X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • xcarolinex Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka wrote:
    1cdbc181a4358a45m.jpg
    136529105d0c83f0m.jpg
    ae7334f4dea2350em.jpg
    3d3486097887fa17m.jpg
    83ea49d21e78e980m.jpg
    8d925016ff27740fm.jpg
    491cfc4fa7638d6cm.jpg
    214267bde9917aa1m.jpg
    184a9a515dec8bf7m.jpg

Zdjecia ciuszkow od Mamy Tesciowej :) jak narazie doszly droga meilowa :)jak widac Mama lubi paski :) i ja z ogromnym brzuszkiem :) wazylam sie dzis u GP mamy 10 kg na plusie :)

Ojej, duzo babcia kupila i fajne ciuszki ;)
    Tez bym chciala taka babcie dla Malucha co by tak oszalala i tyle rzeczy nam kupila ;) my jestesmy zdani na siebie - mama Mojego S juz chyba 3ci miesiac kocyk nam robi ( chcialam taki wlasnorecznie zrobiony dla Malej ) i jakos jeszcze go nie zaczela a za niecale 4 tyg rodze :/ A babcia nr 2 nie uczestniczy w naszym zyciu, wiec zdani na siebie i przyjaciol jestesmy :P Juz nam kilka osób sie zaoferowalo do popilnowania Malej w przyszlosci :D :D

gg64wn1511ap0yj7.png

www.ourlittlerosie.blogspot.com
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja doznałam właśnie olśnienia o.O
    Całą ciąże robimy te zastrzyki i przed zastrzykiem musimy zdezynfekować fragment skóry. Robimy to spirytusem salicylowym :(, a salicylów nie wolno stosować w ciąży! :(
    dopiero teraz skojarzyłam ten fakt :(

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maja2024 wrote:
    Kupujecie takie podkłady?
    To tak sporo kasy wyjdzie takie ciągłe stosowanie tych podkładów

ja kupuję do szpitala takie żeby nie pobrudzić pościeli (u nas nie zmienią nawet bardzo zabrudzonej) oraz dla małego bo przyda się przy pierwszych zmianach pieluszek smółka i te sprawy poleciła mi moja położna.[/QUOTE]

a ile tych podkładów tak zdrowo rozsądkowo potrzeba :)?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2013, 18:46

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • xcarolinex Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivien wrote:
    A ja jak narazie piore wszystkie rzeczy w perwolu rozowym.Polozna tez powiedziala ze jest ok, a ja i tak wiekszosc koszul i bluzek piore w perwolu.
    Jak mala zaakceptuje ten plyn to bylo by super bo w piwnicy mamy niezly zapas :P
    W tym tygodniu byly przecenione, tylko po 2 € na 16pran a wiec czemu zapasu nie zrobic :P

My tez zawsze kupujemy wiecej :P Zawsze cos sie zaoszczedzi a wydatków nie malo :P

vivien lubi tę wiadomość

gg64wn1511ap0yj7.png

• Lilka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xcarolinex wrote:
    Tez bym chciala taka babcie dla Malucha co by tak oszalala i tyle rzeczy nam kupila ;) my jestesmy zdani na siebie - mama Mojego S juz chyba 3ci miesiac kocyk nam robi ( chcialam taki wlasnorecznie zrobiony dla Malej ) i jakos jeszcze go nie zaczela a za niecale 4 tyg rodze :/ A babcia nr 2 nie uczestniczy w naszym zyciu, wiec zdani na siebie i przyjaciol jestesmy :P Juz nam kilka osób sie zaoferowalo do popilnowania Malej w przyszlosci :D :D

Szkoda ze mieszkasz w UK :)Nic mi sie nie pomylilo?Mieszkasz w uk tak?

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nienormalna, to chyba nie ma znaczenia, że taki maleńki fragment skóry sobie zdezynfekujesz.. Nie dajmy się zwariować ;) tu chyba chodziłoby raczej o jakieś przyjmowane leki...

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

• Lilka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    Całą ciąże robimy te zastrzyki i przed zastrzykiem musimy zdezynfekować fragment skóry. Robimy to spirytusem salicylowym :(, a salicylów nie wolno stosować w ciąży! :(

Mysle ze w takich dawkach powinno byc ok :)

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m_f wrote:
    Nienormalna, to chyba nie ma znaczenia, że taki maleńki fragment skóry sobie zdezynfekujesz.. Nie dajmy się zwariować ;) tu chyba chodziłoby raczej o jakieś przyjmowane leki...

też tak myslałam, ale pamiętam jak kiedyś chciałam kupić jeszcze w ciąży nr 1 , maść na odciski bo mi się akurat zrobił,a farmaceuta powiedział że nie wolno w ciąży bo zawiera salicyle nie dozwolone w ciąży... a to taka masć też ma kontakt tylko ze skórą. A prosiłam kiedyś męża żeby nie stosować spirytusu ,bo mi się źle kojarzy z alkoholem to nie chciał słuchać :/.
    nie miałabym teraz dylematów :/.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2013, 18:50

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • xcarolinex Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka wrote:
    Szkoda ze mieszkasz w UK :)Nic mi sie nie pomylilo?Mieszkasz w uk tak?
    Tak tak w UK :)

Lilka lubi tę wiadomość

gg64wn1511ap0yj7.png

• xcarolinex Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    Oj chyba nic sie nie stanie :) A to te zastrzyki to Clexane czy jakos tak? To jak sie nic nie stalo, to chyba nic sie juz nie wydarzy ;)

gg64wn1511ap0yj7.png

• vivien Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    w tym ?

https://www.google.pl/search?q=perwol%20r%C3%B3%C5%BCowy&psj=1&bav=on.2,or.r_qf.&bvm=bv.51495398,d.Yms,pv.xjs.s.en_US.M4-36_38X9A.O&biw=1280&bih=652&um=1&ie=UTF-8&hl=pl&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=TcggUsnJF8TQtQa-4IDYCQ#facrc=_&imgdii=_&imgrc=n6eCneKXKL_WEM%3A%3BN7sIiLHOHx2Q4M%3Bhttp%253A%252F%252Fwolewygodniej.pl%252F521403_PLYN-DO-PRANIA-PERWOLL-1L-BALSAM-MAGIC-ROZOWY-CASHMERE.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwolewygodniej.pl%252Fld.php%252Fsystem%252Fware%252Fview.php%253Ftem%253Dw.php%2526w%253D63887%3B200%3B300

Dokladnie w tym.Jest delikatny i co najwazniejsze bez zadnych dodatkow plynu do płukania ;)

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka brzusio widac juz roznice miedzy tym w niku a tym w poscie widac kruszynka rosnie ;)

Tez by mi sie taka babcia przydala :P
    Zadna o nic sie nie pyta, wychodza z zalozenia ze damy sami sobie rade B)

Lilka lubi tę wiadomość

• xcarolinex Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, tak odbiegne od tematu - ja za kilka dni bede wystawiac chyba ciuszki dla chlopca na allegro nie uzywane wiekszosc ma metki - rozne rozmiary od newborn w wiekszosci do 6mcy i tam chyba kilka rzeczy na 6-9 lub 9-12 - z Nexta, TK Maxx, Primark, George i Matalan - wszystko za ok 200zl - jakby któras z Was chciala link jak juz wystawie to dajcie znac :) :)

+ mam zestaw poscieli - ochraniacz, kolderka, kocyk :) - tez chyba wystawie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2013, 19:02

gg64wn1511ap0yj7.png

• vivien Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xcarolinex wrote:

Xcarolinex to masz fajnie jak juz sie znajomi oferuja zeby mala pilnowac ;)
    Ja choc mieszkam za granca z dwoma siostrami to jestem zdana sama na siebie..
    One wychodza z zalozenia ze one tez same musialy sobie rade dawac z dziecmi :P
    Zycie....

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xcarolinex wrote:
    Oj chyba nic sie nie stanie :) A to te zastrzyki to Clexane czy jakos tak? To jak sie nic nie stalo, to chyba nic sie juz nie wydarzy ;)
    tak, dokładnie clexane
    ale ja jestem łosiówa , dopiero teraz skojarzyłam przy okazji rozmowy z dermatologiem na temat kremów do zrogowaciałych i popękanych pięt i powiedziała że jest dobry krem apteczny ale zawiera salicyle a ich nie wolno w ciąży,więc mi go nie poleca teraz, a ja dziś skojarzyłam że od lutego smaruję przecież brzuchol spiryusem salicylowym o.O
    Ale mam refleks nie ma co.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2013, 19:07

xcarolinex lubi tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivien wrote:
    Dokladnie w tym.Jest delikatny i co najwazniejsze bez zadnych dodatkow plynu do płukania ;)

nie wiedziałam, że można go też używać dla dzieci :)
    Jeśli tak to fajnie by było :)

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • xcarolinex Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivien wrote:
    Xcarolinex to masz fajnie jak juz sie znajomi oferuja zeby mala pilnowac ;)
    Ja choc mieszkam za granca z dwoma siostrami to jestem zdana sama na siebie..
    One wychodza z zalozenia ze one tez same musialy sobie rade dawac z dziecmi :P
    Zycie....
    Strasznie duzo fajnych dziewczyn w pracy poznalam, i w zyciu bym sie nie spodziewala, ze to beda angielki :)
    Dasz rade, my kobiety musimy sobie radzic i wychodzi nam to calkiem niezle :D

Ja duzo wiecej wsparcia otrzymalam od obcych ludzi, niz od rodziny, z ktora nie mam kontaktu od 4 lat :) Tylko czasami szkoda mi, ze nie mam kontaktu z siostrami przez sytuacje i zachowanie 'moje ojca' :)

Damy rade, dla Malenstw wszystko ;)

vivien lubi tę wiadomość

gg64wn1511ap0yj7.png

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vivien wrote:
    Lilka brzusio widac juz roznice miedzy tym w niku a tym w poscie widac kruszynka rosnie ;)

Tez by mi sie taka babcia przydala :P
    Zadna o nic sie nie pyta, wychodza z zalozenia ze damy sami sobie rade B)

u nas też tak jest :)
    sami na razie wszystko kupujemy - babcia - moja teściowa ;) zadeklarowała , że da nam na wózek :)
    Ale tak to sami pozostałe rzeczy organizujemy :). Nie ma co Lilka taka babcia żywy skarb :)
    moja mam może coś by kupiła, bo często wspominała, że chętnie z siostrą udały by się na zakupy ;)

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • yennefer Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amicizia wrote:
    Witam,

ja dzis mialam pierwszy raz KTG i sie nasłuchałam maluszka. USG jendka nie było tym razem. Pewnie będzi ena następnej wizycie, bo ja na NFZ chodze. DOstalam skierowanie na morfologie i mocz, tradycyjnie i od teraz przed kazda wizyta bede miec robione KTG :) fajnie tak malucha łsychac

takie kłucie w żebrac o którym mówicie, to ja mam ale zprawej strony, ale u mnie to na pewno synus wbija sie to w przeponke to w zeberka :)

a ja zakupy na allegro najwieksze zrobilam w tym sklepie. http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=19243422

jak ktores sa z krk to mozna wizac odbior osobisty w sklepie samemu sobie wszystkie wzory wybrac. Obsługa nie nalezy do njamilszych wiec lepiej sie nastawic na to od razu i jak cos rozczarowac sie pozytywnie. Ale to chybna najtanszy sklpe z takimi rzeczami dla dzieci w KRK. i co wazne ceny na allegro i w sklepie sa takie same :)

Amicizia dzięki za ten sklep :) a z jakości tych zamówionych rzeczy jestes zadowolona?

82do20mm8gkktux6.png
  • Nina82 Ekspertka

Wysłany: 30 sierpnia 2013, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xcarolinex - ja bardzo proszę o linka :) Najlepiej na priv, żebym nie przegapiła ;-)

iv0915nmtn0pw8ol.png

3jgx3e3kcagyktpu.png
‹‹ 235 236 237 238 239 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ