III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
иιєиσямαℓиα wrote:uwielbiam też te pierogi
, ale nie lubię bałaganu i lepienia pierogów
więc takiego samozaparcia nie mam , na prawdę opadam z sił. Przed ciążą mogłam góry przenosić , a teraz nic mi się nie chce
. Co ze mnie będzie za matka czasami sobie takie zadaję pytanie
...leniwa
spokojnie ja tez tak mam
brakuje mi tchu i mam zadyszke
ciekawe ile nasz babel teraz wazy
byle nie byl za duzy hihihi
иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-70315.png
Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
-
no to była ręka na twarzy... niestety nie pokazał buzi na foto:(( jest mi przykro bo co usg mam jakieś to on się ukrywa;/
Innej dziewczynie super buźka wyszła. A mój synuś rękę dał i dupa blada:(
Widziałam na ekranie jego buzie prze chwilkę. Ale chciałam mieć pamiątkę.
No ale cóż.. -
ja dziś w nocy nie zmrużyłam ani na chwilę oka , nie wiem co się dzieje
. do tego mąż tak strasznie chrapał, utrudniając mi zaśnięcie, że gdyby leżał od zewnętrznej strony łóżka to bym go już dzisiaj chyba z tego łóżka z premedytacją zwaliła
Masakra.
Dziś zrobiłam zakupy na allegro - dziewczyny kurcze głupie prześcieradła, kocyki , ręczniki itp. i koszty masakryczne. Kasa leci...jak woda z kranu. Muszę jeszcze parę rzeczy kupić z tego co planowałam w tym miesiącu i zostaje tylko małe co nieco dla mamusi
p.s. dziecięce kocyki są takie drogie, że kurcze aż trudno uwierzyć - ile kocyków planujecie zakupić?
Cieszyłam się, że ruszyłam z zakupami, ale jak sobie pomyślę co jeszcze zostało do kupienia to przychodzi mi tylko jedno na myśl: wydałam tyle pieniędzy , a tu końca zakupów nie widać.
Zostaną mi tylko kosmetyki, chemia do prania , apteczka , pieluchy a to też przecież będzie sporo kosztować nie wspominając o wózku , foteliku, łóżeczku, laktatorze itp. No i sporo klamotów z ikei w tym regał dla małego i inne pierdoły. Także uffff.... miałam nadzieję, że już więcej za mną niż przede mną, ale jednak jest odwrotnie
Dziewczyny kupujecie od razu proszek do prania dla dzieci czy zamierzacie na początku prać w płatkach mydlanych ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2013, 15:53
-
Lalita2710 wrote:Pisałam też na II trymstrze:
Hej dziewczyny byłam dziś na badaniu bezpłatnym niby 3d... ale powiem wam porażka... Nie spodziewałam się cudu.. bo to było za darmo.. No ale..
Nie miły lekarz , synusia twarz widziałam przez sekundę, miał mały słodki nosek i całą nóżkę z paluszkami u stupek
I ogólnie zdjęcia nie dało się zrobić bo nogę i rękę miał na twarzy ,chyba wcześniej ssał palca od nóżki... bo był w takim ustawieniu...
I mam foto czarno białe i to samej ręki...
Ma 862 gramy... 20 cm brzusio , kość udowa 5 cm
Foto ręki na twarzy:
Lilka lubię rzeczy ze szpinakiem ,od pierogów ,naleśników itd mmm:D
ciesz się, że chociaż przez sekundę widziałaś chociaż twarzyczkę. Ja wydałam na badanie 200zł a synek miał to gdzieś - był odwrócony zupełnie tyłem i wtulony do tylnej ściany macicy, a żeby było mało to zasłonił się jeszcze od boku rączką
Zupełnie niedostępny
. Mamusia była obrażona na synka za to, ale tylko przez chwilę
. Dla mnie jego wygląd pozostanie tajemnicą do końca ciąży
-
No spore wydatki. Też muszę zamówić prześcieradełka:
http://allegro.pl/przescieradlo-frotta-z-gumka-60x120-promocja-i3379260210.html (kolor srebrny )bo ja szukałam szary.. bo mam turkusową pościel.
Ja nie lubię proszków , ja będę prała w płynach do prania.
Nienormalna ,też czułam się obrażona ,ale przez chwilkę...
No cóż będę musiała czekać jeszcze 13 tyg zleci;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2013, 15:49
-
Ja kupilam kocyk w H&M mysle ze 2 narazie wystarcza.jesli chodzi o proszek to planuje prac w persilu non bio dla dzieci ;)chyba ze bedzie mial uczulenie to wtedy platki albo plyn
Dokladnie kilka drobiazgow kosztuje fortune.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2013, 15:51
-
Lalita2710 wrote:no to była ręka na twarzy... niestety nie pokazał buzi na foto:(( jest mi przykro bo co usg mam jakieś to on się ukrywa;/
Innej dziewczynie super buźka wyszła. A mój synuś rękę dał i dupa blada:(
Widziałam na ekranie jego buzie prze chwilkę. Ale chciałam mieć pamiątkę.
No ale cóż..
Ale weź pod uwagę inny aspekt - będziesz psychicznie czuła presję podczas porodu, że chciałabyś jak najszybciej zobaczyć go jak wygląda i to zmotywuje cię do parcia i urodzisz błyskawicznie
A fenomen tych pięknych zdjęć polega na tym, że najlepiej jest jak twój lekarz prowadzący ma możliwość na sprzęcie przełączenia się w obraz 3D. Moja ginka takiego aparatu niestety nie ma, a u niej zawsze jak jesteśmy na zwykłym, to widać oczka , buźkę, ostatnio otworzył buzie i wywalił jęzorek, gdyby miała możłiwość podejrzenia go wtedy w 3D to byśmy go zobaczyli w pełnej okazałości
. Jak bedę miała chwilę to może wrzucę to ostatnie zdjęcie pokazać - super to wyglądało
-
No moja lekarka też nie ma, no cóż trudno.
Bo wiesz ja szłam z myślą że (wiem że synuś leży główkowo) I raczej pozycji nie zmieni (tak lekarka mi pow) bo brzuch mały i nie ma miejsc na obracanie się.
Ale nie spodziewałam się że on leżąc był w pozycji kołyski czyli nogi miał przy samej twarzy i jeszcze rączkę se dał na twarz i już koniec...
No wytrzymam;)) muszęиιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
My mamy 4 kocyki i dlatego staram sie unikac TK Maxx, bo tam je zawsze kupuje
A co do proszku, to ja tez planuje prac w Persil Non Bio w kapsulkach zelowych juz nawet zaopatrzylam sie w duze opakowanie
Lilka lubi tę wiadomość
-
Lalita2710 wrote:No spore wydatki. Też muszę zamówić prześcieradełka:
http://allegro.pl/przescieradlo-frotta-z-gumka-60x120-promocja-i3379260210.html (kolor srebrny )bo ja szukałam szary.. bo mam turkusową pościel.
Ja nie lubię proszków , ja będę prała w płynach do prania.
Nienormalna ,też czułam się obrażona ,ale przez chwilkę...
No cóż będę musiała czekać jeszcze 13 tyg zleci;). Ja skłaniam się ku jasnym - białe albo ecru
-
xcarolinex wrote:My mamy 4 kocyki i dlatego staram sie unikac TK Maxx, bo tam je zawsze kupuje
A co do proszku, to ja tez planuje prac w Persil Non Bio w kapsulkach zelowych juz nawet zaopatrzylam sie w duze opakowanie
-
nick nieaktualnypolska_dziewczyna wrote:nie nie należy się za pobyt w szpitalu... za miast tego masz becikowe... no i z ubezpieczalni .. a to zalezy jakie masz i le płacisz.. my z mężem dostaniemy po 1000zł więc razem 3000zł...będzie na chrzciny..
Jak to 3000? My dostaniemy 2000, bo od Państwa i od gminy męża, która też ma taki datek dla rodziców. wiem, że można jeszcze ubiegać się o trzeci tysiąc, ale to Ci co mają kiepską sytuację finansową i na prawde wychodzi rozpaczliwie niska kwota na osobe, zeby sie kwalifikowac, wiec ciesze sie w smie z tego, że się na ten trzeci nie łapiemy... chyba, że jest jeszcze coś o czym nie wiem.
-
иιєиσямαℓиα wrote:ten proszek to pewnie tylko za granicą u was jest? Bo ja go nigdzie nie widziałam tutaj.
Taknie mam pojecia czy mozna go dostac w Pl.mam tez dostep do pl sklepow i produktow bialy jelen ziaja soraya lirene nivea dla dzieci hippo itd ceny jednak z kosmosu
-
Suzy Lee wrote:Jak to 3000? My dostaniemy 2000, bo od Państwa i od gminy męża, która też ma taki datek dla rodziców. wiem, że można jeszcze ubiegać się o trzeci tysiąc, ale to Ci co mają kiepską sytuację finansową i na prawde wychodzi rozpaczliwie niska kwota na osobe, zeby sie kwalifikowac, wiec ciesze sie w smie z tego, że się na ten trzeci nie łapiemy... chyba, że jest jeszcze coś o czym nie wiem.
Suzy Lee lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyиιєиσямαℓиα wrote:ja dziś w nocy nie zmrużyłam ani na chwilę oka , nie wiem co się dzieje
. do tego mąż tak strasznie chrapał, utrudniając mi zaśnięcie, że gdyby leżał od zewnętrznej strony łóżka to bym go już dzisiaj chyba z tego łóżka z premedytacją zwaliła
Masakra.
Dziś zrobiłam zakupy na allegro - dziewczyny kurcze głupie prześcieradła, kocyki , ręczniki itp. i koszty masakryczne. Kasa leci...jak woda z kranu. Muszę jeszcze parę rzeczy kupić z tego co planowałam w tym miesiącu i zostaje tylko małe co nieco dla mamusi
p.s. dziecięce kocyki są takie drogie, że kurcze aż trudno uwierzyć - ile kocyków planujecie zakupić?
Cieszyłam się, że ruszyłam z zakupami, ale jak sobie pomyślę co jeszcze zostało do kupienia to przychodzi mi tylko jedno na myśl: wydałam tyle pieniędzy , a tu końca zakupów nie widać.
Zostaną mi tylko kosmetyki, chemia do prania , apteczka , pieluchy a to też przecież będzie sporo kosztować nie wspominając o wózku , foteliku, łóżeczku, laktatorze itp. No i sporo klamotów z ikei w tym regał dla małego i inne pierdoły. Także uffff.... miałam nadzieję, że już więcej za mną niż przede mną, ale jednak jest odwrotnie
Dziewczyny kupujecie od razu proszek do prania dla dzieci czy zamierzacie na początku prać w płatkach mydlanych ?
Kocyków z 5 mam różnej grubości. Od razu kupuje proszek Dzidziuś, nie bawie sie w płatki mydlane. Chyba, że młody bedzie miał jakąś alergię, to będę prała w orzechach piorących, bo jeszcze mam pół worka. Ja sie dziś w kurzyłam, bo ta hurtownia w ktorej zamawialismy wysłała moją paczkę łaskawie po tygodniu, do moich rodziców pod sochaczew i na dokładkę nie ma w środku przewijaka. Piana z buzi z wscieklosci mi leciala.иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
Suzy jak u proktologa?
ja umieram potwornie z bólu- mam tak zrogowaciałe pięty, że popękały mi i leci mi krew - mam żywe rany na pięta i każdy nacisk powoduje potworny ból. Dermatolog kazał mi moczyć w wodzie z mydlinami - kupiłam nawet szare mydło do tego celu i krem z mocznikiem eveline cosmetics. Mam dezynfekować rany octaniseptem. Ale ból potworny - nie można normalnie chodzić, tylko na palcach
czy któraś z was sie orientuje czy można mocznik stosować na skórę w czasie ciąży?Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2013, 16:35
-
nick nieaktualnyKleopatra wrote:Chodzi jeszcze o pieniądze z ubezpieczenia. Dostaną 1 tys becikowego + z ubezpieczenia
aaach to coś przeoczyłam widocznie. Ja też liczę jeszcze na ubezpieczenie z firmy... w końcu musze za to kupić wózek z nosidełkiem, nosidło takie na rodzica i coś wrzucić na pożyczkę, żeby szybciej się jej pozbywać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2013, 16:37
-
Suzy Lee wrote:Kocyków z 5 mam różnej grubości. Od razu kupuje proszek Dzidziuś, nie bawie sie w płatki mydlane. Chyba, że młody bedzie miał jakąś alergię, to będę prała w orzechach piorących, bo jeszcze mam pół worka. Ja sie dziś w kurzyłam, bo ta hurtownia w ktorej zamawialismy wysłała moją paczkę łaskawie po tygodniu, do moich rodziców pod sochaczew i na dokładkę nie ma w środku przewijaka. Piana z buzi z wscieklosci mi leciala.
.
-
Witam,
ja dzis mialam pierwszy raz KTG i sie nasłuchałam maluszka. USG jendka nie było tym razem. Pewnie będzi ena następnej wizycie, bo ja na NFZ chodze. DOstalam skierowanie na morfologie i mocz, tradycyjnie i od teraz przed kazda wizyta bede miec robione KTGfajnie tak malucha łsychac
takie kłucie w żebrac o którym mówicie, to ja mam ale zprawej strony, ale u mnie to na pewno synus wbija sie to w przeponke to w zeberka
a ja zakupy na allegro najwieksze zrobilam w tym sklepie. http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=19243422
jak ktores sa z krk to mozna wizac odbior osobisty w sklepie samemu sobie wszystkie wzory wybrac. Obsługa nie nalezy do njamilszych wiec lepiej sie nastawic na to od razu i jak cos rozczarowac sie pozytywnie. Ale to chybna najtanszy sklpe z takimi rzeczami dla dzieci w KRK. i co wazne ceny na allegro i w sklepie sa takie same