X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To bezpośredniego masz szefa ;P

Nie wiem właśnie.. myślę, że nie moge teraz o ile w ogóle jakiś zabieg tu wchodzi w grę, bo to jest nieduże, ale upierdliwe.. zreszta jaki to by miało sens, ledwo się zagoi i znowu miałoby się rozwalić przez wysiłek porodowy? Ja chcę się uspokoić z dwiema rzeczami, ewentualnie co mam stosować i tyle. Nigdy nie miałam takiego problemu jak od wczoraj. Zawsze jeśłi coś się pojawiało, to dwa dni na maści i przechodziło... no czasem może ze 4 dni. A tu nie przechodzi mimo bardzo wczesnej interwencji z mojej strony i na dokładke niepokoją mnie dwie rzeczy, ale oszczedze wam może szczegółów :P

Dam znać jutro po południu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2013, 22:43

pasia27 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2013, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivien to co opisałaś to sa właśnie skurcze, więc spokojnie, nie zapomniały o Was :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2013, 22:46

• yennefer Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy macie może takie kłucia w okolicy żeber?
    Ciężko mi to opisać, ale pojawia mi się od kilku dni taki ból - jakby kłucie w okolicy żeber po lewej stronie, zaraz pod piersią. I nie są to kopniaki małego, tylko taki ciągły ból.
    Czytam właśnie że bóle żeber są raczej normalne w tym okresie. Maluch ma coraz mniej miejsca a rośnie, więc pewnie on mi się tam rozpycha :)
    Tylko się zastanawiam czy coś na to można pomóc, bo dzisiaj to czułam jakby normalnie mi ktoś tam kołek pod żebra wbijał.
    Ale nic, pewnie kolejne uroki ciąży :)

82do20mm8gkktux6.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asta wrote:
    Vivien jestem przerażona i nieprzygotowana, ale nie bardzo mam czas o tym myśleć, bo termin porodu zbiegł mi się z terminem formalności do ZUSu, a ci bywają bardzo pomysłowi w swej ideologii.

Już sama nie wiem, który stres lepszy ;).

A jak tam u Ciebie samopoczucie?

Dasz rade tylko nie daj sie zdenerwowac w ZUSie jak to oni czasami potrafia... :/

A ja zaczynam sie martwic ze Vivien moze zrobic nam na zlosc i wyjsc jak moj maz bedzie w delegacji :/ przejezdza dopiero w polowie mojego 38 tygodnia.A ja tak bardzo boje sie sama rodzic :( :(

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    Vivien to co opisałaś to sa właśnie skurcze, więc spokojnie, nie zapomniały o Was :)

SuzyLee ja chyba jestem troche sadomaso B) wolalabym aby skurcze byly troche bolesne..
    moze glupie myslenie ale wole po trochu dosiwadczac bolu zeby przygotowac sie psychicznie na porod :P

A wiec czekam dalej na mocniejsze skurcze,moze przyjda jak malej glowka bedzie schodzila nizej do miednicy ;)

pasia27 lubi tę wiadomość

• Karolka Przyjaciółka

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yennefer wrote:
    Dziewczyny, czy macie może takie kłucia w okolicy żeber?
    Ciężko mi to opisać, ale pojawia mi się od kilku dni taki ból - jakby kłucie w okolicy żeber po lewej stronie, zaraz pod piersią. I nie są to kopniaki małego, tylko taki ciągły ból.
    Czytam właśnie że bóle żeber są raczej normalne w tym okresie. Maluch ma coraz mniej miejsca a rośnie, więc pewnie on mi się tam rozpycha :)
    Tylko się zastanawiam czy coś na to można pomóc, bo dzisiaj to czułam jakby normalnie mi ktoś tam kołek pod żebra wbijał.
    Ale nic, pewnie kolejne uroki ciąży :)

Yennefer, ja mam w tym samym miejscu co Ty, z lewej strony tuż pod piersią - ale nie kłucie tylko raczej mrowienie. I zazwyczaj pojawia się to jak leże na lewym boku, czyli jakże często...chyba jeden z moich maluszków prostuje wtedy nogi :) A przynajmniej nic innego mi do głowy nie przychodzi :) No i jak mnie tak mrowi w tych żebrach to sobie podkładam tam PRAWĄ dłoń i wtedy jest lepiej. Nie wiem czy to kwestia podparcia czy ciepła od ręki, ale pomaga. Inaczej długo bym nie wyleżała na lewej stronie ;)

• vivien Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ella fajnie ze juz plan porodowy i uzgodnione czego sobie zyczycz a czego nie przy porodzie.

Ja niestety wiem ze duzo sie pytac nie beda w trakcie porodu no chyba ze o srodki przeciw bolowe...
    bynajmniej jezeli chodzi o naciecie krocza i o kleszcze/odkurzacz nie beda sie pytac bo polozna powiedziala ze oni tego dla zabawy nie robia tylko dla dobra mojego i dziecka :/ :/

troche bylam zla ale co mam teraz walczyc z wiatrakami???

• Asta Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivien to ja trzymam kciuki, żeby jednak takie narzędzia nie były konieczne, żeby poród przeszedł sprawnie i bez komplikacji.

Z ZUSem niestety za późno, już mnie zdenerwowali, ale teraz już ochłonęłam i na spokojnie próbuje wgryźć się w te ich zapiski. Coraz częściej żałuję, że nie ukończyłam medycyny i prawa przed przystąpieniem do składania wniosków do ZUSu. No i najgorsze, że na poziomie okienka to wszystko jest jeszcze miłe, jasne i logiczne (taka wersja demo) - logika zaburza się dopiero na spotkaniach z komisją.

Mój Aniołek (6tc) - 19.10.2012
    d92562f68b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 13:00

pasia27, Kropka, MADZIULA13, justa24, aila, иιєиσямαℓиα lubią tę wiadomość

• Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny:) dlugo mnie tutaj nie bylo, ale podczytuje Was jak tylko mam troche czasu. Niestety mam ostatnio duzo pracy i nowych obowiazkow w pracy, wiec jak wracam po 5 to nie mam sily na nic. Leze i odpoczywam. Maz sprzata, gotuje w miare mozliwosci, jezdzi na zakupy itd... Kochany jest. Ciaza to rzeczywiscie dziwny stan... Tyle rzeczy bym chciala zrobic, a jak musze sie polozyc to nie mam wyjscia, nie moge tego przesunac nawet o pol godz, bo brzuch zaczyna bolec...

Generalnie czuje sie dobrze. Brzuch rosnie, malutki coraz mocniej kopie. Czasem te kopniaczki nie sa przyjemne hmm

Rika ja mam czasem podobnie ze spaniem i tez szkoda mi meza, ale chcemy spac razem. Zawsze tak bylo i dziwnie gdybysmy teraz mieli zaczac spac osobno... Trudno maz musi sie przemeczyc:)

Milego dnia!

Rika, xcarolinex, иιєиσямαℓиα lubią tę wiadomość

relgi09k52jutqx1.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika cos w tym musi byc bo ja tak mam teraz noca prawy bok prawy cyc,1,5h lewy bok lewy cyc hehe i tak z boku na bok caaala noc hehe a tatus sie przeprowadzil biedaczek do drugiego pokoju bo do pracy sie musi troche wyspac he a my z Kacperkiem jestesmy sobie sam na sam i dosypiamy rano he

Rika, MADZIULA13, polska_dziewczyna, иιєиσямαℓиα lubią tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zaskakuja mnie wasze suwaczki :-) juz nie dlugo :-) ale czas leci.

Patuska dzisiaj rano ma dostac kroplowke na wywolanie.trzymajcie za na kciukaski hehe

anilorak, Rika, MADZIULA13, vivien, polska_dziewczyna, xcarolinex, иιєиσямαℓиα, Suzy Lee lubią tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • polska_dziewczyna Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    polska dziewczyno: czesto jest tak ze jedna dolegliwosc pociaga za soba kolejne. Zaburzenia tarczycy mogą powodowac na przyklad inne zaburzenia.

zgadzam się jednak ja nie widzę powiązań w tych chorobach...

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa24 wrote:
    posla dziewczyno z tego co się orientuje to vpajaczki tylko laserowo mozna usunąc niewiem narazie jaka to cena jest bo faktycznie puki co to nawet o tym nie myśle są inne wydatki pozatym ciagle mamy jakieś imprezy rodzinne i jeszcze wesele we wrzesniu na które nie wiem czy pójdziemy ..ja sobie powiedziałam że jak dla Alanka juz będe miała wszytsko to moge iśc a tak to nie, nie można w kółko chodzić do kogoś bo Cie ktoś zaprasza a ja odlożone pieniądze zamiast na dziecko to na prezenty będe wydawała.Teraz jest najważniejszy Alanek.
    Wy też tak macie żę ciągle coś wam wyskakuje?
    tak tez mam tak ... człowiek chce sobie coś kupić a tu zawsze cos jak nie auto się zepsuje to uroczystość jakaś... zawsze coś...

Suzy Lee lubi tę wiadomość

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iśka wrote:
    Jeśli ktoś ma tendencje do pajączków to niestety one nawet po zabiegach wracają. Dodam ,że zabiegi te są dość drogie i bolesne. Najważniejsza jest profilaktyka i ochrona ich.
    lecz gdy na profilaktyke juz za późno to trzeba to zrobić i w tedy dbać aby kolejne nie wychodziły...:)

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa24 wrote:
    dziewczyny a powiedzcie mi czy za pobyt w szpitalu dostaje się coś z ubezpieczenia ? to jest za 3 dobvy czy 4?
    nie nie należy się za pobyt w szpitalu... za miast tego masz becikowe... no i z ubezpieczalni .. a to zalezy jakie masz i le płacisz.. my z mężem dostaniemy po 1000zł więc razem 3000zł...będzie na chrzciny..:)

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michaela wrote:
    Wiecie co dziewczyny, przypadkiem trafiłam na taki artykułhttp://www.astro.uni.torun.pl/~kb/Efemerydy/Cykle.htm

sprawdziłam z ciekawosci tutaj faze ksiezyca w momencie mojego urodzenia http://halloween.friko.net/kalendarze/fazy-ksiezyca.html?rok=1901
    i szczeka mi opadla bo sie zgodziło i z data wyznaczona na poród równiez. Moze któras tez chce sie zabawic i sprawdzic.:)
    ja chce ale nie wim o co chodzi

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

• xcarolinex Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Mojego S nic nie obudzi, tyle razy wstaje, zeby sie napic, do lazienki a to psy upomniec, bo sie wierca na swoich legowiskach i mnie nawet najmniejszy szmer budzi, a Jego nic :) Po tym jak ja wchodze do lozka to on wstaje sie napic czy do lazienki, ale jak ja sie krece to nic Go nie ruszy :P

gg64wn1511ap0yj7.png

www.ourlittlerosie.blogspot.com
  • justa24 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny mi sie strasznie dziś dzień zaczoł ..pokłuciłam się ze swoim ale tak że nawet niechce mi się w domu być, on wyszedł do pracy a ja jade chyba do rodziców.Jest mi dziś tak żle :( może jak wyjde to mi trochę przejdzie.

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• michaela Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polska_dziewczyna wrote:
    ja chce ale nie wim o co chodzi
    W wielkim skrócie:
    Czeski lekarz odkrył, że fazy księżyca mają wpływ na kobiecą płodność, w dawnych czasach cykl biologiczny miesieczny pokrywał sie z cyklem ksizyca, teraz u wielu kobiet "rozjechały" się te dwa cykle. Jednak największe prawdopodobieństwo na zajscie w ciąze ma się gdy te dwa cykle się pokrywają (85% ciąz). Cykl księzycowy każdej kobiety wznacza jej data urodzenia. Jesli sprawdzizs w jakiej fazie był księzyc w dniu gdy się urodziłaś to będziesz wiedzieć jaka faza księżyca sprzyja twojej płodności.
    Dodatkowo okazuje się że ma tez znaczenie jaki znak zodiaku w tedy panuje (sa takie które określane są jako męskie i żeńskie i odobno 90% przypadków sprawdza się to że jesli owulacja przypadała w znaku męskim to bedzie chłopak, żeńskim dziewczynka.
    Ja z ciekawości sprawdziłam i u mnie faktycznie się to sprawdziło ( jesli chodzi o owulacje i faze ksiezyca - z płcią nie wiem bo az tak dobrze nie znam daty owulki a przypadała na przełom znaków) kilka dziewczyn sciagneło sobie też program ze strony w linku i sprawdziło kiedy zachodziły w ciąze i rzeczywiście się to zgadzało... więc to dość zabawne i zaskakujące. Mnie zawsze tego rodzaju historie kojarzył się z horoskopami czyli czymś nauce dalekim, ale w sumie, jesli jestesmy w wiekszości zbudowani z wody, a siły grawitacyjne księzyca maja wpływ na masy wody na ziemi to może i na te w nas też, kto wie... Traktuje to z przymruzenienm oka, ale jest to doś ciekawa teoria prawda?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2013, 11:18

иιєиσямαℓиα, Suzy Lee lubią tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

‹‹ 231 232 233 234 235 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ