Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr III trymestr
Odpowiedz

III trymestr

Oceń ten wątek:
  • Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2013, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martek bardzo mocno trzymam kciuki za Ciebie i mala:) wszyscy czekamy na happy end! Trzymaj sie Kochana

relgi09k52jutqx1.png
  • Adka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2013, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny od kilku dni mam spuchnięte stopy, wiem, że to normalne ale martwi mnie, że lewa jest bardziej spuchnięta niż prawa. W nocy jak wstaje i nad ranem to do tego wszystkiego stopy mnie bolą. Wizytę u lekarza mam w czwartek i nie wiem czy powinnam się tym martwić czy może lepiej udać się do lekarza ogólnego!?

Dzisiaj byłam zrobić wyniki i zapomniałam, że powinnam mocz zabrać więc dostarczę go dopiero jutro.

• BellaRosa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2013, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adka leż lub siedź z nogami w górze (tzn żeby trochę wyżej były). A co do tego, ze jedna noga puchnie bardziej- czy kiedykolwiek miałaś jakiś uraz w tej nodze? Skręcenie? Złamanie? Jak tak to to od tego jak nie to zapewne taka uroda. A na pytanie czy powinnaś się martwić... jeżeli puchną same stopy ewentualnie do kolan to niekoniecznie jest powód do zmartwień zważając, ze na dworze jest ciepło. Jeżeli cała puchniesz i po przeleżeniu nocy opuchlizna z dnia poprzedniego nic a nic nie zeszła to może być powód do szybszej konsultacji medycznej.

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • Adka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2013, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BellaRosa dzięki za odpowiedź. Nogi mam spuchnięte tylko do wysokości kostek i więcej opuchlizny nie zauważam. Nie przypominam też sobie, żebym miała jakieś urazy. Wieczorkiem polewam sobie nogi na zmianę ciepłą i zimną wodą oraz używam kremu na opuchliznę ale niewiele to daje skoro rano znowu mam spuchnięte.
    Zobaczymy co powie lekarz w czwartek.

Do tego bolą mnie palce dłoni tzn sama górna część.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2013, 07:51

• BellaRosa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2013, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale rano masz ciut mniej spuchniete chociaż niż wieczorem?

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • Adka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2013, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie wydaje mi się, że nie. Od rana są spuchnięte. Skłonna nawet jestem powiedzieć, że wieczorem troszkę lepiej wyglądają

• vivien Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2013, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczny na lepsze krazenie krwi w nogach sa zimne "kapiele"
    Napuszczacie bardzo zimna, a nawet skusze sie napisac lodowata wode do wanny czy brodzika i chodzicie w niej z 3-5min jak bocian czyli chodziecie w miejscu.Stary i soraqdzony sposob na ogolne polepszeniw krazenia w ciele ;)

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • she Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2013, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adka - mi też stopy i kostki strasznie puchną. Wczoraj pytałam lekarkę - powiedziała, że nie mam białkomoczu i nie mam wysokiego ciśnienia, a więc nie ma się czym martwić, taka moja 'uroda'. W nocy śpię na boku z nogami na poduszkach - z rana jest trochę lepiej, ale później opuchlizna wraca.

201306215365.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2013, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    she to corcia sobie wazy :-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • she Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2013, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    she to corcia sobie wazy :-)
    mam nadzieję, że uda mi się ją 'wypchnąć' :) a tak mi się marzyła kruszynka... :P

vivien, DzejKej lubią tę wiadomość

201306215365.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2013, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez mi sie marzy kruszynek ale zapowiada sie klocuszek:-) i tez chciala bym rodzic silami natury..she my kobiety jestesmy nieobliczalne takze wszystko mozliwe :-) chociaz Maja bedzie wieksza i silniejsza jak pojawi sie na swiecie ;-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • BellaRosa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2013, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adka to czekaj teraz na wyniki tego moczu... jak nie ma białka to widocznie tak ma być. I jak pisze She- sprawdź ciśnienie, bo to ważne przy puchnięciu.

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • vivien Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2013, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    she wrote:
    mam nadzieję, że uda mi się ją 'wypchnąć' :) a tak mi się marzyła kruszynka... :P

She ale sie usmialam :P
    kto da rade jak nie ty ;) najwazniejsze ze corci u Mausi dobrze ;)

she lubi tę wiadomość

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • Adka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2013, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny :)

• patti Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2013, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    she wrote:
    Znieczulenie podobno dają, ale w sumie o to nie pytałam.

Ja jestem szeroka w biodrach, a więc mam nadzieję, że poród naturalny pójdzie mi w miarę lekko :)

czego Ci oczywiscie wszystkie zyczymy -Tobie jak i sobie nawzajem :-)

she lubi tę wiadomość

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• patti Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2013, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie poki co stopy nie puchna, tylko wieczorem bywaja obolale jesli za duzo chodze, no i rzecz jasna bywam zmeczona i musze czesciej polegiwac ;-) dzis podobno chrapalam w nocy ,co mi sie wczesniej nie zdarzalo ;-) w czwartek mam wizyte , robie wszystkie potrzebne badania i okaze sie w jakim stanie jest moja krew itp.
    zycze wszystkim wytrzymalosci!

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• DzejKej Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2013, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patti, ja tez podobno ostatnio sobie pochrapałam nad ranem :)

A co do stop to mi puchna tylko na upale i tak jak mowi Vivien - zimny prysznic pomaga.

Zazdroszcze Wam, ze lekarz mowi Wam ciagle ile dziecko wazy. Mi moja ani razu nie powiedziala, a ja na kazdym USG bylam tak zakrecona, ze ani razu nie pytalam... No i 3 USG minely i teraz to juz sie raczej nie dowiem i bede miec niespodzianke podczas porodu.

She, nie martw sie, napewno dasz rade "wycisnac" mała. Ja mialam przed ciaza bioderka waskie jak u 14letniego chlopca, ale teraz sie troszeczke "skobieciły" ;) Mam nadzieje, ze porod szybko minie.
    Z tego co wiem od mamy to u nas w rodzinie dzieci sie rodza ekspresem, a wszystkie matki takie chudziny byly.

Najwazniejsze to nie "szkodzic" podczas porodu. Jesli chodzicie do szkoly rodzenia to pewnie wam opowiadali ile rzeczy kobiety robia instynktownie utrudniajac sobie i dziecku porod. Np. z bolem plecow podczas porodu - wiekszosc sie lapie reka za odcinek ledzwiowy i wypycha z bolu brzuch i biodra do przodu, a to nie dosc, ze nie pomaga na bol (wrecz przeciwnie) to jeszcze wypycha glowke dziecka z miejsca gdzie powinna sie szykowac do wyjscia. Mnostwo jest takich rzeczy. Czlowiek nawet nie zdaje sobie sprawy. Polozna tydzien temu powiedziala, ze jak ona czasem widzi co kobiety wyprawiaja to sie dziwi, ze im sie dzieci rodzic udaje :)

vivien lubi tę wiadomość

• BellaRosa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2013, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzej Kej ja jak miałam te pierwsze skurcze porodowe zanim mnie pocięli to gdzież bym brzuch do przodu wypinała :D z bólu się kuliłam :D Nie wiem które takie cuda wyprawiają, ale dobre sa :D

DzejKej lubi tę wiadomość

f2wldf9h9lun5cxj.png
    iv09cwa1ersqxdi1.png
  • Patuska1992 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2013, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie czy któraś z was miała w moczu Leukocyty powyżej normy? i liczne nabłonki płaskie ?Czy to coś poważnego ?

w57v9n73toqtjvh3.png
  • Adka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2013, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DzejKej wrote:
    Patti, ja tez podobno ostatnio sobie pochrapałam nad ranem :)

A co do stop to mi puchna tylko na upale i tak jak mowi Vivien - zimny prysznic pomaga.

Zazdroszcze Wam, ze lekarz mowi Wam ciagle ile dziecko wazy. Mi moja ani razu nie powiedziala, a ja na kazdym USG bylam tak zakrecona, ze ani razu nie pytalam... No i 3 USG minely i teraz to juz sie raczej nie dowiem i bede miec niespodzianke podczas porodu.

She, nie martw sie, napewno dasz rade "wycisnac" mała. Ja mialam przed ciaza bioderka waskie jak u 14letniego chlopca, ale teraz sie troszeczke "skobieciły" ;) Mam nadzieje, ze porod szybko minie.
    Z tego co wiem od mamy to u nas w rodzinie dzieci sie rodza ekspresem, a wszystkie matki takie chudziny byly.

Najwazniejsze to nie "szkodzic" podczas porodu. Jesli chodzicie do szkoly rodzenia to pewnie wam opowiadali ile rzeczy kobiety robia instynktownie utrudniajac sobie i dziecku porod. Np. z bolem plecow podczas porodu - wiekszosc sie lapie reka za odcinek ledzwiowy i wypycha z bolu brzuch i biodra do przodu, a to nie dosc, ze nie pomaga na bol (wrecz przeciwnie) to jeszcze wypycha glowke dziecka z miejsca gdzie powinna sie szykowac do wyjscia. Mnostwo jest takich rzeczy. Czlowiek nawet nie zdaje sobie sprawy. Polozna tydzien temu powiedziala, ze jak ona czasem widzi co kobiety wyprawiaja to sie dziwi, ze im sie dzieci rodzic udaje :)

DzejKej nie martw się, mój ja chociaż mam wizyty co miesiąc to mój lekarz też nie waży małej. Sprawdza tylko serduszko, stan szyjki. A te szczegółowe badania z ważeniem to miałam 2 po jednym w każdym trymestrze i jutro mamy ostatnie. Chociaż mam nadzieję, że jeszcze przed porodem będzie mała ważona i mierzona. W czwartek wszystkiego się dowiem od swojego lekarza.

Kurcze tak parze na mój suwaczek i zostało mi równo 2 miesiące do porodu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2013, 12:06

‹‹ 22 23 24 25 26 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ