III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
A moj facet tak zabalowal w sobote z okazji synka ze cale podworko pilo nasze zdrowie hahaha ale na szczescie nie bylo dziwnych akcji ale troche schudl i w niedziele przyszedl do nas na kacu ale coz..wybaczylam..byl taki dzielny ze mna..
иιєиσямαℓиα, Adka, Lilka, patti, anilorak, marzycielka29 lubią tę wiadomość
-
pasia27 wrote:Ten gaz wdychasz ostro na skurczach a jak puszcza to dobrze jest zamknac oczy i chwilke sie zrelaksowac i szykowac sily na kolejnego skurcza hehe tak to dziala.zawsze to cos!lepiej sie czlowiek psychicznie czuje jak sobie czyms dopomaga hehe.mnie sie nawet czekoladki zachcialo bo moj mi wczesniej kupil ale tyle babek kolo mnie latalo i nie chcialam robic kichy ze czekolady sie chce z torebki hehe a teraz nie wiem kiedy dopiero zjemmm
zostaw sobie tą tabliczkę na pamiątkę hehe
pokażesz synkowi za kilka lat
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2013, 17:37
pasia27 lubi tę wiadomość
-
pasia27 wrote:Ten gaz wdychasz ostro na skurczach a jak puszcza to dobrze jest zamknac oczy i chwilke sie zrelaksowac i szykowac sily na kolejnego skurcza hehe tak to dziala.zawsze to cos!lepiej sie czlowiek psychicznie czuje jak sobie czyms dopomaga hehe.mnie sie nawet czekoladki zachcialo bo moj mi wczesniej kupil ale tyle babek kolo mnie latalo i nie chcialam robic kichy ze czekolady sie chce z torebki hehe a teraz nie wiem kiedy dopiero zjemmm
иιєиσямαℓиα, pasia27 lubią tę wiadomość
-
xcarolinex wrote:Oj ja np dostalam gas & air zanim anasteziolog przyszedl... nigdy juz tego nie bede uzywac, przez to 3 dni do siebie dochodzilam tak sie nawdychalam, ciagle spalam, a znieczulenie to bylo dla mnie wybawienie Teraz tez na 100% skorzystam - na sama mysl, ze moglabym bez boje sie
Mi od pierwszego skurczu do porodu zajelo 3h 45min mam nadzieje, ze ten bedzie szybciutki
też marzę o szybkim porodzie i bez żadnych komplikacji!!!
To ostatnie nawet przede wszystkim !Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2013, 17:44
xcarolinex lubi tę wiadomość
-
иιєиσямαℓиα wrote:też marzę o szybkim porodzie i bez żadnych komplikacji!!!
To ostatnie nawet przede wszystkim !
иιєиσямαℓиα, vivien, pasia27 lubią tę wiadomość
-
mała mi wrote:Ja też mam rh- a partner rh+. Miałam 3 razy w ciąży testy na antyciała i nic nie wykazały. Wcześniejsza dr prowadząca zalecała również, abym wykupiła profilaktycznie immunoglobulinę (ok 400zł), ale kolejna pani dr stwierdziła, że nie ma takiej konieczności, bo rzadko dochodzi do konfliktu, zwłaszcza, że ostatni test ( 28tc) nie wykazał przeciwciał.
Jeśli chodzi o konflikt to nie powstają żadne uszkodzenia tylko krwinki czerwone dziecka są zwalczane przez krwinki czerwone matki, gdyż organizm zaczyna traktować dziecko jako "intruza" i wówczas właśnie podaje się immunoglobulinę. -
patti wrote:a mnie dzis troche smutno ,bo moj brat za godzine bierze slub ,a mnie tam nie bedzie ;-( musialabym przejachac cala Polske (mieskzam w Gdansku) ,zeby tam sie znalezc ,a w obecnej sytuacji jest to nierealne...ech...
brat za to odwiedzi mnie za tydzien juz z malzonka
Patti tak jak mowi nienormalna odbijesz sobie za tydzien jak brat przyjedzie
patti lubi tę wiadomość
-
pasia27 wrote:I jak macie okazje wziasc znieczulenie to skorzystajcie z tego
Ja tylko na tym gazie rozsmieszajacym a tylko czasem bylo mi do smiechu hahaha
Tutaj gazu nawet nie ma,sa tylko jakies dozylnie srodki i leki homeopatyczne na poczatek no i znieczulenie w kregoslup.
-
иιєиσямαℓиα wrote:no na razie podium listy dalej blokuje Dzejkej hehe
Chociaż w zasadzie teraz Adka następna w kolejce czeka
Wydaje mi sie ze najpozniej w poniedzialek mozemy sciagnac DzejKej z podium bo juz na 1000% bedzie rozpakowana
Teraz tylko na Adke czekamy a pozniej sa dwie forumowiczki ktorych nie znam ale ich terminy tez juz sa na poczatek nastepnego tygodnia takze w nastepnym tygodniu lista pomniejszy sie o 4 mamusi
A wtedy ja bede juz w pierwszej 10иιєиσямαℓиα, pasia27, patti, anilorak lubią tę wiadomość
-
vivien wrote:Wydaje mi sie ze najpozniej w poniedzialek mozemy sciagnac DzejKej z podium bo juz na 1000% bedzie rozpakowana
Teraz tylko na Adke czekamy a pozniej sa dwie forumowiczki ktorych nie znam ale ich terminy tez juz sa na poczatek nastepnego tygodnia takze w nastepnym tygodniu lista pomniejszy sie o 4 mamusi
A wtedy ja bede juz w pierwszej 10
dobra tak zrobimy
Te 2 mamusie się nie udzielają na forum , też ich nie znam
-
xcarolinex wrote:Oj ja np dostalam gas & air zanim anasteziolog przyszedl... nigdy juz tego nie bede uzywac, przez to 3 dni do siebie dochodzilam tak sie nawdychalam, ciagle spalam, a znieczulenie to bylo dla mnie wybawienie Teraz tez na 100% skorzystam - na sama mysl, ze moglabym bez boje sie
Mi od pierwszego skurczu do porodu zajelo 3h 45min mam nadzieje, ze ten bedzie szybciutki
Xcarolineks jak napierwszy porod musze powiedziec ze bardzo ekspresowao ci przebiegl,teraz to bedzie bulka z maslem zobaczysz
Masz juz jakis termin w szpitalu?
Po 38 albo po 39 tygodniu beda ci wywolywac porod co nie?иιєиσямαℓиα, xcarolinex lubią tę wiadomość
-
Ja dziewczyny zaklinam rzeczywistość, że poród pójdzie dobrze, wmawiam sobie, że jak zachowam spokój i skupie się na tym żeby być rozlużniona i zrelaksowana, to wszystko pójdzie ładnie i bez wielkich bóli czy jakis komplikacji.... ide w zapartę nie przyjmuje innych opcji do wiadomości
;d
I wam zycze własnie spokojnych, łagodnych, pozbawionych bólu porodów -
иιєиσямαℓиα wrote:dobra tak zrobimy
Te 2 mamusie się nie udzielają na forum , też ich nie znam
no to pozniej jak nam sie Adka rozpakuje zostaja
Mala mi,Anilorak i Patuska a potem juz chyba wrzesnioweczki polecaиιєиσямαℓиα, anilorak lubią tę wiadomość
-
иιєиσямαℓиα wrote:aaa
to już sporo czasu tam mieszkasz . Mąż jest Polakiem czy Niemcem ?
Maz jest Polakiem zawsze mowilam od kad tutaj mieszkam ze meza chce miec tylko polaka jak by nie patrzec wkoncu to ta sama mentalnoscиιєиσямαℓиα, patti lubią tę wiadomość