X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    uwielbiam też te pierogi :), ale nie lubię bałaganu i lepienia pierogów :P więc takiego samozaparcia nie mam , na prawdę opadam z sił. Przed ciążą mogłam góry przenosić , a teraz nic mi się nie chce :/. Co ze mnie będzie za matka czasami sobie takie zadaję pytanie :)...leniwa :P
    :) spokojnie ja tez tak mam :) brakuje mi tchu i mam zadyszke :) ciekawe ile nasz babel teraz wazy :) byle nie byl za duzy hihihi

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to była ręka na twarzy... niestety nie pokazał buzi na foto:(( jest mi przykro bo co usg mam jakieś to on się ukrywa;/

Innej dziewczynie super buźka wyszła. A mój synuś rękę dał i dupa blada:(

Widziałam na ekranie jego buzie prze chwilkę. Ale chciałam mieć pamiątkę.
    No ale cóż..

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dziś w nocy nie zmrużyłam ani na chwilę oka , nie wiem co się dzieje :/. do tego mąż tak strasznie chrapał, utrudniając mi zaśnięcie, że gdyby leżał od zewnętrznej strony łóżka to bym go już dzisiaj chyba z tego łóżka z premedytacją zwaliła :D
    Masakra.

Dziś zrobiłam zakupy na allegro - dziewczyny kurcze głupie prześcieradła, kocyki , ręczniki itp. i koszty masakryczne. Kasa leci...jak woda z kranu ;). Muszę jeszcze parę rzeczy kupić z tego co planowałam w tym miesiącu i zostaje tylko małe co nieco dla mamusi ;)
    p.s. dziecięce kocyki są takie drogie, że kurcze aż trudno uwierzyć - ile kocyków planujecie zakupić?

Cieszyłam się, że ruszyłam z zakupami, ale jak sobie pomyślę co jeszcze zostało do kupienia to przychodzi mi tylko jedno na myśl: wydałam tyle pieniędzy , a tu końca zakupów nie widać.
    Zostaną mi tylko kosmetyki, chemia do prania , apteczka , pieluchy a to też przecież będzie sporo kosztować nie wspominając o wózku , foteliku, łóżeczku, laktatorze itp. No i sporo klamotów z ikei w tym regał dla małego i inne pierdoły :). Także uffff.... miałam nadzieję, że już więcej za mną niż przede mną, ale jednak jest odwrotnie :P

Dziewczyny kupujecie od razu proszek do prania dla dzieci czy zamierzacie na początku prać w płatkach mydlanych ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2013, 15:53

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    Pisałam też na II trymstrze:
    Hej dziewczyny byłam dziś na badaniu bezpłatnym niby 3d... ale powiem wam porażka... Nie spodziewałam się cudu.. bo to było za darmo.. No ale..

Nie miły lekarz , synusia twarz widziałam przez sekundę, miał mały słodki nosek i całą nóżkę z paluszkami u stupek

I ogólnie zdjęcia nie dało się zrobić bo nogę i rękę miał na twarzy ,chyba wcześniej ssał palca od nóżki... bo był w takim ustawieniu...
    I mam foto czarno białe i to samej ręki...
    Ma 862 gramy... 20 cm brzusio , kość udowa 5 cm

Foto ręki na twarzy:
    cfc2435ac2ec5787med.jpg

Lilka lubię rzeczy ze szpinakiem ,od pierogów ,naleśników itd mmm:D

ciesz się, że chociaż przez sekundę widziałaś chociaż twarzyczkę :). Ja wydałam na badanie 200zł a synek miał to gdzieś - był odwrócony zupełnie tyłem i wtulony do tylnej ściany macicy, a żeby było mało to zasłonił się jeszcze od boku rączką :D Zupełnie niedostępny :D. Mamusia była obrażona na synka za to, ale tylko przez chwilę ;). Dla mnie jego wygląd pozostanie tajemnicą do końca ciąży :)

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No spore wydatki. Też muszę zamówić prześcieradełka:
    http://allegro.pl/przescieradlo-frotta-z-gumka-60x120-promocja-i3379260210.html (kolor srebrny )bo ja szukałam szary.. bo mam turkusową pościel.

Ja nie lubię proszków , ja będę prała w płynach do prania.

Nienormalna ,też czułam się obrażona ,ale przez chwilkę...:P
    No cóż będę musiała czekać jeszcze 13 tyg zleci;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2013, 15:49

dqprepoku4out2uw.png

• Lilka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupilam kocyk w H&M mysle ze 2 narazie wystarcza.jesli chodzi o proszek to planuje prac w persilu non bio dla dzieci ;)chyba ze bedzie mial uczulenie to wtedy platki albo plyn
    Dokladnie kilka drobiazgow kosztuje fortune.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2013, 15:51

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    no to była ręka na twarzy... niestety nie pokazał buzi na foto:(( jest mi przykro bo co usg mam jakieś to on się ukrywa;/

Innej dziewczynie super buźka wyszła. A mój synuś rękę dał i dupa blada:(

Widziałam na ekranie jego buzie prze chwilkę. Ale chciałam mieć pamiątkę.
    No ale cóż..
    też ubolewam z tego powodu :)
    Ale weź pod uwagę inny aspekt - będziesz psychicznie czuła presję podczas porodu, że chciałabyś jak najszybciej zobaczyć go jak wygląda i to zmotywuje cię do parcia i urodzisz błyskawicznie :)

A fenomen tych pięknych zdjęć polega na tym, że najlepiej jest jak twój lekarz prowadzący ma możliwość na sprzęcie przełączenia się w obraz 3D. Moja ginka takiego aparatu niestety nie ma, a u niej zawsze jak jesteśmy na zwykłym, to widać oczka , buźkę, ostatnio otworzył buzie i wywalił jęzorek ;), gdyby miała możłiwość podejrzenia go wtedy w 3D to byśmy go zobaczyli w pełnej okazałości :). Jak bedę miała chwilę to może wrzucę to ostatnie zdjęcie pokazać - super to wyglądało :)

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No moja lekarka też nie ma, no cóż trudno.
    Bo wiesz ja szłam z myślą że (wiem że synuś leży główkowo) I raczej pozycji nie zmieni (tak lekarka mi pow) bo brzuch mały i nie ma miejsc na obracanie się.
    Ale nie spodziewałam się że on leżąc był w pozycji kołyski czyli nogi miał przy samej twarzy i jeszcze rączkę se dał na twarz i już koniec...

No wytrzymam;)) muszę

dqprepoku4out2uw.png

• xcarolinex Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy 4 kocyki i dlatego staram sie unikac TK Maxx, bo tam je zawsze kupuje :D A co do proszku, to ja tez planuje prac w Persil Non Bio w kapsulkach zelowych juz nawet zaopatrzylam sie w duze opakowanie :)

Lilka lubi tę wiadomość

gg64wn1511ap0yj7.png

www.ourlittlerosie.blogspot.com
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My pewnie tez dostaniemy jakies kocyki :)

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    No spore wydatki. Też muszę zamówić prześcieradełka:
    http://allegro.pl/przescieradlo-frotta-z-gumka-60x120-promocja-i3379260210.html (kolor srebrny )bo ja szukałam szary.. bo mam turkusową pościel.

Ja nie lubię proszków , ja będę prała w płynach do prania.

Nienormalna ,też czułam się obrażona ,ale przez chwilkę...:P
    No cóż będę musiała czekać jeszcze 13 tyg zleci;)
    ja u tego samego sprzedawcy kupuję też prześcieradła właśnie, ale mam już 2 z innego sklepu , więc u niego kupię chyba jedno :). Ja skłaniam się ku jasnym - białe albo ecru :)

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xcarolinex wrote:
    My mamy 4 kocyki i dlatego staram sie unikac TK Maxx, bo tam je zawsze kupuje :D A co do proszku, to ja tez planuje prac w Persil Non Bio w kapsulkach zelowych juz nawet zaopatrzylam sie w duze opakowanie :)
    ten proszek to pewnie tylko za granicą u was jest? Bo ja go nigdzie nie widziałam tutaj.

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polska_dziewczyna wrote:
    nie nie należy się za pobyt w szpitalu... za miast tego masz becikowe... no i z ubezpieczalni .. a to zalezy jakie masz i le płacisz.. my z mężem dostaniemy po 1000zł więc razem 3000zł...będzie na chrzciny..:)

Jak to 3000? My dostaniemy 2000, bo od Państwa i od gminy męża, która też ma taki datek dla rodziców. wiem, że można jeszcze ubiegać się o trzeci tysiąc, ale to Ci co mają kiepską sytuację finansową i na prawde wychodzi rozpaczliwie niska kwota na osobe, zeby sie kwalifikowac, wiec ciesze sie w smie z tego, że się na ten trzeci nie łapiemy... chyba, że jest jeszcze coś o czym nie wiem.

• Lilka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    ten proszek to pewnie tylko za granicą u was jest? Bo ja go nigdzie nie widziałam tutaj.

Tak :) nie mam pojecia czy mozna go dostac w Pl.mam tez dostep do pl sklepow i produktow bialy jelen ziaja soraya lirene nivea dla dzieci hippo itd ceny jednak z kosmosu

• Kleopatra Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    Jak to 3000? My dostaniemy 2000, bo od Państwa i od gminy męża, która też ma taki datek dla rodziców. wiem, że można jeszcze ubiegać się o trzeci tysiąc, ale to Ci co mają kiepską sytuację finansową i na prawde wychodzi rozpaczliwie niska kwota na osobe, zeby sie kwalifikowac, wiec ciesze sie w smie z tego, że się na ten trzeci nie łapiemy... chyba, że jest jeszcze coś o czym nie wiem.
    Chodzi jeszcze o pieniądze z ubezpieczenia. Dostaną 1 tys becikowego + z ubezpieczenia :)

Suzy Lee lubi tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    ja dziś w nocy nie zmrużyłam ani na chwilę oka , nie wiem co się dzieje :/. do tego mąż tak strasznie chrapał, utrudniając mi zaśnięcie, że gdyby leżał od zewnętrznej strony łóżka to bym go już dzisiaj chyba z tego łóżka z premedytacją zwaliła :D
    Masakra.

Dziś zrobiłam zakupy na allegro - dziewczyny kurcze głupie prześcieradła, kocyki , ręczniki itp. i koszty masakryczne. Kasa leci...jak woda z kranu ;). Muszę jeszcze parę rzeczy kupić z tego co planowałam w tym miesiącu i zostaje tylko małe co nieco dla mamusi ;)
    p.s. dziecięce kocyki są takie drogie, że kurcze aż trudno uwierzyć - ile kocyków planujecie zakupić?

Cieszyłam się, że ruszyłam z zakupami, ale jak sobie pomyślę co jeszcze zostało do kupienia to przychodzi mi tylko jedno na myśl: wydałam tyle pieniędzy , a tu końca zakupów nie widać.
    Zostaną mi tylko kosmetyki, chemia do prania , apteczka , pieluchy a to też przecież będzie sporo kosztować nie wspominając o wózku , foteliku, łóżeczku, laktatorze itp. No i sporo klamotów z ikei w tym regał dla małego i inne pierdoły :). Także uffff.... miałam nadzieję, że już więcej za mną niż przede mną, ale jednak jest odwrotnie :P

Dziewczyny kupujecie od razu proszek do prania dla dzieci czy zamierzacie na początku prać w płatkach mydlanych ?

Kocyków z 5 mam różnej grubości. Od razu kupuje proszek Dzidziuś, nie bawie sie w płatki mydlane. Chyba, że młody bedzie miał jakąś alergię, to będę prała w orzechach piorących, bo jeszcze mam pół worka. Ja sie dziś w kurzyłam, bo ta hurtownia w ktorej zamawialismy wysłała moją paczkę łaskawie po tygodniu, do moich rodziców pod sochaczew i na dokładkę nie ma w środku przewijaka. Piana z buzi z wscieklosci mi leciala.

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy jak u proktologa?
    ja umieram potwornie z bólu- mam tak zrogowaciałe pięty, że popękały mi i leci mi krew - mam żywe rany na pięta i każdy nacisk powoduje potworny ból. Dermatolog kazał mi moczyć w wodzie z mydlinami - kupiłam nawet szare mydło do tego celu i krem z mocznikiem eveline cosmetics. Mam dezynfekować rany octaniseptem. Ale ból potworny - nie można normalnie chodzić, tylko na palcach

czy któraś z was sie orientuje czy można mocznik stosować na skórę w czasie ciąży?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2013, 16:35

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra wrote:
    Chodzi jeszcze o pieniądze z ubezpieczenia. Dostaną 1 tys becikowego + z ubezpieczenia :)

aaach to coś przeoczyłam widocznie. Ja też liczę jeszcze na ubezpieczenie z firmy... w końcu musze za to kupić wózek z nosidełkiem, nosidło takie na rodzica i coś wrzucić na pożyczkę, żeby szybciej się jej pozbywać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2013, 16:37

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    Kocyków z 5 mam różnej grubości. Od razu kupuje proszek Dzidziuś, nie bawie sie w płatki mydlane. Chyba, że młody bedzie miał jakąś alergię, to będę prała w orzechach piorących, bo jeszcze mam pół worka. Ja sie dziś w kurzyłam, bo ta hurtownia w ktorej zamawialismy wysłała moją paczkę łaskawie po tygodniu, do moich rodziców pod sochaczew i na dokładkę nie ma w środku przewijaka. Piana z buzi z wscieklosci mi leciala.
    rzeczywiście mało rozgarnięci - niekompletne zamówienie ci wysłali :/.

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Amicizia Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,

ja dzis mialam pierwszy raz KTG i sie nasłuchałam maluszka. USG jendka nie było tym razem. Pewnie będzi ena następnej wizycie, bo ja na NFZ chodze. DOstalam skierowanie na morfologie i mocz, tradycyjnie i od teraz przed kazda wizyta bede miec robione KTG :) fajnie tak malucha łsychac

takie kłucie w żebrac o którym mówicie, to ja mam ale zprawej strony, ale u mnie to na pewno synus wbija sie to w przeponke to w zeberka :)

a ja zakupy na allegro najwieksze zrobilam w tym sklepie. http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=19243422

jak ktores sa z krk to mozna wizac odbior osobisty w sklepie samemu sobie wszystkie wzory wybrac. Obsługa nie nalezy do njamilszych wiec lepiej sie nastawic na to od razu i jak cos rozczarowac sie pozytywnie. Ale to chybna najtanszy sklpe z takimi rzeczami dla dzieci w KRK. i co wazne ceny na allegro i w sklepie sa takie same :)

tpb9ue9.png
    20110521580820.png
‹‹ 233 234 235 236 237 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ