X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2013, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivien wrote:
    Maz jest Polakiem zawsze mowilam od kad tutaj mieszkam ze meza chce miec tylko polaka jak by nie patrzec wkoncu to ta sama mentalnosc ;)
    pewnie ;)

vivien lubi tę wiadomość

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2013, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciekawe co u naszje Patuśki :)?

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2013, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra idę robić zastrzyk o.O

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2013, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bylismy na zakupach dzis dla malenstwa kupilismy kilka rzeczy i chcialam tez kupic materac tylko jaki? Z ikei? Widzialam w polskim sklepie materac kokosowo gryczany i mysle ze ten bylby najlepszy..Dostalam tez voucher z pracy i chcialam go wykorzystac dzis ale ceny w mothercare mnie porazily!!reczniki z kapturkami za 25 e !!pieluchy tetrowe 24 :) masakra.chyba poprosze mam zeby w Pl kupila i przywiozla ze soba :) a po porodzie uzywalyscie Belli podpasek tak?
    A posciel kupowalyscie z Ikei?

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2013, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny rozpakowane a jak z technika oddychania przepona pomagla Wam?czy przy znieczuleniu ma to jakis sens? I jak z karmieniem ? Jak ulozyc malego i sutka ;) zeby ssal odpowiednio?Stresa mam bo kumpela mowila ze polozna na nia krzyczala ze nie umie oddychac..ze robi to zle.A tu porod tuz tuz..najgorsze ze jestem tu sama sa znajomi i przyjaciele ale to nie to samo co w Pl dobrze ze mama przyjedzie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2013, 18:56

• xcarolinex Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2013, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivien wrote:
    Xcarolineks jak napierwszy porod musze powiedziec ze bardzo ekspresowao ci przebiegl,teraz to bedzie bulka z maslem ;) zobaczysz ;)
    Masz juz jakis termin w szpitalu?
    Po 38 albo po 39 tygodniu beda ci wywolywac porod co nie?
    Niby w 39tc, wiec ok 26.09 - we wtorek wizyta, wiec mam nadzieje, ze dowiem sie konkretnie w jaki dzien mamy sie stawic.. Ci lekarze zamiast odrazu powiedziec kiedy, to tak sie ociagaja, a ja chcialabym juz wiedziec, bo Moj Mezczyzna ma wziasc tacierzynskie + 3tyg urlopu, zeby z nami byc, a tu nic nie wiadomo..
    Noo mam nadzieje, ze szybko pojdzie ! ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2013, 19:12

vivien lubi tę wiadomość

gg64wn1511ap0yj7.png

www.ourlittlerosie.blogspot.com
  • xcarolinex Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2013, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    Xcarolinex a czemu mają ci wywoływać poród wcześniej?
    o.O
    Tylko ze wzgledu na moje poprzednie przejscia - kobietom po stracie raczej nie pozwalaja dobic 40tc, wiesz chodzi tu o to, ze pozniej matki strasznie sie stresuja im dluzej sa w ciazy :) Miejmy nadzieje, ze zadne medyczne powody nie stana na drodze do wczesniejszego wywolania! :)

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

gg64wn1511ap0yj7.png

• xcarolinex Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2013, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka wrote:
    Dziewczyny bylismy na zakupach dzis dla malenstwa kupilismy kilka rzeczy i chcialam tez kupic materac tylko jaki? Z ikei? Widzialam w polskim sklepie materac kokosowo gryczany i mysle ze ten bylby najlepszy..Dostalam tez voucher z pracy i chcialam go wykorzystac dzis ale ceny w mothercare mnie porazily!!reczniki z kapturkami za 25 e !!pieluchy tetrowe 24 :) masakra.chyba poprosze mam zeby w Pl kupila i przywiozla ze soba :) a po porodzie uzywalyscie Belli podpasek tak?

My mamy memory foam hypo-alergiczny jesli sie nie myle :) Nie wiem czy u nas w UK sa nawet te kokos-gryka :P

A jesli chodzi o Mothercare, to ja kupuje tam tylko na przecenach, choc i tak ceny sa wysokie jesli porównac ceny w sklepach internetowych ;) np ciuszki kupujemy w Next i Debenhams - ceny na wyprzedazach niziutkie i jakos duzo lepsza ;)

Moze spojrz na posciel na ebay - maja bardzo ladne zestawy :)
    W Tesco sa podpaski Maternity towels - koszt ok £1 i ja je uzywalam i chlonely - potem przerzucilam sie na Always jak juz mniej krwawilam ;)

gg64wn1511ap0yj7.png

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2013, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka wrote:

ja nie pomogę niestety, bo nie robię jeszcze zakupów ;), więc ten temat jeszcze przede mną.
    Gratuluje udanych zakupów :). Ale ceny rzeczywiście zabójcze :)

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2013, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny znowu dopadły mnie bóle jelit :(
    qurcze ja już nie wiem co robić, po miesiącu znowu wróciły...
    Wizyta dopiero we wtorek, tak się nie da żyć, nawet zaczęłam wątpić czy to nie skurcze macicy, co za ból , ale nie wiem jak to sprawdzić, normalnie nie da się tego opisać, nie wiem co się dzieje matko :(. Osiwieję normalnie.
    Czy któraś z was miała podobne bóle?
    Zaczęło się to 13.07 i po miesiącu znowu wraca...
    wzięłam już nospę. Boję się :(

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Adka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2013, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ostatnio jak rozmawiałam z położną o porodzie to powiedziała, że najważniejsza jest współpraca właśnie z położną podczas porodu. Słuchanie co ona mówi, jakich wskazówek udziela. Zdaje sobie sprawę, że różne bywają położne ale ona są tam po to, żeby nam pomóc. Myślę, że jak nasze nastawienie do nich będzie pozytywne (podczas porodu) to one też będą inaczej reagować. Najgorzej chyba założyć, że ja wszystko wiem najlepiej i jeszcze je pouczać ;)

иιєиσямαℓиα ja nie miałam takich bóli a może podjedź na IP ginekologiczną i powiedź, że masz takie bóle i się martwisz a nie nie potrafisz ocenić czy to skurcze macicy. Masz prawo nie wiedzieć tego.
    Ostatnio jak byłam na KTG to była też dziewczyna z bólami już drugi raz i lekarz kazał jej się zgłosić na ogólną izbę przyjęć bo powiedział, że to nie jest sprawa ginekologiczna.

иιєиσямαℓиα, vivien lubią tę wiadomość

• Lilka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2013, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xcarolinex wrote:
    My mamy memory foam hypo-alergiczny jesli sie nie myle :) Nie wiem czy u nas w UK sa nawet te kokos-gryka :P

A jesli chodzi o Mothercare, to ja kupuje tam tylko na przecenach, choc i tak ceny sa wysokie jesli porównac ceny w sklepach internetowych ;) np ciuszki kupujemy w Next i Debenhams - ceny na wyprzedazach niziutkie i jakos duzo lepsza ;)

Moze spojrz na posciel na ebay - maja bardzo ladne zestawy :)
    W Tesco sa podpaski Maternity towels - koszt ok £1 i ja je uzywalam i chlonely - potem przerzucilam sie na Always jak juz mniej krwawilam ;)

Dzieki wielkie ;) my tez kupujemy w Debnhhams i next tylko ze ciuchow to mamy mnostwo bardziej mnie akcesoria interesuja :) a ten memory foam to z Ikei?
    Mam all for one voucher i wiecej z nim problemu niz pozytku ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2013, 19:47

• Lilka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2013, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adka wrote:
    ostatnio jak rozmawiałam z położną o porodzie to powiedziała, że najważniejsza jest współpraca właśnie z położną podczas porodu. Słuchanie co ona mówi, jakich wskazówek udziela. Zdaje sobie sprawę, że różne bywają położne ale ona są tam po to, żeby nam pomóc. Myślę, że jak nasze nastawienie do nich będzie pozytywne (podczas porodu) to one też będą inaczej reagować. Najgorzej chyba założyć, że ja wszystko wiem najlepiej i jeszcze je pouczać ;)

иιєиσямαℓиα ja nie miałam takich bóli a może podjedź na IP ginekologiczną i powiedź, że masz takie bóle i się martwisz a nie nie potrafisz ocenić czy to skurcze macicy. Masz prawo nie wiedzieć tego.
    Ostatnio jak byłam na KTG to była też dziewczyna z bólami już drugi raz i lekarz kazał jej się zgłosić na ogólną izbę przyjęć bo powiedział, że to nie jest sprawa ginekologiczna.

Slyszalam wlasnie ze znieczulen polozne nie lubia bo niema wspolpracy z rodzaca..

• Lilka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2013, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nienormalna podjedz do szpitala..ja niemam takich boli..ale jak Cie tak mocno boli to jedz przynajmniej bedziesz spokojna.

• patti Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2013, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    Lalita zazdroszcze takich smakolykow.ja dietetycznie codziennie zupka jarzynowa i gotowane miesko hehe eh moglam jeszcze sie tyle obezrec przed porodem haha

Pasiu, ja az tak dietetycznie nie mam :-D wlasciwie do wczoraj od momentu powrotu ze szpitala obiadki dowozila mi tesciowa, a jak byla siostra to ona gotowala.wczoraj cos sama ugotowalam pierwszy raz.jem to co w ciazy ,czyli smazonego nie jadam,ale miesko pieczone, duszone, slabo doprawione owszem.jem pomidory, ogorki-kalafior ,brokula w zupie i jest ok a mowia, ze uczula.jadlam tez czekolade ,bo przyznam mam taka ochote na slodkie.takze u mnie bez wiekszych wyrzeczen

pasia27, иιєиσямαℓиα, anilorak lubią tę wiadomość

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2013, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    Pasia teraz mieszkasz z tatusiem dziecka?
    mieszka jeszcze ktoś z wami oprócz Kacperka ;)
    Mieszkamy sobie razem w 3 i chociaz moj co chwile dzwoni do swojej mamy pytac sie o wszystko to wcale mnie to nie przeszkadza..jednym wpuszczam drugim wypuszczam i robie po swojemu..jakas spokojnkejsza jestemmm.moj ma akurat 2tyg wolnego i wszystko robimy razem.Kacperek nas osikal nie raz i kupka byla i smiesznie jest czasek jak moj chlop 2metrowy mowi do syncia taaakim glosikiem ze az milo hi

Lilka, иιєиσямαℓиα, anilorak, vivien, Adka, yennefer lubią tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2013, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wypróżniłam się i jest ok.
    Rozmawiałam właśnie 20 minut na czacie z lekarzem w sprawie tych bóli. Mam brać 2 nospy przy bólach. Podejrzewa, że powinnam w ciąży unikać diety zbyt wysokobłonnikowej i słodkiego, żeby nie dochodziło do fermentacji w jelitach. Nie jeść ostrego , np.czosnku i cebuli bo mogą podrażniać wrażliwe ściany jelit, a dziś było trochę czosnku w obiedzie. No to zobaczę, jeśli bóle się powtórzą to pewnie wybiorę się na SOR. No i muszę na poważnie podejść do tematu mojej diety i przestrzegania tego czego nie mogę po prostu unikać....
    No i mam brać dicoflor osłonowo na jelita, ale to już biorę od ponad tygodnia. No to trzymajcie kciuki, zobaczymy czy mi miną te bóle na dobre. Jutro lekkostrawnie - rosół i kasza kus-kus :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2013, 20:04

anilorak, Adka lubią tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2013, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati zazdroszcze tej czekoladki hehe

Lilka jezeli chodzi o ten oddech przepona to dopuki na nim panujesz to pomaga tobie a tym bardziej dziecku.kazali oddychac brzuchem i wypychac go do gory.zdarzylo sie ze zapomnialam i oddychalam krotkimi oddechami i szybko i mowily polozne ze malo tlenu i zeby oddychac gleboko.no oczywiscie zdarzylo sie tez zstrzymac oddech to mowily ze dziecku to nie slizy wiec sie bralam w garsc w miare mozliwosci i oddychalam przepona.

иιєиσямαℓиα, patti, anilorak, vivien, Adka lubią tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2013, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale się zawiodłam nowym kolorem na ścianie :(
    myślałam, że będzie biały perłowy a na razie zalatuje jakąś poświatą różu :(, a miało być biało. Żałuję że nie kupiłam zwykłej białej farby. Mam nadzieję, że jak wyschnie to ten kolor się zmieni, bo będę bardzo zła i gdyby nie cena tej farby :/, to chyba bym zdecydowała przemalować na biało. Ciekawe co na to mój mąż :D. Będzie w niebo wzięty :P. Już mi się oberwało, ze kupiliśmy taki drogi kolor a mogliśmy zapłacić mniej za zwykłą białą farbę....no ale skąd mogłam wiedzieć jaki kolor wyjdzie na ścianie, te wzorniki nigdy nie odzwierciedlają rzeczywistego koloru.
    Jednym słowem fuck ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2013, 20:15

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2013, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    Pati zazdroszcze tej czekoladki hehe

Lilka jezeli chodzi o ten oddech przepona to dopuki na nim panujesz to pomaga tobie a tym bardziej dziecku.kazali oddychac brzuchem i wypychac go do gory.zdarzylo sie ze zapomnialam i oddychalam krotkimi oddechami i szybko i mowily polozne ze malo tlenu i zeby oddychac gleboko.no oczywiscie zdarzylo sie tez zstrzymac oddech to mowily ze dziecku to nie slizy wiec sie bralam w garsc w miare mozliwosci i oddychalam przepona.

ja za cholerę nie czaję jak się oddycha przeponą :D
    nie umiem tego robić

qb3ctgf6zex9o3p8.png
‹‹ 173 174 175 176 177 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ