III trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyиιєиσямαℓиα wrote:Suzy jak u proktologa?
A dziekuję, dobrze o dziwo. Byłam w Centrum ZDrowia Damiana ze skierowania z Medicover. Pan doktor niemal rodem z jakiejś komedii o lekarzach o podobnie wstydliwych specjalizacjach, ale bardzo miły. Nim się zorientowałam pozbawił mnie kłopotu. Okazało się, że miałam zakrzep krwi, dość spory, ale dobrze że skóra sama pękła bo inaczej mogło się coś tam robić, a tak to łatwo było mówi to wycisnąć. Psikać octanieptem, smarować maścią (ale odradza avenoc homeopatyczny, mówi, że równie dobrze można smarować się wazeliną.Powiedziałam żę mam Aesculan, on na to że bardzo dobrze, sam natomiast jakiś proctis-M mi zapisał, ale drogi że wziełam tylko nową tubkę Aesculanu który mi się kończy). Powiedział, że to się bardzo często zdarza u kobiet w ciąży, podręcznikowy przypadek. Za tydzień powinnam zapomnieć, że był taki problem.
Zapytałam przy okazji o to, że mi się tak z 3 razy do roku zdarza mieć kilka dni problemu, no ale maść sobie z tym radzi. Pwoedział, że jak nieduże hemoroidy pojawiają się raz na kilka miesięcy, to nic się więcej z tym nie robi, jak smaruje maścią i traktuje jak opryszczkę czy coś. Skoro się pojawiają to jest taka tendencja, będą nawracać (jak opryszczka), ale trzeba z tym żyć.
No i ja mam właśnie spokój od opryszczek, nigdy nie miałam, mąż ma raz na kwartał na pewno, a ja się nie zarażam, za to mam swój inny mały problem którego on nie ma. Grunt, że pan doktor rozwiązał moją dolegliwość, od razu poczułam różnicę.Amicizia, Kropka lubią tę wiadomość
-
Suzy Lee wrote:A dziekuję, dobrze o dziwo. Byłam w Centrum ZDrowia Damiana ze skierowania z Medicover. Pan doktor niemal rodem z jakiejś komedii o lekarzach o podobnie wstydliwych specjalizacjach, ale bardzo miły. Nim się zorientowałam pozbawił mnie kłopotu. Okazało się, że miałam zakrzep krwi, dość spory, ale dobrze że skóra sama pękła bo inaczej mogło się coś tam robić, a tak to łatwo było mówi to wycisnąć. Psikać octanieptem, smarować maścią (ale odradza avenoc homeopatyczny, mówi, że równie dobrze można smarować się wazeliną.Powiedziałam żę mam Aesculan, on na to że bardzo dobrze, sam natomiast jakiś proctis-M mi zapisał, ale drogi że wziełam tylko nową tubkę Aesculanu który mi się kończy). Powiedział, że to się bardzo często zdarza u kobiet w ciąży, podręcznikowy przypadek. Za tydzień powinnam zapomnieć, że był taki problem.
Zapytałam przy okazji o to, że mi się tak z 3 razy do roku zdarza mieć kilka dni problemu, no ale maść sobie z tym radzi. Pwoedział, że jak nieduże hemoroidy pojawiają się raz na kilka miesięcy, to nic się więcej z tym nie robi, jak smaruje maścią i traktuje jak opryszczkę czy coś. Skoro się pojawiają to jest taka tendencja, będą nawracać (jak opryszczka), ale trzeba z tym żyć.
No i ja mam właśnie spokój od opryszczek, nigdy nie miałam, mąż ma raz na kwartał na pewno, a ja się nie zarażam, za to mam swój inny mały problem którego on nie ma. Grunt, że pan doktor rozwiązał moją dolegliwość, od razu poczułam różnicę. -
nick nieaktualnyAle maści na to możesz kupować bez recepty jak ten Aesculan Herbapolu, jest bardzo dobry jeśli to zwykły hemoroid i stosujesz 2-3 raz dziennie, to bardzo szybko działa 2-3 dni i po sprawie. Ma też lidokainę znieczulającą w składzie. Jest jeszcze Emorect. Obie są tanie i w miarę dobre.
No jest to wstydliwy, ale dokuczliwy i popularny temat, zwłaszcza kobiety w ciąży nie powinny się bać tego tematu. Ja się z tym borykam od około 6 lat, ale tak właśnie do trzech razy do roku niewielki problem, po kilka dni max, bo maść szybko skutkuje. Teraz pierwszy raz w życiu miałam plamiącego 3 dni guzka na zewnątrz, na którego nic nie działało i martwiło mnie, że plami, że to nie jakieś jednorazowe, tylko trwałe. W skutek nacisku jaki mały wywiera mi teraz na dół i ciśnienia jakie się tam zrobiło + moja tendencja do żylaków pupy, dały taki efekt, że się zrobił zator z zakrzepu krwi i to pękło, sączyła się krew troszeczkę, ale on ten zakrzep usunął w kilka sekund nim nawet się zorientowałam co on robi no i trzeba to często teraz przemywać, smarować, aż się zagoi do końca.
Myślałam, że będe się bardziej wstydzić tej wizyty, to juz chyba pani w recepcji była bardziej zawstydzona, czy tam nie chciała mnie zawstydzić, ale nie... wnioskuję zatem, że kobieta która już rodziła i ma za sobą łażenie na golasa przy zespole medycznym, ktoś wkłądał jej ręce do pochwy i tam grzebał, ktoś podcierał Ci tyłek i wkładał odbyt z powrotem na miejsce (częśto rodzącym troszkę wypada), a potem na obchodach oglądają Twoją spuchniętą pipkę, zakrwawioną i wcale nie pachnącą różami... to już nic chyba nie wydaje się wstydliwe Po prostu wiadomo jest dolegliwość- trzeba iść do lekarza i tyle.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2013, 17:12
иιєиσямαℓиα, Lilka lubią tę wiadomość
-
иιєиσямαℓиα wrote:jakie są teraz wytyczne i warunki, żeby się załapać na becikowe?
My chrzciny planujemy dopiero jak mały będzie miał m.in pół roku , więc mam nadzieję , że do tego czasu odłożymy
chcrzciny każdy robi wg uznania moja siostra tez chrzciła jakoś jak nadia miała pół roku ... ja bym chciała juz przed gwiazdką... a jak nie to w styczniu najpóźniej...иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość
-
иιєиσямαℓиα wrote:
p.s. dziecięce kocyki są takie drogie, że kurcze aż trudno uwierzyć - ile kocyków planujecie zakupić?
Dziewczyny kupujecie od razu proszek do prania dla dzieci czy zamierzacie na początku prać w płatkach mydlanych ?
ja chcę kupić 2.. jeden juz mam ale nie kupuje typowo dziecięcego ten co kupiłam to jest taki mięciutki wrzosowy kolor i duży troche mniejszy od standardowego zapłaciłam 36.90 w KIKu
ja kupuje proszek i tylko proszek żadnych płynów i myślę że to będzie "dzidziuś"Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2013, 17:50
-
Suzy Lee wrote:Jak to 3000? My dostaniemy 2000, bo od Państwa i od gminy męża, która też ma taki datek dla rodziców. wiem, że można jeszcze ubiegać się o trzeci tysiąc, ale to Ci co mają kiepską sytuację finansową i na prawde wychodzi rozpaczliwie niska kwota na osobe, zeby sie kwalifikowac, wiec ciesze sie w smie z tego, że się na ten trzeci nie łapiemy... chyba, że jest jeszcze coś o czym nie wiem.
juz ci pisze... 1000zł becikowego 1000zł ja z ubezpieczenia które płace i 1000zł mąż z ubezpieczenia które płaci... to jest takie ubezpieczenie z pracy tzn mój mąż w pracy dodatkowo odprowadza składki i dlatego...
a to że twój mąż z gminy dostanie to ja nic nie wiem o takim czymś ...napisz o co chodzi bo może jescze 1000zł wpadnie hiihihi -
Suzy Lee wrote:Ale maści na to możesz kupować bez recepty jak ten Aesculan Herbapolu, jest bardzo dobry jeśli to zwykły hemoroid i stosujesz 2-3 raz dziennie, to bardzo szybko działa 2-3 dni i po sprawie. Ma też lidokainę znieczulającą w składzie. Jest jeszcze Emorect. Obie są tanie i w miarę dobre.
a te maści można w ciąży stosować?
-
иιєиσямαℓиα wrote:ten proszek to pewnie tylko za granicą u was jest? Bo ja go nigdzie nie widziałam tutaj.
Odpowiednikiem w Polsce jest chyba Persil Sensitive
Ja zdecydowalam sie na te proszki non bio, bo u nas jest dla dzieci Fairy, ale jest kosmicznie drogi A w tym tez bedziemy nasze rzeczy prac -
xcarolinex wrote:Odpowiednikiem w Polsce jest chyba Persil Sensitive
Ja zdecydowalam sie na te proszki non bio, bo u nas jest dla dzieci Fairy, ale jest kosmicznie drogi A w tym tez bedziemy nasze rzeczy prac
U nas persil non bio jest drozszyhttps://www.maluchy.pl/li-70315.png
Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
-
xcarolinex wrote:Odpowiednikiem w Polsce jest chyba Persil Sensitive
Ja zdecydowalam sie na te proszki non bio, bo u nas jest dla dzieci Fairy, ale jest kosmicznie drogi A w tym tez bedziemy nasze rzeczy prac
A ja jak narazie piore wszystkie rzeczy w perwolu rozowym.Polozna tez powiedziala ze jest ok, a ja i tak wiekszosc koszul i bluzek piore w perwolu.
Jak mala zaakceptuje ten plyn to bylo by super bo w piwnicy mamy niezly zapas
W tym tygodniu byly przecenione, tylko po 2 € na 16pran a wiec czemu zapasu nie zrobicWiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2013, 18:30
Lalita2710, xcarolinex lubią tę wiadomość
-
vivien wrote:A ja jak narazie piore wszystkie rzeczy w perwolu rozowym.Polozna tez powiedziala ze jest ok, a ja i tak wiekszosc koszul i bluzek piore w perwolu.
Jak mala zaakceptuje ten plyn to bylo by super bo w piwnicy mamy niezly zapas
w tym ?
https://www.google.pl/search?q=perwol%20r%C3%B3%C5%BCowy&psj=1&bav=on.2,or.r_qf.&bvm=bv.51495398,d.Yms,pv.xjs.s.en_US.M4-36_38X9A.O&biw=1280&bih=652&um=1&ie=UTF-8&hl=pl&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=TcggUsnJF8TQtQa-4IDYCQ#facrc=_&imgdii=_&imgrc=n6eCneKXKL_WEM%3A%3BN7sIiLHOHx2Q4M%3Bhttp%253A%252F%252Fwolewygodniej.pl%252F521403_PLYN-DO-PRANIA-PERWOLL-1L-BALSAM-MAGIC-ROZOWY-CASHMERE.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwolewygodniej.pl%252Fld.php%252Fsystem%252Fware%252Fview.php%253Ftem%253Dw.php%2526w%253D63887%3B200%3B300
-
Kupujecie takie podkłady?
To tak sporo kasy wyjdzie takie ciągłe stosowanie tych podkładów[/QUOTE]
ja kupuję do szpitala takie żeby nie pobrudzić pościeli (u nas nie zmienią nawet bardzo zabrudzonej) oraz dla małego bo przyda się przy pierwszych zmianach pieluszek smółka i te sprawy poleciła mi moja położna. -
Zdjecia ciuszkow od Mamy Tesciowej jak narazie doszly droga meilowa :)jak widac Mama lubi paski i ja z ogromnym brzuszkiem wazylam sie dzis u GP mamy 10 kg na plusieWiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2013, 18:36
Lalita2710, xcarolinex, yennefer, Kropka, blueberry, Stokrotka84, polska_dziewczyna lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-70315.png
-
Lilka wrote:U nas persil non bio jest drozszy
Ja kupuje na zapas ten Persil w tych kapsulkach na promocji - np 35 pran za £6 ostatnio jest A Fairy 30 kapsulek za £10 i rzadko widze na niego promocje zreszta boje sie troche tego Fairy, ze z naszych ubran plam nie spierze -
Lilka wrote:
Lilka lubi tę wiadomość
-
Lika moja droga rośnie ten twój brzuś no jest różnica jest;)
Mnie 2 tyg zostało do zrobienia nowej foty:) bo co 4 tygodnie robię
Więc wówczas będzie można porównać.
Super ciuszki niebieskie z misiem super;)))) mi się podobaLilka lubi tę wiadomość
-
xcarolinex wrote:Ja kupuje na zapas ten Persil w tych kapsulkach na promocji - np 35 pran za £6 ostatnio jest A Fairy 30 kapsulek za £10 i rzadko widze na niego promocje zreszta boje sie troche tego Fairy, ze z naszych ubran plam nie spierze
sprawdze napewno dzieki
https://www.maluchy.pl/li-70315.png