III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny bylismy na zakupach dzis dla malenstwa kupilismy kilka rzeczy i chcialam tez kupic materac tylko jaki? Z ikei? Widzialam w polskim sklepie materac kokosowo gryczany i mysle ze ten bylby najlepszy..Dostalam tez voucher z pracy i chcialam go wykorzystac dzis ale ceny w mothercare mnie porazily!!reczniki z kapturkami za 25 e !!pieluchy tetrowe 24 masakra.chyba poprosze mam zeby w Pl kupila i przywiozla ze soba a po porodzie uzywalyscie Belli podpasek tak?
A posciel kupowalyscie z Ikei?https://www.maluchy.pl/li-70315.png
Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
-
Dziewczyny rozpakowane a jak z technika oddychania przepona pomagla Wam?czy przy znieczuleniu ma to jakis sens? I jak z karmieniem ? Jak ulozyc malego i sutka zeby ssal odpowiednio?Stresa mam bo kumpela mowila ze polozna na nia krzyczala ze nie umie oddychac..ze robi to zle.A tu porod tuz tuz..najgorsze ze jestem tu sama sa znajomi i przyjaciele ale to nie to samo co w Pl dobrze ze mama przyjedzie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2013, 18:56
https://www.maluchy.pl/li-70315.png
-
vivien wrote:Xcarolineks jak napierwszy porod musze powiedziec ze bardzo ekspresowao ci przebiegl,teraz to bedzie bulka z maslem zobaczysz
Masz juz jakis termin w szpitalu?
Po 38 albo po 39 tygodniu beda ci wywolywac porod co nie?
Noo mam nadzieje, ze szybko pojdzie !Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2013, 19:12
vivien lubi tę wiadomość
-
иιєиσямαℓиα wrote:Xcarolinex a czemu mają ci wywoływać poród wcześniej?
иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
Lilka wrote:Dziewczyny bylismy na zakupach dzis dla malenstwa kupilismy kilka rzeczy i chcialam tez kupic materac tylko jaki? Z ikei? Widzialam w polskim sklepie materac kokosowo gryczany i mysle ze ten bylby najlepszy..Dostalam tez voucher z pracy i chcialam go wykorzystac dzis ale ceny w mothercare mnie porazily!!reczniki z kapturkami za 25 e !!pieluchy tetrowe 24 masakra.chyba poprosze mam zeby w Pl kupila i przywiozla ze soba a po porodzie uzywalyscie Belli podpasek tak?
A posciel kupowalyscie z Ikei?
My mamy memory foam hypo-alergiczny jesli sie nie myle Nie wiem czy u nas w UK sa nawet te kokos-gryka
A jesli chodzi o Mothercare, to ja kupuje tam tylko na przecenach, choc i tak ceny sa wysokie jesli porównac ceny w sklepach internetowych np ciuszki kupujemy w Next i Debenhams - ceny na wyprzedazach niziutkie i jakos duzo lepsza
Moze spojrz na posciel na ebay - maja bardzo ladne zestawy
W Tesco sa podpaski Maternity towels - koszt ok £1 i ja je uzywalam i chlonely - potem przerzucilam sie na Always jak juz mniej krwawilam -
Lilka wrote:Dziewczyny bylismy na zakupach dzis dla malenstwa kupilismy kilka rzeczy i chcialam tez kupic materac tylko jaki? Z ikei? Widzialam w polskim sklepie materac kokosowo gryczany i mysle ze ten bylby najlepszy..Dostalam tez voucher z pracy i chcialam go wykorzystac dzis ale ceny w mothercare mnie porazily!!reczniki z kapturkami za 25 e !!pieluchy tetrowe 24 masakra.chyba poprosze mam zeby w Pl kupila i przywiozla ze soba a po porodzie uzywalyscie Belli podpasek tak?
A posciel kupowalyscie z Ikei?
ja nie pomogę niestety, bo nie robię jeszcze zakupów , więc ten temat jeszcze przede mną.
Gratuluje udanych zakupów . Ale ceny rzeczywiście zabójcze
-
dziewczyny znowu dopadły mnie bóle jelit
qurcze ja już nie wiem co robić, po miesiącu znowu wróciły...
Wizyta dopiero we wtorek, tak się nie da żyć, nawet zaczęłam wątpić czy to nie skurcze macicy, co za ból , ale nie wiem jak to sprawdzić, normalnie nie da się tego opisać, nie wiem co się dzieje matko . Osiwieję normalnie.
Czy któraś z was miała podobne bóle?
Zaczęło się to 13.07 i po miesiącu znowu wraca...
wzięłam już nospę. Boję się
-
ostatnio jak rozmawiałam z położną o porodzie to powiedziała, że najważniejsza jest współpraca właśnie z położną podczas porodu. Słuchanie co ona mówi, jakich wskazówek udziela. Zdaje sobie sprawę, że różne bywają położne ale ona są tam po to, żeby nam pomóc. Myślę, że jak nasze nastawienie do nich będzie pozytywne (podczas porodu) to one też będą inaczej reagować. Najgorzej chyba założyć, że ja wszystko wiem najlepiej i jeszcze je pouczać
иιєиσямαℓиα ja nie miałam takich bóli a może podjedź na IP ginekologiczną i powiedź, że masz takie bóle i się martwisz a nie nie potrafisz ocenić czy to skurcze macicy. Masz prawo nie wiedzieć tego.
Ostatnio jak byłam na KTG to była też dziewczyna z bólami już drugi raz i lekarz kazał jej się zgłosić na ogólną izbę przyjęć bo powiedział, że to nie jest sprawa ginekologiczna.иιєиσямαℓиα, vivien lubią tę wiadomość
-
xcarolinex wrote:My mamy memory foam hypo-alergiczny jesli sie nie myle Nie wiem czy u nas w UK sa nawet te kokos-gryka
A jesli chodzi o Mothercare, to ja kupuje tam tylko na przecenach, choc i tak ceny sa wysokie jesli porównac ceny w sklepach internetowych np ciuszki kupujemy w Next i Debenhams - ceny na wyprzedazach niziutkie i jakos duzo lepsza
Moze spojrz na posciel na ebay - maja bardzo ladne zestawy
W Tesco sa podpaski Maternity towels - koszt ok £1 i ja je uzywalam i chlonely - potem przerzucilam sie na Always jak juz mniej krwawilam
Dzieki wielkie my tez kupujemy w Debnhhams i next tylko ze ciuchow to mamy mnostwo bardziej mnie akcesoria interesuja a ten memory foam to z Ikei?
Mam all for one voucher i wiecej z nim problemu niz pozytkuWiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2013, 19:47
https://www.maluchy.pl/li-70315.png
-
Adka wrote:ostatnio jak rozmawiałam z położną o porodzie to powiedziała, że najważniejsza jest współpraca właśnie z położną podczas porodu. Słuchanie co ona mówi, jakich wskazówek udziela. Zdaje sobie sprawę, że różne bywają położne ale ona są tam po to, żeby nam pomóc. Myślę, że jak nasze nastawienie do nich będzie pozytywne (podczas porodu) to one też będą inaczej reagować. Najgorzej chyba założyć, że ja wszystko wiem najlepiej i jeszcze je pouczać
иιєиσямαℓиα ja nie miałam takich bóli a może podjedź na IP ginekologiczną i powiedź, że masz takie bóle i się martwisz a nie nie potrafisz ocenić czy to skurcze macicy. Masz prawo nie wiedzieć tego.
Ostatnio jak byłam na KTG to była też dziewczyna z bólami już drugi raz i lekarz kazał jej się zgłosić na ogólną izbę przyjęć bo powiedział, że to nie jest sprawa ginekologiczna.
Slyszalam wlasnie ze znieczulen polozne nie lubia bo niema wspolpracy z rodzaca..https://www.maluchy.pl/li-70315.png
-
pasia27 wrote:Lalita zazdroszcze takich smakolykow.ja dietetycznie codziennie zupka jarzynowa i gotowane miesko hehe eh moglam jeszcze sie tyle obezrec przed porodem haha
Pasiu, ja az tak dietetycznie nie mam wlasciwie do wczoraj od momentu powrotu ze szpitala obiadki dowozila mi tesciowa, a jak byla siostra to ona gotowala.wczoraj cos sama ugotowalam pierwszy raz.jem to co w ciazy ,czyli smazonego nie jadam,ale miesko pieczone, duszone, slabo doprawione owszem.jem pomidory, ogorki-kalafior ,brokula w zupie i jest ok a mowia, ze uczula.jadlam tez czekolade ,bo przyznam mam taka ochote na slodkie.takze u mnie bez wiekszych wyrzeczenpasia27, иιєиσямαℓиα, anilorak lubią tę wiadomość
-
иιєиσямαℓиα wrote:Pasia teraz mieszkasz z tatusiem dziecka?
mieszka jeszcze ktoś z wami oprócz KacperkaLilka, иιєиσямαℓиα, anilorak, vivien, Adka, yennefer lubią tę wiadomość
-
Wypróżniłam się i jest ok.
Rozmawiałam właśnie 20 minut na czacie z lekarzem w sprawie tych bóli. Mam brać 2 nospy przy bólach. Podejrzewa, że powinnam w ciąży unikać diety zbyt wysokobłonnikowej i słodkiego, żeby nie dochodziło do fermentacji w jelitach. Nie jeść ostrego , np.czosnku i cebuli bo mogą podrażniać wrażliwe ściany jelit, a dziś było trochę czosnku w obiedzie. No to zobaczę, jeśli bóle się powtórzą to pewnie wybiorę się na SOR. No i muszę na poważnie podejść do tematu mojej diety i przestrzegania tego czego nie mogę po prostu unikać....
No i mam brać dicoflor osłonowo na jelita, ale to już biorę od ponad tygodnia. No to trzymajcie kciuki, zobaczymy czy mi miną te bóle na dobre. Jutro lekkostrawnie - rosół i kasza kus-kus
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2013, 20:04
anilorak, Adka lubią tę wiadomość
-
Pati zazdroszcze tej czekoladki hehe
Lilka jezeli chodzi o ten oddech przepona to dopuki na nim panujesz to pomaga tobie a tym bardziej dziecku.kazali oddychac brzuchem i wypychac go do gory.zdarzylo sie ze zapomnialam i oddychalam krotkimi oddechami i szybko i mowily polozne ze malo tlenu i zeby oddychac gleboko.no oczywiscie zdarzylo sie tez zstrzymac oddech to mowily ze dziecku to nie slizy wiec sie bralam w garsc w miare mozliwosci i oddychalam przepona.иιєиσямαℓиα, patti, anilorak, vivien, Adka lubią tę wiadomość
-
ale się zawiodłam nowym kolorem na ścianie
myślałam, że będzie biały perłowy a na razie zalatuje jakąś poświatą różu , a miało być biało. Żałuję że nie kupiłam zwykłej białej farby. Mam nadzieję, że jak wyschnie to ten kolor się zmieni, bo będę bardzo zła i gdyby nie cena tej farby , to chyba bym zdecydowała przemalować na biało. Ciekawe co na to mój mąż . Będzie w niebo wzięty . Już mi się oberwało, ze kupiliśmy taki drogi kolor a mogliśmy zapłacić mniej za zwykłą białą farbę....no ale skąd mogłam wiedzieć jaki kolor wyjdzie na ścianie, te wzorniki nigdy nie odzwierciedlają rzeczywistego koloru.
Jednym słowem fuck
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2013, 20:15
-
pasia27 wrote:Pati zazdroszcze tej czekoladki hehe
Lilka jezeli chodzi o ten oddech przepona to dopuki na nim panujesz to pomaga tobie a tym bardziej dziecku.kazali oddychac brzuchem i wypychac go do gory.zdarzylo sie ze zapomnialam i oddychalam krotkimi oddechami i szybko i mowily polozne ze malo tlenu i zeby oddychac gleboko.no oczywiscie zdarzylo sie tez zstrzymac oddech to mowily ze dziecku to nie slizy wiec sie bralam w garsc w miare mozliwosci i oddychalam przepona.
ja za cholerę nie czaję jak się oddycha przeponą
nie umiem tego robić