III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
иιєиσямαℓиα wrote:uwielbiam też te pierogi , ale nie lubię bałaganu i lepienia pierogów więc takiego samozaparcia nie mam , na prawdę opadam z sił. Przed ciążą mogłam góry przenosić , a teraz nic mi się nie chce . Co ze mnie będzie za matka czasami sobie takie zadaję pytanie ...leniwa
иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-70315.png
Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
-
no to była ręka na twarzy... niestety nie pokazał buzi na foto:(( jest mi przykro bo co usg mam jakieś to on się ukrywa;/
Innej dziewczynie super buźka wyszła. A mój synuś rękę dał i dupa blada:(
Widziałam na ekranie jego buzie prze chwilkę. Ale chciałam mieć pamiątkę.
No ale cóż.. -
ja dziś w nocy nie zmrużyłam ani na chwilę oka , nie wiem co się dzieje . do tego mąż tak strasznie chrapał, utrudniając mi zaśnięcie, że gdyby leżał od zewnętrznej strony łóżka to bym go już dzisiaj chyba z tego łóżka z premedytacją zwaliła
Masakra.
Dziś zrobiłam zakupy na allegro - dziewczyny kurcze głupie prześcieradła, kocyki , ręczniki itp. i koszty masakryczne. Kasa leci...jak woda z kranu . Muszę jeszcze parę rzeczy kupić z tego co planowałam w tym miesiącu i zostaje tylko małe co nieco dla mamusi
p.s. dziecięce kocyki są takie drogie, że kurcze aż trudno uwierzyć - ile kocyków planujecie zakupić?
Cieszyłam się, że ruszyłam z zakupami, ale jak sobie pomyślę co jeszcze zostało do kupienia to przychodzi mi tylko jedno na myśl: wydałam tyle pieniędzy , a tu końca zakupów nie widać.
Zostaną mi tylko kosmetyki, chemia do prania , apteczka , pieluchy a to też przecież będzie sporo kosztować nie wspominając o wózku , foteliku, łóżeczku, laktatorze itp. No i sporo klamotów z ikei w tym regał dla małego i inne pierdoły . Także uffff.... miałam nadzieję, że już więcej za mną niż przede mną, ale jednak jest odwrotnie
Dziewczyny kupujecie od razu proszek do prania dla dzieci czy zamierzacie na początku prać w płatkach mydlanych ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2013, 15:53
-
Lalita2710 wrote:Pisałam też na II trymstrze:
Hej dziewczyny byłam dziś na badaniu bezpłatnym niby 3d... ale powiem wam porażka... Nie spodziewałam się cudu.. bo to było za darmo.. No ale..
Nie miły lekarz , synusia twarz widziałam przez sekundę, miał mały słodki nosek i całą nóżkę z paluszkami u stupek
I ogólnie zdjęcia nie dało się zrobić bo nogę i rękę miał na twarzy ,chyba wcześniej ssał palca od nóżki... bo był w takim ustawieniu...
I mam foto czarno białe i to samej ręki...
Ma 862 gramy... 20 cm brzusio , kość udowa 5 cm
Foto ręki na twarzy:
Lilka lubię rzeczy ze szpinakiem ,od pierogów ,naleśników itd mmm:D
ciesz się, że chociaż przez sekundę widziałaś chociaż twarzyczkę . Ja wydałam na badanie 200zł a synek miał to gdzieś - był odwrócony zupełnie tyłem i wtulony do tylnej ściany macicy, a żeby było mało to zasłonił się jeszcze od boku rączką Zupełnie niedostępny . Mamusia była obrażona na synka za to, ale tylko przez chwilę . Dla mnie jego wygląd pozostanie tajemnicą do końca ciąży
-
No spore wydatki. Też muszę zamówić prześcieradełka:
http://allegro.pl/przescieradlo-frotta-z-gumka-60x120-promocja-i3379260210.html (kolor srebrny )bo ja szukałam szary.. bo mam turkusową pościel.
Ja nie lubię proszków , ja będę prała w płynach do prania.
Nienormalna ,też czułam się obrażona ,ale przez chwilkę...
No cóż będę musiała czekać jeszcze 13 tyg zleci;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2013, 15:49
-
Ja kupilam kocyk w H&M mysle ze 2 narazie wystarcza.jesli chodzi o proszek to planuje prac w persilu non bio dla dzieci ;)chyba ze bedzie mial uczulenie to wtedy platki albo plyn
Dokladnie kilka drobiazgow kosztuje fortune.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2013, 15:51
https://www.maluchy.pl/li-70315.png
-
Lalita2710 wrote:no to była ręka na twarzy... niestety nie pokazał buzi na foto:(( jest mi przykro bo co usg mam jakieś to on się ukrywa;/
Innej dziewczynie super buźka wyszła. A mój synuś rękę dał i dupa blada:(
Widziałam na ekranie jego buzie prze chwilkę. Ale chciałam mieć pamiątkę.
No ale cóż..
Ale weź pod uwagę inny aspekt - będziesz psychicznie czuła presję podczas porodu, że chciałabyś jak najszybciej zobaczyć go jak wygląda i to zmotywuje cię do parcia i urodzisz błyskawicznie
A fenomen tych pięknych zdjęć polega na tym, że najlepiej jest jak twój lekarz prowadzący ma możliwość na sprzęcie przełączenia się w obraz 3D. Moja ginka takiego aparatu niestety nie ma, a u niej zawsze jak jesteśmy na zwykłym, to widać oczka , buźkę, ostatnio otworzył buzie i wywalił jęzorek , gdyby miała możłiwość podejrzenia go wtedy w 3D to byśmy go zobaczyli w pełnej okazałości . Jak bedę miała chwilę to może wrzucę to ostatnie zdjęcie pokazać - super to wyglądało
-
No moja lekarka też nie ma, no cóż trudno.
Bo wiesz ja szłam z myślą że (wiem że synuś leży główkowo) I raczej pozycji nie zmieni (tak lekarka mi pow) bo brzuch mały i nie ma miejsc na obracanie się.
Ale nie spodziewałam się że on leżąc był w pozycji kołyski czyli nogi miał przy samej twarzy i jeszcze rączkę se dał na twarz i już koniec...
No wytrzymam;)) muszęиιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
My mamy 4 kocyki i dlatego staram sie unikac TK Maxx, bo tam je zawsze kupuje A co do proszku, to ja tez planuje prac w Persil Non Bio w kapsulkach zelowych juz nawet zaopatrzylam sie w duze opakowanie
Lilka lubi tę wiadomość
-
Lalita2710 wrote:No spore wydatki. Też muszę zamówić prześcieradełka:
http://allegro.pl/przescieradlo-frotta-z-gumka-60x120-promocja-i3379260210.html (kolor srebrny )bo ja szukałam szary.. bo mam turkusową pościel.
Ja nie lubię proszków , ja będę prała w płynach do prania.
Nienormalna ,też czułam się obrażona ,ale przez chwilkę...
No cóż będę musiała czekać jeszcze 13 tyg zleci;)
-
xcarolinex wrote:My mamy 4 kocyki i dlatego staram sie unikac TK Maxx, bo tam je zawsze kupuje A co do proszku, to ja tez planuje prac w Persil Non Bio w kapsulkach zelowych juz nawet zaopatrzylam sie w duze opakowanie
-
nick nieaktualnypolska_dziewczyna wrote:nie nie należy się za pobyt w szpitalu... za miast tego masz becikowe... no i z ubezpieczalni .. a to zalezy jakie masz i le płacisz.. my z mężem dostaniemy po 1000zł więc razem 3000zł...będzie na chrzciny..
Jak to 3000? My dostaniemy 2000, bo od Państwa i od gminy męża, która też ma taki datek dla rodziców. wiem, że można jeszcze ubiegać się o trzeci tysiąc, ale to Ci co mają kiepską sytuację finansową i na prawde wychodzi rozpaczliwie niska kwota na osobe, zeby sie kwalifikowac, wiec ciesze sie w smie z tego, że się na ten trzeci nie łapiemy... chyba, że jest jeszcze coś o czym nie wiem.
-
иιєиσямαℓиα wrote:ten proszek to pewnie tylko za granicą u was jest? Bo ja go nigdzie nie widziałam tutaj.
Tak nie mam pojecia czy mozna go dostac w Pl.mam tez dostep do pl sklepow i produktow bialy jelen ziaja soraya lirene nivea dla dzieci hippo itd ceny jednak z kosmosuhttps://www.maluchy.pl/li-70315.png
-
Suzy Lee wrote:Jak to 3000? My dostaniemy 2000, bo od Państwa i od gminy męża, która też ma taki datek dla rodziców. wiem, że można jeszcze ubiegać się o trzeci tysiąc, ale to Ci co mają kiepską sytuację finansową i na prawde wychodzi rozpaczliwie niska kwota na osobe, zeby sie kwalifikowac, wiec ciesze sie w smie z tego, że się na ten trzeci nie łapiemy... chyba, że jest jeszcze coś o czym nie wiem.
Suzy Lee lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyиιєиσямαℓиα wrote:ja dziś w nocy nie zmrużyłam ani na chwilę oka , nie wiem co się dzieje . do tego mąż tak strasznie chrapał, utrudniając mi zaśnięcie, że gdyby leżał od zewnętrznej strony łóżka to bym go już dzisiaj chyba z tego łóżka z premedytacją zwaliła
Masakra.
Dziś zrobiłam zakupy na allegro - dziewczyny kurcze głupie prześcieradła, kocyki , ręczniki itp. i koszty masakryczne. Kasa leci...jak woda z kranu . Muszę jeszcze parę rzeczy kupić z tego co planowałam w tym miesiącu i zostaje tylko małe co nieco dla mamusi
p.s. dziecięce kocyki są takie drogie, że kurcze aż trudno uwierzyć - ile kocyków planujecie zakupić?
Cieszyłam się, że ruszyłam z zakupami, ale jak sobie pomyślę co jeszcze zostało do kupienia to przychodzi mi tylko jedno na myśl: wydałam tyle pieniędzy , a tu końca zakupów nie widać.
Zostaną mi tylko kosmetyki, chemia do prania , apteczka , pieluchy a to też przecież będzie sporo kosztować nie wspominając o wózku , foteliku, łóżeczku, laktatorze itp. No i sporo klamotów z ikei w tym regał dla małego i inne pierdoły . Także uffff.... miałam nadzieję, że już więcej za mną niż przede mną, ale jednak jest odwrotnie
Dziewczyny kupujecie od razu proszek do prania dla dzieci czy zamierzacie na początku prać w płatkach mydlanych ?
Kocyków z 5 mam różnej grubości. Od razu kupuje proszek Dzidziuś, nie bawie sie w płatki mydlane. Chyba, że młody bedzie miał jakąś alergię, to będę prała w orzechach piorących, bo jeszcze mam pół worka. Ja sie dziś w kurzyłam, bo ta hurtownia w ktorej zamawialismy wysłała moją paczkę łaskawie po tygodniu, do moich rodziców pod sochaczew i na dokładkę nie ma w środku przewijaka. Piana z buzi z wscieklosci mi leciala.иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
Suzy jak u proktologa?
ja umieram potwornie z bólu- mam tak zrogowaciałe pięty, że popękały mi i leci mi krew - mam żywe rany na pięta i każdy nacisk powoduje potworny ból. Dermatolog kazał mi moczyć w wodzie z mydlinami - kupiłam nawet szare mydło do tego celu i krem z mocznikiem eveline cosmetics. Mam dezynfekować rany octaniseptem. Ale ból potworny - nie można normalnie chodzić, tylko na palcach
czy któraś z was sie orientuje czy można mocznik stosować na skórę w czasie ciąży?Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2013, 16:35
-
nick nieaktualnyKleopatra wrote:Chodzi jeszcze o pieniądze z ubezpieczenia. Dostaną 1 tys becikowego + z ubezpieczenia
aaach to coś przeoczyłam widocznie. Ja też liczę jeszcze na ubezpieczenie z firmy... w końcu musze za to kupić wózek z nosidełkiem, nosidło takie na rodzica i coś wrzucić na pożyczkę, żeby szybciej się jej pozbywać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2013, 16:37
-
Suzy Lee wrote:Kocyków z 5 mam różnej grubości. Od razu kupuje proszek Dzidziuś, nie bawie sie w płatki mydlane. Chyba, że młody bedzie miał jakąś alergię, to będę prała w orzechach piorących, bo jeszcze mam pół worka. Ja sie dziś w kurzyłam, bo ta hurtownia w ktorej zamawialismy wysłała moją paczkę łaskawie po tygodniu, do moich rodziców pod sochaczew i na dokładkę nie ma w środku przewijaka. Piana z buzi z wscieklosci mi leciala.
-
Witam,
ja dzis mialam pierwszy raz KTG i sie nasłuchałam maluszka. USG jendka nie było tym razem. Pewnie będzi ena następnej wizycie, bo ja na NFZ chodze. DOstalam skierowanie na morfologie i mocz, tradycyjnie i od teraz przed kazda wizyta bede miec robione KTG fajnie tak malucha łsychac
takie kłucie w żebrac o którym mówicie, to ja mam ale zprawej strony, ale u mnie to na pewno synus wbija sie to w przeponke to w zeberka
a ja zakupy na allegro najwieksze zrobilam w tym sklepie. http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=19243422
jak ktores sa z krk to mozna wizac odbior osobisty w sklepie samemu sobie wszystkie wzory wybrac. Obsługa nie nalezy do njamilszych wiec lepiej sie nastawic na to od razu i jak cos rozczarowac sie pozytywnie. Ale to chybna najtanszy sklpe z takimi rzeczami dla dzieci w KRK. i co wazne ceny na allegro i w sklepie sa takie same