna ost poznałam babkę ,która jest w 7 m-ce i też nie czuje ruchów. Nie była osobą grubszą więc nie było to z kuli brzucha i też mówiła że ma przodujące łożysko.

Ja mam np na tyłozgięciu i czuję ruchy od 18 tygodnia.

nie mam stwierdzonego przodującego łożyska, ani na przedniej ścianie :)

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2013, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xcarolinex wrote:

ja takich doznań nie doświadczyłam. Ale jeśli ci nie przejdzie i będziesz czuła dalej dyskomfort zawsze możesz pojechać sprawdzić dla swojego spokoju. Obserwuj się i oszczędzaj :)

xcarolinex lubi tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • xcarolinex Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2013, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Dziewczyny - chyba jednak wybiore sie dla spokoju do szpitala, bo we wtorek i tak mamy tylko usg i wizyte ... na ktorej i tak lekarz nic nie bada tylko z Toba rozmawia..eh... Ja juz mialam kilka takich epizodów wczesniej szybko odeszlo i sie nie matwilam, a teraz to taki dyskomfort, ze juz musialam z pracy zrezygnowac, a mialam zostac jeszcze 3 tyg... No coz, pojde i sprawdze, mam nadzieje, ze trafi mi sie lekarz co mnie nie zignoruje ;)

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

gg64wn1511ap0yj7.png

www.ourlittlerosie.blogspot.com
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2013, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 13:13

иιєиσямαℓиα, anilorak, mała mi, vivien, yennefer, michaela, patti lubią tę wiadomość

• anilorak Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2013, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2015, 21:03

patti, Vixen lubią tę wiadomość

• anilorak Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2013, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    C

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2015, 21:03

Rika lubi tę wiadomość

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2013, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika to dobrze, że już lepiej się czujesz.
    Mi na takie bóle pomaga magnez - może bierz profilaktycznie sobie, to nie będzie cię bolało, gdyby jednak odpukać miało znowu zacząć.

Hmmmm....ciekawe co tm u Agi i Dzejkej.... o.O
    Tak milczą, żadnych informacji ..... :)

U mnie przygotowania do malowania - mąż dociera gipsówkę, bo musiał pare pęknięć na ścianach zlikwidować , bo pękają na potęgę w tej wielkiej płycie , no i pierwsza warstwa farby dziś zostanie położona. Pożegnamy się z blado żółtym kolorkiem w sypialni hehe :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2013, 09:10

Rika lubi tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2013, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xcarolinex wrote:
    Ja mam ten sam okres ciązy i odczuwam podobnie. Myślę że dziecko już jest duże i naciska na szyjkę. Zresztą lekarka mi tak ostatnio mówiła, że leży główkowo i napiera na szyjkę. Ja bym się nie przejmowała specjalnie :)

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2013, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patti śliczny Twój synuś :)

patti lubi tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • vivien Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2013, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patti synus jest sliczniutki <3 <3 i znowu ciemne wloscki ahhh

Moja Vivien pewnie lysa jak kolanko wyjdzie hihihi ja blond i moj maz jak byl dzieckiem tez bialy blondynek ;)

Rika kurcze jak czytalam o bolych okresowych odrazu pomyslalam ze zaraz sie rozpakujesz...
    ale kurcze ty masz jeszcze 6 tygodni!! Nie spiesz sie tak :P
    Ale ciesze sie ze juz troszku lepiej i pamietaj o oszczedzaniu sie.

Co do picia wody ja staram sie chociaz te 2-3 litry w siebie wlac,zalezy od dnia nieraz wiecej nieraz troszku mniej.

Wczoraj z mezem ostatnie zakupy meblowe zrobilismy... kupilismy lozeczko i materacyk dla Vivien.A jutro bedzie skladal lozeczko,komode z przewijakiem.
    A w nastepnym tygodniu zacznie sie juz pomalu woielkie pranie i prasowanie ;) ;)

Rika, mała mi, patti lubią tę wiadomość

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • Adka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2013, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patti słodki ten Twój maluszek :)

Ja też odczuwam ucisk na dole, czasami to wręcz jest takie uczucie kłucia ale nie trwa to za długo. Więc tak jak dziewczyny piszą nie ma co się martwić ale jak nie daje Ci to spokoju zgłoś się na IP.

patti lubi tę wiadomość

• vivien Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2013, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ella wrote:
    Pasia kochany synek, bardzo sie ciesze Twoim szczesciem.
    Dzisiaj mialam lekkoego pietra, rano bylam na jodze, potem pojechalam do pracy i maly mocno napieral glowka.
    Poza tym mialam dziwne jakby skurcze.
    Na szczescie minelo, falszywy alarm, ale zaczynam pakowac torbe do szpitala, tam na wszelki wypadek.

Ella co do ucisku na dole ja nic narazie takiego nie czuje ale to pewnie dlatgeo ze Vivien nie jest jeszcze gleboko osadzona glowka.. co u ciebie moze wlasnie byc odwrotnie.
    Jak bylam na szkole rodzenia z mezem to akurat byl tez ten temat ze jak glowka osadza sie w kanale rodnym to wlasnie mozna czuc takie cisniecie,dyskomfort na dole ;)

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • yennefer Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2013, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patti śliczny bobasek :) ja też bym powiedziała że w normie, nie za duży :)

Co do wody to ja też sama z siebie piję ok 3L samej wody dziennie, czasem trochę mniej, ale generalnie jedna butelka w pracy, jedna w domu schodzi. No i przez to cały czas biegam do łazienki, ale już przywykłam :)

pasia27, patti lubią tę wiadomość

82do20mm8gkktux6.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2013, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adka wrote:
    Patti słodki ten Twój maluszek :)

Ja też odczuwam ucisk na dole, czasami to wręcz jest takie uczucie kłucia ale nie trwa to za długo. Więc tak jak dziewczyny piszą nie ma co się martwić ale jak nie daje Ci to spokoju zgłoś się na IP.

Adka ty już po terminie :) i dalej nic? :)

qb3ctgf6zex9o3p8.png
‹‹ 166 167 168 169 170 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ