III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
ja z kolei słyszałam, że kikut lepiej goi się na spirytusie. Większość osób które stosowało oktanisept doszło do takiego wniosku. Nawet położna radziła stosować spirytus. Kazała też myć kikut, bo ja dzidziuś zrobi kupę do połowy pasa, to ten kikut będzie gnił. Ja na wszelki wypadek kupię i to i to.
a ja mam problem z organizacją kąpieli. Mam małą łazienkę i chciałam kupić wanienkę z ikei i do niej jakiś stelaż. Ale ostatnio na szkole rodzenia oglądaliśmy składną wanienkę z flexi i muszę przyznać, że fajne to rozwiązanie ,bo nie zajmuje tyle miejsca, a poza tym można ją ze sobą zabierać gdzie się chce. Ale do tych wanienek nie ma stelaży - znalazłam jeden na allegro ale jest droższy od samej wanienki - nie chcę wydawać tyle pieniędzy. Mam też w łazience blat, ale jak na nim postawię wanienkę, to niestety będzie mi za wysoko do dziecka, żeby swobodnie go kąpać. Macie jakieś patenty jak zorganizować kąpiel w łazience. Może jednak są jakieś stelaże uniwersalne pod te składane wanienki? Kurcze mam trochę z tym dylemat, bo nie mam zbyt wiele miejsca w mieszkaniu,a chcę to jakoś praktycznie rozwiązać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2013, 12:35
-
Nienormalna moja psiapsiola kapala swoje dzieci w pokoju na lozku towarzyszylam jej w tych kapielach i bylo ok kilka moich znajomych tez tak robilo..i sie sprawdzalo..jesli masz malo miejsca to nie zagracaj mieszkania..ja sprubuje tak jak moje kumpele na lozku badz krzeslach zobaczymy czy sie sprawdzi jak nie to bede myslec nad czyms innym.moje kumpele mowia bazujac na wlasnych doswiadczeniach zeby nie kupowac mnostwa gadzetow bo sie nie przydaja..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2013, 12:49
иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-70315.png
Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
-
Zapytam kogos w Polsce, moze mi kupia go w aptece - nie wiem czy bede go uzywac, bo tu nic nie kaza robic z pepkiem ale dobrze w razie czego miec
My mamy wanne ale duzo miejsca nie mamy na wanienke, wiec kupilam taki lezaczek do wanny - skladany i wiele miejsca nie zajmuje http://www.mothercare.com/Summer-Infant-Deluxe-Baby-Bather-Bath-Support/343055,default,pd.html
Nienormalna, a szukalas na allegro wanienek ze stojakiem? Moze tam cos bedzie
иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
A mi dzis od rana brzuch skacze i wygina sie na wszystkie strony - zebra mam tak obolale, jakbym sie z kims bila haha i juz czesto mecza mnie Braxton Hicks'y Jak w piatek bylam na oddziale polozniczym, to na KTG w przeciagu 70minut mialam 5 skurczy odnotowanych, polozna nic nie mowila, zreszta na okropna polozna trafilam - próbowala mi wmowic, ze mam rozejscie spojenia lonowego a ja tylko powiedzialam o ucisku jaki robi dziecko gdy chodze Potrzymali mnie tam 2 godziny i do domu puscili, nawet z lekarzem sie nie widzialam, eh... Oby tylko wytrzymac te kilka tyg
pasia27 lubi tę wiadomość
-
Lilka wrote:Nienormalna moja psiapsiola kapala swoje dzieci w pokoju na lozku towarzyszylam jej w tych kapielach i bylo ok kilka moich znajomych tez tak robilo..i sie sprawdzalo..jesli masz malo miejsca to nie zagracaj mieszkania..ja sprubuje tak jak moje kumpele na lozku badz krzeslach zobaczymy czy sie sprawdzi jak nie to bede myslec nad czyms innym.moje kumpele mowia bazujac na wlasnych doswiadczeniach zeby nie kupowac mnostwa gadzetow bo sie nie przydaja..
nie planowałam kąpać w pokoju, dlatego, że łazienkę mi łatwiej zagrzać, bo wystarczy, że któreś z nas wejdzie pod prysznic i w łazience zrobi się parno i ciepło. A pokój będzie mi ciężej na grzać, bo pewnie będę musiała i tak kupić jakiś grzejnik elektryczny chyba .....muszę wziąć pod uwagę, że to będzie późna jesień początek zimy.....kurcze i bądź tu mądrym -
xcarolinex wrote:Zapytam kogos w Polsce, moze mi kupia go w aptece - nie wiem czy bede go uzywac, bo tu nic nie kaza robic z pepkiem ale dobrze w razie czego miec
My mamy wanne ale duzo miejsca nie mamy na wanienke, wiec kupilam taki lezaczek do wanny - skladany i wiele miejsca nie zajmuje http://www.mothercare.com/Summer-Infant-Deluxe-Baby-Bather-Bath-Support/343055,default,pd.html
fajny ten leżaczek
Tak patrzyłam i są same wanny landary
no chyba, że sama sobie zrobię stojak
coś wymyślę i będzie git
-
p.s a ja mam dalej te piekielne bóle wątroby lub czegoś niezidentyfikowanego w okolicach wątroby
Zagadam dziś z lekarzem i może dostanę jakieś skierowanie na badania poniedziałkowe to od razu zrobię, bo nie da się tego wytrzymać. Ewidentnie czuję ulgę jak leżę na prawym boku. Jak rano wstanę jest ok, jak się trochę poruszam i zjem to boli
eh... -
Nienormalna, a moze taka wkladka jak masz umywalke? Puj Flyte sie chyba nazywa, tu mala recenzja jednej z blogerek :
http://agisboutique.blogspot.co.uk/search/label/AgiMama
Jeszcze masz troszke czasu, wymyslisz cos co bedzie dla Was najwygodniejsze -
иιєиσямαℓиα wrote:p.s a ja mam dalej te piekielne bóle wątroby lub czegoś niezidentyfikowanego w okolicach wątroby
Zagadam dziś z lekarzem i może dostanę jakieś skierowanie na badania poniedziałkowe to od razu zrobię, bo nie da się tego wytrzymać. Ewidentnie czuję ulgę jak leżę na prawym boku. Jak rano wstanę jest ok, jak się trochę poruszam i zjem to boli
eh...
Hmm.. kurcze nie mam pojecia co to moze byc - a bierzesz cos na watrobe moze? Ja nigdy tak nie mialam, jedynie 2 razy w tej ciazy zlapaly mnie bole jelit, a to bylo po tym jak mialam tego wirusa (wymioty+biegunka) ...
Moze cos te badania by wykazaly
A co do ktg to dziewczyny kilkanascie stron temupisaly o tym ... nie pamietam - 37, 38 czy 39 tc ?
U nas sie je robi chyba po 39tc dopiero...
-
иιєиσямαℓиα wrote:dziewczyny od kiedy się chodzi na ktg? od którego tygodnia ciąży?
Ja bylam juz w 28 tygodniu podlaczona bo mialam lekkie skurcze ale w DE zaczynaj z ktg od 30tyg
i pozniej juz co dwa tygodnie jestem podlanaczaиιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
xcarolinex wrote:Nienormalna, a moze taka wkladka jak masz umywalke? Puj Flyte sie chyba nazywa, tu mala recenzja jednej z blogerek :
http://agisboutique.blogspot.co.uk/search/label/AgiMama
Jeszcze masz troszke czasu, wymyslisz cos co bedzie dla Was najwygodniejsze
rozważałam już to, bo suzy Lee polecała. Ale zastanawiam się jak to będzie z większym dzieckiem? I tak trzeba będzie się zaopatrzyć w wanienkę , bo do tego nie będzie się mieścił . Ja mam malutką umywalkę i do tego bardzo nisko osadzoną baterię . Na pewno coś wymyślę . Rozważę wszystkie za i przeciw i na coś się na pewno zdecyduję
-
Hej dziewczyny
Ja niestety w środę wylądowałam w szpitalu z powodu napinającego się brzuszka i bólu podbrzusza. Oczywiście zostałam zatrzymana na patologii ciąży stwierdzono u mnie jeszcze jakąś infekcję i dostałam antybiotyk oraz magnez w kroplówce 2x dziennie poza tym ktg i monitoring co jakiś czas tętna małego. Ponad to sprawdzono mi szyjkę, łożysko i wszystko jest ok szyjka twarda i zamknięta macica się napinała prawdopodobnie z niedoboru magnezu i tej infekcji. Pod ktg tylko raz wyszły skurcze ale to podobno normalne braxtony. Poza tym nikomu nie życzę pobytu w szpitalu myślałam, że tam zwariuję i wpadnę w jakąś deprechę. Nie spałam tam prawie w cale może w sumie z 10 godzin. Coś okropnego traktowane tam są kobiety przez niektórych tak bezosobowo nie wiem nawet jak to opisać. Najgorzej jest podczas badań ginekologicznych niestety w dniu wypisu było 6 lekarzy na obchodzie i wszyscy oczywiście obecni w pokoju zabiegowym podczas badania ja nie dałam rady powiedziałam lekarzowi, że nie wejdę na fotel nie dam rady przy tylu lekarzach na szczęście trafiłam na fajnego lekarza i wspaniałą położną, która mnie zasłoniła swoim ciałem a pozostali lekarze usiedli i tylko jeden badał. Poza tym położna w czwartek nie wiadomo dlaczego pobrała mi mocz przez cewnik i uszkodziła mi cewkę przez cały dzień i w noc krwawiłam do dziś ryczę oddając mocz a mały jak uderzy w pęcherz to mnie zgina. Poza tym napatrzyłam się tam na np wywoływanie porodu itp. Niestety trafiłam też na poród dzidzi w 25 tc masakra jak oni potraktowali męża tej kobiety a jej krzyk przy porodzie nadal brzmi mi w uszach. Na szczęście wyszłam w piątek tylko dlatego, że powiedziałam o ropniu na dziąśle i dlatego, że nie było dentysty w szpitalu muszę iść prywatnie jak najszybciej więc mnie wypuścili. Dochodzę do siebie ale dziś miałam takie koszmary, że aż płakałam przez sen. Wierzę, że teraz to do szpitala trafię już w czasie porodu. -
xcarolinex wrote:Zapytam kogos w Polsce, moze mi kupia go w aptece - nie wiem czy bede go uzywac, bo tu nic nie kaza robic z pepkiem ale dobrze w razie czego miec
xcarolinex lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-70315.png
Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15