III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Lilka wrote:
Ojej, duzo babcia kupila i fajne ciuszki
Tez bym chciala taka babcie dla Malucha co by tak oszalala i tyle rzeczy nam kupila my jestesmy zdani na siebie - mama Mojego S juz chyba 3ci miesiac kocyk nam robi ( chcialam taki wlasnorecznie zrobiony dla Malej ) i jakos jeszcze go nie zaczela a za niecale 4 tyg rodze A babcia nr 2 nie uczestniczy w naszym zyciu, wiec zdani na siebie i przyjaciol jestesmy Juz nam kilka osób sie zaoferowalo do popilnowania Malej w przyszlosci -
a ja doznałam właśnie olśnienia
Całą ciąże robimy te zastrzyki i przed zastrzykiem musimy zdezynfekować fragment skóry. Robimy to spirytusem salicylowym , a salicylów nie wolno stosować w ciąży!
dopiero teraz skojarzyłam ten fakt -
maja2024 wrote:Kupujecie takie podkłady?
To tak sporo kasy wyjdzie takie ciągłe stosowanie tych podkładów
ja kupuję do szpitala takie żeby nie pobrudzić pościeli (u nas nie zmienią nawet bardzo zabrudzonej) oraz dla małego bo przyda się przy pierwszych zmianach pieluszek smółka i te sprawy poleciła mi moja położna.[/QUOTE]
a ile tych podkładów tak zdrowo rozsądkowo potrzeba ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2013, 18:46
-
vivien wrote:A ja jak narazie piore wszystkie rzeczy w perwolu rozowym.Polozna tez powiedziala ze jest ok, a ja i tak wiekszosc koszul i bluzek piore w perwolu.
Jak mala zaakceptuje ten plyn to bylo by super bo w piwnicy mamy niezly zapas
W tym tygodniu byly przecenione, tylko po 2 € na 16pran a wiec czemu zapasu nie zrobic
My tez zawsze kupujemy wiecej Zawsze cos sie zaoszczedzi a wydatków nie malo
vivien lubi tę wiadomość
-
xcarolinex wrote:Ojej, duzo babcia kupila i fajne ciuszki
Tez bym chciala taka babcie dla Malucha co by tak oszalala i tyle rzeczy nam kupila my jestesmy zdani na siebie - mama Mojego S juz chyba 3ci miesiac kocyk nam robi ( chcialam taki wlasnorecznie zrobiony dla Malej ) i jakos jeszcze go nie zaczela a za niecale 4 tyg rodze A babcia nr 2 nie uczestniczy w naszym zyciu, wiec zdani na siebie i przyjaciol jestesmy Juz nam kilka osób sie zaoferowalo do popilnowania Malej w przyszlosci
Szkoda ze mieszkasz w UK :)Nic mi sie nie pomylilo?Mieszkasz w uk tak?
https://www.maluchy.pl/li-70315.png
Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
-
nick nieaktualny
-
иιєиσямαℓиα wrote:a ja doznałam właśnie olśnienia
Całą ciąże robimy te zastrzyki i przed zastrzykiem musimy zdezynfekować fragment skóry. Robimy to spirytusem salicylowym , a salicylów nie wolno stosować w ciąży!
dopiero teraz skojarzyłam ten fakt
Mysle ze w takich dawkach powinno byc ok
иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-70315.png
Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
-
m_f wrote:Nienormalna, to chyba nie ma znaczenia, że taki maleńki fragment skóry sobie zdezynfekujesz.. Nie dajmy się zwariować tu chyba chodziłoby raczej o jakieś przyjmowane leki...
też tak myslałam, ale pamiętam jak kiedyś chciałam kupić jeszcze w ciąży nr 1 , maść na odciski bo mi się akurat zrobił,a farmaceuta powiedział że nie wolno w ciąży bo zawiera salicyle nie dozwolone w ciąży... a to taka masć też ma kontakt tylko ze skórą. A prosiłam kiedyś męża żeby nie stosować spirytusu ,bo mi się źle kojarzy z alkoholem to nie chciał słuchać .
nie miałabym teraz dylematów .Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2013, 18:50
-
иιєиσямαℓиα wrote:a ja doznałam właśnie olśnienia
dopiero teraz skojarzyłam ten faktиιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
иιєиσямαℓиα wrote:w tym ?
https://www.google.pl/search?q=perwol%20r%C3%B3%C5%BCowy&psj=1&bav=on.2,or.r_qf.&bvm=bv.51495398,d.Yms,pv.xjs.s.en_US.M4-36_38X9A.O&biw=1280&bih=652&um=1&ie=UTF-8&hl=pl&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=TcggUsnJF8TQtQa-4IDYCQ#facrc=_&imgdii=_&imgrc=n6eCneKXKL_WEM%3A%3BN7sIiLHOHx2Q4M%3Bhttp%253A%252F%252Fwolewygodniej.pl%252F521403_PLYN-DO-PRANIA-PERWOLL-1L-BALSAM-MAGIC-ROZOWY-CASHMERE.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwolewygodniej.pl%252Fld.php%252Fsystem%252Fware%252Fview.php%253Ftem%253Dw.php%2526w%253D63887%3B200%3B300
Dokladnie w tym.Jest delikatny i co najwazniejsze bez zadnych dodatkow plynu do płukania -
Dziewczyny, tak odbiegne od tematu - ja za kilka dni bede wystawiac chyba ciuszki dla chlopca na allegro nie uzywane wiekszosc ma metki - rozne rozmiary od newborn w wiekszosci do 6mcy i tam chyba kilka rzeczy na 6-9 lub 9-12 - z Nexta, TK Maxx, Primark, George i Matalan - wszystko za ok 200zl - jakby któras z Was chciala link jak juz wystawie to dajcie znac
+ mam zestaw poscieli - ochraniacz, kolderka, kocyk - tez chyba wystawieWiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2013, 19:02
-
xcarolinex wrote:Ojej, duzo babcia kupila i fajne ciuszki
Tez bym chciala taka babcie dla Malucha co by tak oszalala i tyle rzeczy nam kupila my jestesmy zdani na siebie - mama Mojego S juz chyba 3ci miesiac kocyk nam robi ( chcialam taki wlasnorecznie zrobiony dla Malej ) i jakos jeszcze go nie zaczela a za niecale 4 tyg rodze A babcia nr 2 nie uczestniczy w naszym zyciu, wiec zdani na siebie i przyjaciol jestesmy Juz nam kilka osób sie zaoferowalo do popilnowania Malej w przyszlosci
Xcarolinex to masz fajnie jak juz sie znajomi oferuja zeby mala pilnowac
Ja choc mieszkam za granca z dwoma siostrami to jestem zdana sama na siebie..
One wychodza z zalozenia ze one tez same musialy sobie rade dawac z dziecmi
Zycie.... -
xcarolinex wrote:Oj chyba nic sie nie stanie A to te zastrzyki to Clexane czy jakos tak? To jak sie nic nie stalo, to chyba nic sie juz nie wydarzy
ale ja jestem łosiówa , dopiero teraz skojarzyłam przy okazji rozmowy z dermatologiem na temat kremów do zrogowaciałych i popękanych pięt i powiedziała że jest dobry krem apteczny ale zawiera salicyle a ich nie wolno w ciąży,więc mi go nie poleca teraz, a ja dziś skojarzyłam że od lutego smaruję przecież brzuchol spiryusem salicylowym
Ale mam refleks nie ma co.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2013, 19:07
xcarolinex lubi tę wiadomość
-
vivien wrote:Xcarolinex to masz fajnie jak juz sie znajomi oferuja zeby mala pilnowac
Ja choc mieszkam za granca z dwoma siostrami to jestem zdana sama na siebie..
One wychodza z zalozenia ze one tez same musialy sobie rade dawac z dziecmi
Zycie....
Dasz rade, my kobiety musimy sobie radzic i wychodzi nam to calkiem niezle
Ja duzo wiecej wsparcia otrzymalam od obcych ludzi, niz od rodziny, z ktora nie mam kontaktu od 4 lat Tylko czasami szkoda mi, ze nie mam kontaktu z siostrami przez sytuacje i zachowanie 'moje ojca'
Damy rade, dla Malenstw wszystkovivien lubi tę wiadomość
-
vivien wrote:Lilka brzusio widac juz roznice miedzy tym w niku a tym w poscie widac kruszynka rosnie
Tez by mi sie taka babcia przydala
Zadna o nic sie nie pyta, wychodza z zalozenia ze damy sami sobie rade
u nas też tak jest
sami na razie wszystko kupujemy - babcia - moja teściowa zadeklarowała , że da nam na wózek
Ale tak to sami pozostałe rzeczy organizujemy . Nie ma co Lilka taka babcia żywy skarb
moja mam może coś by kupiła, bo często wspominała, że chętnie z siostrą udały by się na zakupy
xcarolinex lubi tę wiadomość
-
Amicizia wrote:Witam,
ja dzis mialam pierwszy raz KTG i sie nasłuchałam maluszka. USG jendka nie było tym razem. Pewnie będzi ena następnej wizycie, bo ja na NFZ chodze. DOstalam skierowanie na morfologie i mocz, tradycyjnie i od teraz przed kazda wizyta bede miec robione KTG fajnie tak malucha łsychac
takie kłucie w żebrac o którym mówicie, to ja mam ale zprawej strony, ale u mnie to na pewno synus wbija sie to w przeponke to w zeberka
a ja zakupy na allegro najwieksze zrobilam w tym sklepie. http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=19243422
jak ktores sa z krk to mozna wizac odbior osobisty w sklepie samemu sobie wszystkie wzory wybrac. Obsługa nie nalezy do njamilszych wiec lepiej sie nastawic na to od razu i jak cos rozczarowac sie pozytywnie. Ale to chybna najtanszy sklpe z takimi rzeczami dla dzieci w KRK. i co wazne ceny na allegro i w sklepie sa takie same
Amicizia dzięki za ten sklep a z jakości tych zamówionych rzeczy jestes zadowolona?