Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • anilorak Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2013, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2015, 20:48

pasia27 lubi tę wiadomość

• patti Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2013, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasia, trzymaj sie tam i powodzenia.zabierasz ze soba komputer do szpitala??

Ja dzis nie poszlam na szkole rodzenia -ciagle jest teoria i czesto polozna mowi ,co juz wiem i moglaby to szybciej omowic ,a nie rozklada smieszne tematy na 45 minut jeden ,zamiast zrobic 2 godzinna sesje 3 razy i przejsc do cwiczen, oddychania itp ,a nie gadac o drobnostkach ,ktorych moge sie dowiedziec z forum-musze dojechac do szpitala, a czesto wieczorem nie mam juz sily i jestem na siebie wkurzona ,ze przebylam droge i pozniej do konca czuje sie zadowolona z zajec.
    Dlatego dzis nie poszlam.
    Dopiero za tydz pojde na pierwsze cwiczenia.

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• patti Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2013, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patti wrote:

Ja dzis nie poszlam na szkole rodzenia -ciagle jest teoria i czesto polozna mowi ,co juz wiem i moglaby to szybciej omowic ,a nie rozklada smieszne tematy na 45 minut jeden ,zamiast zrobic 2 godzinna sesje 3 razy i przejsc do cwiczen, oddychania itp ,a nie gadac o drobnostkach ,ktorych moge sie dowiedziec z forum-musze dojechac do szpitala, a czesto wieczorem nie mam juz sily i jestem na siebie wkurzona ,ze przebylam droge i pozniej do konca czuje sie zadowolona z zajec.

i pozniej nie do konca czuje sie zadowolona z zajec -pomylka w zdaniu

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• kaja1991 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2013, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane a jakiej firmy kosmetyki dla dzieci kupujecie? bo teraz po wypłacie wybieram się na zakupy ;p i się zastanawiam co bedzie najlepsze, by nie uczulało itd;(

kaja1991
    iv093e5elgj3447p.png
    3125635e9e884c2a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2013, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasiu, trzymaj się tam. Dobrze, że jest szansa, że po 1 dobie wyjdziesz :)

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2013, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny chociaz nie wiem czy tak od razu puszcza bo niby nfz dopiero powyzej 3dni placi szpitalowi..eh nie biore kompa takze znikam na kilka dni ;-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2013, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasia, dużo zdrówka! :)

• kaja1991 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2013, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia trzymam kciuki by wszystko bylo dobrze :*

kaja1991
    iv093e5elgj3447p.png
    3125635e9e884c2a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2013, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaja1991 wrote:
    kochane a jakiej firmy kosmetyki dla dzieci kupujecie? bo teraz po wypłacie wybieram się na zakupy ;p i się zastanawiam co bedzie najlepsze, by nie uczulało itd;(

To zależy kosmetyki do czego?

Na każda pogode- nivea
    Do kąpieli - Oilatum/ Emolium dla noworodka, a potem kupowałam mydełko bambino, albo teraz nivea
    Na słońce - hipoalergiczny SVR, albo Pharmaceris
    Na sutki- Lansinoh (oni maja tez chyba serie earth friendly cos tam dla dzieci) laob Maltan
    Do pupy- np. sudocrem, linomag, mąka ziemniaczana (kremy nivea odradzam, bo baaardzo tepo się rozprowadzają i cięzko z wierzgającym noworodkiem)
    Do włosów używam na zmianę tradycyjnego Bambino jeszcze z naszego dziecinstwa mozna skojarzyc, albo Hipp

Sa organiczne linie Bentley organic, Alphanova Bebe, bodajże Pukka też.

kaja1991 lubi tę wiadomość

• Adka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2013, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patti wrote:

patti bez obrazy ale są przecież osoby, które może akurat nie wiedzą tego wszystkiego co mówi położna. Domyślam się, że nie jesteś sama w tej grupie.
    My też chodzimy do szkoły rodzenia i też część rzeczy nie jest nam obca ale zawsze czegoś nowego można się dowiedzieć. Na pierwszym spotkaniu było sporo kobiet, które są już kolejny raz w ciąży a mimo to chodzą na zajęcia.

pasia27 trzymamy kciuki, żebyś nie musiała długo leżeć w tym szpitalu :)

DzejKej lubi tę wiadomość

• she Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2013, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasia, trzymam kciuki i wracaj do nas szybciutko

201306215365.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2013, 05:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo.zjadlam sniadanko i lece do hospitala.dzieki za wsparcie.stresa mam ale dla dobra syncia tam jade wiec musi byc ok ;-) buziaki

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2013, 05:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <edit>

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2014, 09:57

• agga84aa Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2013, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasia, trzymaj sie i obyś jak najszybciej wróciła do domku!!!

Ja wczoraj też byłam na wizycie. Mała waży 1400-1500 g, szyjka skróciła się z 40 mm do 35 mm ale lekarz powiedział, ze jest ok.

Ja z kosmetyków kupiłam białą serię NIVEA (przy okazji promocji w Biedronce) i zobaczymy jak mała będzie ją tolerowała.

Co do szkoły rodzenia to ja jestem z mojej baaaaardzo zadowolona, tak naprawdę poród, opieka nad noworodkiem itd. to temat rzeka i można gadać o tym sto godzin, dlatego zawsze siedzimy tam dłużej niż 2 h. Teraz w środę przyjedzie ratownik medyczny i będziemy na fantomach ćwiczyć pierwszą pomoc malucha. Zostaje nam jeszcze potem chyba tylko kąpiel noworodka i pielęgnacja noworodka, więc jeszcze gdzieś z 3 zajęcia (a już byliśmy 9 razy po 2 h):)

relg8ribvm9efdtp.png84c7918c0e711886.png
  • BellaRosa Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2013, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o agga powiem Ci, ze chyba najcenniejsza wiedza jaką można wynieść ze szkoły rodzenia to właśnie pierwsza pomoc!!! Pielęgnacja, opieka- to wszystko to sprawy, które należy dostosować do własnych potrzeb czy też poglądów a także stanu chociazby zdrowia dziecka (tym bardziej, że każda szkoła rodzenia ma swoje indywidualne przekazy) a pierwsza pomoc jest bardzo, ale to bardzo ważna i jest jedna jedyna słuszna i właściwa. Myślę, ze każdy rodzic powinien takowy kurs z pomocy sobie zrobić.
    Ja jak na studiach jeszcze pracowałam w biedronce to mieliśmy super kurs pierwszej pomocy. Ogólnie miała być pierwsza pomoc taka tradycyjna, ale ze większość osób na szkoleniu to byli rodzice to prowadzący postanowił zmienić program i zrobic go w dużej mierze pod dzieci :D w ogóle wtedy wielu ciekawych rzeczy się dowiedzieliśmy, bo oprócz wiedzy na temat reanimacji mieliśmy też omawiane różne inne przypadki :D np. prowadzący zapytał co zrobić jak dziecko napije się domestosa lub innego płynu żrącego (to akurat było też ze względu na naszą pracę pytanie). No to wszyscy dumają, ze trzeba wywołać wymioty, podać wodę :D okazało się, ze wszyscy chcieliśmy zabić to biedne dziecko :D bo w pierwszym rzędzie należy podać... mleko :D takie logiczne, takie proste a nikt nie wpadł ;P

Patuska1992, DzejKej lubią tę wiadomość

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • Patuska1992 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2013, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BellaRosa masz rację z tą pierwszą pomocą przy takim maluszku na pewno się przyda taka wiedza :) A mnie złapała chyba rwa kulszowa mam taki ból od posladka aż na całą noge znacie jakieś sposoby żeby sobie ulżyć ? najgorzej jest jak mnie złapie a muszę stać gdzieś w kolejce ;/

w57v9n73toqtjvh3.png
  • BellaRosa Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2013, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na rwe kulszową w ciazy nie znam sposobu... niby mozna chodzić na rehabilitacje- dokładnie na masaże, ale ja np. takiej możliwosci nie mam ;P więc jesli mieszkasz w większym mieście to sie orientuj. Ja po ciąży z miejsca idę na zabiegi z gorącej gorczycy- bo to najlepiej u mnie przynajmniej działało na rwę kulszową. W ciąży niestety nie można :(

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • patti Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2013, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adka wrote:
    patti wrote:

patti bez obrazy ale są przecież osoby, które może akurat nie wiedzą tego wszystkiego co mówi położna. Domyślam się, że nie jesteś sama w tej grupie.
    My też chodzimy do szkoły rodzenia i też część rzeczy nie jest nam obca ale zawsze czegoś nowego można się dowiedzieć. Na pierwszym spotkaniu było sporo kobiet, które są już kolejny raz w ciąży a mimo to chodzą na zajęcia.

pasia27 trzymamy kciuki, żebyś nie musiała długo leżeć w tym szpitalu :)

tu bardziej chodzi o sposob prowadzenia zajec przez ta pania -przyjezdzamy na 45 minut, a przeciez moglibysmy na 2 godz i czasem naprawde niewiele mozna sie dowiedziec, nie omawia wszystkiego tak jak jest podane w planie,zajec z ratownikiem prawdopodobnie nie bedzie, bo nie wie czy jej sie uda go namowic na przyjscie, czy znajdzie czas ,a to chyba istotne.na pewno kazda szkola rozni sie od innej, ale mam wrazenia ,ze jak sie chodzi na nfz i bezplatnie to jest lekka olewka.wiele kobiet chodzi ,bo to dla nich jakis czas na spedzenie czasu rowniez.

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• patti Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2013, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agga84aa wrote:
    Pasia, trzymaj sie i obyś jak najszybciej wróciła do domku!!!

Ja wczoraj też byłam na wizycie. Mała waży 1400-1500 g, szyjka skróciła się z 40 mm do 35 mm ale lekarz powiedział, ze jest ok.

Ja z kosmetyków kupiłam białą serię NIVEA (przy okazji promocji w Biedronce) i zobaczymy jak mała będzie ją tolerowała.

Co do szkoły rodzenia to ja jestem z mojej baaaaardzo zadowolona, tak naprawdę poród, opieka nad noworodkiem itd. to temat rzeka i można gadać o tym sto godzin, dlatego zawsze siedzimy tam dłużej niż 2 h. Teraz w środę przyjedzie ratownik medyczny i będziemy na fantomach ćwiczyć pierwszą pomoc malucha. Zostaje nam jeszcze potem chyba tylko kąpiel noworodka i pielęgnacja noworodka, więc jeszcze gdzieś z 3 zajęcia (a już byliśmy 9 razy po 2 h):)

agga, widze, ze u Ciebie zajecia wygladaja lepiej.ja wczoraj nie poszlam na szkole rodzenia i dobrze -maz sie wybral -pani sie spoznila i mowila tylko 30 minut i wszyscy do domu pozniej, dlatego jestem zniechecona.

Tak jak mowi Bella ,ratownictwo jest najwazniejsze, a u nas na szkole tego raczej nie bedzie, bo polozna nie wie czy jej sie uda sprowadzic ratownika.

Na szczescie bylam na spotkaniu z ratownikiem juz kiedys ,ale fajnie byloby powtorzyc .

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• asia__u Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca 2013, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    Jestem po wizycie i z malutkim wszystko ok.ustawil sie glowka w dol ale nie wiadomo czy tak pozostanie do porodu hehe oby sie nie przemiescil juz he
    No a moj cukier niestety minimalnie za duzy i juteo ide do szpitala :-( o 8mej po sniadanku mam sie zglosic na patologie ciazy i beda robic profil glikemi zostane dobe w zaleznosci jakie wyjda wyniki..oby nie za dlugo..no coz..pakuje torbe do szpitala:-( nie porod ale emocje sa hehe
    A moj Kacperek wazy ok1100-1130g i serduszko bilo jak wyscigowka he.szyjka zamknieta nic nie przytylam w te 3tyg takze ok w ogole.

Trzymaj się Kochana!!!! I odezwij się jak wrócisz! trzymam kciuki za was!!!

km5s8ribrn17y8ix.png
    2nn33e3kt9e0m3f8.png
‹‹ 16 17 18 19 20 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ