X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2013, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nienormalna ja mysle ze wdech nosem wydech brzuchem pasja tak??

pasia27, иιєиσямαℓиα lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2013, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka a co do piersi u mnie to bylo tak ze jak wyszedl maly to go wzieli do mierzenia a ja urodzilam lozysko i zszyli i przyniesli malego w tetrowych pieluchach szpitalnych i przylozyli go do cyckampolozna naciskala sutki i wkladala jakby malemu do buzki zeby ssal i tak 2godz siedzielismy sobie a on sobie probowal cycac..pozniej mnie przelozyli na lozko i zawiezli z malym na sale.polozna kazala duzo pic zeby w ciagu 4godz napelnic pecherz i wysiusiac sie..Zajmowalam sie malym od razu.przychodzily pokazywaly jak go przykladac itp.duzo nauczyly..a reszta to spokoj i dogranie sie z malym :-) teraz nam idzie juz super chociaz sutki booola jeszcze..

Lilka, иιєиσямαℓиα, anilorak, patti, Adka, mała mi lubią tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2013, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie gleboki wdech nosem do brzucha zeby sie podniosl i wydech buzka

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2013, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasja a masujesz piersi? Moj gin mowi ze pomaga nawet jesli masaz bolesny ale on facet jest to coz on wie o karmieniu hihi ;) a tak powaznie to mowil na przykladzie swojej zony ;)

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2013, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka wrote:
    Nienormalna ja mysle ze wdech nosem wydech brzuchem pasja tak??
    o to takiego oddychania nie lubię najbardziej.
    Jak często oddycham tak u internisty podczas badania jak każe oddychać głęboko to oddycham nosem i zaraz zaczyna mi się kręcić w głowie :/. Też tak macie?

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2013, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysle ze podczas porodu nienormalna to bedzie najmniejszy z problemow hihi ;) slyszalam ze wlasnie trzeba gleboko oddychac zeby dziecko mialo wystarczajaco duzo tlenu .damy rade :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2013, 20:25

иιєиσямαℓиα, anilorak, pasia27 lubią tę wiadomość

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2013, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka wrote:
    Mysle ze podczas porodu nienormalna to bedzie najmniejszy z problemow hihi ;) slyszalam ze wlasnie trzeba gleboko oddychac zeby dziecko mialo wystarczajaco duzo tlenu .damy rade :)
    też tak słyszałam :)

Ale z tym oddychaniem mówię poważnie, kiedyś myślałam, że spadnę z tej kozetki na której siedziałam , tak mi się kręciło. Dobrze , że podczas porodu się siedzi ;).
    I zdecydowanie tak jak piszesz, będzie to najmniejszy problem :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2013, 20:30

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • patti Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2013, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    Patti a wit k od ktorej doby wprowadzilas?

pasiu, od 8 doby zycia -takie mialam zalecenia na karcie leczenia szpitalnego.polozna srodowiskowa polecila mi takie kapsulki 2 w 1 ,witamina k plus d.mam tez zapisane ,ze do konca 12 tyg zycia podaje sie, ale to pewnie bedzie ustalal tez pediatra.a najpozniej do 6 tyg zycia usg stawow biodrowych

pasia27 lubi tę wiadomość

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2013, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja na razie spadam pod prysznic :)

ciekawe co u Adki :)?
    Adka odezwij się :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2013, 20:35

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • patti Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2013, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie zawsze wiedzialam jak oddychac, w sumie do 7 cm bylam sama ,a pozniej czasem polozna mnie upominala w fazie parcia.przyznam,ze mna bardziej zajmowali sie lekarze niz polozne -od poloznych nie uzyskalam wiele pomocy, co jakis czas przychodzili na zmiane lekarka i lekarz, polozna tez dochodzila,ale akurat zbyt wiele mi nie pomagala,ale nie mam jej tego z zle -ciesze sie ,ze lekarze byli super.

Co do karmienia piersia, to od poczatku jakos dopasowalismy sie z malym.przyniesli mi go dopiero 6 godz po cesarce, ale przyssal sie super

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• anilorak Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2013, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    X

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2015, 21:10

иιєиσямαℓиα, pasia27, patti lubią tę wiadomość

• anilorak Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2013, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    X

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2015, 21:12

• xcarolinex Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2013, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka wrote:
    Dzieki wielkie ;) my tez kupujemy w Debnhhams i next tylko ze ciuchow to mamy mnostwo bardziej mnie akcesoria interesuja :) a ten memory foam to z Ikei?
    Mam all for one voucher i wiecej z nim problemu niz pozytku ;)

Spojrzalam na irlandzki ebay i znalazl sie materac kokos - gryka

http://www.ebay.ie/itm/3-LAYER-MATTRESS-COCONUT-FOAM-BUCKWHEAT-FOR-BABY-COT-SIZE-120cm-X-60cm-X-10cm-/260877448382?pt=UK_Baby_NurseryBedding_RL&hash=item3cbd81f4be

Nawet nie wiedzialam, ze sa ;)

My materac mielismy odrazu z lozeczkiem - moja przyjaciolka nam kupila, wiec ja nawet nie mialam wyboru materaca ;)

A voucher zawsze mozesz zatrzymac na potem jak nie ma nic ciekawego - a moze znajdziesz cos na potem - np krzeselko do karmienia czy cos ;)

gg64wn1511ap0yj7.png

www.ourlittlerosie.blogspot.com
  • vivien Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2013, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka wrote:
    Dziewczyny bylismy na zakupach dzis dla malenstwa kupilismy kilka rzeczy i chcialam tez kupic materac tylko jaki? Z ikei? Widzialam w polskim sklepie materac kokosowo gryczany i mysle ze ten bylby najlepszy..Dostalam tez voucher z pracy i chcialam go wykorzystac dzis ale ceny w mothercare mnie porazily!!reczniki z kapturkami za 25 e !!pieluchy tetrowe 24 :) masakra.chyba poprosze mam zeby w Pl kupila i przywiozla ze soba :) a po porodzie uzywalyscie Belli podpasek tak?
    A posciel kupowalyscie z Ikei?

Lilka ja kupilam materac z ikei bo byl super testowany model VYSSA SKÖNT ale on jest 60*120 nie wiem jakie ty bedziesz miala lozeczko ;)
    Co do cen ja tez duzo rzeczy w pl pokupowalam :P

Lilka, иιєиσямαℓиα lubią tę wiadomość

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2013, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://babyparadise.ie/en/shop/mattresses-materace kupie ktorys z tych :)
    http://babycarrierdublin.com/index.php?page=shop.browse&category_id=50&vmcchk=1&option=com_virtuemart&Itemid=4
    stronki polskich sklepow dzieciecych w Dublinie :)
    a voucher ma waznosc rok wiec sobie poczeka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2013, 21:23

• vivien Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2013, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xcarolinex wrote:
    Niby w 39tc, wiec ok 26.09 - we wtorek wizyta, wiec mam nadzieje, ze dowiem sie konkretnie w jaki dzien mamy sie stawic.. Ci lekarze zamiast odrazu powiedziec kiedy, to tak sie ociagaja, a ja chcialabym juz wiedziec, bo Moj Mezczyzna ma wziasc tacierzynskie + 3tyg urlopu, zeby z nami byc, a tu nic nie wiadomo..
    Noo mam nadzieje, ze szybko pojdzie ! ;)

No to widze ze tez kilka dziewczyn sie posypie w jednym czasie na koniec wrzesnia :P
    W takim razie terminy mamy podobne tylko ze ty bedziesz wiedziala kiedy kruszyna przyjdzie ja jestem zdana na moja Vivirn kiedy zechce sie pokazac :P

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • Asta Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2013, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivien z tą planowaną cc nie do końca jest tak, bo wciąż maluszek może wykazać kaprys i zechcieć przyjść wcześniej - jakaś nutka niepewności zawsze zostaje ;)

vivien lubi tę wiadomość

Mój Aniołek (6tc) - 19.10.2012
    d92562f68b.png
  • marzycielka29 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2013, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam że do porodu to u mnie jeszcze trochę czasu jest ale pamiętam mój poród 7 lat temu i kochane ani lekko ani kolorowo nie było ja byłam bardzo szczupła i miałam wąskie biodra a mój Mikołaj miał 4120 wagi więc przeżyłam męki pańskie co prawda skurcze miałam cała niedzielę i o 20 trafiłam do szpitala miałam już rozwarcie 4 cm więc na znieczulenie się nie załapałam ale mimo tego bólu jaki przeszłam urodziłam 20 min po północy byłam mega szczęsliwa choć obolała jak cholera pamiętam że miałam trudności z oddaniem moczu gdzieś się całkiem zablokowałam strach ze popękam i wogóle :) i tak sobie teraz czytam wasze przeżycia i już mam pietra na samą myśl . Poza tym kiedyś lewatywa była obowiązkowa więc była pewność że żadna niespodzianka się nie wydarzy :) a teraz muszę się wszystkiego dowiedzieć na nowo.

iv09io4p2pxzv5ij.pnghttps://www.suwaczki.com/tickers/iv09io4p2pxzv5ij.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2013, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivien wrote:
    Lilka ja kupilam materac z ikei bo byl super testowany model VYSSA SKÖNT ale on jest 60*120 nie wiem jakie ty bedziesz miala lozeczko ;)
    Co do cen ja tez duzo rzeczy w pl pokupowalam :P

Super tez o nim myslalam :)

vivien lubi tę wiadomość

• Asta Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2013, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka teraz chyba lewatywa jest robiona na życzenie pacjentki.

Mój Aniołek (6tc) - 19.10.2012
    d92562f68b.png
‹‹ 174 175 176 177 178 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ