Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • martek Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2013, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, moja córcia waży już ok 2100, ale jutro wracamy na patologię ciąży- tym razem do Zdrojów, gdzie czeka nas konsultacja z neurochorurgiem dziecięcym. Mała ma za duzy obwód główki....obawiają się rozwojów wodogłowia, prawodpodobnie podadzą sterydy żeby przyspieszyć rozwój płu i czeka nas cesarka...mam taki bajzel w myślach. Czym ja kurczę zawiniłam, że moje dziecko ma teraz cierpieć??? kurcze, brakuje mi już sił

• Adka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2013, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martek nie możesz się zastanawiać nad tym czym mogłaś zawinić. Na wiele rzeczy nie mamy wpływu. Najważniejsze, że jesteście pod dobrą opieką. Trzymaj się chociaż wiem, że to wcale nie jest takie łatwe.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2013, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martek, zdrowe dziecko to szczęście a nie nagroda a dziecko z problemami to nie kara za grzechy. Ktoś mi kiedyś powiedział, ze każdy dostaje to z czym będzie umiał sobie poradzić. Widocznie gdzieś na górze Ktoś może uznał, ze Ty będziesz najlepsza matką dla tego właśnie dziecka? Nie wiem jak Cię pocieszyć ale wiem, ze nie wolno Ci sie obwiniać bo to sił Ci na pewno nie doda...

• agga84aa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2013, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martek, ja wam mogę życzyć tylko dużo sił i tego, abyście się nie poddawali.

relg8ribvm9efdtp.png84c7918c0e711886.png
  • BellaRosa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2013, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martek jestem z Tobą! Trzymaj się kochana! Wierzę, że będzie dobrze :* Obiecuję modlitwe za Natalcie :*

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • martek Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2013, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny- mała urodzi się cesarką już w przyszłym tygodniu....a później czeka ją zastawka mózgowa w rękach neurochirurgów....dostaję od dziś sterydy na szybszy rozwój płuc małej i strasznie się boję, szybko skończy się ten mój trzeci trymestr. Na łóżku obok leży dziewczyna, która wczorajw 37 tyg cesarką urodziła synka z wytrzewionymi jelitami, nawet go nie widziała- wylądował na operacji w innym szpitalu i leży na ojomie. Mamy więc tu nastrój ponury , obie beczymy i smarkamy co chwila...

• Adka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2013, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martek myślami jesteśmy z Wami. Najważniejsze, że jesteście pod dobrą opieką.

• she Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2013, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martek, trzymam za Was kciuki i pamietam w modlitwie o Natalce i o Tobie.

201306215365.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2013, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martek ja też o Was myślę. Wierzę że będzie dobrze!

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • aila Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2013, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martek duzo wiary i nadziei,ze bedzie dobrze.Zycze Wam laski i opieki Bozej.Pozdrawiam cieplo!!!!

Czekamy na Ciebie Adrianku!!!:)
    [link=https://www.suwaczki.com/]82do3e5eiide99pv.png[/link]
    tb733e5ezrvezdb0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2013, 04:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <edit>

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2014, 09:57

• anilorak Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2013, 05:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2015, 20:48

• Nulka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2013, 05:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martek trzymam za Was kciuki i pamiętam <3

👩🏻1992 🧔🏻‍♂️1989
    💕2010 💍💒2011

🧑🏻‍🦱11.2011 M 🩵 CC
    👧🏻11.2016 M 🩷 CC
    👧🏻12.2019 M 🩷 CC
    👶🏻01/02.2025 A 🩷

preg.png
    event.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2013, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martek jeste pod opieka lekarzy i napewno bedzie dobrze!!!!
    Duzo sily i wytrwania wam zycze!
    Trzymam kciuki i mysle o was <3 <3

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • BellaRosa Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2013, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martek myslami jestem z Toba kochana <3 bedzie dobrze- musi być!!!

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • patti Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2013, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martek, trzymj sie tam i nie poddaj zlym myslom.

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• patti Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2013, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, 3 trymestr jest najgorszy :-) przynajmniej dla mnie.
    wczoraj wieczorem zdrzemnełam się i pamietam ,że przez sen drapałam się po brzuchu . Po przebudzeniu zauważyłam na brzuchu okropne zadrapania-tak jakby mnie kot podrapał. Łudziłam sie do dzis rana, że to faktycznie podrapanie, ale to chyba rozstępy.Nie mam pojęcia jak to wygląda, do tej pory temat mi obcy.Krech jest kilka do tego są długie na 5 cm, zaczynają się od pępka i ciągną wyżej, plus szczypią mnie.Wygląda to źle.I mam pytanie, jeśli to rozstępy, to co mam teraz robić ,żeby choć trochę zniwelować ?
    Mam bardzo jasną karnację skóry i podobno częściej u takich osób robi się to obrzydlistwo.

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2013, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martek kochana trzymaj sie:-) racja najwazniejsze ze specjalisci nad wami czuwaja

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2013, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kobitki moje kochane wrocilam do was.wczoraj juz wylazlam kolo 16stej ale rozpakowalam sie,ogarnelam i lulu bo co z tego ze nic nie musialam robic to jednak pospac sie nie dalo..
    a wiec na izbe pojechalam kolo 8mej a zanim zrobili wywiad,pomierzyli,powazyli to dopiero kolo 10tej poszlysmy na oddzial.pozniej poczekalam na lozko i poszlam na usg.bardzo szczegolowe w kameralnym,zaciemnionym pokoiku lekarka robila a druga spisywala dane.moj synciu ulozony podluznie glowkowo na dol,lozysko na scianie tylnej 1stopnia dojrzalosc,zoladek ,nerki i pacherz na miejscu:-)waga 1422-1541g takze sporo..po usg bylo badanie przez ordynatora ktory tak stukal malego w glowke ze szok hehe
    pozniej zwazyli,zmierzyli brzucha,podlaczyli do ktg,kazali liczyc ruchy w tym czasie i pobrali krew..przeniosla mi polozna glukometr i pokazala jak robic pomiary tzn nakluwac sie swoim aparatem i isc do nich na zapis.godzine i dwie robilam ten cukier ktory po obiadku(szpitalnym)skoczyl jak zajac do 121 a normalnie utrzymywal sie na poziomie ok.80..tak po kazdym posilku mierzylam sobie do tego o 22giej o 24tej o 3 i 6tej rano..w sumie 14razy przez ta dobe..jestem zadowolona bo 3razy dziennie chodzily i moznabylo posluchac serduszka maluszka(mialy taki przenosny sprzecik do sluchania)zeby nie wloczyc calego aparatu do ktg..
    ogolnie rzecz biorac jest ze mna wszystko ok,nie mam cukrzycy.dostalam glukometr i diete i mam po 5ciu posilkach mierzyc cukier.bylam na porodowce i super po remoncie,czysciutko na calym oddziale co chwile lazily i myly,wycieraly..jestem zadowolona ze tam bede rodzila i w ogole caly strach odnosnie porodu minal!!jedyne co zastrzezenia do kibelkow i prysznicow..ale coz..moze to kiedys odremontuja zeby kichy nie bylo.hehe
    no i jedzenie..tragiczne..chociaz dieta dla ciezarnych i raczej zdrowe..ale ja i tak dostawalam lepsze jedzonko przy cukrzycy.hehe
    jestem zadowolana i spokojna ze bylam i zrobilam ten pfofil i jest ok.
    dzieki za mile slowa kobitki moje:-)

vivien, anilorak, Adka, she lubią tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2013, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ha i zamierzam byc przyszykowana wczesniej do szpitala niz na termin bo lezalo baaaaaaardzo duzo dziewczyn na podtrzymaniu ze skurczami,skracajaca szyjka,mala ilosci wod plodowych ktore mogly w kazdym momencie urodzic w 7,8mies..nagle przyjechaly i zostaly a wyprawke szykowal maz albo ktos z rodzinki..ehh no i jeszcze jedno ze jest w moim szpitalu ze jak sie juz mialo cesarke to nie trzeba probowac urodzic silami natury..lekarz wypisuje na skierowaniu cc i nikt nie pyta dlaczego i nie czeka na kasiore..to jest spoko.

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
‹‹ 17 18 19 20 21 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ